Οκ παιδιά το έλυσα το θέμα, εγκαθιστώντας το πρόσθετο : "
Enhanced Desktop Notifications" στο thunderbird.

Σε ευχαριστώ πολύ, το είδα τώρα αλλά εντάξει αυτό νομίζω βάζει και εικονίδιο από ότι είδα και τα λοιπα στον firefox, εμένα δε με πειράζει μου αρέσει να το έχω στο thunderbird.

ChrisMiNT έγραψε:Όταν λαμβάνεις κάποιο mail στον thunderbird κάνει και τον ήχο και βγαίνει και μια ειδοποίηση. Αν στην περίπτωση σου δεν βγαίνει κάτι δεν έχει εγκατασταθεί σωστά. Πάντως πάνω δεξιά το εικονίδιο με τα μηνύματα γίνεται μπλε οπότε έχεις και μόνιμη ενημέρωση ότι έχεις κάποιο μήνυμα.
Σε ευχαριστώ και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε πως εντάξει είχε και το εικονίδιο μπλε με το γράμμα και έκανε και τον ήχο.

Απλώς δε ξέρω το λόγο δεν μου έβγαζε το συννεφάκι με την ειδοποίηση και το ήθελα. ^_^
Τώρα όμως, με το παραπάνω πρόσθετο οκ!

Μου το βγάζει και αυτό!

sotos21 έγραψε:Το παραπάνω γίνεται μόνο αν ανοίξεις τον thunderbird και μετά τον ελαχιστοποιήσεις, ή addon που κάνει το ίδιο.
Το πιο οικονομικό σε πόρους είναι να βάλεις μια ειδοποίηση στο conky.
Σε ευχαριστώ πολύ, έρχεσαι στο θέμα μου τώρα.

1) Γίνεται μήπως το thunderbird να μην είναι και στο dash; Να πατάω "x" αλλά να μένει ανοιχτό και όταν έχω e-mail να με ειδοποιεί;
2) Αυτό που αναφέρεις, για απλώς ειδοποιήσεις ότι έχω νέο e-mail μέσο του conky πως γίνεται;
3) Conky ονομάζεται αυτό το πρόγραμμα για τις ειδοποιήσεις που βγάζει σε συννεφάκι πάνω δεξιά, μαζί με τον ήχο που κάνει;
Γιατί το είπα και εξ αρχής, πως ονομάζεται ( το πρόγραμμα ; :/ ) που έχει το ubuntu για αυτές τι ειδοποιήσεις και πως μπορώ να φτιάχνω και διάφορες άλλες μόνος μου;
Για αυτές τις ειδοποιήσεις μιλάμε πάντα έτσι: