Κάποιο fix για το Chameleon effect του Unity Launcher;  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Κάποιο fix για το Chameleon effect του Unity Launcher;

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Ιουν 2012, 02:06

Φαντάζομαι όλοι έχετε προσέξει την αλλαγή του backround color στον Launcher του Unity στο Ubuntu 12.04 ανάλογα με το χρώμα του wallpaper που επιλέγετε, μάλιστα εφαρμόστηκε το ίδιο effect και στο 11.10.

Είχα ψάξει αρκετά στις αρχές αφού εγκατέστησα το 12.04 για να μπορώ να κάνω τον Launcher ό,τι χρώμα θέλω εγώ αλλά η ρύθμιση δεν παραμένει και το Unity αλλάζει το χρώμα ξανά σε αυτό που νομίζει ότι τεριάζει περισσότερο. :cry: Δεν έβγαλα άκρη τότε, έψαξα και σήμερα, αλλά τα ίδια. :twisted: :-x

Μήπως ξέρετε κάποιο τρόπο να απενεργοποιήσω αυτό το effect;

Eυχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 22 Ιουν 2012, 02:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: Κάποιο fix για το Chameleon effect του Unity Laucnher;

Δημοσίευσηαπό Learner » 22 Ιουν 2012, 02:13

Με το εργαλείο MyUnity , το εγκαθιστάς με την εντολή σε τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install myunity

Μπορείς να αλλάξεις το color και το transparency .

About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Κάποιο fix για το Chameleon effect του Unity Launcher;

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Ιουν 2012, 02:20

To έχω δοκιμάσει και δυστυχώς όταν επιλέγω ένα χρώμα, εφαρμόζεται η αλλαγή μεν, αλλά μετά από 2 δευτερόλεπτα μόλις, το Unity αλλάζει πάλι το χρώμα σε αυτό που είχε πριν. :(
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 22 Ιουν 2012, 02:26

Ε , τότε επηρεάζεσαι από αυτό το Launchpad bug: #975350 μάλλον. Με επηρεάζει κι εμένα , αλλά μόνο όταν αλλάξω επιφάνεια εργασίας. Αν αφήσω την ίδια το χρώμα παραμένει.
Είναι σε εξέλιξη το bug πάντως και έχει και μεγάλο heat , πιστεύω θα το φτιάξουν γρήγορα. :)

Δεν ξέρω από τον CCSM αν υπάρχει κάποια σχετική ρύθμιση. Τσέκαρε το αν θες.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Ιουν 2012, 02:33

Learner έγραψε:Ε , τότε επηρεάζεσαι από αυτό το Launchpad bug: #975350 μάλλον. Με επηρεάζει κι εμένα , αλλά μόνο όταν αλλάξω επιφάνεια εργασίας. Αν αφήσω την ίδια το χρώμα παραμένει.
Είναι σε εξέλιξη το bug πάντως και έχει και μεγάλο heat , πιστεύω θα το φτιάξουν γρήγορα. :)

Μακάρι γιατί είναι ενοχλητικό.

Συμφωνώ απόλυτα με ένα comment ενός χρήστη που βρήκα όσο έψαχνα για λύση, που έλεγε: Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει το Chameleon effect. Aπό τη στιγμη που έχεις την δυνατότητα να αλλάζεις μόνος σου το χρώμα σε όποιο θες, το effect αυτό είναι περιττό.

Προσωπικά, δεν θέλω να δω την Canonical να εφαρμόζει την ίδια μεθοδολογία που έχουν εφαρμόσει σχεδόν όλες οι εταιρίες λογισμικού, που αντί να διορθώνουν κάτι, απλά κάνουν ανούσιες μικροπροσθέσεις ολοένα και περισσότερο στα προγράμματα και τα φορτώνουν με άχρηστες μικρορυθμίσεις. Tέλος πάντων.

Θα παρακολουθώ το bug να δω τι θα γίνει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 22 Ιουν 2012, 07:26

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τον ccsm κοίτα εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=45&t=23713
Αλλά από εχτές το απόγευμα επανήλθε το πρόβλημα εν μέρει, δηλαδή πρώτα μόλις έκλεινα το ccsm άλλαζε μόνο του, τώρα το κρατάει μέχρι την επανεκκίνηση-αποσύνδεση.
Η ενημέρωση που το ξαναχάλασε αν πρόσεξα καλά, ήταν στο ubuntu-tweak.
Ερωτώ λοιπόν έχουμε εμείς οι τρεις το ubuntu-tweak, αν το έχουμε μήπως έχουν συγκρουόμενες ρυθμίσεις (το ubuntu-tweak τις deufault, ενώ το myunity ή ο ccsm τις δικές μας)
Αν δεν έχουμε το ubuntu-tweak, μπορεί να έχουμε κάποιο άλλο tweak που να αλλάζει κάτι( μέγεθος εικονιδίων, διαφάνεια) αλλά όχι χρώμα στο launcher, οπότε να έχουμε πάλι αντικρουόμενες ρυθμίσεις σε ενημέρωση αυτών των tweak;

Κάποιος που δεν έχει πολυχρωμία στο wallpaper που χρησιμοποιεί, δεν είναι εύκολο να καταλάβει το πρόβλημα, αλλά όταν αποφασίσει να αλλάξει wallpaper θα δει το λειτουργικό να αποφασίζει μόνο του τι χρώμα του ταιριάζει.
Παράδειγμα άλλαξα wallpaper που σαν χρώματα έχει κόκκινο, μπλε, μαύρο,κίτρινο.
Είναι αυτό (όποιου-όποιας του-της αρέσει δεξί κλικ και αποθήκευση ως)

Στην παραπάνω εικόνα το λειτουργικό αποφάσισε ότι το χρώμα που μου ταιριάζει για launcher, dash και ειδοποιήσεις, είναι το.... σκατουλί

και έτσι όταν τον ρυθμίσω(να το κράταγε κιόλας)

Edit: Τα παράθυρα τα ανοίγω για να μειώσω εύκολα(κάτω από 1 ΜΒ)το μέγεθος της εικόνας.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Ιουν 2012, 20:12

sotos21 έγραψε:Ερωτώ λοιπόν έχουμε εμείς οι τρεις το ubuntu-tweak, αν το έχουμε μήπως έχουν συγκρουόμενες ρυθμίσεις (το ubuntu-tweak τις deufault, ενώ το myunity ή ο ccsm τις δικές μας)
Αν δεν έχουμε το ubuntu-tweak, μπορεί να έχουμε κάποιο άλλο tweak που να αλλάζει κάτι( μέγεθος εικονιδίων, διαφάνεια) αλλά όχι χρώμα στο launcher, οπότε να έχουμε πάλι αντικρουόμενες ρυθμίσεις σε ενημέρωση αυτών των tweak;

Νομίζω πως άμα κάνεις μία ρύθμιση σε ένα από τα προγράμματα αυτά, τότε εφαρμόζεται αυτόματα και στα άλλα για να μην υπάρχουν συγκρουόμενες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα άμα από το MyUnity αλλάξεις την συμπεριφορά του Launcher ως Autohide, μετά ανοίξεις το CCSM, αλλάξεις την ίδια ρύθμιση σε Never και τέλος, ξανανοίξεις το MyUnity, θα δεις ότι η ρύθμιση είναι σε "Never" παρόλο που το είχες βάλει στο Autohide. Το ίδιο γίνεται και με το μέγεθος των εικονιδίων και την διαφάνεια.

sotos21 έγραψε:Κάποιος που δεν έχει πολυχρωμία στο wallpaper που χρησιμοποιεί, δεν είναι εύκολο να καταλάβει το πρόβλημα, αλλά όταν αποφασίσει να αλλάξει wallpaper θα δει το λειτουργικό να αποφασίζει μόνο του τι χρώμα του ταιριάζει.

:thumbup: Πολύ σωστά! Ίσως δεν το παρατηρείς με σχετικά μονόχρωμα wallpaper γιατι το χρώμα που επιλέγεται για τον Launcher είναι σχεδόν απίθανο να μην τεριάζει με το wallpaper, οπότε δεν κοιτάς καν να το αλλάξεις.

sotos21 έγραψε:Παράδειγμα άλλαξα wallpaper που σαν χρώματα έχει κόκκινο, μπλε, μαύρο,κίτρινο.
Είναι αυτό (όποιου-όποιας του-της αρέσει δεξί κλικ και αποθήκευση ως)

Στην παραπάνω εικόνα το λειτουργικό αποφάσισε ότι το χρώμα που μου ταιριάζει για launcher, dash και ειδοποιήσεις, είναι το.... σκατουλί

:lol: Xωρίς να είμαι σίγουρος, το χρώμα που επιλέγει το Unity για τον Launcher, πρέπει να είναι αυτό του μεσαίου pixel του wallpaper.

Ακριβώς έτσι θέλω τον Launcher, όπως τον έχεις στην τελευταία εικόνα. Γινόταν έτσι μόλις επέλεγα μαύρο χρώμα από το MyUnity, αλλά τη στιγμή που άλλαζα παράθυρο ή γενικά έκανα κλικ κάπου αλλού, το χρώμα που είχε επιλέξει το Unity επανερχόταν.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 22 Ιουν 2012, 20:56

eliasps έγραψε:Νομίζω πως άμα κάνεις μία ρύθμιση σε ένα από τα προγράμματα αυτά, τότε εφαρμόζεται αυτόματα και στα άλλα για να μην υπάρχουν συγκρουόμενες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα άμα από το MyUnity αλλάξεις την συμπεριφορά του Launcher ως Autohide, μετά ανοίξεις το CCSM, αλλάξεις την ίδια ρύθμιση σε Never και τέλος, ξανανοίξεις το MyUnity, θα δεις ότι η ρύθμιση είναι σε "Never" παρόλο που το είχες βάλει στο Autohide. Το ίδιο γίνεται και με το μέγεθος των εικονιδίων και την διαφάνεια

Δεν με κατάλαβες ακριβώς αλλά στο περίπου.
Όσα λες ισχύουν εφόσον έχουν τις ίδιες δυνατότητες ρυθμίσεων, το ubuntu-tweak όμως δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης του χρώματος του launcher και στην δικιά μου περίπτωση για δύο μέρες δεν είχα πρόβλημα και χτες που πήρα αναβάθμιση του ubuntu-tweak το απέκτησα πάλι στο login. Για να σε προλάβω έγραψα Αν δεν έχουμε το ubuntu-tweak, μπορεί να έχουμε κάποιο άλλο tweak που να αλλάζει κάτι( μέγεθος εικονιδίων, διαφάνεια) αλλά όχι χρώμα στο launcher, οπότε να έχουμε πάλι αντικρουόμενες ρυθμίσεις σε ενημέρωση αυτών των tweak;
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Ιουν 2012, 21:06

sotos21 έγραψε:Δεν με κατάλαβες ακριβώς αλλά στο περίπου.
Όσα λες ισχύουν εφόσον έχουν τις ίδιες δυνατότητες ρυθμίσεων, το ubuntu-tweak όμως δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης του χρώματος του launcher και στην δικιά μου περίπτωση για δύο μέρες δεν είχα πρόβλημα και χτες που πήρα αναβάθμιση του ubuntu-tweak το απέκτησα πάλι στο login. Για να σε προλάβω έγραψα Αν δεν έχουμε το ubuntu-tweak, μπορεί να έχουμε κάποιο άλλο tweak που να αλλάζει κάτι( μέγεθος εικονιδίων, διαφάνεια) αλλά όχι χρώμα στο launcher, οπότε να έχουμε πάλι αντικρουόμενες ρυθμίσεις σε ενημέρωση αυτών των tweak;

Σωστός. Όντως δεν κατάλαβα καλά πριν.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Ιουν 2012, 21:52

Ορίστε ένα βίντεο από το Desktop μου, που ανέβασα για να δείξω πως συμπεριφέρεται ο Launcher όταν του αλλάζω χρώμα από το MyUnity:

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization