Προβλημα Flash (???)

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Προβλημα Flash (???)

Δημοσίευσηαπό lathio » 05 Ιαν 2010, 15:25

Παιδια καταρχην καλη χρονια να εχουμε ολοι μας. Πρωτη φορα χρειαστηκε να γραψω (μολις πηρα καινουργιο λαπτοπ) μετα απο 2 χρονια που χρησιμοποιω Ubuntu
Εχω σοβαρο προβλημα οταν προσπαθω να δω οποιοδηποτε site με flash! Ειναι τοσο μεγαλη η χρηση της CPU που κανει το λαπτοπ να "κολλαει" εντελως και να χρειαζεται να κανω hard reboot Εχω εγκαταστησει ολα τα codecs συμφωνα με τον οδηγο στο How to. To codec που ειναι εγκατεστημενο και χρησιμοποιει ο Firefox ειναι το Adobbe flash. Παρτε μια ιδεα για το τι συμβαινει...

Κανονικο site με flash banners...

Εικόνα

Youtube....

Εικόνα

Και η τραγικη καταληξη....crashαρισμα.... (Το ειδα και αυτο στην ζωη μου!!)

Εικόνα

Off topic:
(Να λοιπον γιατι αγαπαω το ubuntu ... μεσα στον ολο χαμο επαιρνα και photos απο το desktop!!!)

Δεν ξερω αν οφειλεται στο codec η καπου αλλου μιας και με το συγκεκριμενο λαπτοπ αντιμετωπιζω και το εξης προβλημα με την καρτα ηχου:
Ενα τεραστιο flood απο το συγκεκριμενο "λαθος" μεσα στο user.log το οποιο ειναι bug αλλα δεν ξερω αν υπαρχει λυση μεχρι στιγμης... Παντως εχω περασει τα drivers της realtec απο το site τους (που καποιοι προτειναν σαν λυση σε ξενα forums)
Κώδικας: Επιλογή όλων
......Jan 5 13:06:36 Laptopi pulseaudio[1705]: ratelimit.c: 12 events suppressed
Jan 5 13:06:41 Laptopi pulseaudio[1705]: ratelimit.c: 18 events suppressed
Jan 5 13:06:46 Laptopi pulseaudio[1705]: ratelimit.c: 1 events suppressed
Jan 5 13:06:52 Laptopi pulseaudio[1705]: ratelimit.c: 1 events suppressed......

Και επισης flood (το οποιο ειναι και αυτο bug και δεν ξερω αν υπαρχει λυση) απο το syslog και την ασυρματη καρτα:

Jan 5 14:07:14 Laptopi wpa_supplicant[1380]: CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS
Jan 5 14:09:14 Laptopi wpa_supplicant[1380]: CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS
Jan 5 14:11:14 Laptopi wpa_supplicant[1380]: CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS

Δεν ξερω αν το παραπανω παιζει καποιο ρολο!

Να πω την αληθεια πιο πολυ υποπτευομαι την καρτα ηχου παρα το Flash..Το Λαπτοπ ειναι οπως το βλεπετε στην υπογραφη μου χωρις να χρησιμοποιω compiz η αλλες οποιεςδηποτε εφαρμογες. Ολα αυτα κανουν το καινουργιο μου λαπτοπ (που με χαρα πηρα!!) σχεδον ακαταληλο για ubuntu!
Βαλτε ρε παιδια ενα χερακι μπας και δουμε ασπρη μερα γιατι δεν θελω να παω σε windows!
προσωπική ιστοσελίδαάλλη ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: αρκετα καλα ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 64bit σε Acer Aspire 5738G
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo P7450 (2,13 Ghz, 1066Mhz FSB 3Mb L2 cache) │ 4GB DDR3 │ NVIDIA G98M (GeForce G 105M)│ Intel 5100 │ ??? │ ALC 888 │ TFT 15.6" 1366 x 768
lathio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα Flash (???)

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 05 Ιαν 2010, 17:10

Γεια σου φιλε μου και καλως μας ηρθες καταρχας!!
Μην προσπαθεις να λυσεις ολα τα οποια προβληματα με ενα θεμα,
γιατι το μονο που θα καταφερεις ειναι μπερδευτουμε... :?

Για το προβλημα με το flash, δοκιμασε και με αλλους browser, και δες αν ειναι ενταξει εκει, ή συνεχιζει το προβλημα!
Πες μας και πως εχεις κανει την εγκατασταση, κανονικα ή μεσα απο τα παραθυρα(wubi)?

Off topic:
Για το προβλημα με τον ηχο, ανοιξε ενα νεο θεμα εδω viewforum.php?f=38
με το link του αποτελεσματος αυτου viewtopic.php?f=9&t=7242
drivers δεν επρεπε να περασεις, το μονο που ισως καταφερες ειναι να χαλασεις το συστημα σου....
δεν ειναι το ιδιο οπως τα παραθυρα εδω....
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 06 Ιαν 2010, 03:27

Μάλλον περιττό να το αναφέρω αλλά φαντάζομαι έχεις περάσει τους κλειστούς οδηγούς της nvidia και το flash to 64bit το τελευταίο ε;
Επειδή πρόσφατα πήρα κι εγώ φορητό και είχα πρόβλημα με τα γραφικά (nvidia πάλι αλλά άλλη κάρτα), έβαλα την beta έκδοση από την nvidia (την 190, όχι την 195) και τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα στη λειτουργία...
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 06 Ιαν 2010, 06:53

@lathio
32 bit είναι ο επεξεργαστής ;
δοκίμασες να βάλεις άλλα flash να δείς πως παίζει
για παράδειγμα παλιότερα ή ακόμα και το gnash
δοκίμασες με άλλους browsers ;
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lathio » 06 Ιαν 2010, 12:37

Παιδια καταρχας ευχαριστω για την ανταποκριση.
Δεν προσπαθω να λυσω πολλα προβληματα σε ενα νημα απλα καταγραφω τα "συμπτωματα της ασθενειας" για να μπορεσω να σας δωσω ακριβως το προβλημα πως εχει και να γινω αρκετα σαφης ! Θα απαντησω σε ολα σας τα ερωτηματα προς αποσαφηνηση ενα προς ενα

Off topic:
έγραψε:drivers δεν επρεπε να περασεις, το μονο που ισως καταφερες ειναι να χαλασεις το συστημα σου....
δεν ειναι το ιδιο οπως τα παραθυρα εδω....

Χρησιμοποιω Ubuntu εδω και δυο χρονια και σε καμια περιπτωση δεν τα μπερδευω με Win! Αυτο με τα drivers το ειχε προτεινει ενας φιλος σε ξενο Ubuntu forum ως λυση μιας και η realtek ειναι μια απο τις εταιριες που βγαζουν drivers για linux.

έγραψε:Για το προβλημα με το flash, δοκιμασε και με αλλους browser, και δες αν ειναι ενταξει εκει, ή συνεχιζει το προβλημα!
Πες μας και πως εχεις κανει την εγκατασταση, κανονικα ή μεσα απο τα παραθυρα(wubi)?

Δοκιμασα και με τον Opera αλλα με τα ιδια αποτελεσματα! Την εγκατασταση την εκανα κανονικα οχι μεσα απο Win!

έγραψε:Μάλλον περιττό να το αναφέρω αλλά φαντάζομαι έχεις περάσει τους κλειστούς οδηγούς της nvidia και το flash to 64bit το τελευταίο ε;
Επειδή πρόσφατα πήρα κι εγώ φορητό και είχα πρόβλημα με τα γραφικά (nvidia πάλι αλλά άλλη κάρτα), έβαλα την beta έκδοση από την nvidia (την 190, όχι την 195) και τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα στη λειτουργία...

Ναι χρησιμοποιω τους κλειστούς οδηγούς της nvidia και το flash το τελευταίο οχι ομως το 64b αλλα 32b.

έγραψε:32 bit είναι ο επεξεργαστής ;
δοκίμασες να βάλεις άλλα flash να δείς πως παίζει
για παράδειγμα παλιότερα ή ακόμα και το gnash
δοκίμασες με άλλους browsers ;

Ναι δοκιμασα και με το gnash και με ολα τα plugins , το ιδιο ακριβως προβλημα!

Για τα 32 η τα 64 με εχετε ρωτησει και οι τρεις και αυτο με βαζει σε σκεψεις!! Οταν αγορασα το λαπτοπ φορουσε SVista 32bit και θεωρω (λανθασμενα???) οτι ο επεξεργαστης ειναι 32bit. Αυτο αλλωστε εγραψα και στην υπογραφη μου! Το Site της Intel αναφερει οτι ειναι 64bit:

CPU Intel® Core™2 Duo Processor P7450 (3M Cache, 2.13 MHz, 1066 MHz FSB)

Essentials

Launch Date Q1'09
Processor Number P7450
# of Cores 2
# of Threads 2
Processor Base Frequency 2.13 GHz
L2 Cache 3 MB
FSB Speed 1066 MHz
FSB Parity No
Instruction Set 64-bit
Supplemental SKU No
Processing Die Lithography 45 nm
Max TDP 25 W
VID Voltage Range 1.050V-1.150V

Αν εχω κανει τετοιο λαθος θα αυτοκαταστραφω !!! :D :geek: :D

Και τελος (μια χαζη ερωτηση αλλα αυτη τη στιγμη κολλαει το μυαλο μου) Υπαρχει τροπος μεσα απο το ubuntu να εξακριβωσω αν ειναι 32 η 64??
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo P7450 (2,13 Ghz, 1066Mhz FSB 3Mb L2 cache) │ 4GB DDR3 │ NVIDIA G98M (GeForce G 105M)│ Intel 5100 │ ??? │ ALC 888 │ TFT 15.6" 1366 x 768
lathio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 06 Ιαν 2010, 12:47

lshw
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 06 Ιαν 2010, 14:19

Σύμφωνα με τη σελίδα της intel είναι 64bit... Αν δεν σου βγάζει όλες τις πληροφορίες το lshw, δώσε
sudo lshw |more
(και μετά κάνε εγκατάσταση το 64bit-o ubuntu :) )
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lathio » 07 Ιαν 2010, 15:00

Εκανα φορματ και περασα την 64bit διανομη καθως επισης και τα codecs απο τον οδηγο κανονικα. Επισης περασα το flash για 64bit συμφωνα με τον οδηγο. Δυστυχως παιδια ουτε τα 64bit ελυσαν το προβλημα!
Μετα απο εναν ενδελεχη ελεγχο, δοκιμες, διαβασμα κλπ κλπ ανακαλυψα οτι το προβλημα ειναι πιο συνθετο και οχι μεμονομενο στο flushplugin που ομως εχει και αυτο το μεριδιο του. Το προβλημα πλεον μετατοπιστικε (ή μηπως ηταν απο την αρχη εκει??) στο Pulse audio που στα καλα καθουμενα βαραει 100 στην CPU!! Δυστυχως γνωστο bug χωρις λυση ( https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/434436 ) Δεν θα αναλυσω αλλο το προβλημα με το Pulse Audio διοτι ειναι offtopic. Θα ανοιξω αλλο θεμα και θα το αναλυσω εκει. Τελικα δεν ηταν γραφτο να χρησιμοποιησω Ubuntu στο συγκεκριμενο laptop! Ειναι εφοδιασμενο με "AntiUbuntu technology" :thumbdown: Κριμα!
lathio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dark orgios 13 » 07 Ιαν 2010, 16:19

Καλησπέρα ! χρόνια πολλά κατά αρχάς και καλή χρονιά !
Είμαι καινούργιος στο συγκεκριμένο φόρουμ αλλα και σαν χρήστης linux , αν και στο παρελθόν έχω ξανά δοκιμάσει open search λειτουργικά . :mrgreen:
Tο σύστημα που χρησιμοποιώ είναι ένας p4 πρώτης γενιάς με 256 RDRAM (μνήμη δυσεύρετη πλέον :cry: ) και GPU ati radeon 9500 . Είναι πλέον παλιό σύστημα στο οποίο με μοντάρισμα της κάρτας γραφικών σε 9700 έχω τρέξει doom3, half life2 , morrowind και άλλα απαιτητικά παιχνίδια σε winxp . Όμως κατέληξα στο συμπέρασμά ότι θα έπρεπε πλέον να εγκαταλείψω τα winxp perfomance edition και να δοκιμάσω κάτι πιο ελαφρύ και διαφορετικό που να ταιριάζει περισσότερο στο σύστημά μου το karmic koala .
Αφορμή για αυτό αποτέλεσε η ασχολία μου τελευταία με το ποκερ μέσω της zygna στο γνωστο facebook :clap: που για να τρέξει χρησιμοποιεί το flash player το παράξενο είναι ότι με το συγκεκριμένο σύστημα σε winxp έχω παίξει απαιτητικά games τόσο σε μνήμη όσο και σε επεξεργαστική ισχύ αλλά για να παίξω poker στο facebook με τίποτα ,,,, μόνο 10 λεπτά μπορούσα να παίξω σε winxp μετά αυξανόταν το page file και ο υπολογιστης κολλούσε απίστευτα! Το πρόβλημα το έλυσα όσο αστείο και αν φαινόταν δοκιμάζοντας να παίξω από linux . Ήταν γεγονός : έτρεχε το flash player καλύτερα αλλά γρήγορα την χαρά μου την επισκίασε ένα αίσθημα ότι το flash player για τα linux είναι φτιαγμένο πιο πρόχειρα και όχι με τα χαρακτηρίστηκα του αντίστοιχου όταν τρέχεις windows , αυτό το διαπίστωσα γιατί απλά στο ίδιο πόκερ που παίζω μέσα από το linux πλέον δε σου βγάζει κάποια χαρακτηριστικά που θα έπρεπε, όπως να επιλέξεις τραπέζι ,,, συγκεκριμένα δεν μπορείς να δεις κανένα τραπέζι και όχι μόνο αυτό αλλά ούτε να δεις ποιοι φίλοι σου παίζουν και να παίξεις μαζί τους . Το συμπέρασμα ότι το flash player πού προσφέρεται για linux ειναι πιο υποτυπώδες σε χαρακτηριστικά και υστερεί το έβγαλα αφού δοκίμασα κάποιες λύσεις που σκέφτηκα. 1) να το βγάλω και να το ξαναπεράσω από το synaptics 2)να προσθέσω νέα χαρακτηριστικά στις βιβλιοθήκες 3) ακόμα να το δοκιμάσω και σε 64bit ubuntu ... :cry:

Με αφορμή το πρόβλημά του παραπάνω φίλου μας πρόσθεσα ένα δικό μου . Είναι γεγονός ότι μερικά βιντεάκια στο youtube όπως διαπίστωσα και εγώ δεν παίζουν κανονικά ,,,, άλλα παίζουν όπως θα έπρεπε και άλλα πάνε την επεξεργαστική ισχύ στο κόκκινο και παίζουν καρέ καρέ λες και επεξεργάζεσαι βίντεο reall time !
αυτό παίζει κανονικά.
Εικόνα

αυτο όχι .
Εικόνα

και τα δυο με flash player στα windows παίζουν κανονικά , να αναφερω οτι εχω ενημερωσει αποκωδικοποιητές βίντεο και ήχου στο σύστημά μου . αν κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει λύση και για τα 2 προβλήματα ας μας την πει ..μην κατηγορώ έτσι άδικα την φτωχή μας Adobe :P κρίμα είναι
και συγνώμη αν σας κούρασα με την πρώτη φορά που γράφω εδώ . και τέλος οποιοδήποτε πρόβλημα στο flash player που μπορεί να είχα-έχω μέσα από την χρήση του karmic koala σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει την καλή εικόνα για αυτό!
dark orgios 13
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 07 Ιαν 2010, 17:18

Δείτε και οι δυο την αντιμετώπιση προβλημάτων στον οδηγό για codec.
Επίσης εγκαταστήστε το ad-block plus στον firefox.

Τέλος, αν όντως υπάρχει πρόβλημα με το Pulse φίλε @lathio τότε δοκίμασε και kubuntu που δεν το χρησιμοποιεί...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet