Δεν αναγνωρίζει το profile στο thunderbird!

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Δεν αναγνωρίζει το profile στο thunderbird!

Δημοσίευσηαπό the_sidewinder » 03 Αύγ 2011, 11:54

Γεια σας παιδιά.

Λόγω καλοκαιριού είχα αρκετές ημέρες να ανοίξω το pc. Ενώ λοιπόν, τα είχα αφήσει όλα να δουλεύουν ρολόι, ανοίγω χθες τον thunderbird και μου πετάει το παραθυράκι δημιουργίας account! (Σαν να μπαίνω για πρώτη φορά)

Ανοίγω τον profile manager (thunderbird -P), δημιουργώ νέο profile στοχεύοντας τον φάκελό μου και πάλι τα ίδια!

Δείχνω ακόμα και backup του φακέλου από προηγούμενη ημερομηνία (που προφανώς και θα έπρεπε να δουλεύει) και ξανα τα ίδια.

Μπαίνω και στο thunderbird στα παράθυρα και εκεί το ίδιο! *

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει; Έχω εκεί όλα μου τα e-mail!

*Έχω ένα φάκελο στο ntfs partition (/mnt/Windows) Ubuntu-Share και εκεί έχω δυο φακέλους με thunderbird και firefox profiles. Έτσι τα χρησιμοποιώ από κοινού σε Windows και Ubuntu γιατί στο χωριό μου μπαίνω με modem και θέλω Windows. Προφανώς και ήταν κανονικά mounted το partition όταν έγιναν οι τρελαμάρες.

Παράλογο δεν είναι;;; Στο profile πες κάτι έγινε και χάλασε. Το backup πώς δε δουλεύει;;; Αφού δούλευε!!

Σημ.: Το profile του firefox δουλεύει κανονικά.

Ευχαριστώ πολύ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Sony Vaio VGN-NW21SF/T
Προδιαγραφές ⇛ P7450 │4GB │ ATI Radeon® HD 4570 │ HD Audio │ LCD 15.5" WXGA 1366x768
Άβαταρ μέλους
the_sidewinder
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν αναγνωρίζει το profile στο thunderbird!

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 07 Αύγ 2011, 05:02

Χμμ... αφού σου ανοίγει το διάλογο δημιουργίας λογαριασμού, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το prefs.js. Τα δεδομένα σου υπάρχουν, απλά ο Thunderbird δεν μπορεί να τα δει.
Αφού έχεις αντίγραφο ασφαλείας του προφίλ σου από παλιότερη ημερομηνία που δούλευε, δοκίμασε να αντιγράψεις μόνο το αρχείο prefs.js στον φάκελο του προφίλ σου (φυσικά με ΚΛΕΙΣΤΟ τον Thunderbird και αφού πρώτα πάρεις άλλο ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου - και γενικότερα του καταλόγου του προφίλ σου - για σιγουριά).
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 07 Αύγ 2011, 11:15

Μήπως, λέω μήπως, άλλαξες permissions το φάκελο «.thunderbird» στο home σου ή όπου έχεις τα προφίλ σου; Μήπως άλλαξες το home με τρόπο που να επηρεάστηκε ο φάκελος «.thunderbird» (έχω διαβάσει το ποστ σου. Εννοώ μήπως άλλαξες τη διαδρομή χωρίς να «δείχνεις» την καινούρια; ) ; Μήπως άλλαξε η διαχείριση του ntfs partition ;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_sidewinder » 09 Αύγ 2011, 19:39

Τελικά κατάφερα να επαναφέρω τα e-mail μου μεταφέροντας το φάκελο κάτω από το default directory (.thunderbird) και δημιουργώντας νέο προφίλ που στόχευε εκεί. Προφανώς κάτι με το ntfs θα έπαιξε. (ευχαριστώ kzlazy)

Φίλε Γιώργο δοκίμασα να μεταφέρω μόνο το prefs από το backup χωρίς αποτέλεσμα αλλά και πάλι ευχαριστώ!

Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να το ξαναφτιάξω στο ntfs αλλά προς το παρόν αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρήκα τα e-mail μου.
Ευχαριστώ και πάλι :)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Sony Vaio VGN-NW21SF/T
Προδιαγραφές ⇛ P7450 │4GB │ ATI Radeon® HD 4570 │ HD Audio │ LCD 15.5" WXGA 1366x768
Άβαταρ μέλους
the_sidewinder
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 10 Αύγ 2011, 05:00

Για κάποιο λόγο είχα μείνει με την εντύπωση πως βλέπεις τα μηνύματα σου αλλά σου ζητάει να ξαναφτιάξεις τους λογαριασμούς συνεχώς... Μάλλον τα μπέρδεψα με άλλο πρόβλημα εκείνη τη μέρα :)
Ας όψεται η κακιά συνήθεια να διαβάζω το φόρουμ ξημερώματα....

Με προβληματίζει το γεγονός ότι και από windows είχες το ίδιο πρόβλημα αφού ο Mozilla Thunderbird «βλέπει» relative διαδρομές κανονικά στο profiles.ini και άρα δεν θα έπρεπε τουλάχιστον εκεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμα κι αν είχε αλλάξει κάτι στη διαχείριση του ntfs από το ubuntu.
Ακόμα κι αν για οποιοδήποτε λόγο είχε καταρρεύσει/τερματιστεί απρόσμενα ο Thunderbird σε ένα από τα δύο λειτουργικά, στο άλλο θα έπρεπε να βλέπει κανονικά το προφίλ αφού έχει άλλο profiles.ini σε κάθε λειτουργικό.
Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να επέμβεις στο αρχείο profiles.ini, να αλλάξεις το «IsRelative=1» σε 0 και να δώσεις στο «Path=» την πλήρη διαδρομή μέχρι τον κατάλογο που έχεις το προφίλ, τόσο σε windows, όσο και σε linux. Καλό θα είναι ο κατάλογος να είναι στο root των windows (πχ c:\thunderbirdProfiles κι όχι c:\user\blabla\windows\blabla\fubar\blabla\thunderbirdProfiles )για να αποφύγεις μπλεξίματα και στο μέλλον.
(Το αρχείο profiles.ini θα το βρεις στον κατάλογο .thunderbird κι είναι αυτό που μεταξύ άλλων κρατάει τις πληροφορίες για το που θα πρέπει να κοιτάξει ο Thunderbird για τα προφίλ του - πρόσεχε μόνο να περάσεις σωστά τη διαδρομή.)
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 10 Αύγ 2011, 08:57

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να επέμβεις στο αρχείο profiles.ini, να αλλάξεις το «IsRelative=1» σε 0 και να δώσεις στο «Path=» την πλήρη διαδρομή μέχρι τον κατάλογο που έχεις το προφίλ, τόσο σε windows, όσο και σε linux. Καλό θα είναι ο κατάλογος να είναι στο root των windows (πχ c:\thunderbirdProfiles κι όχι c:\user\blabla\windows\blabla\fubar\blabla\thunderbirdProfiles )για να αποφύγεις μπλεξίματα και στο μέλλον.
(Το αρχείο profiles.ini θα το βρεις στον κατάλογο .thunderbird κι είναι αυτό που μεταξύ άλλων κρατάει τις πληροφορίες για το που θα πρέπει να κοιτάξει ο Thunderbird για τα προφίλ του - πρόσεχε μόνο να περάσεις σωστά τη διαδρομή.)

Χρήσιμη πληροφορία. Thanks. Γιατί μέσα σε όλα αναρωτιόμουν πως γίνεται. Εχω υπερδιογκωμένα mailboxes και ψάχνω τρόπο να τα «βγάλω» σε εξωτερικό δίσκο.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet