Ελληνικά στην Tkinter

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Ελληνικά στην Tkinter

Δημοσίευσηαπό Red_Mario_91 » 18 Δεκ 2009, 21:02

Γεια σας :wave: .Είμαι πρωτοετής ΗΜΜΥτης στο πολυτεχνείο της πάτρας και στο α' 6μηνο κάνουμε python.Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα με γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας την Τkinter και .Έχω τα εξής 2 προβλήματα:1)Πώς γίνεται να μου αναγνωρίσει τους ελληνικούς χαρακτήρες στα widgets και 2)εχω μετατρέψει το πρόγραμμά μου σε εκτελέσιμη μορφή(.exe) με το py2exe ,αλλα οταν το εκτελώ μου βγάζει και την κονσόλα, πως γίνεται να την εξαφανήσω;
Ευχαριστώ
Αυτός που κάνει μια ερώτηση είναι για πέντε λεπτά βλάκας. Αυτός που δεν κάνει την ερώτηση είναι βλάκας για μια ζωή
Red_Mario_91
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ελληνικά στην Tkinter

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Δεκ 2009, 21:30

Καλώς μας ήλθες στο forum
για το 1 δες εδώ http://www.diveintopython.org/xml_proce ... icode.html
και
Κώδικας: Επιλογή όλων
# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *

root =Tk()
txt = Text(root)
elmsg = u'Ελληνικά '
enmsg = 'English'
klik = u'Κουμπάκιον'
Buton = Button(root,text=klik)
Buton.pack()
txt.pack()
txt.insert('1.0',elmsg)
txt.insert('2.0',enmsg)

root.mainloop()

για το δεύτερο μετονόμασε το programa.py σε programa.pyw
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Red_Mario_91 » 19 Δεκ 2009, 19:21

Mission one accomplished.Εντάξει,διόρθωσα το πρόβλημα με τα ελληνικά :thumbup: ,αλλά η λύση που μου προτείνεις για το δεύτερο πρόβλημα δουλεύει ,όταν το πρόγραμμα είναι σε .py μορφή και όχι σε .exe που το έχω εγώ :cry: .Σε ευχαριστώ πάντως :bow:
Αυτός που κάνει μια ερώτηση είναι για πέντε λεπτά βλάκας. Αυτός που δεν κάνει την ερώτηση είναι βλάκας για μια ζωή
Red_Mario_91
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Δεκ 2009, 03:52

Red_Mario_91 έγραψε:Mission one accomplished.Εντάξει,διόρθωσα το πρόβλημα με τα ελληνικά :thumbup: ,αλλά η λύση που μου προτείνεις για το δεύτερο πρόβλημα δουλεύει ,όταν το πρόγραμμα είναι σε .py μορφή και όχι σε .exe που το έχω εγώ :cry: .Σε ευχαριστώ πάντως :bow:

Δες και εδώ viewforum.php?f=55 λογικά όλο και κάτι θα βρεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 20 Δεκ 2009, 04:29

@Red_Mario_91
ψάξε εδώ http://www.py2exe.org/
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι