Πρόσφατα έκανα μια επανεγκατάσταση του Pinguy 11.04. Όπως συνηθίζω, έχω το /home σε δικό του Partition, για να διατηρούνται οι ρυθμίσεις.
Όλα καλά μετά την επανεγκατάσταση, όλες οι ρυθμίσεις αναγνωρίστηκαν, αλλά μου εμφανίστηκε ένα γελοίο πρόβλημα στον Thunderbird. Ενώ όλα λειτουργούν κανονικά, οι λογαριασμοί, τα προηγούμενα e-mail κλπ, για κάποιο λόγο κάποια κουμπιά έχουν διαφορετικά χρώματα (και συγκεκριμένα μωβ και λαχανί).

Το πρόβλημα υπήρχε και στο Thunderbird 3.1 που είναι πακέτο με το Pinguy και στον 5.0 που κατέβασα από το repository της Mozilla.
Αυτό που είναι πιο παράξενο είναι πως δεν είναι κάποια ρύθμιση στο φάκελο .thunderbird στο home που επηρεάζει αυτά τα χρώματα (τον μετονόμασα σε .thunderbird(backup) και ξεκινώντας την εφαρμογή, καθαρή από λογαριασμούς και e-mail, τα χρώματα παρέμειναν τα ίδια.
Δοκίμασα επίσης να κάνω purge τον Thunderbird και να τον ξαναεγκαταστήσω, χωρίς αποτέλεσμα
Αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα μέχρι στιγμής που μου εμφανίζει αυτό το πρόβλημα, και αναζητώντας στο google δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Το μηχάνημα με το πρόβλημα είναι ένα laptop HP με κάρτα γραφικών ATI, που τρέχει με τον
FGLXR από το Additional Drivers (όπως λειτουργούσε σωστά και πριν το format)
Any ideas?