Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

Δημοσίευσηαπό ivo » 30 Ιουν 2009, 21:18

Off topic:
Τοσο καιρο συγκρατιομουνα αλλα πλεον δεν αντεχω και θα το πω: τι ειναι επιτελους αυτο το "κομπλεξ" με τα windows? Το παιδι ρωτησε κατι και αντι να του πειτε τι να κανει για να το φτιαξει, του λετε συνεχεια "βαλε ubuntu". Μυαλο εχει και αν θελει θα βαλει.
Πραγματικα εχω συγχαθει να βλεπω ολη την ωρα posts για το ποσο κακη ειναι η MS και ποσο ασχημα ειναι τα windows. Ενταξη! Φτανει! Το εμπεδωσαμε! Εγω παντος δεν εχω τοσο τραγικα προβληματα με τα vista και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι λενε ασχημα λογια οχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα απο γνωμες τριτων που εχουν διαβασει στο internet. Και βαρεθηκα να βλεπω αυτο το "sVista".
Επισης, πιστευω οτι αν τα windows δεν ηταν της MS και ηταν open source δεν θα τα λεγατε αυτα, αλλα αντιθετως θα σας φαινονταν πολυ αξιολογα (σκεφτειτε το για λιγο).
Τελος, μην μου πειτε οτι εδω ειναι φορουμ μονο για ubuntu γιατι το παιδι εκανε την ερωτηση στο τμημα timeout->περι τεχνολογιας. Ακομα και το ubuntuforums.org εχει windows section.

Μην με παρεξηγησετε. Αγαπω το ubuntu ισως οσο κανενα αλλο λειτουργικο, αλλα δεν φανατιζομαι κατα των windows για να "δειχνω" linux-ας.
Άβαταρ μέλους
ivo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ...σε Windows

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Ιουν 2009, 21:55

Off topic:
ivo έγραψε:Τελος, μην μου πειτε οτι εδω ειναι φορουμ μονο για ubuntu γιατι το παιδι εκανε την ερωτηση στο τμημα timeout->περι τεχνολογιας.

Εδώ είναι το θέμα. ότι το έκανε σε κατηγορία που αφορά τα πολυμέσα και εγώ έκανα μεταφορά ;)
Επίσης παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει καν το αντικείμενο του φόρουμ.
Που είναι το κακό να του το υποδείξεις?

Βλέπεις κάτι αναληθές ή κάποιο trollάρισμα στα παραπάνω ποστς?
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Ιούλ 2009, 02:37

ivo έγραψε:Off topic:
Τοσο καιρο συγκρατιομουνα αλλα πλεον δεν αντεχω και θα το πω: τι ειναι επιτελους αυτο το "κομπλεξ" με τα windows? Το παιδι ρωτησε κατι και αντι να του πειτε τι να κανει για να το φτιαξει, του λετε συνεχεια "βαλε ubuntu". Μυαλο εχει και αν θελει θα βαλει.
Πραγματικα εχω συγχαθει να βλεπω ολη την ωρα posts για το ποσο κακη ειναι η MS και ποσο ασχημα ειναι τα windows. Ενταξη! Φτανει! Το εμπεδωσαμε! Εγω παντος δεν εχω τοσο τραγικα προβληματα με τα vista και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι λενε ασχημα λογια οχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα απο γνωμες τριτων που εχουν διαβασει στο internet. Και βαρεθηκα να βλεπω αυτο το "sVista".

Off topic:
Εάν εσύ δεν έχεις προβλήματα σοβαρά δεν σημάνει ότι δεν έχουν και άλλη , και εγώ το λέω πάντα είναι sVista και όχι λειτουργικό .
Εάν εσένα σου αρέσει να σε επιβάλουν την χρήση του αυτό αφορά μόνο εσένα , εμένα και σε πόλους άλλους δεν τους αρέσανει να επιβάλουν την χρήση του winblows και επιβολή είναι αναγκαστικά αγορά του μαζί με ένα φορητό από εκάστοτε εταιρία .
Εάν θα διαβάσεις την άδεια χρήσης τον sVista , XP , κτλ. ξέρεις τι γράφει ότι δεν το αγοράζεις άλλα σε απλά ελληνικά τα ενοικιάζεις σαν ένα αυτό κινητό , δεν σου ανήκουν , δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές , δεν μπορείς να αλλάξεις κάποιες λειτουργίες .
Επιβολή αυτή είναι απαράδεκτη και επιβολή με το ζόρι αγορά του αυτό που ενοχλεί πολλούς .
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις άλλα εγώ έχω μεγάλη ενασχόληση με Η/Υ γενικά και από τα δικά μου χέρια έχουν περάσει τους τελευταίους 5 μήνες 6 φορητά με σκασμένο δίσκο , όπου πριν υπήρχαν τα sVIsta , και αυτή που τα είχαν δεν είχαν γνώση να τα χαλάσουν για να πεις ότι κάνανε ζημία , απλά μία μέρα δεν άνοιξαν και έχουν χάσει όλα ότι είχα στο δίσκο (εργασίες, κείμενα , φωτογραφίες κτλ. μια μάλιστα παραλίγο να χάσει διδακτορικό ) και όλα αυτά σε 7,8,9 μηνών φορητά ούτε καν χρόνο έχουν κλείσει και τα 6 .
Αυτά εγώ τα λέω από προσωπική εμπειρία και όχι από άλλους και επειδή συχνά από τα χέρια μου φορητά κυρίως όσοι έχουν sVista έχουν και πρόβλημα .
Και δεν είναι "κόμπλεξ" όπως το λες εσύ άλλα πραγματικότητα , που κάποιοι την έχουν καταλάβει και κάποιοι όχι .
Το πόσο κακή είναι διάβασε τα παρακάτω http://badvista.fsf.org/what-s-wrong-wi ... dows-vista και εδώ η μετάφραση Κάτι_δεν_πάει_καλά_με_τα_Microsoft_Windows_Vista , διάβασε πόσα πράγματα υπάρχουν μέσα που περιορίζουν την ανωνυμία σου , πόσα σε παρακολουθούν , πως μέσα σε αναβαθμίσεις θα μπουν πράγματα που δεν ξέρεις , και το σημαντικότερο όπως και με προηγούμενες εκδόσεις έτσι και με αυτή και με τα 7 παράθυρα ο κώδικας τους έχει περάσει από την NSA = National Security Agency USA , γιατί άραγε να το θαυμάσουν η μήπως να βάλουνε κάτι μέσα για να έχουν την πίσω πόρτα ?
Τώρα εάν βαρέθηκες να το βλέπεις sVista εδώ δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον να σε βοηθήσω , τα λέω sVIsta είναι απαράδεκτα , αργόστροφα , απαιτούν ένα τέρας Η/Υ να τα τρέχεις και δεν είναι τίποτα από μία ακόμα αποτυχία τις εταιρίας , όπως κάποτε τα

Τώρα συμπεράσματα είναι δικά σου .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 01 Ιούλ 2009, 10:06

Άλλο το drm και τα protected wm/wmv αρχεία και άλλο το αν είναι σταθερά τα Vista.
Που μια χαρα σταθερά είναι. Και το ubuntu δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε linux, είναι; ;) Γιατί πολλοί αποτυχαίνουν στο distro upgrade; Γιατί υπάρχουν τόσα προβλήματα; Να μην λέμε μόνο τα κακά της μιας πλευράς.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ivo » 01 Ιούλ 2009, 10:16

Off topic:
@ftso: OK, δεν ηξερα οτι εγινε μεταφορα του thread.
Anyway, εγω απλως ηθελα να πω αυτα που με ενοχλουσαν εδω και καποιο καιρο. Ισως επρεπε να ειχα ανοιξει νεο thread.
Δεν ειναι κακο να υποδειξεις κατι σε καποιον αλλα δεν βλεπω τον λογο απο την στιγμη που ρωτησε κατι συγκεκριμενο να του δειχνουμε βιντεο με εντυπωσιακα εφε.
Επισης, δεν ειπα οτι βλεπω κατι αναληθες σε καποιο απο τα posts αυτου του thread. Στην δευτερη παραγραφο πιο πανω αναφερομαι γενικα στα posts του forum.

@linuxman: Λοιπον, να ξεκαθαρισω οτι εγω δεν μιλησα για την πολιτικη της MS (με την οποια ουτε εγω συμφωνω), αλλα για το ιδιο το λειτουργικο. Ξερω, ειναι απο τις χειροτερες εκδοσεις των windows αλλα δεν υπηρχαν και άσχημες εκδοσεις του ubuntu σε σχεση με τις υπολοιπες;
Το οτι ειχαν καποιοι προβληματα με τα vista δεν σημαινει οτι ειχαν και ολοι. Ειχα και εγω καποια προβληματα αλλα μπορω να σου πω οτι ειχα αλλα τοσα με το ubuntu.
ΔΕΝ υποστηριζω τα vista, απλως αυτο που λεω ειναι οτι βαρεθηκα συνεχεια να διαβαζω ποσο ασχημα ειναι (αντι να διαβασω κατι χρησιμο). Προτειμω να βλεπω σχολια για το ποσο καλο ειναι το ubuntu. (οπως θα ελεγε καποιος: αγαπη, οχι μισος).
(Δεν ξερω αν αξιζει να το συνεχησουμε εδω. Αν ειναι να ανοιξουμε καινουργιο thread.)
Άβαταρ μέλους
ivo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Ιούλ 2009, 13:54

ivo έγραψε:Off topic:
@linuxman: Λοιπον, να ξεκαθαρισω οτι εγω δεν μιλησα για την πολιτικη της MS (με την οποια ουτε εγω συμφωνω), αλλα για το ιδιο το λειτουργικο. Ξερω, ειναι απο τις χειροτερες εκδοσεις των windows αλλα δεν υπηρχαν και άσχημες εκδοσεις του ubuntu σε σχεση με τις υπολοιπες;
Το οτι ειχαν καποιοι προβληματα με τα vista δεν σημαινει οτι ειχαν και ολοι. Ειχα και εγω καποια προβληματα αλλα μπορω να σου πω οτι ειχα αλλα τοσα με το ubuntu.
ΔΕΝ υποστηριζω τα vista, απλως αυτο που λεω ειναι οτι βαρεθηκα συνεχεια να διαβαζω ποσο ασχημα ειναι (αντι να διαβασω κατι χρησιμο). Προτειμω να βλεπω σχολια για το ποσο καλο ειναι το ubuntu. (οπως θα ελεγε καποιος: αγαπη, οχι μισος).
(Δεν ξερω αν αξιζει να το συνεχησουμε εδω. Αν ειναι να ανοιξουμε καινουργιο thread.)

Off topic:
Και να μην αρχίσουμε το πόσα προβλήματα είχαν κάποιοι με το Ubuntu , είναι άλλο .
Μιλάμε για sVista και γενικά για Winblows .
Και πού τα είδες μόνο άσχημα , ότι είναι απαράδεκτα εγώ το ξέρω από το πρώτο χέρι όπως και το είπα , τώρα εάν εσύ έχει καλές γνώσεις και μπορείς να του κόψεις όλα τα άσχετα μπράβο σου , άλλα εδώ δεν μιλάμε για γνώστες του αντικειμένου άλλα μιλάμε για απλό χρήστη που όλες αυτές βλάκίες που τρέχει απλός χρήστης δεν ξέρει καν .

tolis_01 έγραψε:Άλλο το drm και τα protected wm/wmv αρχεία και άλλο το αν είναι σταθερά τα Vista.
Που μια χαρα σταθερά είναι. Και το ubuntu δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε linux, είναι; ;) Γιατί πολλοί αποτυχαίνουν στο distro upgrade; Γιατί υπάρχουν τόσα προβλήματα; Να μην λέμε μόνο τα κακά της μιας πλευράς.

Off topic:
Είπα εγώ ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει , όχι , μου αρέσει και το προτιμώ , εάν θα με χρειστεί κάτι για ποιο σοβαρό λόγο θα διαλέξω κάτι άλλο .
Υπάρχουν επιλογές ευτυχώς .

Off topic:
Σταθερά η όχι δεν το ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει δεν πρόκειται να τα δοκιμάσω πότε , εγώ έχω πάψει πλέων τουλάχιστον στα δικά μου PC να έχω winblows και δεν είναι και λίγα στο σπίτι μου έχω 3 , άλλα 2 στις αδελφής μου , ένα στο ΠΑΜΑΚ και πουθενά δεν έχω πλέων winblows .
Ένα ξέρω στο hack festival που έχει γίνει στην USA πέρσι νομίζω και διάρκεσε 3 μέρες sVista + MAC Leopard πέσανε σε 2 μέρες και το μόνο που άντεξε ήτανε Ubuntu 7.10 η 8.04 τώρα δεν θυμάμαι .

Μέσα άνοιξε ένα και δώσε την άποψη σου εκεί .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό nikosal » 01 Ιούλ 2009, 16:33

ivo, να σου πω την αλήθεια, και εμένα με κουράζει το svista, winblows κλπ. Είναι μια μορφή αστείου που... δεν με κάνει να γελάω (ούτε όμως με ενοχλούν όσοι την υιοθετούν). Φυσικά και έχει ατέλειες το λειτουργικό μας, φυσικά στις αναβαθμίσεις είχαμε λιγότερους από 2 στους 3 χρήστες χωρίς προβλήματα (βλ. http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=4668), ποσοστό που είναι καλό αν σκεφτείς τα δεδομένα (ελεύθερο λογισμικό, με την αρχή της εγγενούς υποστήριξης όλου του hardware, πχ. το unix της mac είναι καλύτερο, πολύ πιο λουστραρισμένο αλλά εκεί έχεις να υποστηρίξεις πέντε μηχανήματα και δυο κάρτες όλες και όλες...) αλλά από την άλλη, ποσοστό που είναι τραγικά κακό, αν το δούμε από την πλευρά του άπειρου χρήστη. Είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να ανοίξουμε μια ενότητα για τα υπόλοιπα λειτουργικά και είναι πολύ φυσιολογικό να βοηθάμε και να μιλάμε και για αυτά, δεδομένου ότι η τεχνολογία και οι εργασιακές σχέσεις σήμερα είναι περίπλοκες (πχ. εγώ, όπως οι περισσότεροι ίσως, έχω υποχρεωτικά windows στην υπηρεσία που εργάζομαι και δεν βλέπω τίποτα κακό να μιλήσουμε και για κάτι που με απασχολεί με αυτά. Ή μήπως πρέπει να εγγραφώ και στο φόρουμ των windows?? Χεχε)
Εξάλλου το κάνουμε ήδη, μιλάμε για win, βλ. ερωτήματα για dual boot, για αντιστοιχία λογισμικού κλπ.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 01 Ιούλ 2009, 16:43

nikosal έγραψε: ότι θα πρέπει να ανοίξουμε μια ενότητα για τα υπόλοιπα λειτουργικά και είναι πολύ φυσιολογικό να βοηθάμε και να μιλάμε και για αυτά, δεδομένου ότι η τεχνολογία και οι εργασιακές σχέσεις σήμερα είναι περίπλοκες

+1
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιούλ 2009, 16:58

ivo έγραψε:Anyway, εγω απλως ηθελα να πω αυτα που με ενοχλουσαν εδω και καποιο καιρο. Ισως επρεπε να ειχα ανοιξει νεο thread.

DONE

ivo έγραψε:Δεν ειναι κακο να υποδειξεις κατι σε καποιον αλλα δεν βλεπω τον λογο απο την στιγμη που ρωτησε κατι συγκεκριμενο να του δειχνουμε βιντεο με εντυπωσιακα εφε.

Γιατί όχι? Φυσικά αν ήξερα να απαντήσω και στο πρόβλημά του θα το έκανα.
Αφού δεν ήξερα όμως του έκανα μια παρουσίαση του ubuntu μιας και δεν ήξερε καν τι είναι?

Τώρα για το θέμα...
Και εγώ έχω μια αρνητική στάση απέναντι στην M$ και είναι ένας απο τους λόγους που δεν χρησιμοποιώ windows.
Οι περιορισμοί και οι πολιτικές που εφαρμόζει είναι ο κυριότερος λόγος αυτής της αρνητικής στάσης, ειδικά όταν έρχομαι αντιμέτωπος με αυτές.

Τα vista τώρα μετά το SP1 είναι ότι καλύτερο, σε όλους τους τομείς, που έχει να δείξει η M$ αρκεί να έχεις ψιλο-δυνατό pc (σε αυτόν τον τομέα απέτυχε).
Τα άλλα τα win7 φαίνονται να λύνουν όπως φαίνεται το πρόβλημα αλλά πριν απο το πέρας ενός εξάμηνου αφού βγούνε, κράτα μικρό καλάθι...

3 σημεία που θα πρέπει να δείξουμε προσοχή είναι:
-Δεν θα κερδίσουμε κανέναν με τακτικές: AOY AOY AOY LINUX LINUX LINUX $%^$%^$&%^*&% WINDOWS
(παραθέτεις στοιχεία και συγκρίνεις τα δυο-τρία ΛΣ)
-Χρησιμοποιούμε linux γιατί είναι αυτό που θέλουμε καθώς εμείς το αναπτύσσουμε. Τι κάνουν οι άλλοι δεν μας νοιάζει εφόσον δεν μας ενοχλούν!
(Αυτήν είναι η στάση συνήθως των BSBάδων και πραγματικά respect απο μένα)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 01 Ιούλ 2009, 17:07

ivo έγραψε:Μυαλο εχει και αν θελει θα βαλει.

Κι εμείς τον προτρέπουμε! Αν θέλει μας ακούει, αν δε θέλει, περιμένει απάντηση σχετικά με το θέμα του. :)

ivo έγραψε:
Πραγματικα εχω συγχαθει να βλεπω ολη την ωρα posts για το ποσο κακη ειναι η MS και ποσο ασχημα ειναι τα windows.

Ο καθένας έχει την ελευθερία λόγου να λέει ό,τι πιστεύει. Αν αναφέρεις και τους λόγους για τους οποίους θεωρείς ότι υστερεί σε κάποια θέματα, ακόμη καλύτερα :thumbup:
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ