Ποια είναι τα αρνητικά των windows και άλλα!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ποια είναι τα αρνητικά των windows και άλλα!

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 15 Ιουν 2009, 23:18

.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 15 Φεβ 2014, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Ποια είναι τα αρνητικά των windows και άλλα!

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 15 Ιουν 2009, 23:38

1) Ότι είναι κλειστού κώδικα ότι έχουν χρησιμοποιείσει ανοιχτου κωδικα προγράμματα και τα κάνε closed soure ( βλέπε bsd χαμαλίκια ...) :problem:
2) Από διαφήμιση και πάλι διαφήμιση ( μια χαρά το ίδιο δύσκολα είναι για αυτόν που δεν έχει καμία σχέση όλα τα λειτουργικά!!!) :think:
3) παλιά ...:P
4) Ναι αμέ γιατί όχι :D
5) Μπα ,αλλά θέλει προσοχή και συνεχές "ακόνισμα" των γνώσεων ...κλπ :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 16 Ιουν 2009, 00:24

Τα windows είναι άλλο ένα προϊόν για κατανάλωση. Το GNU/Linux πρεσβεύει κάποιες αξίες και κάποιες ιδέες.
Είναι σαν να συγκρίνεις το σπιτικό φαΐ με το ετοιματζίδικο.
Αυτό με συναρπάζει στο ανοιχτό λογισμικό.
Off topic:
Και στο σπιτικό φαΐ!

5) Προσωπικά δεν πιστεύω πως θα αντιμετωπίσει ποτέ το Linux τόσα εκτεταμένα και διαδεδομένα προβλήματα όσα τα Windows στο θέμα των ιών. Κι αυτό οφείλεται στην ποικιλομορφία. Στα windows έχουν όλοι τον ίδιο kernel τις ίδιες εφαρμογές κτλ. Φτιάχνεις έναν ιό και χτυπάς τα πάντα. Εδώ με τόσες διανομές, τόσους πυρήνες, τόσα package management systems, άντε να φτιάξεις ιό που να τα «χτυπάει» όλα. Συνδύασε όλα αυτά και με το ότι δεν εγκαθιστάς οτιδήποτε βρίσκεις στο ίντερνετ και καταλαβαίνεις πόσο πιο δύσκολο είναι.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 16 Ιουν 2009, 11:45

1) Δεν μου τη σπάει κάτι. Απλά δεν είναι free και δεν θέλω να πληρώσω :p
2) Γιατί αυτό υπάρχει προεγκατεστημένο. Παλιότερα πάντως είχαν λόγο, τα DE (kde, gnome) του linux άργησαν να έρθουν.
3) Τα αρχαία χρόνια :p Το linux είναι νομίζω λιγουλάκι πιο καινούριο.
4) Ειλικρινά; Όχι.
5) Προφανώς. Κανένα λειτουργικό δεν είναι άτρωτο.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 16 Ιουν 2009, 14:10

έγραψε:

* Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
* Απάντηση με παράθεση

Re: γιατι να εχει κανεισ linux???

Δημοσίευσηαπό sparus » 09 Δεκ 2008, 21:13

giormatsis έγραψε:ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ
windows=αγορά και κατανάλωση τροφίμων απο super market τα οποία δεν γνωρίζεις πως φτιάχτηκαν .
LINUX=κατασκευή τροφίμων απο την δική σου φάρμα με σπόρους που δανείστηκες απο τον γείτονά σου και στο τέλος της σοδειάς θα κρατήσεις τους καλύτερους για να τους δώσεις και στους άλλους για να μήν πεινάει κανείς...!!!
Για μενα αυτο ειναι παραπανω απο αρκετο.Απαντα σε ολες τις ερωτησεις που εκανες ;)
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 16 Ιουν 2009, 15:43

Sorry για το μέγεθος είναι καλό διαβάστε το :D !

1. Πέρα από τους ιούς, τα spyware, τα malware, τα κάτιware, τα σπασμένα προγράμματα που θέλουν serials, που τα serials βρισκονται σε σελίδες με ιους, που γεμίζει το registry @#%^$κιες και σερνονται, που είναι κλειστά, που κάνουν τόσα λέφτά, που δεν έχω την επιλογή να πάρω ένα λάπτοπ χωρίς αυτά, που τα πληρώνω μέσω των φόρων μου να τα παραγγείλει ο Alogogoofy (αλογοσκούφης) για να παίζουν πασιέντζα στο δημόσιο, που πληρώνω το 2009 650 ευρώ για το Proffesional Ms Office δηλαδή για μια εφαρμογή που γράφει κείμενα!!!!, που χρειάζονται winZip για να δουλέψουν, και το winzip σε ρωτάει κάθε φορά αν θέλεις να το αγοράσεις (ξέρεις για να ΞΕΖΙΠΑΡΕΙΣ (τρομερή λειτουργία!)), που έδωσε το σχολείο που δουλεύω 8000 ευρώ για να τα έχει στο εργαστήριο του ενώ δεν έχουμε πόρτες στις τάξεις, που η εταιρία που τα βγάζει κάνει τα πάντα νόμιμα, παράνομα, λαμογιές, αθέμιτο ανταγωνισμό για να παραμείνει στο παράνομο μονοπώλιο της, που δεν έχουν Utf8 γραμματοσειρές, που θέλουν φορμάτ κάθε λίγο και λιγάκι, που έκανα debbuging για τα window 3.11, 95, 98, xp, 2000, (vista δεν έκανα) και δεν πήρα φράγκο μου πήραν, που έχασα την εργασία μου στο Matlab γιατί δεν ήξερα να κάνω τις εικόνες paste special στο office 97..... Αν πραγματικά τα εξαιρέσεις αυτά, αυτό που πραγματικά μου την σπάει είναι να μου λέει ο μπάρμπας μου, η φίλη της αδερφής μου η λίτσα, η μάνα μου, ο ξάδερφος μου ο κίτσος οτι χάλασε ο υπολόγιστής μου και έλα να μου τον φτιάξεις!!!! Για τον λόγο αυτό τους βάζεις Ubuntu και τελειώνεις.

2. Οι κύριοι (επιφανειακοί) λόγοι που χρησιμοποιούν κάποιοι τα windows είναι: για να παίζουν παιχνίδια (το pro παίζει στο ubuntu?), γιατί χρειάζονται κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή για την δουλειά τους (θέλω autocad για το γραφείο), γιατί είναι άσχετοι (τί είναι το ubuntu?) ή γιατί είναι λίγο βλάκες (τα windows είναι καλά γιατί τα βγάζει η μικροσοφτ που έχει πολλά λεφτά).

Ο πραγματικός όμως λόγος ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από την κύρια κοινωνική συμπεριφορά (τα windows) είναι το γεγονός ότι είμαστε θηλαστικά που ζουν σε αγέλες (στις ανθρώπινες κοινωνίες) και εξελικτικά (θεωρία δαρβίνου αυτό θέλει δουλειά) μάθαμε να επιβιώνουμε με τον τρόπο αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν των ανθρώπων δεν δοκιμάζει κάτι καινούργιο, γιατί δεν θέλει να τα βάλει με την κοινωνική του ομάδα γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος χωρίς αυτήν. Αρα η κίνηση έχει ρίσκο, γιατί να το πάρει; θα κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι ακόμα και αν είναι κακό. Βλέπε κάπνισμα: όλοι το ξέρουν ότι σου κάνει κακό, αλλά όλοι καπνίζουν και το δικαιολογούν "έλα μωρέ όλοι καπνίζουν". Η κοινωνική αυτή αλλαγή συντελείται από άτομα που είναι είτε αντιδραστικά, είναι έχουν μεγαλύτερη γνώση, είτε μεγαλύτερη νοημοσύνη.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: είμαι μια φορά σε ένα σπίτι εγώ η κοπελιά μου και άλλα δύο ζευγάρια. Κάθε φορά που κάθομαι σε ένα τραπέζι κρατάω στατιστικά 1. πόσοι καπνίζουν (εγώ κάπνιζα 2,5 πακέτα την μέρα, τώρα το έχω κόψει) και 2. πόσοι έχουν ubuntu. Στο τραπέζι αυτό δεν κάπνιζε κανένας (!) και ταυτόχρονα 5 στα 6 άτομα είχαν Ubuntu (τρομερό! ε;). Η κοπέλα λοιπόν ενός φίλου μου δεν είχε ubuntu... εγώ κλασσικά την δούλευα (για πλάκα, με χιουμοριστική διάθεση, όχι καφρίλα) και της έλεγα "καλά βρίσκεσαι στο 2009 και έχεις windows? τραγικό", "πότε θα γίνεις και εσύ ευρωπαία" και τέτοια. Ούτε της είπαμε να ασχοληθεί με το θέμα ούτε τι είναι. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο φίλος μου άκουσε μια τρομερή κρεβατομουρμούρα γιατί δεν της είχε βάλει Ubuntu !!!! Τον έπρηζε πολύ ώρα... με νεύρα!

Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα της συμπεριφοράς αυτής, στην ανάποδη έκδοση. Χωρίς ο κόσμος να έχει κάποιο λόγο δεν θέλει να παρεκκλίνει από την κύρια συμπεριφορά της ομάδας, κάνει ότι κάνουν όλοι. Και ρώτα τον εαυτό σου αν το φόρουμ αυτό θα είχε 10 άτομα θα δοκίμαζες το Ubuntu?

Τα άλλα δεν τα απαντάω θα γράφω καμιά βδομάδα ακόμη! :D
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 16 Ιουν 2009, 17:32

.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 15 Φεβ 2014, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 16 Ιουν 2009, 20:26

filippos.xf έγραψε:Όμως το Ubuntu δεν θα φτάσει ποτέ σε μεγάλο επίπεδο αν δεν γίνει μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ίδιους τους θαυμαστές-χρήστες του. Χρειάζεται μεγαλύτερη προώθηση και διαφήμιση δίχως να διαγράφει την φιλοσοφία που έχει ήδη.

Κάτι μου θυμίζει αυτό! είναι ακριβώς τα ίδια λόγια που είπα πριν 2 - 3 χρόνια πριν. Συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν τους έλεγα ρε παιδιά να κάνουμε αυτό, ρε παιδιά να κάνουμε το άλλο, μου είπε ο alefteris ότι αν θες να κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις εσύ! δεν θα το κάνει κανένας άλλος. Αν είσαι τυχερός κάποιοι θα σε ακολουθήσουν. Γουστάρεις να φτιάξουμε μια ομάδα Μαρκετινγκ για την Ελλάδα; Πρόσεξε όμως ασχολούμαι με το Ubuntu σχεδόν full-time θα σε βοηθήσω αλλά εσύ πρέπει να τα ξεκινήσεις όλα! Πάμε;

Εσύ είσαι ο χρήστης που θα κάνει την μεγαλύτερη προώθηση και διαφήμιση δίχως να διαγράψει την φιλοσοφία που έχει ήδη!
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 16 Ιουν 2009, 20:55

.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 15 Φεβ 2014, 19:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 16 Ιουν 2009, 21:37

Ωστόσο πέρα απο οποιαδήποτε επίσημη προσπάθεια προβολής,μεγάλο ρόλο παίζει και η προσπάθεια του καθενός μας στον μικρόκοσμό του.
Σ'αρέσει το ubuntu;Διάδωσε το σε φίλους,συγγενείς,γείτονες,συναδέλφους.
Απλά πράγματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ