Linux pc debugger project.

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Linux pc debugger project.

Δημοσίευσηαπό the_eye » 07 Νοέμ 2010, 13:09

Ξεκίνησα ένα αρκετά φιλόδοξο project σε php.
H άδεια του κώδικα είναι GPLv3. Η έκδοσή του είναι Beta 0.3
Το link είναι Προσωρινά εδώ αλλά και εδώ http://troubleshooting.ubuntu-gr.org

To project αυτό διαπραγματεύεται την αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων σε υπολογιστές που τρέχουν GNU Linux.
Εμφανίζει ερωτήσεις και με την επιλογή απαντήσεων οδηγούμαστε στην λύση του προβλήματος.
Ο αριθμός των προβλημάτων και οι επιλογές είναι πάρα πολλές και για αυτό θέλω να το αναπτύξουμε σαν κοινότητα.
Το project λειτουργεί με βάση δεδομένων (MySql), επομένως μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε αριθμό ερωτοαπαντήσεων.

Η δομή της βάσης δεδομένων είναι η παρακάτω.
Στην αρχή εμφανίζονται οι ερωτήσεις 1,2,3.
Αν απαντήσουμε 1, τότε θα εμφανιστούν οι ερωτήσεις 1.1, 1.2, 1.3 κτλ
Αν πάλι απαντήσουμε πάλι 1, τότε θα εμφανιστούν οι ερωτήσεις 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3 κτλ

Εδώ είναι όλη η βάση που θα την ενημερώνω με τις δικές σας προσθήκες (csv με διαχωριστικό το #)
Κώδικας: Επιλογή όλων

#1#"Πρόβλημα εκκίνησης του υπολογιστή"
#" "#
#"1.1"#"Δεν ξεκινάει"
#" "#
#"1.1.1"#"Δεν ξεκινάει μετά από διακοπή ρεύματος"
#"1.1.1.1"#"Ελέγξτε ότι δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια. Αφαιρέστε την τροφοδοσία για 10 λεπτά και ξαναδοκιμάστε. Αν εξακολουθεί να μην ξεκινάει υπάρχει πιθανότητα βλάβης στο τροφοδοτικό."
#"1.1.2"#"Έσβησε και τώρα δεν ξεκινάει"
#"1.1.2.1"#"Ο υπολογιστής μπορεί να υπερθερμάνθηκε και να έσβησε για προστασία. Αν κρυώσει λίγο, ξεκινά πάλι;"
#"1.1.2.1.1"#"Αν τώρα ξεκινήσει, τότε είναι πρόβλημα θερμοκρασίας. Συχνά οι κατασκευαστές δεν παρέχουν πληροφορίες ACPI για Linux στο BIOS του υπολογιστή. Αναβαθμίστε το BIOS του υπολογιστή."
#"1.1.2.1.2"#"Αν δεν ξεκινά, μπορεί να προκλήθηκε κάποια αστοχία υλικού και να χρειάζεται service."
#"1.1.3"#"Ακούγονται κάποια μπιπ από το κουτί"
#"1.1.3.1"#"Αν ακούγονται κάποια μπιπ από το κουτί την ώρα που πάει να ανοίξει ο υπολογιστής αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα ή αποσύνδεση στην κάρτα γραφικών ή στην μνήμη RAM. Ελέγξτε το εγχειρίδιο της μητρικής. Εκεί εξηγούνται τα μπιπ, και σημαίνουν κάτι ανάλογα με τον αριθμό και την διάρκειά τους."
#" "#
#"1.2"#"Ξεκινάει αλλά κολλάει στο BIOS"
#"1.2.1"#"Βγάζει μήνυμα της μορφής<br>Bios eeprom cmos overclock error<br>press <F1> to resume <F2> to setup"
#"1.2.1.1"#"Πρόβλημα στο BIOS της μητρικής. Πατήστε F2, κάντε Load default settings και μετά Save and exit. Αν το μήνυμα επιμείνει πρέπει να πάτε για service, μπορεί να έχει βλάβη η μητρική."
#"1.2.2"#"Βγάζει μήνυμα<br>Hard disk: S.M.A.R.T Status BAD, Backup and Replace"
#"1.2.2.1"#"Κάποιος από τους σκληρούς δίσκους έχει πρόβλημα, αντικαταστήστε τον σύντομα."
#"1.2.3"#"Κολλάει και δείχνει μόνο το λογότυπο."
#"1.2.3.1"#"Πατήστε το πλήκτρο ΤΑΒ να δείτε αν υπάρχει κάποιο μήνυμα λάθους."
#"1.2.4"#"Βγάζει μήνυμα<br>DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"
#"1.2.4.1"#"Δεν βρήκε τον δίσκο ή δεν βρήκε κάποιο λειτουργικό στο δίσκο για να φορτώσει. Η δίσκος έχει πάθει κάποια βλάβη ή έχει καταστραφεί το MBR και δεν μπορεί να φορτώσει ο bootloader."
#"1.2.5"#"Δεν βγάζει κάποιο μήνυμα."
#"1.2.5.1"#"Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ανίχνευση των δίσκων. Δοκιμάστε να τους αποσυνδέσετε."
#" "#
#" "#
#"1.3"#"Ξεκινάει αλλά κολλάει στο grub"
#"1.3.1"#"Έχω εγκαταστήσει τα windows και πλέων δεν μου εμφανίζετε ο grub"
#"1.3.1.1"#"Αν έχεις 9.10 και νεότερη έκδοση ακολούθησε τον οδηγό Επαναφορά Grub2 bootlοαder http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=9294"
#"1.3.1.2"#"Αν έχεις 9.4 και παλαιότερη έκδοση ακολούθησε τον οδηγό ""Επαναφορά"" grub http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=574"
#"1.4"#"Κολλάει στο login"
#" "#
#"1.5"#"Κολλάει μετά το login"
#" "#
#2#"Προβλήματα χρήσης"
#" "#
#"2.1"#"Το σύστημα πάει γενικά αργά."
#"2.1.1"#"Έχω μνήμη RAM λιγότερο από 512 MB"
#"2.1.1.1"#"Αν έχετε λιγότερη RAM από 512 MB και χρησιμοποιείτε περιβάλλον GNOME ή KDE είναι πιθανό το σύστημα να καθυστερεί. Δοκιμάστε ένα πιο ελαφρύ γραφικό περιβάλλον όπως το LXDE της διανομής <a href=""http://lubuntu.net/"">Lubuntu</a>."
#"2.1.2"#"Έχω μνήμη RAM περισσότερη από 512 MB."
#" "#
#"2.2"#"Η εικόνα κάνει σπασίματα."
#" "#
#"2.3"#"Έχω υψηλή χρήση του επεξεργαστή."
#"2.3.1"#"Αν εκτελέσω την εντολή top σε κονσόλα βλέπω μεγάλο ποσοστό CPU στην εφαρμογή plugin-container"
#"2.3.1.1"#"Βλέπετε κάποιο βίντεο στο Youtube ή παίζετε κάποιο παιχνίδι σε Flash. Υπάρχει γνωστό πρόβλημα με το Flash στο Linux. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό. Το flash είναι πρόγραμμα κλειστού λογισμικού και το αναπτύσσει η εταιρία Adobe."
#"2.3.2"#"... σε εφαρμογή Java"
#"2.3.2.1"#"Κάποιο Java applet έχει κολλήσει σε κάποια ιστοσελίδα που είδα. Δώστε την εντολή σε κονσόλα killall java"
#"2.3.3"#"... στην εφαρμογή update-apt-xapi"
#"2.3.3.1"#"Αυτή την στιγμή γίνεται αυτόματη ενημέρωση του συστήματος. Αυτό θέλει αρκετούς πόρους. Περιμένετε να τελειώσει η ενημέρωση και η χρήση του επεξεργαστή θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα."
#" "#
#"2.4"#"Βλέπω βίντεο στο Youtube ή παίζω παιχνίδι Flash (Facebook)"
#"2.4.1"#"Έχω 64-bit Ubuntu."
#"2.4.1.2"#"Η προεπιλογή εγκατάστασης του Flash στο Ubuntu εγκαθιστά την έκδοση 32-bit, και λειτουργεί με ειδικό τρόπο που μπορεί να έχει σφάλματα. Εγκαταστήστε το 64-bit Flash κατά τους οδηγούς του φόρουμ του Ubuntu-gr."
#"2.4.2"#"Έχω 32-bit Ubuntu."
#"2.4.2.1"#"Υπάρχει γνωστό πρόβλημα με το Flash στο Linux. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό. Το Flash είναι πρόγραμμα κλειστού λογισμικού και το αναπτύσσει η εταιρία Adobe."
#" "#
#"2.5"#"Το internet πάει αργά"
#"2.5.1"#"Η σύνδεσή μου είναι dialup με modem (παραδοσιακή, 56Kbps)"
#"2.5.1.1"#"Οι συνδέσεις αυτές δεν επιτυγχάνουν μεγάλες ταχύτητες. Το μέγιστο που μπορούν να «πιάσουν» είναι 56kbps, και συχνά πολύ λιγότερο."
#"2.5.2"#"Συνδέομαι με 3G κάρτα κινητής τηλεφωνίας"
#"2.5.2.1"#"Έχω σήμα 3G."
#"2.5.2.2"#"Δεν έχω σήμα 3G, έχω ένδειξη GPRS."
#"2.5.2.2.1"#"Σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε μεγάλη ταχύτητα γιατί η σύνδεση GPRS είναι τύπου dialup (μέχρι 236Kbps, συχνά πολύ λιγότερο), πρέπει να αναζητήσετε με την κεραία σας σήμα 3G."
#"2.5.3"#"Συνδέομαι ενσύρματα σε LAN με ADSL."
#"2.5.4"#"Συνδέομαι ασύρματα με WIFI."
#" "#
#"2.6"#"Το σερφάρισμα πάει αργά όταν κατεβάζω Torrent με το Deluge, Transmission, κτλ."
#"2.6.1"#"Ρυθμίστε το πρόγραμμα ώστε η λήψη/αποστολή να μην ξεπερνά το μέγιστο θεωρητικό της γραμμής σας."
#"2.7"#"Αργεί να φορτώσει το σύστημα"
#"2.7.1"#"Εγκατέστησε το bootchart<br>Μετά πας στο var/log/bootchart και βλέπεις ένα πολύ ωραίο γράφημα με το τι φορτώνει πότε.Ακόμα βλέπεις χρήση cpu και δίσκου.<br> Μετά απεκατέστησέ το για να μην δημιουργεί γράφημα σε κάθε εκκίνηση."
#" "#
#3#"Πρόβλημα με υλικό (hardware)"
#" "#
#"3.1"#"Δεν λειτουργεί σωστά η κάρτα ήχου"
#"3.1.1"#"Δεν έχω ήχο καθόλου στο σύστημα"
#"3.1.1.1"#"Με lspci βλέπω ότι το ID της κάρτας ήχου είναι [8086:27d8]"
#"3.1.1.1.1"#"Δοκιμάστε με την πιο πρόσφατη έκδοση της Alsa (υποσύστημα ήχου του πυρήνα του Linux). Τρέξτε <br>sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/ppa<br>sudo apt-get update<br>sudo apt-get install linux-alsa-driver-modules-$(uname -r)<br>κάντε reboot<br>και μετά ρύθμιστε με το<br>alsamixer"
#"3.1.1.2"#"Διαφορετικά ακολουθήστε τις οδηγίες για <a href=""http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=38&t=7867"" target=""_blank"" >Λήψη πληροφοριών για κάρτα ήχου σε Alsa, με alsa-info.sh</a> και ανοίξτε νέο θέμα στην ενότητα Ήχος του φόρουμ του Ubuntu-gr."
#"3.1.2"#"Δεν έχω ήχο στο Flash"
#"3.1.3"#"Δεν έχω ήχο 5.1"
#"3.1.3.1"#"Θέλω να ακούσω σε 5.1 MP3, CD ήχου ή βίντεο σε AVI, DivX, XVid"
#"3.1.3.1.1"#"Η κωδικοποίηση MP3, CD ήχου και τα περισσότερα βίντεο avi, divx, xvid έχουν στερεοφωνικό ήχο. Επομένως δεν υπάρχει ήχος 5.1. Δοκιμάστε με κάποιο αρχείο ήχου AC3."
#"3.1.3.2"#"Θέλω να ακούσω / δω AC3, DVD"
#"3.1.4"#"Δεν έχω ήχο στα εξωτερικά ηχεία / ακουστικά σε laptop"
#"3.1.4.1"#"Πήγαινε Σύστημα→Προτιμήσεις→Ήχος. Στο Ήχος διάλεξε την καρτέλα Έξοδος και εκεί που λέει «Επιλέξτε μια συσκευή για έξοδο ήχου» δοκίμασε να δεις αν δουλεύει κάποια άλλη επιλογή."
#"3.2"#"Δεν λειτουργεί σωστά η κάρτα γραφικών"
#"3.2.1"#"Η κάρτα γραφικών μου είναι ATI"
#"3.2.1.1"#"Για τις κάρτες αυτές μπορεί να επιλεγεί κλειστός ή ανοικτός οδηγός (driver). Δείτε στο Σύστημα→Διαχείριση→Κλειστοί οδηγοί για το αν έχετε κλειστό οδηγό. Δοκιμάστε διαφορετικές εκδόσεις. Αν απενεργοποήσετε τον κλειστό οδηγό, θα ενεργοποιηθεί ο ανοιχτός."
#"3.2.2"#"Η κάρτα γραφικών μου είναι Nvidia"
#"3.2.2.1"#"Για τις κάρτες αυτές μπορεί να επιλεγεί κλειστός ή ανοικτός οδηγός (driver). Δείτε στο Σύστημα→Διαχείριση→Κλειστοί οδηγοί για το αν έχετε κλειστό οδηγό. Δοκιμάστε διαφορετικές εκδόσεις. Αν απενεργοποήσετε τον κλειστό οδηγό, θα ενεργοποιηθεί ο ανοιχτός."
#"3.2.3"#"Η κάρτα γραφικών μου είναι Intel"
#"3.2.3.1"#"To chipset είναι το Ν10"
#"3.2.3.1.1"#"<a href=""http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=37&t=16100"" target=""_blank"" >Δείτε αυτό το θέμα στο ubuntu-gr.org</a>"
#"3.2.3.2"#"To chipset είναι GMA500"
#"3.2.3.2.1"#"Αν έχετε κάρτα γραφικών GMA500 (Poulsbo), δεν υπάρχει ανοιχτός οδηγός, και θέλει διαδικασία για να μπει ο κλειστός οδηγός."
#"3.2.4"#"Η κάρτα γραφικών μου είναι SiS"
#"3.2.4.1"#"Για τις κάρτες SiS η εργασία για παροχή οδηγών με υποστήριξη 3D είναι σε εξέλιξη."
#"3.2.5"#"Δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών έχω"
#"3.2.5.1"#"Τρέξτε στο τερματικό την εντολή<br>lspci -nn | grep VGA"
#" "#
#"3.3"#"Δεν λειτουργεί το wifi"
#"3.3.1"#"Το chip που βλέπω με lspci -nn ή lsusb έχω είναι : "
#"3.3.2"#"RaLink RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe [1814:3090]"
#"3.3.2.1"#"Πιθανό να φορτώνεται διαφορετικός οδηγός (rt2800pci κτλ). Θα το βάλουμε σε blacklist μήπως δουλέψει με τον rt3090sta καλύτερα. Άνοιξε το αρχείο εκτελώντας <br> sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf<br>και στο τέλος του αρχείου πρόσθεσε αυτό : <br> blacklist rt2800pci <br> κάντε αποθήκευση και reboot."
#"3.3.3"#"Silicon Integrated Systems Corp. 802.11 Wireless LAN Adapter [0457:0163]"
#"3.3.3.1"#"To chip δεν υποστιρίζεται (ubuntu 10.10). <a href=""http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=39&t=16117"" target=""_blank"" >Δείτε αυτό το θέμα στο ubuntu-gr.org</a>"
#" "#
#"3.4"#"Δεν λειτουργεί το bluetooth"
#"3.4.1"#"Δοκιμάστε την έκδοση ubuntu 10.10. Έχουν ενσωματωθεί πολλοί νέοι drivers."
#" "#
#"3.5"#"Δεν λειτουργεί το dial up modem"
#"3.5.1"#"Έχω 64-bit Ubuntu."
#"3.5.1.1"#"Αν το μόντεμ απαιτεί τον οδηγό slmodem, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει λύση. Ο οδηγός αυτός έχει ένα συστατικό κλειστού λογισμικού που είναι πολύ δύσκολο για να λειτουργήσει σε 64-bit Ubuntu."
#"3.5.2"#"Έχω 32-bit Ubuntu."
#"3.5.2.1"#"Δοκίμασε με την εγκατάσταση του πακέτου slmodem. Χρειάζεται ρύθμιση και συμβατή κάρτα ήχου, οπότε ρώτησε στο φόρουμ του Ubuntu για περισσότερα."
#" "#
#"3.6"#"Δεν λειτουργεί ο εκτυπωτής"
#"3.6.1"#"Το μοντέλο είναι HP LaserJet professional m1212nf mfp"
#"3.6.1.1"#"Αφού εγκαταστήσουμε τον οδηγό τρέχουμε sudo hp-plugin"
#" "#
#"3.7"#"Δεν λειτουργεί η κάμερα"
#"3.7.1"#"Αν τρέξω lsusb το id είναι [064e:a101]"
#"3.7.1.1"#"Eγκαταστήστε το πακέτο v4l2ucp"
#" "#
#"3.8"#"Δεν λειτουργεί το TV Tuner"
#"3.8.1"#"Δεν έχω ούτε εικόνα ούτε ήχο"
#" "#
#"3.8.2"#"Δεν έχω ήχο"
#"3.8.2.1"#"Πολλά TV Tuners έχουν δική τους ενσωματομένη κάρτα ήχου και χρειάζεται μια ανακατεύθυνση του ήχου στην κύρια κάρτα για να ακούσουμε ήχο.<br>Αυτό γίνετε με την εντολή.<br>arecord -c 2 -f S16_LE -r 32000 -B 0 -F 0 -D hw:1 | aplay -"
#" "#
#"3.8.3"#"Δεν έχω ήχο μετά την σύνδεση μια κάμερας."
#"3.8.3.1"#"Αν χρησιμοποιείτε την εντολή arecord για ανακατεύθυνση του ήχου δοκιμάστε να αλλάξετε το hw:1 σε hw:2,3,... πχ<br>arecord -c 2 -f S16_LE -r 32000 -B 0 -F 0 -D hw:2 | aplay -"
#" "#
#4#"Πρόβλημα με λογισμικό (software)"
#" "#
#"4.1"#"Πρόβλημα με μετατροπή video / ήχου"
#" "#
#"4.2"#"Πρόβλημα με Virtual Box"
#"4.2.1"#"Δεν βλέπει τα usb το guest λειτουργικό."
#"4.2.1.1"#"Πρέπει να εγκατασταθεί το VirtualBox Extension Pack και να μπει ο χρήστης στην ομάδα vboxusers."
#"4.2.2"#"Δεν βλέπει την κάρτα γραφικών."
#"4.2.2.1"#"Δεν έχει την δυνατότητα να δει άμεσα την κάρτα γραφικών. Για αυτό το λόγο δεν είναι κατάλληλο για 3D παιχνίδια."
#" "#
#"4.3"#"Πρόβλημα με παιχνίδι"
#"4.3.1"#"Είναι το <a href=""http://braid-game.com/"" target=""_blank"">παιχνίδι Braid</a> και έχω κάρτα γραφικών Intel."
#"4.3.1.1"#"Εγκατέστησε το πακέτο driconf και εκτέλεσέ το (ως απλό χρήστης). Εντόπισε και ενεργοποίησε το «Enable S3TC texture compression even if software support is not available». "
#" "#
#"4.4"#"Πρόβλημα με το wine"
#"4.4.1"#"Το wine μου βγάζει το μήνυμα. The file '/home/username/test.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit."
#"4.4.1.1"#"Πήγαινε δεξί κλικ→Ιδιότητες του αρχείου και από την καρτέλα «Δικαιώματα» τσέκαρε το «Να επιτρέπεται η εκτέλεση του αρχείου ως πρόγραμμα» για να στο τρέξει."
#"4.4.2"#"Δεν μου βγάζει τίποτα."
#"4.4.2.1"#"Τρέξε το πρόγραμμα από κονσόλα π.χ. wine test.exe"
#"4.5"#"Πρόβλημα με την επιφάνεια εργασίας"
#"4.5.1"#"Παράθυρα χωρίς την πάνω μπάρα"
#"4.5.1.1"#"Εγκατέστησε το compiz fusion icon. Αυτό μόλις το εκτελέσεις θα εμφανιστεί στην επάνω μπάρα εκεί στην ώρα. Κάνε δεξί κλικ επάνω του και reload window manager."
#"4.5.2"#"Πρόβλημα με screensaver"
#" "#
#"4.6"#"Θέλω να εγκαταστήσω λογισμικό στο Ubuntu ή Kubuntu."
#"4.6.1"#"Θέλω να ψάξω για λογισμικό."
#"4.6.1.1"#"Δείτε το Κέντρο λογισμικού, περισσότερα στο forum<br><a href=""http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=254"" target=""_blank"" >Πως να εγκαταστήσετε προγράμματα στο Ubuntu/Kubuntu</a>"
#"4.6.2"#"Θέλω να εγκαταστήσω ένα πακέτο .rpm. (δεν συνίσταται, μόνο όταν είναι αναγκαίο)."
#"4.6.2.1"#"Έστω ότι θέλουμε νε εγκαταστήσουμε το rpm<br> http://www.swi-prolog.org/download/stable/bin/swipl-5.10.2-385.i586.rpm<br><br>Γράφουμε :<br><br>sudo apt-get install alien<br>wget http://www.swi-prolog.org/download/stable/bin/swipl-5.10.2-385.i586.rpm<br>sudo alien swipl-5.10.2-385.i586.rpm<br>sudo dpkg -i swipl_5.10.2-386_i386.deb<br><br>Μετά γράφουμε για να το φορτώσουμε<br>swipl"

Ο κώδικας είναι εδώ
<head>

<title>Linux pc debugger</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<style type="text/css">
body {
background:url("mockupg.png") no-repeat transparent;
background-position: center -100;
filter:alpha(opacity=90);-moz-opacity:.9;opacity:.9;
}
div.ex
{
padding:10px;
border:2px solid gray;
margin:150px 400px;
background: #eeeeee ;
}
a:link, a:visited
{
margin: 2px 2px 2px 2px;
border-top: 1px solid #aaaaaa;
border-bottom: 2px solid black;
border-left: 1px solid #aaaaaa;
border-right: 2px solid black;
background: #cccccc;
text-align: center;
text-decoration: none;
font: normal 16px Verdana;
color: black;
}
a:hover
{
background: #eeeeee;
}
</style>

</head>
<body>
<div class="ex">
<?php
if ($_GET['question'])
{

echo "Ερώτηση: ".substr($_GET['question'],0,-1)."<br><br>";
}
else
{

echo "Επέλεξε κατηγορία<br><br>";
}
$con = mysql_connect("localhost","username","password");
if (!$con)
{
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
mysql_set_charset('utf8',$con);
mysql_select_db("debuger", $con);

$question = $_GET['question'];
if (!empty($question) && !preg_match('/^[\d\.]+$/', $question)) {
exit("Λάθος ερώτηση !\n");
}

$result = mysql_query("SELECT * FROM data where data.id LIKE '".$question."_'");
$num_rows = mysql_num_rows($result);

$result2 = mysql_query("SELECT * FROM data where data.id LIKE '".$question."%'");
$num_rows2 = mysql_num_rows($result2);
#echo $num_rows2;
switch ($num_rows2) {
case 0:
?>
<b>Δεν υπάρχει ακόμα απάντηση στην ερώτησή σας</b><br><br>
Μπορείτε να ανατρέξετε στο <a href="http://forum.ubuntu-gr.org" target="_blank" >forum.ubuntu-gr.org</a>
και να αναζητήσετε το πρόβλημά σας εκεί. <br>
Αν δεν βρείτε κάτι σχετικό, μπορείτε να ανοίξετε ένα θέμα στην αντίστοιχη ενότητα.<br>
Καλό είναι να δίνετε και τα αποτελέσματα των εντολών που θα τρέξετε σε κονσόλα.<br><br>
Για κάρτες ασύρματης δικτύωσης.<br>
ifconfig<br>
iwlist<br>
sudo iwlist scan<br>
και<br>
lsusb<br>
ή<br>
lspci -nn<br>
αναλόγως αν είναι usb ή εσωτερική<br><br>

Για άλλες συσκευές<br>
dmesg<br>
και<br>
lsusb<br>
ή<br>
lspci -nn<br>
αναλόγως αν είναι usb ή εσωτερική<br><br>

<b>ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ</b><br>
Τα αποτελέσματα των εντολών να τα βάλετε μέσα σε code.<br>
[code]αποτελέσματα[/code]<br>

<?php
break;
case 1:
echo "<b>Απάντηση</b><br><br>";
$row = mysql_fetch_array($result);
echo $row['text'];
echo "<br><br>";
break;
default:
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo '<a href="index.php?question='.$row['id'].'.">'.$row['id'] . '</a> ' . $row['text'];
echo "<br><br>";
}
}

mysql_close($con);
echo "<br><br>";
?>

<a href="index.php">Αρχική</a> <a href='index.php?question=<?php echo substr($_GET['question'],0,-2); ?>'>Πίσω</a>
<br><br>
Linux PC Debugger Version Alpha 0.2 2010 GPL <a href="http://www.ubuntu-gr.org">www.ubuntu-gr.org</a>
</div>

</body>

Ο κώδικας υπάρχει και εδώ
https://github.com/ntoulasd/Linux-pc-debugger-project
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 20 Μάιος 2013, 19:40, έχει επεξεργασθεί 11 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Ενημέρωση
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Re: Linux pc debugger project.

Δημοσίευσηαπό Qdata » 07 Νοέμ 2010, 13:23

Συγχαρητήρια!Είναι μια πολύ δημιουργική ιδέα που θα βοηθήσει πολύ τους χρήστες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα! :thumbup: :clap: :bow:
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 07 Νοέμ 2010, 13:51

Πολύ καλή ιδέα μπράβο :clap: :clap:. Δεν ξέρω και πολλά απο προγραμματισμό όμως η python ή λίγο shell scripting δεν θα ήταν προτιμότερο απο την php ; Αν είπα βλακεία συγχωρέστε με :shh:.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 07 Νοέμ 2010, 14:01

@c7p
Είναι σε php για να μπορεί να τρέχει online σε web browser. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κατεβάσουν / εγκαταστήσουν τίποτα. Απλά πατάνε στο λινκ και το βλέπουν.
Μπορείτε να βοηθήσετε όλοι δεν χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού.
Μπορείτε πχ να αναπτύξετε νέα κατηγορία πχ

4 Πρόβλημα Software
4.1 Πρόβλημα με video
4.2 Πρόβλημα με ηχο
κτλ

ή να κάνετε προτάσεις, διορθώσεις στις υπάρχουσες.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 07 Νοέμ 2010, 15:18

Ωραία, δεν σκέφτηκα ότι θα λειτουργούσε μέσω browser, τότε είναι ακόμα πιο λειτουργικό ;).
the_eye έγραψε:
Μπορείτε να βοηθήσετε όλοι δεν χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού.

+1

Τώρα που είπες για ήχο, υπάρχει ένας μεταφρασμένος οδηγός για επίλυση προβλημάτων ήχου του οποίου η διαδικασία είναι πολύ τυποποιημένη (viewtopic.php?f=9&t=14326) οπότε είναι μια καλή αρχή για μια ενότητα "Πρόβλημα με ήχο". Μπορεί να έχει κάποιες ελλείψεις, ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να τις συμπληρώσουμε.

Αν βοηθάει, δημιούργησα ένα έγγραφο που περιέχει τις ερωτήσεις όπως τις έχεις και είναι άμεσα επεξεργάσιμο από καθέναν (παίρνονται back up σε κάθε επεξεργασία, αυτόματα).
Για να το δείτε (σε "καθαρή μορφή") => http://ietherpad.com/ep/pad/view/ro.3V32TzP$$cx/rev.67
Για να το επεξεργαστείτε => http://ietherpad.com/0JfP1DdWXc

@the_eye: Αν δεν σε βολεύει αυτό το σύστημα πες μου να διαγράψω το έγγραφο.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 07 Νοέμ 2010, 15:29

Μολις διορθωσα ενα ορθογραφικο λαθος. :thumbup:

EDIT : διορθωση 2ου ορθογραφικου.Εκανα ακομη καποιες μικροαλλαγες.Ελπιζω να ειναι ευπροσδεκτες..
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 07 Νοέμ 2010, 18:49

@dtrzG: Καλώς έκανες τις αλλαγές μόνο την επόμενη φορά (παράληψη μου που δεν το είπα) καλό θα ήταν να γράφεις και το nickname σου δίπλα για να βλέπουμε ποιοι δουλεύουν με το αρχείο και τι αλλαγές γίνανε. Από εδώ και πέρα επίσης καλύτερα να μην πατάμε το κουμπάκι "Clear Authorship Colors" για να φαίνονται άμεσα οι αλλαγές στο επεξεργάσιμο αρχείο.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 07 Νοέμ 2010, 21:01

@c7p Μια χαρά είναι, άντε να μπαίνει υλικό.
2 Ubuntu 24.04.2
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dr3af » 10 Νοέμ 2010, 01:56

Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις και την βάση που έχεις κάνει έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε αλλαγές και σε αυτή αν χρειαστεί;
Και τις αλλαγές στον κώδικα αν έχουν γίνει κάποιες!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 10.10 σε Hp Pavilion dv7 1150ev
dr3af
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 10 Νοέμ 2010, 02:12

Όλα είναι στο 1 post
και εδώ το editing
viewtopic.php?f=6&t=15140&p=150725#p149902
2 Ubuntu 24.04.2
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι