Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

Δημοσίευσηαπό ChrisMiNT » 27 Ιούλ 2012, 10:15

Κι εγώ με την NVIDIA6200 unity 3d έχω χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω δύο βασικά θέματα με το Unity και αυτά είναι ότι ο τρόπος για να αλλάξεις παράθυρο όταν έχεις δύο τις ίδιας εφαρμογής απαιτεί αρκετή μετακίνηση και δεν είναι πολύ πρακτικός ενώ θα προτιμούσα μια λίστα των εφαρμογών αντί για τα τεράστια εικονίδια στο shell. Το Gnome 3 δεν μου άρεσε τη μια φορά που το δοκίμασα αλλά είμαι σίγουρος ότι αν το έβλεπα 10 λεπτά θα το καταλάβαινα.
Πάντως δεν είμαι της άποψης ότι επειδή μάθαμε έναν τρόπο να κάνουμε μια δουλειά δεν πρέπει να δούμε άλλους. Οι developers προφανώς και έχουν διαβάσει θεωρία GUI πριν φτιάξουν ένα GUI και δεν κάνουν ότι τους κατεβαίνει, είναι τουλάχιστον ανόητο να το πιστεύουμε αυτό. Ακόμα και η συντηρητική Microsoft όποτε κάνει αλλαγή στο GUI τα ακούει...
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-29-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 AMD Athlon II X4 635 Processor ‖ RAM 2505 MiB ‖ ASUS INC. M2N-SLI DELUXE
4 nVidia GT218 [GeForce 210] [10de:0a65] {nvidia}
5 eth0: nVidia MCP55 Ethernet [10de:0373] (rev a2) ⋮ eth1: nVidia MCP55 Ethernet [10de:0373] (rev a2)
ChrisMiNT
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό OPanos » 27 Ιούλ 2012, 10:17

Πέρα από τα τυπικά (γιατί για αυτά συζητάτε μέχρι στιγμής) υποθέτω ότι κανείς δεν αμφιβάλει ότι το περιβάλλον Cinnamon (xfce, mate, kde, E17) είναι πιο "παραγωγικό" από τα Gnome/Unity...
Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιοί στον χώρο, αναπολούν το "παλιό" περιβάλλον, και όπου και αν κοιτάξεις, υπάρχουν πολλά threads (έως και flames) για το Gnome3 (περάστε μια βόλτα από το forum της fedora να πάρετε μια γεύση από κλειδωμένα και όχι μόνο).
Εγώ που δεν έχω γνωρίσει το "παλιό" περιβάλλον να φανταστείτε, κατάλαβα την διαφορά.
Στην αρχή είπα ότι είναι κάτι καινούργιο, θα του δώσω όσο χρόνο αντέξω.
Αλλά όταν είδα ότι μπορούσα να έχω απείρως λιγότερα κλικ ανά ημέρα, είπα αντίο και χάρηκα που σας γνώρισα.

Αυτό απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηρίσω κάτι μη καλό, και ποιος είμαι εγώ να κρίνω την εθελοντική εργασία και την προσφορά χρόνου και κόπου ανθρώπων για να έχω εγώ και κρίνω, αλλά δεν παύει να είναι ένα μη-χρηστικό/φιλικό για τον χρήστη -τον νέο κυρίως χρήστη που θέλει να φύγει από τα windows-, περιβάλλον.
Τώρα φυσικά, περί ορέξεως -τι αρέσει στον καθένα εννοώ- κολοκυθόπιτα που έλεγε και η γιαγιά μου.
Αλλά αντικειμενικά, συμφωνείτε υποθέτω ότι, αυτό ισχύει.
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kestes » 27 Ιούλ 2012, 16:57

Όσοι πρίν απο μερικά χρόνια άφησαν τα windows και ασχολήθηκαν με linux γιατί το έκαναν.Τι ήταν αυτό που οδήγησε έναν αριθμό χρηστών να ασχοληθούν με linux. Οι περισσότεροι έχουν ξοδέψει αμέτρητες ώρες ψάνοντας , διαβάζοντας ή και ακόμα πειραματιζόμενοι προσπαθόντας να κάνουν το windows-φτιαγμένο μηχάνημά τους να δουλέψει με ρυθμίσεις για βασικές συσκευές όπως κάρτα γραφικών , modem (αν ήταν τυχεροί) , κάρτα ήχου. Τι ήταν το προσδοκόμενο αποτέλεσμα που άξιζε τόση ταλαιπωρία. Απο την άλλη μεριά όσοι εθελοντικά στον ελέυθερό τους χρόνο έγραφαν κώδικα για linux ή όσοι έφτιαχναν προγράμματα γιατι το έκαναν.Τις απαντήσεις δεν τις γνωρίζω όμως ξέρω οτι οι χρήστες linux συστημάτων ήταν υπερήφανοι για αυτή τους την επιλογή και σε συζητήσεις αντιπαράθεσεις απόψεων είχαν πολλά επιχειρήματα να προβάλλουν για να υποστηρίξουν την επιλογή τους. Αν διαβάσει κανείς posts σε forum με θέματα για υπολογιστές και σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα θα καταλάβει την διαφορά υπέρ του linux στην χρηστικότητα , παραμετροποιήση , διαχείριση πόρων , παραγωγικότητα , στοιβαρότητα.
Σήμερα στο linux δεν μπορείς να αλλάξεις γραμματοσειρές ούτε το μέγεθος των υπαρχόντων αν δεν εγκαταστήσεις εφαρμογή τρίτου , δεν έχεις καμία πρόσβαση στην μπάρα (αρα δεν μπορείς να ελέγξεις το μέγεθός της , δεν μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση χωρίς εφαρμογή τριτου , δεν βλέπεις τα ανοιχτά παράθυρα και αν θες να τα δείς πρέπει να τα ξανά ανοίξεις , θέλεις ισχυρό σύστημα για μπορεί να διαθέτει μόνιμα το 12% του επεξεργαστή του μονο για την επιφάνεια εργασίας .
Αν για το linux αυτό είναι πρόοδος , ευχαριστώ δεν θα πάρω κι ας είναι δωρεάν. Θα προτιμήσω την πρόοδο επι πληρωμή.
Γηράσκω αεί διδασκώμενος
Desktop : Amd Phenom X 4 BE 550 , Ram 4 Gb , Γραφικά Αti 5450 Χ 2 (crossfire) πανω σε Asrock 770 extreme
Debian 6 Squeeze
Netbook: Acer Aspire AO722 Amd c-60 1.0 Gb X2 με ενσωματωμενη Gpu Ati 6530 , Ram 2 GB WiFi Atheros
Voyager 12.04 dual boot με win7
kestes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 27 Ιούλ 2012, 17:11

kestes έγραψε:Σήμερα στο linux δεν μπορείς να αλλάξεις γραμματοσειρές ούτε το μέγεθος των υπαρχόντων αν δεν εγκαταστήσεις εφαρμογή τρίτου , δεν έχεις καμία πρόσβαση στην μπάρα (αρα δεν μπορείς να ελέγξεις το μέγεθός της , δεν μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση χωρίς εφαρμογή τριτου , δεν βλέπεις τα ανοιχτά παράθυρα και αν θες να τα δείς πρέπει να τα ξανά ανοίξεις , θέλεις ισχυρό σύστημα για μπορεί να διαθέτει μόνιμα το 12% του επεξεργαστή του μονο για την επιφάνεια εργασίας .
Αν για το linux αυτό είναι πρόοδος , ευχαριστώ δεν θα πάρω κι ας είναι δωρεάν. Θα προτιμήσω την πρόοδο επι πληρωμή.

Στην Ελλάδα, μόνο το 1% των χρηστών στο διαδίκτυο έχουν κάποια διανομή Linux. Η κατάσταση είναι τέτοια που δεν είναι βιώσιμη και πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό. Και μπορεί να γίνει με την απλοποίηση του γραφικού περιβάλλοντος ώστε να μπορούν περισσότεροι να το χρησιμοποιήσουν εύκολα και δίχως πρόβλημα.
Οι έμπειροι χρήστες είναι σε θέση να κάνουν τις παραμετροποιήσεις που θέλουν, με τα απαραίτητα εργαλεία που είναι διαθέσιμα (ή θα γίνουν διαθέσιμα).

Το ζήτημα με τους πόρους συστήματος σχετίζεται με βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό που μπορούν ακόμα να γίνουν. Ακόμα, υπάρχουν θέμα με μερικούς οδηγούς καρτών γραφικών. Για τυχόν παραδείγματα, είναι σημαντικό να γίνεται ανάλυση για τον εντοπισμό της πραγματικής πηγής του προβλήματος.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 27 Ιούλ 2012, 17:14

kestes έγραψε:Σήμερα στο linux δεν μπορείς να αλλάξεις γραμματοσειρές ούτε το μέγεθος των υπαρχόντων αν δεν εγκαταστήσεις εφαρμογή τρίτου , δεν έχεις καμία πρόσβαση στην μπάρα (αρα δεν μπορείς να ελέγξεις το μέγεθός της , δεν μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση χωρίς εφαρμογή τριτου , δεν βλέπεις τα ανοιχτά παράθυρα και αν θες να τα δείς πρέπει να τα ξανά ανοίξεις

Δηλαδή αν το MyUnity το gnome-tweak-tool και μερικά άλλα πακέτα ήταν προ-εγκατεστημένα στο Ubuntu , θα ήσουν ευχαριστημένος ;
Μην ξεχνάμε πως το unity βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη. Αν δεν σου αρέσει αυτό είναι άλλο θέμα.(είναι θέμα γούστου κι εκεί δεν υπάρχει αντίλογος)
Αν παρακολουθήσεις τις εξελίξεις θα δεις πως εξελίσσεται συνεχώς με νέες προσθήκες. Κάποια στιγμή πιστεύω πως θα έρθει και το "πολύ-αναμενόμενο" δεξί κλικ στον Launcher.

kestes έγραψε:θέλεις ισχυρό σύστημα για μπορεί να διαθέτει μόνιμα το 12% του επεξεργαστή του μονο για την επιφάνεια εργασίας .

Εκτός του ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει , υπάρχουν και πιο ελαφριά γραφικά περιβάλλοντα. (ή Unity-2d)
Εγκατέστησε το htop , κλείσε όλες τις εφαρμογές (π.χ Firefox κλπ) και κοίτα , πόση είναι η κατανάλωση.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 28 Ιούλ 2012, 00:17

Πιστεύω πως από την στιγμή που ασχολούμαστε όλοι με linux όποια διανομή ή όποιο περιβάλλον και αν χρησιμοποιούμε το κάνουμε για κάποιους λόγους ο καθένας. Θέλουμε (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες εγκαταστάσεις σε καθημερινούς χρήστες. Πιθανόν και εγώ να μην έχω καταλάβει τι είναι ελεύθερο λογισμικό αλλά αν δεν θέλουμε να το δούμε ως προϊόν τότε ποιος θα το πάρει σοβαρά ?
Όταν σε κάποιον υπολογιστή που είχα εγκαταστήσει παλαιότερη έκδοση και δεν είχε κανένα πρόβλημα πάω να βάλω μία καινούρια έκδοση και είτε από θέμα κάρτας γραφικών είτε από flash είτε από οποιονδήποτε άλλο λόγο θα πρέπει να ασχοληθώ πολύ περισσότερο χρόνο για να φέρω το σύστημα όπως ήταν με την προηγούμενη έκδοση δεν θα ασχοληθώ και ή θα βάλω τα xp που είχε ή θα βρω μια έκδοση η οποία δεν έχει τόσα προβλήματα π.χ. mint.
Και οι περισσότεροι απλοί χρήστες είτε μας αρέσει είτε όχι δεν θέλουν να κάθονται κάθε φορά να μαθαίνουν πράγματα από την αρχή. Αν ήταν δυνατόν να είχαν τα ίδια προγράμματα που είχαν στα windows 95 που είχαν μάθει πριν τόσα χρόνια θα ήταν ευχαριστημένοι.
Επομένως όσα γράφουμε όλοι τα γράφουμε γιατί θέλουμε να διορθωθούν κάποια πράγματα και όχι απλά για να την πούμε στους developers.
'Οτι γράφουμε όλοι το γράφουμε με προσωπικά και υποκειμενικά κριτήρια.
Αν μου αρέσει το Unity ή όχι είναι προσωπικό και υποκειμενικό κριτήριο γιατί πιθανόν εγώ να μην μπορώ να εργαστώ σε αυτό το περιβάλλον (σαν περιβάλλον και όχι σαν κατανάλωση πόρων του υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιώ) οπότε δεν θα αναφερθώ με τα πιο καλά σχόλια γι' αυτό.
Τώρα αν στο ίδιο μηχάνημα που πριν έκανα μια χαρά τη δουλειά μου με το gnome τώρα γονατίζει από άποψη πόρων (έστω και αν φταίει η κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο) και αν μου αρέσει το unity σαν περιβάλλον και είναι και χρηστικό για μένα τι σχόλια θα κάνω πιστεύετε ?
Και πριν βιαστεί να απαντήσει κάποιος πως υπάρχουν και ελαφριές διανομές ή κάποιο πιο ελαφρύ περιβάλλον εργασίας (lubuntu, xubuntu) να πω πως το γνωρίζουμε. Απλά το περιβάλλον που συνήθιζα να κάνω εγκατάσταση λέω πως έχει γίνει βαρύ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Ιούλ 2012, 00:37

Βλέπω απλά ακόμα ένα θέμα με γκρίνια, δεν μου αρέσει το ένα δεν μου αρέσει το άλλο.
Οι developers πραγματικά δεν τους νοιάζει καθόλου, ούτε τους ενδιαφέρει τι μας αρέσει ή όχι.

Το gnu linux είναι η απόλυτη ελευθερία στο λογισμικό:
Ελευθερία 0: Ελευθερία να εκτελέσει το πρόγραμμα για οποιονδήποτε σκοπό.
Ελευθερία 1: Ελευθερία να μελετήσει πώς δουλεύει το πρόγραμμα και να το προσαρμόσει στις ανάγκες του.
Ελευθερία 2: Ελευθερία να αναδιανείμει αντίγραφα ώστε να βοηθήσει το διπλανό του.
Ελευθερία 3: Ελευθερία να βελτιώσει το πρόγραμμα και να το επανεκδώσει δημόσια, προς συμφέρον της κοινότητας των χρηστών.

Ο κώδικας είναι ανοιχτός αν δεν σας αρέσει αλλάξτε τον. Αν δεν ξέρετε πως να τον αλλάξετε μην έχετε συμπεριφορά 5χρόνου και ζητάτε από τους άλλους να κάνουν την δουλειά για εσάς.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 28 Ιούλ 2012, 02:45

the_eye έγραψε:Ο κώδικας είναι ανοιχτός αν δεν σας αρέσει αλλάξτε τον. Αν δεν ξέρετε πως να τον αλλάξετε μην έχετε συμπεριφορά 5χρόνου και ζητάτε από τους άλλους να κάνουν την δουλειά για εσάς.

Δηλαδή όσοι δεν έχουμε γνώσεις προγραμματισμού και μάλιστα τέτοιου επιπέδου, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ό,τι δεν μας αρέσει; Με ποιό επιχείρημα τότε θα πει κάποιος σε έναν νέο χρήστη να βάλει Ubuntu, όταν έχεις τη βάση "άμα δεν μπορείς να αλλάξεις τον κώδικα, μην γκρινιάζεις"; Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά νόμιζα ότι το Ubuntu απευθύνεται στον μέσο χρήστη H/Y και όχι σε προγραμματιστές. Αν δεν είναι έτσι, τότε να αλλάξω λειτουργικό αμέσως.

Σε πολλά θέματα στο φόρουμ εκθειάζουμε το Ubuntu και λέμε πόσο καλό είναι και για ποιόν λόγο, αλλά όταν κάτι δεν είναι καλό, να μην αναφέρεται;
Δεν πιστεύω πως γίνεται για να δημιουργηθούν διαφωνίες χωρίς σκοπό.

Εγώ ως μέσος χρήστης, άσχετα αν το παίζω ότι έχω γνώσεις ή όχι, δεν είμαι ευχαριστημένος από το Unity, ούτε το Gnome.
Kαι πάλι, ούτε εγώ θα σου δώσω τεχνικά επιχειρήματα για αυτήν μου την άποψη γιατί δεν έχω την εμπειρία να το κάνω, απλά πράγματα όμως, όπως το πρόβλημα που είχα με το Chameleon effect του launcher, μία ανούσια προσθήκη στο Unity (12.04), ή το γεγονός ότι ένας χρήστης θα αναγκαστεί να ρωτήσει το forum για το πως να αλλάξει τη θέση των κουμπιών των παραθύρων (που στο gnome από default είχε μόνο το close, αν είναι δυνατόν, ποιός δεν χρησιμοποιεί τα minimize, maximize;;;)
Ο υπολογιστής μου με τον ανοιχτό οδηγό της κάρτας γραφικών, σε idle κατάσταση έχει θερμοκρασία 54C με Unity και με Mint + Mate έχει 43C.
Δεν χρειάζεται να είσαι expert για να μπορείς να πεις την άποψή σου, όσο αρνητική και αν είναι.

Εκτιμώ απεριόριστα την προσπάθεια των χρηστών-εθελοντών που ασχολούνται με το Ubuntu χωρίς κάποιο υλικό κέρδος, δείχνει στοιχεία στον χαρακτήρα τους που λείπουν από τη σημερινή κοινωνία. Αλλά όταν κάτι δεν γίνεται σωστά αντικειμενικά, πιστεύω δεν πρέπει να περνάει έτσι, χωρίς αναφορά.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 28 Ιούλ 2012, 03:40

συνήθως δεν παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις αλλά θα πω και εγώ δύο πράγματα...

καταρχάς, κατά την γνώμη μου το ότι σε αναγκάζουν να αγοράζεις καινούργιο hardware (πχ καρτα γραφικων) και να τρέξεις νεότερες εκδόσεις είναι λάθος (κάπου είδα γραμμένη αυτή την άποψη, αν παρεξήγησα αφήστε το! ) και υπάρχουν παραδείγματα που υποστηρίζουν αυτήν την άποψη. Δεν λέω ότι πχ το unity παίζει παντού αλλά επειδή κάποιος μπορεί να έχει έναν υπολογιστή 10ετίας πρέπει η canonical και η κάθε canonical να μην κάνει τις αναβαθμίσεις που θέλει στο λογισμικό της;
άμα ο υπολογιστής 10ετίας δεν σηκώνει το Unity ας τρέξει puppy linux που θα τον ανακουφίσει περισσότερο και από την 10.04!

Είτε μας αρέσει είτε όχι όλες οι εταιρίες/επιχειρήσεις/οργανισμοί ακολουθούν μια πορεία με τα προϊόντα τους...
Θα μου πουν κάποιοι τώρα, εμένα δεν μου αρέσει το gnome shell, το unity και τα λοιπά και θέλω το gnome2 με τα panels του και όλα! Δοκιμάσατε το gnome classic; Σχεδόν ολόιδιο! Έκανα την μετάβαση από παλιότερη έκδοση με το gnome2 σε 12.04 με το gnome classic στον πατέρα μου που κοντεύει τα 60 και δεν κατάλαβε διαφορά...

@eliasp το mate στηρίζεται στο gnome2 το οποίο υπήρχε 7 χρόνια τώρα! Το Unity υπάρχει πόσα; 2 ή 3; θα πω αυτό που λέω εδώ και καιρό: περιμένετε να φτάσει το Unity 7 χρονών και μετά κάντε την σύγκριση αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα!

αυτά από μένα :)
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Ιούλ 2012, 03:45

eliasps έγραψε:
έγραψε: the_eye έγραψε:Ο κώδικας είναι ανοιχτός αν δεν σας αρέσει αλλάξτε τον. Αν δεν ξέρετε πως να τον αλλάξετε μην έχετε συμπεριφορά 5χρόνου και ζητάτε από τους άλλους να κάνουν την δουλειά για εσάς.

Δηλαδή όσοι δεν έχουμε γνώσεις προγραμματισμού και μάλιστα τέτοιου επιπέδου, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ό,τι δεν μας αρέσει;

Οκ δεν σου άρεσε ή δεν δουλεύει σωστά και δεν ξέρεις να το φτιάξεις/ αλλάξεις. Γιατί έχεις την απαίτηση (όχι εσύ γενικά μιλάω) να ασχοληθεί ο άλλος με το πρόβλημά σου ; :lol: :eh:

Ένας developer θα καθίσει να ασχοληθεί με ένα bug και θα αφιερώσει τον ελεύθερό του χρόνο στο να κάνει reverse engineer για να δει πώς στο καλό δουλεύει το optimus της nvidia επειδή απλά γουστάρει. Όχι γιατί κάποιος γκρίναξε σε κάποιο φόρουμ ότι ζεσταίνετε το laptop του και αν δεν το φτιάξουν σε ένα μήνα θα βάλει ξανά windows.

Ακόμα ο σχολιασμός δεν είναι κακός, ούτε ο θετικός ούτε ο αρνητικός. Αρκεί να έχει ουσία.
πχ ανούσιος σχολιασμός
Το Unity, ubuntu, gimp είναι χάλια (Συμπέρασμα κανένα)
Δεν μπορώ να αλλάξω χρώμα στην τάδε μπάρα είστε χάλια (Λες και θα έπρεπε οι developers να φροντίζουν για όποιο χαρακτηριστικό κάνουν να βάζουν και 5000 ρυθμίσεις έτσι ώστε να ικανοποιούν όλες τις ορέξεις) (Αν βάλουν 5000 ρυθμίσεις μετά θα λένε. Μα καλά είστε σοβαροί έχετε βάλει 5000 ρυθμίσεις! :mrgreen: )
Δεν παίζει καλά το flash και το silverlight και τα active χ (Όλο το κλειστό λογισμικό των windows)
Δεν παίζουν καλά τα παιχνίδια των windows (Αφού είναι για windows !)
Δεν παίζουν καλά οι κάρτες nvidia, ATI (Τα παράπονα στις εταιρίες που δεν βγάζουν σωστούς οδηγούς αλλά ούτε δίνουν κώδικα ώστε να βγάλουν οι developers οδηγούς.)

Χρήσιμος σχολιασμός
Έχω πρόβλημα με την εφαρμογή Χ δεν λειτουργεί σωστά και έκανα αναφορά σφάλματος στο bugs.launchpad.net (Υπηρεσία αναφοράς σφαλμάτων για το ubuntu) :thumbup:
Δεν λειτουργεί σωστά το περιβάλλον gnome και έκανα αναφορά στο https://bugzilla.gnome.org/ (Αντίστοιχη του gnome) :thumbup:

Αν δεν σου αρέσει το unity ή το gnome βρες το σχετικό θέμα και γράψε την κριτική σου, δεν χρειάζεται ο κάθε χρήστης να ανοίξει και από ένα θέμα και να γράψει αν του αρέσει ή όχι το unity, το gnome, το kde, το xfce, κτλ
Ακόμα δεν χρειάζεται σε κάθε σχετικό ή άσχετο θέμα να ξαναλέμε τα ίδια. Το γράψαμε μια φορά, οκ.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων