Ποιον περιηγητή για το διαδίκτυο θεωρείτε καλύτερο

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ποιον περιηγητή για το διαδίκτυο θεωρείτε καλύτερο

Swiftweasel
6
2%
SeaMonkey
1
0%
Google Chrome
44
17%
Mozilla Firefox
125
48%
Opera
26
10%
Epiphany
3
1%
Konqueror
6
2%
Google Chromium
48
18%
Midori
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
κάποιον άλλο...
4
2%

Σύνολο ψήφων : 263

Re: Ποιον περιηγητή για το διαδίκτυο θεωρείτε καλύτερο

Δημοσίευσηαπό Lynx » 30 Ιούλ 2010, 09:20

Εγώ χρησιμοποιώ firefox!!! Αν και τωρα που διαβασα ολο το θεμα θελω να χρησιμοποιησω και τον opera!

Παντως τον firefox δεν τον αλλαζω με τιποτα!! :) :)
Spoiler: show
Γνώσεις: → Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Το παλεύω! ┃ Αγγλικά: Καλά

Laptop:
Λειτουργικό: → Ubuntu 13.10 Saucy Salamander & Windows 7
Προδιαγραφές: → Intel Core i3-2350M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3912 MiB ‖ Μοντέλο: → TOSHIBA SATELLITE C855-10M
Κάρτες Γραφικών: → Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller[/list]
Άβαταρ μέλους
Lynx
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 30 Ιούλ 2010, 20:43

Εγώ προσωπικά αποφεύγω εντελώς να υποστηρίζω λογισμικό κλειστού κώδικα. Αν ανοίξουν τον κώδικα του Opera, ίσως τον δοκιμάσω, αλλά από τη στιγμη που καλύπτομαι από τους Konqueror-Firefox δεν έχει νόημα.
Πάντως υπάρχει μια δυναμική σε webkit φυλλομετρητές και ίσως το μέλλον μας επιφυλάξει ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 31 Ιούλ 2010, 23:56

Το "περίεργο" είναι ότι αυτή τη στιγμή, από τους φυλλομετρητές που προσφέρονται στο ubuntu, μόνο ο opera υποστηρίζει vp8! Δεν είναι αξιοπερίεργο, που ο κλειστός opera είναι ο μόνος που υποστηρίζει το ανοικτό vp8? (όχι ότι υπάρχει και η πληθώρα των βίντεο που δε μπορώ να δω..)
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 01 Αύγ 2010, 01:02

emmsarris έγραψε:Το "περίεργο" είναι ότι αυτή τη στιγμή, από τους φυλλομετρητές που προσφέρονται στο ubuntu, μόνο ο opera υποστηρίζει vp8! Δεν είναι αξιοπερίεργο, που ο κλειστός opera είναι ο μόνος που υποστηρίζει το ανοικτό vp8? (όχι ότι υπάρχει και η πληθώρα των βίντεο που δε μπορώ να δω..)

Δε ξέρω πως παίζει βίντεο ο opera, αλλά οι υπόλοιποι browsers κάνουν χρήση των εγκατεστημένων plugins για την αναπαραγωγή. Π.χ. αν χρησιμοποούμε το mplayer plugin και ο mplayer έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής WebM encoded stream τότε θα παίξει κανονικά. Οπότε, το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά στους browsers, αλλά και τους κωδικοποιητές που δεν είναι ακόμη διαθέσιμοι. Μπορείς όμως αν θέλεις να βρεις και να κάνεις μόνος σου compile την έκδοση του ffmpeg που είναι υπό ανάπτυξη και να ενεργοποιήσεις την υποστήριξη για VP8 (προσωπικά ΔΕΝ το συστήνω).
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 01 Αύγ 2010, 01:29

gecko-mediaplayer χρησιμοποιώ επειδή δοκιμασμένα αναπαράγει περισσότερα και καλύτερα. Και το γράφω επειδή προσπάθησα να δω κάποια screencasts από το GUADEC αλλά μόνο με τον opera κατάφερα να τα δω...

σσ. Αν ήμουν σε θέση να κάνω compile το οτιδήποτε θα είχα arch, gentoo ή slackware και δε είχα καν κάνει αυτό το post...!
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 04 Αύγ 2010, 10:06

Εγώ χρησημοποιώ Mozilla Firefox.Ίσως για τα add-ons, αλλα δεν θα με πείραζε να αλλάξω περιηγητή για κάποιο λόγο. ;)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv4dinos » 07 Αύγ 2010, 15:32

Mozilla Firefox και
Google Chromium
Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: Όχι ┃Αγγλικά: Μέτρια
Desktop - Πρώτος σκληρός SSD 250Gb Windows 10 64Bit - Δεύτερος σκληρός HDD 500Gb Ubuntu 16.10 64 bit
Mητρική - ASUS SABERTOOTH Z87 RETAIL
Επεξεργαστής - INTEL CORE I7-4770K 3.50GHZ
Μνήμη - Kingston 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ
Κάρτα Γραφικών - ASUS GTX750TI-OC-2GD5 2GB GDDR5
sv4dinos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tonyk » 17 Αύγ 2010, 13:44

λοιπον, μιας και χρησιμοποιω και τους 3 browser, δηλαδη firefox, opera και chrome, πριν κατι μερες εκανα ενα τεστ για να δω διαφορες.
η διαδικασια του τεστ ειχε ως εξης :

1) ανοιξα και τους 3 browser μια φορα (πρωτη φορα) και τους εκλεισα. αυτο για να κανουν και οι 3 το πρωτο caching. μετα τους ανοιξα ξανα και τους 3 και τους αφησα ανοιχτους, εναν σε καθε workspace.

2) εχω στο κινητο μου (htc hd2-windows mobile 6.5.5) μια πολυ καλη εφαρμογη-χρονομετρο, και εφτιαξα 3 διαφορετικα χρονομετρα στην ιδια οθονη. τους εδωσα και ονοματα για να ξερω ποιο χρονομετρο ανηκει σε ποιον browser.

3) εγραφα την διευθυνση μιας σελιδα στον opera, και πατουσα ταυτοχρονα το Enter στον υπολογιστη και το πληκτρο του χρονομετρου στο κινητο. μολις φορτωνε στο 100% την σελιδα πατουσα το χρονομετρο να κλεισει. μετα εκανα το ιδιο στον firefox για την ιδια διευθυνση και μετα το ιδιο για τον chrome.

4) δοκιμασα να μπω σε σελιδες απλες, οπως το google.gr που δεν φορτωνει πολλα πραγματα, αλλα και σε σελιδες που θεωρουνται "βαριες" γιατι φορτωνουν πολυ υλικο, π.χ sport24.gr, microsoft.com, bbc.com, in.gr κ.τ.λ.
Δοκιμασα να μπω φυσικα και σε σελιδες απο ελλαδα αλλα και σε σελιδες μη ελληνικες.
καθε φορα που πατουσα το χρονομετρο αυτο συνεχιζε απο εκει που το ειχα σταματησει. οποτε στο τελος θα μου εδειχνε τον συνολικο χρονο που χρειαστηκε ο καθε browser.

5) μετα που μπηκα σε καμια 20-αρια σελιδες, ελληνικες και μη, οπως εγραψα και παραπανω (στο 4), μπηκα και στο youtube, και ανοιξα το ιδιο βιντεο και στους 3 browser, σε εναν εναν καθε φορα φυσικα, και μετρησα ποσο χρονο θα κανει να φορτωσει το βιντεο μεχρο το 100%.

Μετα το τελος του τεστ αυτου, πραγματικα η διαφορα των 3 αυτων ειδα οτι ειναι χαοτικη. και οταν λεω χαοτικη το εννοω πραγματικα. οχι μονο απο θεμα χρονου φορτωσης, αλλα και απο θεμα μικρο-κοληματων που ειδα.
συγκεκριμενα :

1) ο συνολικος χρονος φορτωσης ηταν με διαφορα πολυ μικροτερος στον chrome, ενω ο opera ηρθε 2ος και ο firefox 3ος.
επειδη δεν θυμαμαι ακριβως τους χρονους, αναφερω στο περιπου οτι ο chrome ηταν περιπου ενα λεπτο πιο γρηγορος στο φορτωμα απο τον δευτερο opera.

2) ο firefox μου εκανε τα περισσοτερα κολληματα, δηλαδη, ενω ειχε φορτωσει το 90% μιας σελιδας εμενε εκει για 10 δευτερολεπτα μεχρι να παει στο 100%.
εχω την εντυπωση οτι καποια addons του δημιουργουν αυτο αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος.

3) ο chrome ηταν ο πιο γρηγορος στο θεμα της εμφανισης της σελιδας σχεδον σε ολες τις σελιδες που μπηκα, και μαλιστα με αρκετη διαφορα απο τους αλλους δυο.

Εδω να αναφερω οτι και στους 3 browser τους εχω ρυθμισεις να κανουν αυτοματο συγχρονισμο bookmarks κ.τ.λ, οποτε δεν επηρεασε το τεστ αυτο.
επισης να πω οτι μπηκα σε σελιδες που δεν εχω μπει καθολου η μπαινω πολυ σπανια, για τον λογο να μην εχουν κανει cache την σελιδα οι browser ωστε να την φορτωσουν ολοκληρη απο την αρχη.

γενικοτερα εκτος απο το θεμα της ταχυτητας, εχω να πω τα εξης :

1) ο chrome ειναι σιγουρα ο πιο γρηγορος.
2) ο firefox για μενα ειναι ο πιο ευχρηστος γενικοτερα σε θεματα καθημερινης χρησης.
3) ο firefox εχει τον καλυτερο συγχρονισμο, μιας και σου συγχρονιζει και τους κωδικους σου. καλος ο συγχρονισμος των bookmarks αλλα αν ειναι καθε φορα που μπαινω σε ενα νεο υπολογιστη και συγχρονιζω τα bookmarks, να πρεπει την πρωτη φορα που θα μπω σε καθε σελιδα, να ξαναβαζω τον κωδικο μου για να τον αποθηκευσει, ειναι πολυ κουραστικο.
ενω ο firefox, με το xmark, συγχρονιζει τα παντα και πανευκολα !!!!
4) στο θεμα του συγχρονισμου, ο οπερα ερχεται δευτερος και ο chrome 3ος. και αυτο το λεω γιατι ο οπερα, διαθετει και εκδοση για mobile συσκευες (opera mobile 9, opera mobile 10, opera mini) και εχεις συγχρονισμενα ακομα και στο κινητο σου τα παντα και ευκολα !!!!

αυτα τα ολιγα απο μενα,
τα συμπερασματα δικα σας λοιπον.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό Unix: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά / Ιταλικά: Καλά
Λειτουργικό: windows 7 home premium 64bit & Ubuntu 10.10 (English) σε Toshiba u500-1fn | Τροπος εγκαταστασης LiveCD (10.04 & Upgrade >10.10)
Προδιαγραφές ⇛ core I3 @ 2.13GHz │ RAM 4GB │NVidia nvidia m330 512mb │ Σκληρός sata2 320gb│WiFi b/g/n│ Bluetooth│ Οθονης: 13.3".
tonyk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 18 Αύγ 2010, 11:36

Firefox γιὰ τὴν πλειονότητα τῶν περιηγήσεών μου (γιατὶ τὸν ἔχω συνηθίσει ἔτσι ὅπως τὸν ἔχω παραμετροποιήσει ὀπτικὰ καὶ λειτουργικά). Chrome γιὰ νὰ ἐλέγχω τὸ gmail μου (!) - ἔχω κάνει τὸ account μου ἀρχικὴ σελίδα τοῦ Chrome - καὶ Opera σπανιότατα, μόνο γιὰ νὰ δῶ ποῦ βρίσκεται ἀπὸ πλευρᾶς ἐξέλιξης. Ἀκόμα δὲν μὲ ἔχει πείσει, ἀλλὰ αὐτὸ εἶναι ὑποκειμενικό, ἔτσι δὲν εἶναι;
Κατὰ καιροὺς ἔχω δοκιμάσει καὶ τὸν Epiphany, ἀλλὰ...
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 18 Αύγ 2010, 13:52

φιλιππε εχεις ξεχασει και τον epiphany .. ειναι ενας default browser σε μερικες σκληροπυρηνικες διανομες
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο