Sorry για το μέγεθος είναι καλό διαβάστε το

!
1. Πέρα από τους ιούς, τα spyware, τα malware, τα κάτιware, τα σπασμένα προγράμματα που θέλουν serials, που τα serials βρισκονται σε σελίδες με ιους, που γεμίζει το registry @#%^$κιες και σερνονται, που είναι κλειστά, που κάνουν τόσα λέφτά, που δεν έχω την επιλογή να πάρω ένα λάπτοπ χωρίς αυτά, που τα πληρώνω μέσω των φόρων μου να τα παραγγείλει ο Alogogoofy (αλογοσκούφης) για να παίζουν πασιέντζα στο δημόσιο, που πληρώνω το 2009 650 ευρώ για το Proffesional Ms Office δηλαδή για μια εφαρμογή που γράφει κείμενα!!!!, που χρειάζονται winZip για να δουλέψουν, και το winzip σε ρωτάει κάθε φορά αν θέλεις να το αγοράσεις (ξέρεις για να ΞΕΖΙΠΑΡΕΙΣ (τρομερή λειτουργία!)), που έδωσε το σχολείο που δουλεύω 8000 ευρώ για να τα έχει στο εργαστήριο του ενώ δεν έχουμε πόρτες στις τάξεις, που η εταιρία που τα βγάζει κάνει τα πάντα νόμιμα, παράνομα, λαμογιές, αθέμιτο ανταγωνισμό για να παραμείνει στο παράνομο μονοπώλιο της, που δεν έχουν Utf8 γραμματοσειρές, που θέλουν φορμάτ κάθε λίγο και λιγάκι, που έκανα debbuging για τα window 3.11, 95, 98, xp, 2000, (vista δεν έκανα) και δεν πήρα φράγκο μου πήραν, που έχασα την εργασία μου στο Matlab γιατί δεν ήξερα να κάνω τις εικόνες paste special στο office 97.....
Αν πραγματικά τα εξαιρέσεις αυτά, αυτό που πραγματικά μου την σπάει είναι να μου λέει ο μπάρμπας μου, η φίλη της αδερφής μου η λίτσα, η μάνα μου, ο ξάδερφος μου ο κίτσος οτι χάλασε ο υπολόγιστής μου και έλα να μου τον φτιάξεις!!!! Για τον λόγο αυτό τους βάζεις Ubuntu και τελειώνεις.
2. Οι κύριοι (επιφανειακοί) λόγοι που χρησιμοποιούν κάποιοι τα windows είναι: για να παίζουν παιχνίδια (το pro παίζει στο ubuntu?), γιατί χρειάζονται κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή για την δουλειά τους (θέλω autocad για το γραφείο), γιατί είναι άσχετοι (τί είναι το ubuntu?) ή γιατί είναι λίγο βλάκες (τα windows είναι καλά γιατί τα βγάζει η μικροσοφτ που έχει πολλά λεφτά).
Ο πραγματικός όμως λόγος ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από την κύρια κοινωνική συμπεριφορά (τα windows) είναι το γεγονός ότι είμαστε θηλαστικά που ζουν σε αγέλες (στις ανθρώπινες κοινωνίες) και εξελικτικά (θεωρία δαρβίνου αυτό θέλει δουλειά) μάθαμε να επιβιώνουμε με τον τρόπο αυτό.
Η συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν των ανθρώπων δεν δοκιμάζει κάτι καινούργιο, γιατί δεν θέλει να τα βάλει με την κοινωνική του ομάδα γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος χωρίς αυτήν. Αρα η κίνηση έχει ρίσκο, γιατί να το πάρει; θα κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι ακόμα και αν είναι κακό. Βλέπε κάπνισμα: όλοι το ξέρουν ότι σου κάνει κακό, αλλά όλοι καπνίζουν και το δικαιολογούν "έλα μωρέ όλοι καπνίζουν". Η κοινωνική αυτή αλλαγή συντελείται από άτομα που είναι είτε αντιδραστικά, είναι έχουν μεγαλύτερη γνώση, είτε μεγαλύτερη νοημοσύνη.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: είμαι μια φορά σε ένα σπίτι εγώ η κοπελιά μου και άλλα δύο ζευγάρια. Κάθε φορά που κάθομαι σε ένα τραπέζι κρατάω στατιστικά 1. πόσοι καπνίζουν (εγώ κάπνιζα 2,5 πακέτα την μέρα, τώρα το έχω κόψει) και 2. πόσοι έχουν ubuntu. Στο τραπέζι αυτό δεν κάπνιζε κανένας (!) και ταυτόχρονα 5 στα 6 άτομα είχαν Ubuntu (τρομερό! ε;). Η κοπέλα λοιπόν ενός φίλου μου δεν είχε ubuntu... εγώ κλασσικά την δούλευα (για πλάκα, με χιουμοριστική διάθεση, όχι καφρίλα) και της έλεγα "καλά βρίσκεσαι στο 2009 και έχεις windows? τραγικό", "πότε θα γίνεις και εσύ ευρωπαία" και τέτοια. Ούτε της είπαμε να ασχοληθεί με το θέμα ούτε τι είναι. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο φίλος μου άκουσε μια τρομερή κρεβατομουρμούρα γιατί δεν της είχε βάλει Ubuntu !!!! Τον έπρηζε πολύ ώρα... με νεύρα!
Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα της συμπεριφοράς αυτής, στην ανάποδη έκδοση. Χωρίς ο κόσμος να έχει κάποιο λόγο δεν θέλει να παρεκκλίνει από την κύρια συμπεριφορά της ομάδας, κάνει ότι κάνουν όλοι. Και ρώτα τον εαυτό σου αν το φόρουμ αυτό θα είχε 10 άτομα θα δοκίμαζες το Ubuntu?
Τα άλλα δεν τα απαντάω θα γράφω καμιά βδομάδα ακόμη!