Πρόβλημα με Imagine Plugin στον Firefox;  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Πρόβλημα με Imagine Plugin στον Firefox;

Δημοσίευσηαπό Μίλτος » 19 Νοέμ 2013, 17:51

Η ερώτηση είναι η εξής: Ποια είναι η πρόσθετη λειτουργία που απαιτείται για την προβολή του περιεχομένου της παρακάτω εικόνας; κλικ εδώ για να μπείτε στη σελίδα

1) Αν είναι το Adobe Flash Player, τότε διάβασα το ποστ του αγαπητού Learner Ubuntu 12.04 -Flash Player & Silverlight navtive (firefox) και προσπάθησα να κάνω ότι λέει, αλλά απ' ότι είδα στο τερματικό έκανα ένα λάθος στο πρόσθετο "pipelight-multi" όπου μπέρδεψα το "Θέλετε να συνεχίσετε [Ν/ο]" γιατί νόμιζα ότι το "Ν" σημαίνει no και το "ο" ΟΚ και πάτησα το "ο" (ενώ μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να πατήσω το αγγλικό "Υ" για Yes)... κοιτάξτε παρακάτω το λάθος:
Κώδικας: Επιλογή όλων
miltos@Milton-PC:~$ sudo apt-get install pipelight-multi
Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε
Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων
Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε
Τα ακόλουθα πακέτα εγκαταστάθηκαν αυτόματα και δεν χρειάζονται πλέον:
linux-headers-3.2.0-36-generic-pae linux-headers-3.2.0-36 gambas2-runtime
Χρησιμοποιήστε 'apt-get autoremove' για να τα διαγράψετε.
Τα ακόλουθα επιπλέον πακέτα θα εγκατασταθούν:
gettext libcapi20-3 libgettextpo0 libmpg123-0 libodbc1 libosmesa6
libunistring0 mesa-utils unixodbc wine-compholio
Προτεινόμενα πακέτα:
gettext-doc libmyodbc odbc-postgresql tdsodbc unixodbc-bin
Τα ακόλουθα ΝΕΑ πακέτα θα εγκατασταθούν:
gettext libcapi20-3 libgettextpo0 libmpg123-0 libodbc1 libosmesa6
libunistring0 mesa-utils pipelight-multi unixodbc wine-compholio
0 αναβαθμίστηκαν, 11 νέο εγκατεστημένα, 0 θα αφαιρεθούν και 4 δεν αναβαθμίζονται.
Χρειάζεται να μεταφορτωθούν 21,7 MB από αρχεία.
Μετά από αυτή τη λειτουργία, θα χρησιμοποιηθούν 166 MB χώρου από το δίσκο.
Θέλετε να συνεχίσετε [Ν/ο]; o
Εγκατάλειψη.

... και όταν προσπάθησα να το ξαναπεράσω μέσω τερματικού μου είπε:
έγραψε:miltos@Milton-PC:~$ sudo apt-get install pipelight-multi
[sudo] password for miltos:
E: Αδύνατο το κλείδωμα /var/lib/dpkg/lock - open (11: Ο πόρος είναι προσωρινά μη διαθέσιμος)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
miltos@Milton-PC:~$

Στο μεταξύ στο "Synaptic" πριν κάνω τις ενέργειες που διάβασα στο ποστ του Learner όταν έδινα Adobe Flash Player μου έβγαζε ένα πακέτο που δεν θυμάμαι πως το έλεγε (μάλλον flashplugin-installer) και τώρα δεν υπάρχει. Αλλά και τότε που υπήρχε όταν έμπαινα στον Firefox στη "Διαχείριση Προσθέτων" > Πρόσθετες λειτουργίες ... το μόνο που έβλεπα και βλέπω για flash είναι το "Shockwave Flash" ... δείτε παρακάτω:

2) Αν είναι το "Imagine Plugin" που αναφέρει η σελίδα δεν ξέρω τι να κάνω αφού είναι για windows.

Περιμένω τη βοήθειά σας ... :bow:
Τελευταία επεξεργασία από Μίλτος και 20 Νοέμ 2013, 17:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Ποντικαράς με ουρά┃ Προγραμματισμός: δε νομίζω ┃ Αγγλικά: Καλά
Spoiler: show
1.Ubuntu 20.04 LTS 64bit│ Windows 10 ... σε PC
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 3 στα 3.70GHz│RAM 16GB│Radeon Vega 8 Processor Graphics│ Μητρική: ASRock (A320M-HDV R3.0)│HD: WD 1TB με 18.04 - WD 500GB για buck up - WD 150GB είχε τα Windows.

2. Ubuntu 18.04 LTS 64bit│Win 10 ...σε Laptop HP 15-d012sv
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i3-3110M 2.40 GHz │RAM 4GB │ nVidia GeForce 820M │HD:1 TB.
Άβαταρ μέλους
Μίλτος
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Flash Plugin στον Firefox;

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Νοέμ 2013, 01:36

Μίλτος έγραψε:miltos@Milton-PC:~$ sudo apt-get install pipelight-multi
[sudo] password for miltos:
E: Αδύνατο το κλείδωμα /var/lib/dpkg/lock - open (11: Ο πόρος είναι προσωρινά μη διαθέσιμος)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

Καλά πας με τα βήματα που ακολουθείς. Αν δοκιμάζεις την παραπάνω εντολή με sudo και βγάζει μήνυμα για κλείδωμα, τότε κάπου αλλού τρέχει ήδη το πρόγραμμα apt-get (είτε από γραμμή εντολής, είτε από το Synaptic, είτε από το Κέντρο λογισμικού). Οπότε, αν δεν βρεις άκρη, αρκεί μια επανεκκίνηση και το ζήτημα θα διορθωθεί για να συνεχίσεις.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 20 Νοέμ 2013, 09:42

Δοκίμασε να κάνεις μια εγκατάσταση τον Chrome και να δεις αν δουλεύει εκεί το βίντεο.
Πιθανών να χρειάζεται νεότερη έκδοση flash player και ο Chrome έχει ενσωματωμένη την τελευταία έκδοση.

Σε ότι αφορά το λάθος που σου βγάζει στην εγκατάσταση από το πρόσθετο, είναι αυτό που είπε ο simosx.
Κάνε μια επανεκκίνηση και δοκίμασε ξανά.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 20 Νοέμ 2013, 10:17

Δεν ανοίγει με chrome Νίκο, λέγοντας "Δεν υπάρχει διαθέσιμη προσθήκη για την εμφάνιση αυτού του περιεχομένου"
Edit: Το ίδιο γράφει ο chrome και από τα virtual xp, ενώ ο ie8 δεν γράφει κάτι, αλλά δεν ανοίγει κιόλας.
Τελευταία επεξεργασία από sotos21 και 20 Νοέμ 2013, 18:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Imagine Plugin στον Firefox;

Δημοσίευσηαπό Μίλτος » 20 Νοέμ 2013, 17:52

simosx έγραψε:Καλά πας με τα βήματα που ακολουθείς... Οπότε, αν δεν βρεις άκρη, αρκεί μια επανεκκίνηση και το ζήτημα θα διορθωθεί για να συνεχίσεις.

Learner έγραψε: Σε ότι αφορά το λάθος που σου βγάζει στην εγκατάσταση από το πρόσθετο, είναι αυτό που είπε ο simosx.
Κάνε μια επανεκκίνηση και δοκίμασε ξανά.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Μετά την επανεκκίνηση έβαλα το πρόσθετο "pipelight-multi" και έγιναν όλες οι ενέργειες που λέει ο Learner για την εγκατάσταση του flash player, επιτυχώς, άσχετα αν στο synaptic δεν υπάρχει περασμένο τίποτα για "Adobe Flash Player και οι "πρόσθετες λειτουργίες" στον firefox έχουν μείνει όπως ήταν (βλέπε φωτογραφία στο πρώτο ποστ).

Το πρόβλημα όμως είναι σε ένα "Imagine Plagin" που ζητάει η σελίδα (θα το δείτε κάτω κάτω στην αριστερή στήλη) και θέλει να το κατεβάσω και να εγκαταστήσω ένα "psetup.exe" όπως το ονομάζουν, το οποίο είναι για windows (δε νομίζω ότι επιτρέπεται να κάνω κάτι τέτοιο στο LInux). Όταν πας να τρέξεις το exe γράφει "Logotron Limited".

Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση ... αν υπάρξει όμως, θα με χαροποιούσε πάρα πολύ, αφού δεν θέλω να μπαίνω στα windows για κανένα, μα κανένα λόγο. Περιμένω λοιπόν τα φώτα σας ... ευχαριστώ.

ΥΓ: Ο Chrome δεν υπάρχει ούτε στο synaptic ούτε στο "Κέντρο Λογισμικού". Πώς θα τον εγκαταστήσω; Μου έχετε πει να μην εγκαθιστώ τίποτα "εξωτερικό" αν δεν υπάρχει στο "Κέντρο Λογισμικού". Έχω εγκαταστήσει τον Chromium.
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 3 στα 3.70GHz│RAM 16GB│Radeon Vega 8 Processor Graphics│ Μητρική: ASRock (A320M-HDV R3.0)│HD: WD 1TB με 18.04 - WD 500GB για buck up - WD 150GB είχε τα Windows.

Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i3-3110M 2.40 GHz │RAM 4GB │ nVidia GeForce 820M │HD:1 TB.
Άβαταρ μέλους
Μίλτος
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μίλτος » 20 Νοέμ 2013, 20:56

Μίλτος έγραψε:Μετά την επανεκκίνηση έβαλα το πρόσθετο "pipelight-multi" και έγιναν όλες οι ενέργειες που λέει ο Learner για την εγκατάσταση του flash player, επιτυχώς, άσχετα αν στο synaptic δεν υπάρχει περασμένο τίποτα για "Adobe Flash Player και οι "πρόσθετες λειτουργίες" στον firefox έχουν μείνει όπως ήταν (βλέπε φωτογραφία στο πρώτο ποστ).

Βρε παιδιά τι χαζομάρα έχω κάνει με τον flashplugin-installer;;; Έπρεπε να τον διαγράψω; Για κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα μήπως και βοηθηθείτε ...

Επίσης δίνω και τι είπε το τερματικό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
miltos@Milton-PC:~$ sudo apt-get remove flashplugin-* adobe-flashplugin*
Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε
Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων
Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε
Σημείωση, επιλογή 'adobe-flashplugin' για regex 'flashplugin-*'
Σημείωση, επιλογή 'flashplugin-nonfree-pulse' για regex 'flashplugin-*'
Σημείωση, επιλογή 'flashplugin-installer' για regex 'flashplugin-*'
Σημείωση, επιλογή 'flashplugin-nonfree-extrasound' για regex 'flashplugin-*'
Σημείωση, επιλογή 'flashplugin-nonfree' για regex 'flashplugin-*'
Σημείωση, επιλογή 'flashplugin' για regex 'flashplugin-*'
Σημείωση, επιλογή 'flashplugin-downloader' για regex 'flashplugin-*'
Σημείωση, επιλέχθηκε το flashplugin-installer αντί του flashplugin-nonfree
Σημείωση, επιλογή 'adobe-flashplugin' για regex 'adobe-flashplugin*'
Το πακέτο flashplugin-nonfree-extrasound δεν είναι εγκατεστημένο και δεν θα αφαιρεθεί
Το πακέτο flashplugin-downloader δεν είναι εγκατεστημένο και δεν θα αφαιρεθεί
Τα ακόλουθα πακέτα εγκαταστάθηκαν αυτόματα και δεν χρειάζονται πλέον:
linux-headers-3.2.0-36-generic-pae linux-headers-3.2.0-36 gambas2-runtime
Χρησιμοποιήστε 'apt-get autoremove' για να τα διαγράψετε.
Τα ακόλουθα πακέτα θα ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ:
flashplugin-installer
0 αναβαθμίστηκαν, 0 νέο εγκατεστημένα, 1 θα αφαιρεθούν και 5 δεν αναβαθμίζονται.
Μετά από αυτή τη λειτουργία, θα ελευθερωθούν 139 kB χώρου από το δίσκο.
Θέλετε να συνεχίσετε [Ν/ο]; Y
(Ανάγνωση βάσης δεδομένων ... 634313 files and directories currently installed.)
Αφαίρεση του flashplugin-installer ...
Επεξεργασία των trigger για update-notifier-common ...
miltos@Milton-PC:~$ sudo pipelight-plugin --enable flash
Plugin flash is now enabled

Άβαταρ μέλους
Μίλτος
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 20 Νοέμ 2013, 21:29

sotos21 έγραψε:Δεν ανοίγει με chrome Νίκο

Ομοίως.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Imagine Plugin στον Firefox;  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Learner » 20 Νοέμ 2013, 23:45

Απαιτεί δηλαδή πρόσθετο που εκτελείται μόνο σε windows (.exe) ; αν είναι αυτό, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το wine και να προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις το πρόσθετο μέσω wine. Αν απαιτεί όμως και IE , τότε χρησιμοποίησε windows καλύτερα.

Δεν φταις εσύ, δεν φταίει το Linux , δεν φταίει ο browser, φταίει η σελίδα.

Δεν είναι ανάγκη να εγκαταστήσεις το πρόσθετο για τον flash player. Αυτό είναι μια αλχημεία για όσους το χρειάζονται (π.χ παιχνίδια που απαιτούν νεότερο flash.. κλπ) και επίσης εμμένουν (όπως εγώ) στον Firefox. Ο Chrome (όχι chromium) έχει προεγκατεστημένο τον flash player (τον τελευταίο).

Αν θες να κάνεις revert τις αλλαγές, γράφω πως, στον οδηγό. Έτσι θα έχεις τον Flash που διατίθεται για Linux. Αυτό, σε περίπτωση που σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ο flash με το πρόσθετο που εγκατέστησες τώρα.

Καλά κάνεις και δεν εγκαθιστάς προγράμματα από σελίδες παρά μόνον από το κέντρο λογισμικού. Ωστόσο η σελίδα που σου έδωσα είναι η Official σελίδα της Google και είναι ο μόνος τρόπος να εγκατασταθεί ο Chrome.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μίλτος » 21 Νοέμ 2013, 00:19

1. Adobe Flash Player
Learner έγραψε:Δεν είναι ανάγκη να εγκαταστήσεις το πρόσθετο για τον flash player. Αυτό είναι μια αλχημεία για όσους το χρειάζονται (π.χ παιχνίδια που απαιτούν νεότερο flash.. κλπ) και επίσης εμμένουν (όπως εγώ) στον Firefox.

Δηλαδή μετά απ' όσα έκανα δεν έχω εγκαταστήσει τον flash player; Τελικά έπρεπε όντως να πω "Yes" όταν μου ζήτησε το τερματικό να διαγράψω τον flashplugin-installer; Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω ξανά τον flashplugin-installer μέσω synaptic;

Learner έγραψε:Αν θες να κάνεις revert τις αλλαγές, γράφω πως, στον οδηγό. Έτσι θα έχεις τον Flash που διατίθεται για Linux. Αυτό, σε περίπτωση που σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ο flash με το πρόσθετο που εγκατέστησες τώρα.

Όχι δεν θέλω να κάνω revert ... προς το παρών δουλεύουν όλα καλά ... αλλά όπως σου είπα παραπάνω, πώς ξέρω ότι έχω εγκαταστήσει τον flach player; Που το βλέπω αυτό;

2.Imagine Plagin ... exe
Learner έγραψε:Απαιτεί δηλαδή πρόσθετο που εκτελείται μόνο σε windows (.exe) ; αν είναι αυτό, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το wine και να προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις το πρόσθετο μέσω wine. Αν απαιτεί όμως και IE , τότε χρησιμοποίησε windows καλύτερα.

Άσε φίλε, είμαι που είμαι σκράπας στο Linux να μην μπλέξω με το wine τώρα. Για να καταλάβεις την τύφλα μου, δεν ξέρω τι εννοείς με το "απαιτεί ΙΕ". Δυστυχώς θα μπαίνω στα windows όταν χρειάζομαι αυτή τη σελίδα.

Για άλλη μια φορά σ' ευχαριστώ πολύ.

ΥΓ: και 'γω επιμένω στον Firefox, επίσης.

Άβαταρ μέλους
Μίλτος
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 21 Νοέμ 2013, 12:17

Μίλτος έγραψε:πώς ξέρω ότι έχω εγκαταστήσει τον flach player; Που το βλέπω αυτό;

Γράψε στην γραμμή διευθύνσεων του firefox , about:plugins
και δες ποιον flash player έχεις. (Shockwave Flash)

Μπορείς επίσης να επισκεφτείς την σελίδα της adobe εδώ και θα σου γράψει ποιον flash έχεις. Θα δεις ένα κουτάκι που θα γράφει "You have version .. μπλα μπλα μπλα ... installed"

Μίλτος έγραψε:δεν ξέρω τι εννοείς με το "απαιτεί ΙΕ"

Internet Explorer
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ