*Νομίζω ταιριάζει σε αυτό το index διότι λέει "ανακοινώσεις", αν όχι ας μεταφερθεί στο σωστό κατάλογο παρακαλώ.
Κατάφερα και μάζεψα μερικά υλικά, λίγο σκόρπιο software και λίγα χρήματα για να δημιουργηθεί μια ρομποτική κάμερα τηλεχειριζόμενη απο το web. (ας είναι καλά ο terracom πάλι)
Ενδιαφέρεται κάποιος να ασχοληθεί να το δημιουργήσουμε; θα χρειαστεί γνώσεις προγραμματισμού και όχι μόνο. Εγώ θα βοηθήσω σε πολλά πράγματα και στην οργάνωση (κάτι σα μπαλαντέρ).
Το τελικό αποτέλεσμα θα στηθεί υπο το http://www.snowguide.gr/webcams/distrato-webcamera - το οποίο site δεν αποφέρει σε μένα κέρδος αλλά είναι χόμπυ (τα υλικά που είναι στο menu ΠΡΟΪΟΝΤΑ είναι της terracom/plantron για να μας δίνουν λεφτά/υλικά για τα χόμπυ).
Θα είναι open source όλο το project.
Οι βοηθήσαντες θα βάλουν το banner του ubuntu.gr στη σελίδα ή ότι θέλει ο καθένας τέλος πάντων.
Πιστεύω πρέπει να στηθεί κάτω απο ένα developers board όπως είναι το cubieboard πχ ή κάποιο άλλο (raspberry_pi). Υπάρχουν ήδη ένα cubieboard και raspberry_pi, το budget μας επιτρέπει να πάρουμε arduino, Real_Time_Clock για το raspberry, σερβομηχανισμό, κάλυμα και διάφορα άλλα πράγματα.
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει ως εξής:
μπαίνω στο site και βλέπω την εικόνα της κάμερας,
εάν κάνω login (χωρίς register με emails κλπ κλπ μόνο ένα ReCaptcha) τότε εμφανίζεται ένα χειριστήριο στην οθόνη που μου επιτρέπει να κινήσω <δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω> την κάμερα - δηλαδή αυτό που βλέπω.
Ύστερα απο 5 λεπτά θα με πετάει έξω το σύστημα για να μπεί και κανένας άλλος να παίξει - 2 χρήστες δε θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα.
Αυτά.
Όπιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ας απαντήσει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Θα είναι ένα project που το κατασκεύασε το ubuntu,gr forum αλλά δεχόμαστε και άλλους φορείς.