Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

Δημοσίευσηαπό minios67 » 14 Οκτ 2011, 23:42

Βρίσκομαι κι εγώ στη φάση να συνηθίσω αυτό το έκτρωμα, έχω εκφράσει τις αντιρρήσεις μου στην προηγούμενη έκδοση. Για μένα δεν είναι αθώο που καταστέφεται το gnome, (πόσα έχωσε η μσ;!!!) από ένα πλήρως λειτουργικό και παραμετροποιήσιμο περιβάλλον το έχουν καταντήσει δυσλειτουργικό και άχαρο. Δεν δέχομαι ότι αυτό είναι η εξέλιξη, ότι αυτό είναι το μπροστά, αυτό είναι τροχοπέδη. Στο προηγούμενο περιβάλλον θα μπορούσα με πέντε κινήσεις να προσομοιώσω αυτή τη λαμακία βάζοντας ένα dock αριστερά, αφαιρώντας τη μπάρα στη βάση, και βγάζοντας το μενού πάνω αριστερά. Όλα είναι άκαμπτα, δεν έχουν επιλογές παραμετροποίησης, δεν δουλεύει το δεξί πλήκτρο του ποντικιού, εκτός από το wallpaper. Έβαλα και το gnome3, τα ίδια και χειρότερα. Δεν γουστάρω την λαμακισμένη την μπάρα αριστερά, θέλω να μπορώ να τη βγάλω, θέλω να μπορώ να επιλέξω να κρύβεται, θέλω να δουλεύει το δεξί κλικ επάνω της και πάνω στις εφαρμογές, θέλω να μπορώ να τη μετακινήσω στη βάση, όπου θέλω. Για να βρεις μια εφαρμογή πρέπει από την Πάτρα να πας Αθήνα μέσω Αλεξανδρούπολης. Θέλω ένα fork του gnome όπως ήταν, και μη μου πει κανείς ότι έχω επιλογή κάνοντας αποσύνδεση να το επιλέξω, αυτό είναι ένα φάντασμα του παλιού gnome. Το ξεσκήσανε το gnome, του πετάξανε τα μάτια έξω, αντί να το εμπλουτίσουν, το αφήσανε ανάπηρο. Τώρα το KDE μας μένει να μοιάζει GUI της προκοπής μέχρι να πέσουν κι εκεί τα χοντρά.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

Δημοσίευσηαπό Macedon » 15 Οκτ 2011, 01:53

+1
Πίκρα φίλε , μεγάλη πίκρα. :thumbdown:
Το "δούλεψα" από εχτές μέχρι σήμερα (ubuntu 11.10),από εξαρχής είμαι (είμουν)φαν του gnome και το αποτέλεσμα με ανάγκασε να περάσω σε KDE (Kubuntu)
Τι να λέμε τώρα....άστα να πάνε ,εύχομαι να προλάβουν το κακό!

Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 15 Οκτ 2011, 02:24

Το έχω εδώ και μερικές ώρες . Προσπαθώ να το συνηθίσω , μιας και ΔΕΝ μπορώ να κάνω κι'αλλιώς. Δοκίμασα κι εγώ Gnome shell και μπούρδες(sorry κιόλας) αλλά το θεωρώ κοροϊδία-παρωδία του original classic gnome.
Έβαλα cairo-dock αλλά έχω προβληματάκια με openGL-Desklets κλπ. Έβαλα Compiz config manager για παραμετροποίηση του Unity , κόλλησε 2 φορές όλο το desktop. Τουλάχιστον μπόρεσα να την εξαφανίσω (autohide).
Για Gnome 3 δε μιλάω καν.. Ασε , καλύτερα Unity.
Αν δεν το συνηθίσω τελικά , ή θα κάνω rollback - downgrade(στο 11.04) όπως θέλετε πεστε το ή ....
ήρθε η ώρα να δοκιμάσω άλλη διανομή.

Γράφω πάντα σαν απλός χρήστης (και όχι power user). Η γνώμη μου είναι η εξής : Αυτό που με ενδιαφέρει , εκτός από τα ωραία εικονίδια και τα εφέ , είναι η ευχρηστία . Οκ .
Αυτό το έχουν και τα Windows και τo Ubutnu. Εύκολα "πλοηγήσε" μέσα στο λειτουργικό. Εκεί που (για μένα) το Ubuntu υπερτερούσε , ΗΤΑΝ η παραμετροποίηση. Έκανες ότι ήθελες μέσα σε λίγα λεπτά. Δυστυχώς χάθηκε αυτό το Μεγάλο Ατού. Ελπίζω να επανέλθει στο μέλλον (έστω και με το Unity).
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 15 Οκτ 2011, 09:43

βλέπω παντού τις ίδιες απόψεις και τα ίδια σχόλια αλλά δεν βλέπω σχεδόν πουθενά κάποιον να λέει "εντάξει, δεν είναι παραμετροποιήσιμο αλλά είναι η αρχή του ακόμα...δηλαδή το gnome όταν είχε πρωτοφτιαχτεί ήταν τόσο παραμετροποιήσιμο; " μην ξεχνάτε ότι το "παλιό" gnome ήταν 7 χρόνια αν δεν κάνω λάθος! 7 χρόνια...
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό minios67 » 15 Οκτ 2011, 12:14

Τι εντάξει είναι καινούργιο, ήταν καινούργιο στο 11.04, το παλιό gnome ήταν σχεδόν από την αρχή πολύ παραμετροποιήσημο κι αν ακόμη κάνω λάθος γιατί πρέπει να γυρίσουμε στον μεσαίωνα, γιατί πρέπει να ξαναεφεύρουμε τον τροχό. Το Linux για μένα σήμαινε ΕΠΙΛΟΓΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, έγινα λινουξάς πρώτον για την ηθική διάσταση του πράγματος, δεύτερον για το Gnome, τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο πολύπλοκο, τόσο παραμετροποιήσημο, μπορούσες να το έχεις φορτωμένο με πάρα πολλά ή να το έχεις εντελώς γυμνό (στη δουλειά μου λόγο άσχετων συναδέλφων που αρέσκονται να πατάνε κουμπάκια έχω μια γυμνή επιφάνεια χωρίς μπάρες, με μόνα στοιχεία έναν φάκελο, έναν κειμενογράφο, έναν περιηγητή). Αυτό που βλέπω πλέων είναι ότι θέλουν να πετάξουν έξω και τους παλιούς χρήστες. Είναι κάτι παράλληλο με την υπόλοιπη πολιτική μας ζωή. Θέλουν τα πάντα ελεγχόμενα, και ελεγχόμενα είναι τα παντζούρια!!!! Θέλουμε fork του gnome, συνέχισή του από εκεί που ήταν!!!!!
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 15 Οκτ 2011, 13:11

fork Θα υπάρξει...
μα ρε παιδιά δεν δίνεται λίγο χρόνο στο Unity και στο gnome shell για να δείτε πως θα εξελιχθεί..δείτε σε 7 χρόνια πως θα είναι και τότε να το συγκρίνουμε με το gnome..
το θέμα είναι ότι όλοι είχαμε συνηθίσει αλλιώς...
αν μας είχαν από την αρχή Unity αντί για gnome και το άλλαζαν τώρα πάλι όλοι θα έκανα παράπονα,..
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό airmaik » 15 Οκτ 2011, 13:12

παντως ειναι κριμα ατομα που χρησιμοπόιουσαν χρονια τωρα το gnome ,να στρεφονται σε αναγκες λυσεις,βλεπω οτι το γυρνάνε είτε σε kde,ειτε σε xfce,εμενα μου φαινεται λογικη η όλοι αντιδραση,καθως στην 11.04 πολλα ατομα δεν μιλουσαν καθως περιμενανε το μελλον να μπει το gnome-gnome shell να σωθούνε ,ελα ομως που οταν το βλεπουνε καταλαβαινουν οτι ειναι το ιδιο αβολο και το ιδιο μη παραμετροποιήσιμο,καλο μου ακουγεται ενα fork του gnome αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει προσοπικα να περπατησει μια τετοια ιδεα,και εδω ερχομαι και συμφωνώ με ενα παιδι που εγραφε εδω στο forum,οτι το κενο του gnome2 πρεπει να το καλύψει το xfce,που ειναι και ερκετα παραμετροποιήσιμο,και πολλα υποσχόμενο,μην βιαζεσται να το κρίνεται καθως ειναι ακομα καινουργιο σε σχεση με το gnome και το kde
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
2 Ubuntu 12.04 precise 3.6.3-030603-generic 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-32-generic
3 Intel Core i5-3570 CPU @ 3.40GHz ‖ RAM 7941 MiB ‖ ASUSTeK COMPUTER INC. P8Z77-V PRO
4 nVidia GF108 [GeForce GT 440] [10de:0de0] (rev a1)
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Intel 82579V Gigabit Network Connection [8086:1503] (rev 04)
Άβαταρ μέλους
airmaik
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ecatodarcus » 15 Οκτ 2011, 13:19

εμένα πάντως μου αρέσει το unity γιατί κάνω εύκολα τη δουλειά μου. και με την λέξη εύκολα εννοώ πιο γρήγορα. είχα αγαπήσει το gnome 2 αλλά από την στιγμή που έμαθα να χρησιμοποιώ το unity μου αρέσει. και επειδή το unity το παρακολουθώ από τις αρχές οι δυνατότητες παραμετρικοποίησης έχουν αυξηθεί. ο χρόνος θα δειξει. αλλά ρε παιδιά open source είναι αν κάποιος έχει μια ιδέα και μπορεί ας την υλοποιήσει. εγώ δεν ξέρω προγραμματισμό σε τέτοιο επίπεδο οπότε τι να κάνω? να κράζω την canonical γιατί δεν τα κάνει έτσι όπως θέλω? είμαστε κάτι εκατομμύρια χρήστες με διαφορετικές ανάγκες. πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες αυτές? υπάρχει fork του gnome 2 και λέγεται mate εδώ η σελίδα του https://github.com/Perberos/Mate-Desktop-Environment
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (fortran, html,css) ┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά (Advance) ┃ Γερμανικά: Λίγα (B1)
1)Ubuntu 11.10 i386
Προδιαγραφές: Laptop Acer Aspire 5742Z-4629 ⇛ Intel Pentium P6100@2.00Ghz│RAM 2.7 DDR3 SDRAM - 1066 MHz │Intel HD Graphics Dynamic Video Memory Technology 5.0
Άβαταρ μέλους
ecatodarcus
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anagno » 15 Οκτ 2011, 15:31

clepto έγραψε:fork Θα υπάρξει...

Υπάρχει ήδη και ονομάζεται 'Mate' (Πηγή:http://www.omgubuntu.co.uk/2011/08/gnome-2-forked/

Προσωπική μου άποψη πάντος είναι ότι από την στιγμή που υπάρχουν τόσες εναλακτικές δεν θα έρπεπε να πέφτει τόσο κράξιμο... Οι developers του gnome κάνανε κάποιες επιλογές (που όντως μάλλον απευθύνονται περισσότερο σε εταιρικά περιβάλλοντα αφού η έλλειψη παραμετροποιήσεων βοηθά στην εξυπηρέτηση πελατών που γίνεται πιο αποτελεσματική αφού δεν έχει να αντιμετωπίζει την τυχόν τοπικές διαφορές στα συστήμα) που αν δεν πετύχουν ή θα τις αλλάξουν ή απλώς το gnome θα εξαφανιστεί ως project, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
Από την άλλη το unity έχει μερικά καλά σημεία. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι πιο αποδοτικό, έτσι ότι χρειάζομαι άμεσα είναι στην μπορά ενώ όταν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο, το πληκτρολογώ και τις περισσότερες φορές στο 3ο πλήκτρο που πατάω έχει εμφανιστεί ως πρώτη επιλογή ...
Εμένα προσωπικά από την στιγμή που το έμαθα μου άρεσε, αλλά σε όποιον δεν αρέσει καιρός να δοκιμάσει και τα τόσα αλλα γραφικά περιβάλοντα που υπάρχουν και όταν θα πήξω και εγώ με το unity θα έρθω να του κάνω παρέα :)
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8
3 Intel® Core™ i5-3570K CPU @ 3.40GHz × 4 ‖ RAM 16GiB ‖ SABERTOOTH Z77
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό marras » 15 Οκτ 2011, 20:03

Αν και αρχάριος στο linux, λέω να πω κάτι. Και εγώ τρόμαξα με αυτά που είδα στην αρχή, αλλά αφού εγκατέστησα το gnome-shell από το software center, απογοητεύτηκα πλήρως από το νέο gnome. Στη δεύτερη φορά που έκανα login, εμφανίστηκε το αγαπημένο μου gnome classic και έστρωσαν όλα !!! Αρχικά και σε αυτό νόμιζα ότι ήρθε το τέλος, αλλά ψαχουλεύοντας λίγο στο ιντερνετ, βρήκα ότι η παραμετροποίηση στις μπάρες πλέον γίνεται με ALT + δεξί κλικ !!!
Η απορία μου είναι η εξής... Στις παρακάτω εικόνες, προφανώς φαίνεται το πως έχω ρυθμίσει την κάτω μπάρα. Απλώς έτσι με βολεύουν οι συντομεύσεις μου (από τα windows ακόμα) και δε θέλω να τις αλλάξω θέση, οπότε τις βάζω εκεί. Μέχρι την 11.04, έτσι είχα το desktop μου, αλλά στην 11.10 ήρθε ουρανοκατέβατη και νέα μπάρα από πάνω !!! Αν μετακινήσω την κάτω μπάρα στην κορυφή, η πάνω μπάρα κρύβεται !!! Αν την βάλω κάτω όπως με βολεύει, ξαναεμφανίζεται η πάνω και μπαίνει πίσω από κάθε παράθυρο σε πλήρη οθόνη !!! Δεν ενοχλεί κάπου, απλά μου φαίνεται παράξενη...
Εικόνα - Εικόνα - Εικόνα
Σίγουρα όμως, δεν ήρθε και η καταστροφή του gnome, τουλάχιστον όχι ακόμη.
Καλώς σας βρήκα και από εδώ !!!
Τελευταία επεξεργασία από marras και 15 Οκτ 2011, 20:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
1.Xubuntu 16.04 σε Dell Latitude E4200 (+gnome)
2.Xubuntu 16.04 σε Acer Aspire one A150X zg5
3. Ubuntu 12.04 σε HP Probook 4520s (+gnome, +xfce)
4. Ubuntu 16.04 σε Quest Xpand Desktop (+gnome)
5.Ubuntu 16.04 σε Dell Latitude E5400 (+cinnamon)
Άβαταρ μέλους
marras
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization