the_eye έγραψε:Ο κώδικας είναι ανοιχτός αν δεν σας αρέσει αλλάξτε τον. Αν δεν ξέρετε πως να τον αλλάξετε μην έχετε συμπεριφορά 5χρόνου και ζητάτε από τους άλλους να κάνουν την δουλειά για εσάς.
Δηλαδή όσοι δεν έχουμε γνώσεις προγραμματισμού και μάλιστα τέτοιου επιπέδου, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ό,τι δεν μας αρέσει; Με ποιό επιχείρημα τότε θα πει κάποιος σε έναν νέο χρήστη να βάλει Ubuntu, όταν έχεις τη βάση "άμα δεν μπορείς να αλλάξεις τον κώδικα, μην γκρινιάζεις"; Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά νόμιζα ότι το Ubuntu απευθύνεται στον μέσο χρήστη H/Y και όχι σε προγραμματιστές. Αν δεν είναι έτσι, τότε να αλλάξω λειτουργικό αμέσως.
Σε πολλά θέματα στο φόρουμ εκθειάζουμε το Ubuntu και λέμε πόσο καλό είναι και για ποιόν λόγο, αλλά όταν κάτι δεν είναι καλό, να μην αναφέρεται;
Δεν πιστεύω πως γίνεται για να δημιουργηθούν διαφωνίες χωρίς σκοπό.
Εγώ ως μέσος χρήστης, άσχετα αν το παίζω ότι έχω γνώσεις ή όχι, δεν είμαι ευχαριστημένος από το Unity, ούτε το Gnome.
Kαι πάλι, ούτε εγώ θα σου δώσω τεχνικά επιχειρήματα για αυτήν μου την άποψη γιατί δεν έχω την εμπειρία να το κάνω, απλά πράγματα όμως, όπως το
πρόβλημα που είχα με το Chameleon effect του launcher, μία ανούσια προσθήκη στο Unity (12.04), ή το γεγονός ότι ένας χρήστης θα αναγκαστεί να ρωτήσει το forum για το πως να αλλάξει τη θέση των κουμπιών των παραθύρων (που στο gnome από default είχε μόνο το close, αν είναι δυνατόν, ποιός δεν χρησιμοποιεί τα minimize, maximize;;;)
Ο υπολογιστής μου με τον ανοιχτό οδηγό της κάρτας γραφικών, σε idle κατάσταση έχει θερμοκρασία 54C με Unity και με Mint + Mate έχει 43C.
Δεν χρειάζεται να είσαι expert για να μπορείς να πεις την άποψή σου, όσο αρνητική και αν είναι.
Εκτιμώ απεριόριστα την προσπάθεια των χρηστών-εθελοντών που ασχολούνται με το Ubuntu χωρίς κάποιο υλικό κέρδος, δείχνει στοιχεία στον χαρακτήρα τους που λείπουν από τη σημερινή κοινωνία. Αλλά όταν κάτι δεν γίνεται σωστά αντικειμενικά, πιστεύω δεν πρέπει να περνάει έτσι, χωρίς αναφορά.