Ασφαλεια κατα την πλοηγηση?Αntivirus,firewall,Antispam...

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Ασφαλεια κατα την πλοηγηση?Αntivirus,firewall,Antispam...

Δημοσίευσηαπό statik » 01 Μάιος 2009, 22:23

Δεν εχω βαλει ακομα ubuntu αλλα ειμαι στο παρα 5, Με απασχολει το θεμα ασφαλεια στο ιντερνετ. Απο οτι μου εχουν πει δεν τιθετε θεμα για ιους κτλ αρα δεν χρειαζεται antivirus, σωστα?. Τι γινεται ομως με θεματα οταν κανεις αγορες online Που δινεις αριθμους απο πιστωτικες κάρτες ή online Χρηματηστηριο κ.α. ή οταν εχω ανοιχτω ασυρματο δικτυο? Δεν πρεπει να βαλω καποιο ειδος firewall πχ ZoneAlarm ή καποιο αλλο ιντερνετ secourity? για να μην γινει καποια υποκλοπη?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι/ ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Ubuntu 9.04 & Win XP
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon XP 2400│ 1gb │ Ati Radeon x1650 │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ On Board │ TFT 19'' 1360x768 60Hz
statik
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Ασφαλεια κατα την πλοηγηση?Αntivirus,firewall,Antispam...

Δημοσίευσηαπό kriti » 02 Μάιος 2009, 00:02

εγω 1 χρονο τωρα εχω ξεχασει τι ειναι αντιβαριους κτλπ βαλε ubuntu να ξεχασεις και εσυ :lol:
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 02 Μάιος 2009, 00:23

Έχεις μπερδέψει 3 πράγματα μαζί αχταρμά ταπανταολα.

1.Οι ιοί που απειλούν τον υπολογιστή σου,εδώ όπως είπε και ο kriti δεν χρειάζεσαι antivirus.

2.Η ασφάλεια σε online συναλλαγές,αυτό δεν είναι θέμα λειτουργικού,είναι θέμα browser και χρήστη.
Αν προσέχεις το url να είναι σωστό ,σιγουρευτείς οτι δεν έχεις πέσει θύμα phising και χρησιμοποιείς sites έγκυρα όπως π.χ. paypal δε θα έχεις πρόβλημα.

3.Η ασφάλεια του δικτύου σου,για να μην μπαίνει κανείς στο ασύρματό σου βάλε κωδικό και password στο router και επέλεξε ασφαλή σύνδεση τύπου WPA2.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 02 Μάιος 2009, 15:14

headless έγραψε:
2.Η ασφάλεια σε online συναλλαγές,αυτό δεν είναι θέμα λειτουργικού,είναι θέμα browser και χρήστη.
Αν προσέχεις το url να είναι σωστό ,σιγουρευτείς οτι δεν έχεις πέσει θύμα phising και χρησιμοποιείς sites έγκυρα όπως π.χ. paypal δε θα έχεις πρόβλημα.

Και δεν υπάρχει γνωστός keylogger για ubuntu οπότε είσαι καλυμένος και σε αυτό.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 02 Μάιος 2009, 22:36

έγραψε:Απο οτι μου εχουν πει δεν τιθετε θεμα για ιους κτλ αρα δεν χρειαζεται antivirus, σωστα?

Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιείς μερικά .exe προγράμματα του Windows μέσω του λεγόμενου "wine". Μπορεί (αν και δεν το νομίζω) να εκθέτεις τα αρχεία σου σε διάφορα προγράμματα, αλλά υπάρχει μια άλλη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εαν θελεις να τρέχεις προγράμματα Windows στο σύστημα σου, κάνε το με το virtualbox, που θα φτιάξει μια εικονική μηχανή για τον υπολογιστή σου.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό statik » 03 Μάιος 2009, 15:01

Ωραια, σε περιαλλον win μου εχει τυχη σε καποιες σελιδες να χτυπαει το antivirus και να με προειδοποιει να μην μπω σε αυτη την σελιδα διοτι κατα πασα πιθανοτητα υπαρχει ιος, ή κατεβαζοντας καποιο προγραμμα (ολοι μας το κανουμε ) απο torrent ;h rapidshare να περιεχει καποιο σε αρχειο virus . To linux πως θα αντιδρασει? Δηλαδη θα υπαρχει ο ιος αλλα ειναι φταγμενοσ μονο για Windows οποτε το linux δεν το πειραζει αρα δεν ανυσυχω? Αν ειναι ομως ετσι και εχω διπλο συστημα λινουξ και win. οταν θα μπω σε win θα εχω γεμισει ιους απο το linux που δεν τους εδινα σημασια. Τι λετε?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι/ ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Ubuntu 9.04 & Win XP
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon XP 2400│ 1gb │ Ati Radeon x1650 │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ On Board │ TFT 19'' 1360x768 60Hz
statik
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Μάιος 2009, 15:08

statik έγραψε:Ωραια, σε περιαλλον win μου εχει τυχη σε καποιες σελιδες να χτυπαει το antivirus και να με προειδοποιει να μην μπω σε αυτη την σελιδα διοτι κατα πασα πιθανοτητα υπαρχει ιος, ή κατεβαζοντας καποιο προγραμμα (ολοι μας το κανουμε ) απο torrent ;h rapidshare να περιεχει καποιο σε αρχειο virus . To linux πως θα αντιδρασει? Δηλαδη θα υπαρχει ο ιος αλλα ειναι φταγμενοσ μονο για Windows οποτε το linux δεν το πειραζει αρα δεν ανυσυχω? Αν ειναι ομως ετσι και εχω διπλο συστημα λινουξ και win. οταν θα μπω σε win θα εχω γεμισει ιους απο το linux που δεν τους εδινα σημασια. Τι λετε?

Όχι τίποτα από αυτά δεν σε ενοχλούν πως θα περάσει στο άλλο αν δεν το κάνεις εσύ .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ancanta » 03 Μάιος 2009, 16:05

δοκιμασε και το No Script addon του ff για να εισαι καλυμμενος σε καποια πραγματα οσον αφορα το surfarisma σου...
ιστοσελίδα αφιερωμένη στους The Clash
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 32bit σε Toshiba Satelite A200
Προδιαγραφές ⇛ T7200 │ 2GB │ GeForce Go 7300 │
ancanta
babeTUX
babeTUX

IRC: ancanta
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Μάιος 2009, 20:16

+1
ancanta έγραψε:δοκιμασε και το No Script addon του ff για να εισαι καλυμμενος σε καποια πραγματα οσον αφορα το surfarisma σου...

Απενεργοποίησε την java βάλε το add block plus και βάλε και το https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/5207 (cs lite ) για τα cookies .
και είσαι κυριλέ ;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό _sleeper » 04 Μάιος 2009, 23:53

συμφωνώ οτι το linux-οειδή λειτουργικά είναι απείρως ασφαλέστερα από τα παραθύρια, τα οποία μπάζουν, αλλά ειδικά σε έναν πρωτάρη θα εφιστούσα την προσοχή, όπως κάνατε κ εσείς, γιατί κανένα λειτουργικό δεν είναι πανάκεια, στο θέμα της ασφάλειας. σαφώς κ δεν χρησιμοποιώ antivirus, τί να το κάνω? ούτε firewall χρησιμοποιώ, αλλά καλό είναι ένας άπειρος χρήστης να τη ψάξει τη δουλειά λίγο παραπάνω. πχ, στο κατέβασμα με torrents θεωρώ απαραίτητη τη χρήση του moblock κ του πολύ καλού front-end του, το mobloquer (το οποίο παρεπιπτόντως, το έχει φτιάξει δικός μας!). η ασφάλεια δεν περιορίζεται μόνο στους ιούς.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά

Primary: Kubuntu 16.10 [kernel 4.8.0-22-generic] | AMD Phenom II X4 960 | 8GB ram | Gigabyte GA-990FXA UD3 | GeForce 210 [nvidia 340.98] | 1x250GB Samsung 850EVO + 2x320GB + 1x500GB western digital

Laptop: Linux Mint 16.04 | Compaq CQ61-430EV | intel T4400 | 4GB ram | nvidia G103M 512MB | 1X500GB HD
Άβαταρ μέλους
_sleeper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet