Γεια σας φίλοι του ποιο υπέροχου λειτουργικού συστήματος "ubuntu"...
Εδώ θα ήθελα να πείτε την γνώμη σας σε ότι έχει σχέση με τα μέρη που θα πρέπει να αναβαθμίσει "κάποιος" στον υπολογιστή του..
πχ, 1) Μητρική πλακέτα, όμως τη μητρική να διαλέξει? με μονό επεξεργαστή με 2πλό, με τη μνήμη? DDR2-3 ή κάτι άλλο. και με πόσο χωρητικότητα..
Η μητρική πλακέτα είναι το πρώτο μέρος ενός υπολογιστή που θέλει προσοχή και καλή μελέτη, "γνώμη μου"
2) Επεξεργαστής "πάντα σε intel" Τι προτείνετε? 2πύρινο 4πύρινο "core duo ή core 2 duo ή κάτι άλλο"? και πόσο σε Χρονισμό-Hrz? + πόσο να είναι το FSB? + πόσο να είναι το L2 Cache:?
3) Μνήμη RAM, λογικά όταν διαλέγεις πρώτα την μητρική, τότε αγοράζεις και την μνήμη ανάλογα με το τι δέχεται η μητρική που διάλεξες. το θέμα είναι τη μνήμη όμως να αγοράσει κανείς? Αλλά σε πόσο Μέγεθος: GB. Και σε πόσο Ταχύτητα Διαύλου: MHz.?
SDRAM
DDR SDRAM: 256MB 512MB 1GB 2GB
DDR2 SDRAM: 256MB 512MB 1GB 2GB 4GB 8GB 16GB
DDR3 SDRAM: 1GB 2GB 3GB 4GB 6GB 12GB
SO DIMM: 256MB 512MB 1GB
SO DIMM DDR2: 256MB 512MB 1GB 2GB 4GB
SO DIMM DDR3: 2GB 4GB
Dual Channel DDR1 Dual Channel DDR2 Triple Channel
Αυτά τα 3 είναι τα βασικά για να ξεκινήσεις μια έρευνα αγοράς, αλλά θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις καλά...
Μπορείτε να προσθέσετε και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος, πχ, Κάρτα Γραφικών, Τροφοδοτικό, Σκληρό Δίσκο, Κάρτα Ήχου, κτλ κτλ..
Τώρα για να μην ρωτάτε "Για ποιο λόγο το θέλεις τον Υπολογιστή κτλ" Θα σας πρότεινα να σχεδιάζατε τον καλύτερο υπολογιστή για τα μέτρα σας. Και εγώ αργότερα, διαβάζοντας τα αποτελέσματα θα φτιάξω τον υπολογιστή που μου αρέσει και που βαστάει η τσέπη μου...
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων, περιμένω να έχει μεγάλη συμμετοχή το θέμα, για να έχουμε και περισσότερες επιλογές.