Download Managers με Password manager

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Download Managers με Password manager

Δημοσίευσηαπό intelx86 » 07 Ιουν 2008, 18:14

Μια και αυτό είναι το πρώτο μου post, θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους για την υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας Ubuntu. Αν και ασχολούμε 3-4 χρόνια με το Ubuntu (στην αρχή με Kubuntu), πάντα ήταν για πειραματισμό για να δω αν αντιμετωπίστηκαν τα παιδικά του προβλήματα. Πλέον, στην 8.04 βλέπω εκπληκτική υποστήριξη ελληνικών, Samba shares, printer sharing με CUPS, εύκολη αναπαραγωγή mp3 και λοιπών copyrighted φορμάτ ήχου και εικόνας. Τώρα πλέον, μένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες για χρήση του Ubuntu ως κύριο λειτουργικό.

Στο ψητό...

Ψάχνω ένα download manager που να υποστηρίζει την συνέχεια σταματημένων downloads (resume), την αποθήκευση των usernames και passwords για συγκεκριμένα site, τη χρήση rapidshare premium account, να είναι συμβατός με τον add-on του Firefox, FlashGot, να έχει τη δυνατότητα χειροκίνητου ορίου ταχύτητας και να είναι αν γίνεται φτιαγμένος για Gnome.

Ξέρω ότι ίσως ακούγεται ακατόρθωτο, αλλά στα Windows όλα αυτά τα είχε το FlashGet το οποίο και χρησιμοποιώ από το 2000.

Διαβάζωντας και ξένα forum βρήκα τους Aria, Downloader for X, Gwget, Kget, και DownThemAll! (add-on του Firefox) αλλά δυστυχώς όλα υστερούσαν σε κάποιο κομμάτι.

Ποιο χρησιμοποιείται εσείς και ποιο θα προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Hit the road Jack and don't you come back NO mono, mono, mono, mono (intended)
intelx86
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Download Managers με Password manager

Δημοσίευσηαπό ftso » 07 Ιουν 2008, 18:55

Δεν έχω premium account και ούτε πολυκατεβάζω απο rapidshare, αλλά απο μηνύματα που έχει τύχει να διαβάσω
σε διάφορα φόρουμ κατάλαβα οτι η καλύτερη λύση αυτήν την στιγμή είναι μάλλον FlashGot + Aria.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 07 Ιουν 2008, 21:23

ΛΥΣΗ 1
Η καλύτερη που έχω δοκιμάσει:

Κώδικας: Επιλογή όλων
#!/bin/bash
for i in $(cat down.txt); do
wget -nc --user=tologinsas --password=topasswordsas "$i"
done

1. Αρχικά βάζεις όλα τα λίνκ που θέλεις απο rapidshare σε ένα αρχείο με το όνομα down.txt

2. Τρέχεις το scriptάκι παραπάνω. Απλά βάλε στην κατάληλη θέση τους κωδικούς σου απο premium που έχεις. Βασικά μπορείς να το σώσεις και σε ένα .sh αρχείο και να το χρησιμοποιήσεις ποιο εύκολα. Μην ξεχάσετε να κάνετε εκτελέσιμο το αρχείο σας. Προσωπικά έκανα δεξί κλικ στο αρχείο και στα Properties - Permissions και απλά checkάρισα το αντίστοιχο πεδίο Execute.

ΛΥΣΗ 2

1. Σε firefox κατεβάζεις το flashgot.
2. Synaptic και κάνεις εγκατάσταση τον Aria, ή Download 4X
3. Απο τα tools - Flashgot - more options επιλέγεις τον αντίστοιχο manager σαν default.
4. Στα option βάζεις τους κωδικούς σου απο το rapidshare.

Την τελευταία λύση (2) δεν την δοκίμασα να σου πώ ην αλήθεια αλλά μου είπανε πως δουλεύει. Η πρώτη (1) είναι tested 100%...
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Rightman » 11 Ιουν 2008, 00:47

Στον aria δεν έχω καταφέρει να τον κάνω να κλείσει τον Η/Υ μετα το κατέβασμα.
http://sourceforge.net/tracker/index.ph ... tid=713037
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικό ⇛ Xubuntu 10.04 LTS σε Intel(R) Pentium(R) M processor 1.86GHz
Προδιαγραφές ⇛ Pentium III Xeon │ RAM 1,5GB │ ATI Mobility Radeon X600 │ Intel PRO Wireless 2200BG │ Buetooth BNEP│82801FB Intel ICH6 AC'97 Audio Controller │X.Org Foundation & 1400 X 1050
Άβαταρ μέλους
Rightman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό igaid » 06 Αύγ 2008, 20:20

Η πρώτη λύση λειτουργεί αλλά δεν κατευάζει ταυτόχρονα όλα τα αρχεία (ας πούμε 5 μαζί). Αυτό μπορεί να γίνει;
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ T6600 │ 1,5GB │ NVIDIA GeForce 9400GT │HD Audio │ TFT 17"
igaid
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 07 Αύγ 2008, 01:09

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το 1ο πράγμα που σκέφτομαι είναι να το βάλεις σε ένα άλλο folder και να το τρέξεις ξανά.

Προσωπικά, πάντα κατεβάζω ένα-ένα τα αρχεία και γιαυτό δεν το έψαξα σε βάθος...

Για δώσε μου λίγο χρόνο να το δώ...
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό igaid » 07 Αύγ 2008, 14:08

Το δοκίμασα εγώ. Τρέχοντας το πολλές φορές κατεβάζει τα αρχεία με τη σειρα που είναι στο down.txt. Νομίζω οτι ετσι τα κατεβάζει πιο γρηγορα :o δυλαδή η συνολική ταχύτητα είναι μεγαλύτερη.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ T6600 │ 1,5GB │ NVIDIA GeForce 9400GT │HD Audio │ TFT 17"
igaid
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 07 Αύγ 2008, 14:55

Αν μου πείτε ποια είναι η καλύτερη λύση μπορώνα φτιάξω ένα frontend σε kommander με επιπλέον επιλογές.
Πχ αυτό που λέει ο @Rightman Χωρίς σύνδεση για κλείσιμο του pc.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 07 Αύγ 2008, 14:56

Χρησιμοποιώντας την:

$ aget -n=5 http://www.pickmeup.com/pickme.tar.gz

μπορείς να "σπάσεις" ένα αρχείο σε 5 (στο παράδειγμα) κομμάτια και να το κατεβάσεις ποιο γρήγορα.

Το ίδιο script δεν νομίζω να μπορεί να "ανοίξει" δεύτερο wget απο το ίδιο ανοικτό αρχείο ώστε να πάρει το επόμενο και όχι το ίδιο που ήδη κατεβαίνει.
Μία λύση είναι με την εκτέλεση το wget να γίνονται τα υπόλοιπα link move σε ένα άλλο αρχείο ώστε απο εκεί το wget να πάρει το 1ο link και επίσης ξανά το ίδιο και ίδιο... Αυτό θα είναι καλό και για το resume (απλά στην επόμενη εντολή σβήνεις τα περιεχόμενα του αρχείου ώστε να είναι καθαρό για την νέα μετακίνηση των links).
Από την άλλη όμως εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα αφού το script πρέπει να τελειώσει η μία εντολή ώστε να περάσει στην επόμενη που θα είναι η μεταφορά σε νέο αρχείο.
Ίσως αν το ίδιο script καλούσε ένα άλλο 5 φορές (με ονόματα xxx1, xxx2 etc) και διαχειριζόταν με pipes μόνο την έξοδο τους.
Σαν μέθοδος φαίνεται πολύ brutal αλλά ας το παλέψουμε λιγάκι... Στην χειρότερη θα ξαναθυμηθούμε το scripting
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 12 Αύγ 2008, 19:42

igaid έγραψε:Η πρώτη λύση λειτουργεί αλλά δεν κατευάζει ταυτόχρονα όλα τα αρχεία (ας πούμε 5 μαζί). Αυτό μπορεί να γίνει;

Το ταυτόχρονο download μπορεί να γίνει πολύ απλά προσθέτοντας στο script του The_Mentor το flag -b στο wget ώστε να τα στείλει στο background όλα τα downloads.

Δηλαδή το script έχει ως εξής:

#!/bin/bash
for i in $(cat down.txt); do
wget -b -nc --user=tologinsas --password=topasswordsas "$i"
done

Με την εντολή:
ps -aux | grep wget

βλέπουμε όλες τις διεργασίες που κάνουν download και με την εντολή
kill process_id

"σκοτώνουμε" κάποια process βάζοντας το αντίστοιχο process id αν θέλουμε να σταματήσει το download.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet