Πρόβλημα με το AWM (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ )

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Πρόβλημα με το AWM (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ )

Δημοσίευσηαπό sargirio » 08 Ιούλ 2008, 14:28

Χαιρετώ την ομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες αντινμετωπίζω πρόβλημα με το AWM ( Αvant Window Manager ).
Ενώ μου ανοίγει κανονικά με την εκίνηση του υπολογιστή, μετά από λίγο κολλάει και δεν αντυαποκρινεται. Στην μπάρα δεν κατεβαίνουν τα ανοιχτά προγράμματα, δεν ανοίγουν τα προγράμματα που εχω shortcut και δεν δουλεύει κανένα εφφέ του πρόγράμματος. Στην αρχή το απεγκατέστησα όλο και το ξαναεγκατέστησα αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Προσπάθησα να μπώ με παλιότερο πυρήνα αλλά καί πάλι τα ίδια. Καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει?
Εγινε ξαφνικά χωρίς να κάνω κάτι. Απλά εκλεισα την μία μέρα τον υπολογιστή κανονικά και την επόμενη ημέρα ειχα αυτό το πρόβλημα.
Κάποια ιδέα για το τι μπορει να συμβαίνει?

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από sargirio και 10 Ιούλ 2008, 09:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
P Think before you print.
Sargirio.
Διανομη: UBUNTU, 9.04 Jaunty
Yπολογιστής: Laptop HP dv 3250ea.
sargirio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με το AWM

Δημοσίευσηαπό sargirio » 08 Ιούλ 2008, 14:30

sargirio έγραψε:Χαιρετώ την ομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες αντινμετωπίζω πρόβλημα με το AWM ( Αvant Window Manager ).
Ενώ μου ανοίγει κανονικά με την εκίνηση του υπολογιστή, μετά από λίγο κολλάει και δεν αντυαποκρινεται. Στην μπάρα δεν κατεβαίνουν τα ανοιχτά προγράμματα, δεν ανοίγουν τα προγράμματα που εχω shortcut και δεν δουλεύει κανένα εφφέ του πρόγράμματος. Στην αρχή το απεγκατέστησα όλο και το ξαναεγκατέστησα αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Προσπάθησα να μπώ με παλιότερο πυρήνα αλλά καί πάλι τα ίδια. Καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει?
Εγινε ξαφνικά χωρίς να κάνω κάτι. Απλά εκλεισα την μία μέρα τον υπολογιστή κανονικά και την επόμενη ημέρα ειχα αυτό το πρόβλημα.
Κάποια ιδέα για το τι μπορει να συμβαίνει?

Ευχαριστώ.

Συμληρωματικά: Δεν εχω πρόβλημα με το compiz αλλά και ουτε με τα εφφε ( 3d ). Ολα δουλεύουν κανονικά.
Sargirio.
sargirio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 08 Ιούλ 2008, 15:30

Ποια έκδοση έχεις?
Έχεις βάλει extra αποθετήρια για την εν λόγο εφαρμογή?
Αν ναι τότε κάνε υποβάθμιση την εφαρμογή σε περίπτωση που έχεις κάνει πρόσφατα αναβάθμιση.
Αν όχι ψάξε να βρείς πως θα βάλεις ποιο νέα έκδοση που πιθανόν λύσει το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sargirio » 09 Ιούλ 2008, 11:08

ftso έγραψε:Ποια έκδοση έχεις?
Έχεις βάλει extra αποθετήρια για την εν λόγο εφαρμογή?
Αν ναι τότε κάνε υποβάθμιση την εφαρμογή σε περίπτωση που έχεις κάνει πρόσφατα αναβάθμιση.
Αν όχι ψάξε να βρείς πως θα βάλεις ποιο νέα έκδοση που πιθανόν λύσει το πρόβλημα.

Από κονσόλα πληκτρολογώ sudo apt-get install avant-window-navigator ετσι την ειχα κανει και ποιο πριν και δεν ειχα προβλημα. Το θέμα ειναι οταν ζητάω να κάνει ολοκληρωτικη ασπομάκρυνση και ζητάω την εγκατάσταση ξανά η εφαρμογή ερχεται οπως την ειχα ρυθμίση οχι οπως θα επρεπε σαν πρωτη φορά εγκατάσταση. Και σαν την registry των παραθύρων κάπου κρατάει κάποιες ρυθμίσεις.
Καμμιά ιδέα να κάνω ολοκληρωτική απομάκρυνση και να ξανεγκατασταθεί σαν πρώτη φόρά?

Ευχαριστώ.
Sargirio.
sargirio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 09 Ιούλ 2008, 11:20

Εγώ ακολούθησα τον οδηγό αυτόν και δουλεύουν όλα άψογα:
http://news.softpedia.com/news/Install- ... 2611.shtml

Και γενικώς παρατήρησα ότι προτιμότερο είναι να ακολουθήσεις τη παραπάνω μέθοδο, την εγκατάσταση του AWN μέσω τρίτων repos από αυτή που υπάρχει στο ubuntu repos γιατί είναι μια εφαρμογή με πάρα πολλύ συχνές αναβαθμίσεις.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 09 Ιούλ 2008, 12:04

Οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων φεύγουν μόνο αν μπεις στο home κατάλογο και σβήσεις το κρυφό αρχείο (τα κρυφά έχουν μπροστά μια τελεία) με τις ρυθμίσεις του προγράμματος.

ίσως είναι .awn ή κάτι τέτοιο...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sargirio » 10 Ιούλ 2008, 09:45

bullgr έγραψε:Εγώ ακολούθησα τον οδηγό αυτόν και δουλεύουν όλα άψογα:
http://news.softpedia.com/news/Install- ... 2611.shtml

Και γενικώς παρατήρησα ότι προτιμότερο είναι να ακολουθήσεις τη παραπάνω μέθοδο, την εγκατάσταση του AWN μέσω τρίτων repos από αυτή που υπάρχει στο ubuntu repos γιατί είναι μια εφαρμογή με πάρα πολλύ συχνές αναβαθμίσεις.

Αγαπητέ φίλε
Ευχαριστώ για την συμβουλή. Ακολούθησα τις οδηγίες από το link που μου εδωσες και ολα δούλεψαν κανονικά.
Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Sargirio.
sargirio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ