Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το ubuntu αποφάσισε να τα κάνει όλα μωβ! Εντάξει, το wallpaper, τα εικονίδια, το θέμα μπορείς να τ' αλλάξεις! Το plymouth όμως;
Τελικά τα πράγματα είναι απλά (που λέει ο λόγος!!!)
Α. Εγκατάσταση ενός θέματος plymouth και χρήση του.
Έχουμε λοιπόν κατεβάσει ένα πολύ ωραίο θέμα (έστω mytheme.tar.gz) και θέλουμε να αντικαταστήσουμε το μωβάκι του ubuntu. Αποσυμπιέζουμε το θέμα στο /lib/plymouth/themes/. Ανοίγουμε μετά τερματικό και εκτελούμε τις εντολές:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo update-alternatives --install /lib/plymouth/themes/default.plymouth default.plymouth /lib/plymouth/themes/mytheme/mytheme.plymouth 100
sudo update-alternatives --config default.plymouth
Η δεύτερη εντολή θα μας δώσει κάτι σαν αυτό:
Spoiler: show
Παρατηρούμε ότι η επιλογή 3 είναι η τρέχουσα, και με enter δε μεταβάλλουμε αυτήν την επιλογή. Εφόσον όμως θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το mytheme, πατάμε 0 και enter. Αμέσως μετά τρέχουμε την εντολή:
sudo update-initramfs -u
και επανεκκινούμε για να δούμε ότι το θέμα μας εγκαταστάθηκε σωστά.
Για να επαναφέρουμε το επιλεγμένο θέμα του ubuntu, εκτελούμε τη δεύτερη εντολή και επιλέγουμε ubuntu-logo.plymouth (εν προκειμένω είναι το 4) και αμέσως μετά πάλι την τρίτη εντολή.
Β. Δημιουργία ενός πολύ απλού θέματος (πχ μιας απλής εικόνας).
Στο φάκελο /lib/plymouth/themes/ δημιουργούμε ένα φάκελο πχ eikona
sudo mkdir /lib/plymouth/themes/eikona
και μέσα τοποθετούμε μια οποιαδήποτε png εικόνα, ενώ δημιουργούμε ένα κενό αρχείο eikona.plymouth και ένα άλλο eikona.script
Για να φτιάξουμε στα μέτρα μας το eikona.plymouth εκτελούμε από το τερματικό
sudo gedit /lib/plymouth/themes/eikona/eikona.plymouth
ή με Alt+F2
gksu gedit /lib/plymouth/themes/eikona/eikona.plymouth
και μέσα γράφουμε:
Για το eikona.script εκτελούμε από το τερματικό
sudo gedit /lib/plymouth/themes/eikona/eikona.script
ή με Alt+F2
gksu gedit /lib/plymouth/themes/eikona/eikona.script
και μέσα γράφουμε:
όπου mypict.png είναι το όνομα της εικόνας που έχουμε βάλει μέσα στο φάκελο.
Αφού τα αποθηκεύσουμε κάνουμε όπως και παραπάνω, δηλαδή:
sudo update-alternatives --install /lib/plymouth/themes/default.plymouth default.plymouth /lib/plymouth/themes/eikona/eikona.plymouth 100
sudo update-alternatives --config default.plymouth
sudo update-initramfs -u
Γ. Οι δικές μου αλλαγές.
Επειδή λοιπόν εμένα με εκνεύριζε το μωβ και μου έλειπε κάπως το μαύρο των προηγούμενων εκδόσεων, αλλά δεν είμαι και των μεγάλων παρεκκλίσεων από το προεπιλεγμένο, πήρα το plymouth του linux mint (μαύρο με πράσινες κουκκίδες) και αντικατέστησα όλες τις εικόνες με τις αντίστοιχες προεπιλεγμένες του ubuntu, επεξεργάζοντας μόνο στο GIMP όσες είχαν μωβ, ώστε να γίνει μαύρο. Έδωσα στο φάκελο το όνομα ubuntu-logo-1 και το ίδιο όνομα έδωσα στο .plymouth και .script, ενώ με το gedit αντικατέστησα μέσα στα αρχεία αυτά το ubuntu-logo με ubuntu-logo-1. Εκτέλεσα και τις παραπάνω εντολές κι έτσι έχω το προεπιλεγμένο θέμα του ubuntu με μαύρο φόντο.
σσ. Κάποιος απλά θα μπορούσε να δώσει διαφορετικές τιμές στις χρωματικές περιγραφές στο .plymouth απλά εγώ δεν ξέρω πως να προσδιορίζω τα χρώματα σε RGB.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δημιουργία plymouth θεμάτων: http://brej.org/blog/?p=197
Πηγή: http://www.ubuntugeek.com/quick-tipplymouth-themes-in-ubuntu-10-04-lucid-lynx.html