«Γιατί μια ταμπλέτα ubuntu δεν θα πουλήσει»

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

«Γιατί μια ταμπλέτα ubuntu δεν θα πουλήσει»

Δημοσίευσηαπό nikosal » 02 Σεπ 2010, 18:01

Το ξέρατε ότι αν η Canonical φτιάξει μια ταμπλέτα τύπου ipad και την εφοδιάσει με το 10.10 Ubuntu tablet edition (ή όπως θα λέγεται), θα είναι εμπορική αποτυχία; Έτσι ισχυρίζεται το εν λόγω άρθρο, του οποίου ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι τα επιχειρήματα. Δεν κάθομαι να διαβάσω τα 60+ σχόλια που ακολουθούν, κάποιος θα το λέει καλύτερα, αλλά
α) το UNE δουλεύει εξαιρετικά στο δικό μου netbook που είναι ένα στα 100, δεν θα λουστραριστεί το... UTE για μια και μόνη ταμπλέτα;
β) scalling down νομίζω γλιτώνεις άπειρες εργατώρες χωρίς να χάνεις τίποτα
γ) θα υπάρξουν χιλιάδες νέες από την κοινότητα, παράλληλα με την ανάπτυξη του αγοραστικού ενδιαφέροντος για την ίδια την ταμπλέτα
δ) καμία επιχείρηση δεν πετυχαίνει ή αποτυχαίνει απλά λόγω ονόματος...
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Re: «Γιατί μια ταμπλέτα ubuntu δεν θα πουλήσει»

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 02 Σεπ 2010, 18:17

Μην ακούς τι λένε. Ο καθένας λέει ότι θέλει και έχει σκοπό μόνο το συμφέρον του.
Για πες μας όμως περισσότερες πληροφορίες για αυτή την ταμπλέτα. Πότε θα κυκλοφορήσει και πότε θα έρθει στην Ελλάδα (αν έρθει) ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 02 Σεπ 2010, 18:32

Εγώ συμφωνώ με το πόρισμα ότι ένα ubuntu tablet δεν θα πουλήσει αλλά διαφωνώ με τους λόγους που λέει το άρθρο.
Πρώτος και κατά την γνώμη μου κυριότερος λόγος είναι τα apple fanboys. Τους βρίσκω τρομερά φαντασμένους γκατζετάκηδες που τρέχουν να αγοράσουν ότι βλακεία κυκλοφορήσει ασχέτως αν το χρειάζονται ή όχι. Από την άλλη πιστεύω ότι οι ubuntu fanboys είναι πολύ περισσότερο geeks, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν έρευνα αγοράς (άγνωστη λέξη για apple fanboys) και δεν αγοράζουν κάτι μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν την canonical. Στην τελική σκασίλα τους, το λίνουξ δεν θα πεθάνει μαζί με την canonical.

Επίσης η canonical δεν έχει τόσο «καλό» τμήμα marketing http://adcreative.wordpress.com/2008/07/09/marketing-techniques-to-learn-from-apple/
Το ομολογώ ότι κάνουν την δουλεία τους πολύ καλά. Σαν όπιο βλέπουν οι οπαδοί της τα προϊόντα τους.

Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει συνηθίσει διαφορετικά λειτουργικά και ούτε πρόκειται. Θα αλλάξει νοοτροπία μόνο όταν καταντήσει μπαναλ πλέον να έχεις windows και θα σε χλευάζουν για αυτό.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε την ελευθερία που έχουμε και το λειτουργικό που αγαπάμε. Όποιος θέλει, βρίσκει. Όλοι από περιέργεια βάλαμε linux δεν μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό.

Μοναδικό υπερ είναι το κόστος, που λογικά θα είναι μικρότερο αν θέλει να χτυπήσει την apple
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 02 Σεπ 2010, 19:41

@sparus
πόσο δίκιο έχεις, ακριβώς όπως τα λες είναι...
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Σεπ 2010, 20:03

Σωστός ο Sparus :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Και να μην πουλήσει εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνουν όλες αυτές οι κινήσεις αποτυχημένες και μή
ώστε να καθιερωθεί στην αγορά του νέου trend ( τα tablet pc)
η δυνατότητα και η ελευθερία να βάζεις ότι λειτουργικό θέλεις στο tablet pc σου
τουλάχιστον όπως μπορείς στα laptop
( ναι γιατί υπάρχει και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων "custumizibility " όπως τα desktop pc)

Σημείωση
και εγώ δεν τους μπορώ τους apple funboys...
τουλάχιστον ...οι windowζάδες αρκετοί από αυτούς παραδέχονται την απάτη πίσω από τα windows και κάποιοι την μιζέρια του να ασχολείσαι
με υπολογιστές και να ξέρεις μόνο από windows και ετοιματζίδικα cracks ( που τα εμπιστεύεσαι επειδή ακόμα --εώς την δεδομένη στιγμη-- δεν
ομολόγησε ότι είναι ιός το karspesky ή όπως αλλιώς το λένε αυτό το πράγμα...)

Ενώ οι apple fanboys είναι "καλικάντζαροι" ότι και να τους πείς υπερασπίζονται την μαμά εταιρεία
που τους δίνει πανάκριβα γκάτζετς ..... ( δηλαδή πέρα από το ότι τους στερεί όλες τις ελευθερίες σαν ανθρώπινα όντα τους κάνει και ποιο ηλίθιους )
μπλιααααααααααααααααάχχ :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 02 Σεπ 2010, 22:22

Εγώ πιστεύω ότι γενικά το tablet pc δεν πουλάει. Ασχέτως λειτουργικού.
Είναι ένα υβρίδιο μεταξύ υπολογιστή παλάμης ή έξυπνου τηλεφώνου και φορητού υπολογιστή.
Σε κάποιους μπορεί να αρέσει αλλά για τους περισσότερους δεν είναι χρηστικό. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι αρκετά μικρό για να χωράει στην τσέπη αλλά δεν είναι και αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να βλέπεις άνετα την οθόνη του. Εφόσον υπάρχουν είδη στην αγορά τα 2 παραπάνω προϊόντα γιατί να πάρεις κάτι άλλο με συμβιβασμούς.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 03 Σεπ 2010, 00:28

Off topic:
Επί της ευκαιρίας ας βγω λίγο οφτοπικ: Θα πάω ένα ταξίδι στο εξωτερικό και έχω πέσει στην ανάγκη μιας τέτοιας συσκευής με wifi για πρόσβαση στο νετ. Πολύ απλά πράγματα. Πρόσβαση στο wikitravel και γενικά ανεύρεση πληροφοριών, άντε και κανένα mail.
Πήγα να δοκιμάσω ένα κινητό με wifi και οθόνη 2,55 ίντσες και πραγματικά δεν παλεύεται. Netbook δεν θέλω να πάρω γιατί εκτός του ότι έχω ένα σχετικά μικρό λάπτοπ (13") δεν θέλω να κουβαλάω χίλιους φορτιστές και τσαντάκια μαζί μου. θέλω κάτι που θα μπορούσα να κουβαλήσω επάνω μου. Το καλύτερο είναι τα internet tablet αλλά νομίζω πως τα έχει φάει η μαρμάγκα ελέω smartphones.
Θα ψάξω να δοκιμάσω και κάποιο στις 3,2" μπας και δω διαφορά. Έχει κάνει κανένας browsing σε τέτοιο μέγεθος οθόνης; Παλεύεται;
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 03 Σεπ 2010, 12:19

Off topic:
Έχετε δοκιμάσει το Chrome OS; Νομίζω είναι το καλύτερο για netbooks.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 03 Σεπ 2010, 12:38

To άρθρο όντως αναφέρει σοβαρούς λόγους που μια ταμπλέτα ubuntu δε θα πετύχαινε.
Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, με την apple να πείθει πως είναι το συνώνυμο του νεωτερισμού...
Όμως το μέλλον στους υπολογιστές είναι οι υπερφορητοί, και ειδικότερα οι ταμπλέτες
πιθανότατα θα κυριαρχήσουν.
Οπότε οπωσδήποτε χρειάζεται ένα παράγωγο ubuntu για τέτοιες συσκευές.
Αν μάλιστα βρεθούν μελλοντικά κατάλληλες μικροεφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ για τέτοιες συσκευές,
ακόμη καλύτερα.
Το να μη βλέπουμε τι θα παίξει στο μέλλον είναι στρουθοκαμηλισμός.
Ας μην ξεχνάμε πως ήδη κυκλοφορούν πολύ πετυχημένες ταμπλέτες με android.
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 03 Σεπ 2010, 16:01

Για το offtopic ερώτημα του sparus: Το δικό μου κινητό με οθόνη 3.7 ιντσών είναι πολύ λειτουργικό σε browsing ή ανάγνωση ειδήσεων ή βιβλίου. Τηρούμενων των αναλογιών φυσικά (εννοώ, είναι οκ για ένα ταξίδι ή για την καφετέρια, όχι για αποκλειστική και διαρκή χρήση)
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας