Συνάντηση με ΒΟΥΛΕΥΤΗ του κυβερνώντος κόμματος

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Συνάντηση με ΒΟΥΛΕΥΤΗ του κυβερνώντος κόμματος

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 05 Απρ 2011, 16:11

Ας δούμε λίγο τι υλικό θα του δώσουμε να μελετήσει. Θέλω βοήθεια σε αυτό.

Αν όπως λέτε, εγώ είμαι κατάλληλος να του πω δυο τρία πράγματα τότε εσείς σίγουρα είστε πιο κατάλληλοι από μένα. Δεν υπάρχει νήμα μέσα στο φόρουμ που να μην έχει σχόλια του Θανάση και του Στέλιου. Επίσης πρέπει να επιλέξουμε κάποια θέματα που θέλουμε να προωθήσει.

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή, θα χαρώ και 'γω να τα πούμε από κοντά.

Θα του πω να βάλει ubuntu στο laptop του, πιστεύω ότι θα τον καταφέρω.

off topic: Στέλιο χαίρομαι που ξαναγύρισες μετά από αρκετό καιρό απουσίας.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Απρ 2011, 16:34

Θανάση περιμένω ενημέρωση όταν με το καλό κατέβεις.

Ο Αντώνης είναι Ιωάννινα αλλά μπορεί να πεταχτεί απο ότι κατάλαβα...
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 05 Απρ 2011, 16:45

Θα ενημερώσω και τους δύο όταν θα ξέρω τον ακριβή χρόνο
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 06 Απρ 2011, 09:42

Το τρέχον τεύχος LINUX inside έχει ένα αρθράκι για το λίνουξ στον δημόσιο τομέα (σελίδα 17). Μεταξύ άλλων (LiMux-Μόναχο και Pardus-Τουρκία) αναφέρει και το παράδειγμα τού LinEx στην Εστερμαδούρα (περιφέρεια τής Ισπανίας) Η τοπική κυβέρνηση εκεί αποφάσισε την υιοθέτηση τού ελεύθερου λογισμικού σε όλες τις πληροφοριακές υποδομές της.
έγραψε:Αυτή τη στιγμή θα δυσκολευτείτε αρκετά να βρείτε Desktop PC στις δημόσιες υπηρεσίες της Εστρεμαδούρα που να τρέχει κάτι διαφορετικό από LinEx.

Το γεγονός ότι ένα εγχείρημα τοπικού χαρακτήρα έχει τέτοια επιτυχία αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο, επίσης είναι ως ελεύθερο εγχείρημα η εμπειρία του είναι προφανώς εύκολα προσβάσιμη
http://en.wikipedia.org/wiki/GnuLinEx

Την μετάβαση στο ελεύθερο λογισμικό την έχει αναλάβει το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Fundecyt (αυτό αναπτύσσει και το LinEx).

Η δική μου γνώμη είναι η πλήρης μετάβαση τού δημοσίου σε ελεύθερο λογισμικό. Όπως το βλέπω το βάρος τού εγχειρήματος θα πρέπει να το αναλάβει ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο θα συνεργάζεται με τα ΑΕΙ αλλά και με ιδιώτες καθώς και με άλλα παρόμοια ιδρύματα (όπως το Fundecyt) και με το σύνολο τού δημοσίου τομέα για να δώσει λύσεις μετάβασης σε ελεύθερο λογισμικό.

Διαβάστε και αυτό: http://www.michaelhorowitz.com/Linux.vs.Windows.html

Με την μετάβαση σε ελεύθερο λογισμικό το πρώτο προφανές όφελος είναι ότι θα ξεφορτωθούμε τις άδειες αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση στην ερώτηση πόσο κοστίζει η αγορά αδειών κλειστού λογισμικού στο δημόσιο και ενημερώστε με. Αυτά τα χρήματα εγώ θα έλεγα ότι θα ήταν σημαντικότερη επένδυση στην δημιουργία ελεύθερου λογισμικού το οποίο θα ήταν κοινό κτήμα

Δεν είμαστε ούτε 20 χρόνια πριν που λίνουξ ουσιαστικά δεν υπήρχε (αλλά και γενικά η τεχνολογία ήταν σε πολύ διαφορετικό επίπεδο) ούτε 10 χρόνια πριν που το λίνουξ όντως δεν ήταν για τούς "απλούς χρήστες". Είμαστε στο 2011 και το λίνουξ έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που μια μετάβαση θα ήταν άλμα προς τα μπρος. Όποιος έχει παίξει λίγο με το ubuntu έχει πάρει μια ιδέα τής δύναμής του αλλά και τής φιλικότητας προς τον χρήστη. Από την άλλη μια αύριο το πρωΐ άνωθεν εντολή "υποχρεωτικά το δημόσιο μεταβαίνει από τα windows στο ubuntu" σίγουρα θα δημιουργούσε προβλήματα για αυτό χρειάζεται ένας φορέας που θα αναλάβει την μετάβαση και φυσικά αν θέλουμε να έχουμε το μέγιστο όφελος από την μετάβαση ο φορέας αυτός θα παρέχει την δική του διανομή πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες τού δημοσίου καθώς και την ελάχιστη δυνατή τεχνολογική εξάρτηση σε θέματα λογισμικού.

Με την μετάβαση θα κερδίσουμε (μπορούν να βρεθούν και άλλα οφέλη):
Καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών από το δημόσιο προς τον πολίτη. Αυτό κυρίως γιατί το δημόσιο θα δέχεται καλύτερες υπηρεσίες σε θέματα λογισμικού.
Το οικονομικό όφελος θα προέλθει όχι μόνο από την μη αγορά αδειών χρήσης από το δημόσιο αλλά και από το γεγονός ότι θα έχει καλύτερες υπηρεσίες (μεγαλύτερη αποδοτικότητα) και από την μεγαλύτερη οικονομία σε αγορά υλικού (μπορεί να αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό υλικό που έχει περιπέσει σε αχρηστία).
Αυτή η γενιά χωρίς κόστος για την ίδια κάνει ένα δώρο στην επόμενη γενιά αφού το ελεύθερο λογισμικό θα είναι κτήμα της και όχι μιας εταιρείας στην άλλη άκρη τής γης.
Μην φαντάζεστε ότι η ανάπτυξη τών προγραμμάτων είναι κάτι που θα απαιτήσει τεράστιους πόρους. Είπαμε είμαστε στο 2011 και οι λύσεις ήδη υπάρχουν. Στο μεγαλύτερο μέρος το πρόβλημα είναι θέμα απόφασης, προσαρμογής και ομαλής μετάβασης, ΔΕΝ ειναι να εφεύρουμε τον τροχό.
Έλληνες προγραμματιστές θα κάνουν υψηλού επιπέδου εργασία στην Ελλάδα για την Ελλάδα. Αυτό εκτός ότι "θα μένουν τα χρήματα στην Ελλάδα", αφού το λογισμικό θα είναι εγχώρια παραγωγή πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη τής εγχώριας τεχνολογίας σε θέματα λογισμικού. Αυτό τελικά θα βοηθήσει και τον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον γιατί να εξαρτόμαστε τεχνολογικά όταν η εναλλακτική είναι εύκολη επιλογή;
Καλύτερη ψηφιακή παιδεία.
Υπάρχει επίσης κάτι βαθύτατα "ανήθικο" καθώς και αντίθετο στην ελεύθερη αγορά από την χρήση κλειστού λογισμικού από το δημόσιο. Το δημόσιο δεν είναι ιδιωτική εταιρεία που τουλάχιστον στην θεωρεία αν θέλεις συνεργάζεσαι ή όχι. Η χρήση κλειστού λογισμικού από το δημόσιο υποχρεώνει κόσμο να χρησιμοποιήσει κλειστό λογισμικό ένα κόστος που φυσικά δεν το αναλαμβάνει το δημόσιο. Αυτό είναι ένα είδος "φορολογίας" υπέρ τής microsoft (ή άλλων εταιρειών κλειστού λογισμικού). Ως κόστος για το δημόσιο θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και αυτό αφού είναι ένα κόστος που υποχρεωτικά επιβάλλει το δημόσιο στούς πολίτες. Δείτε για ένα απλό παράδειγμα: http://www.linuxinside.gr/content/delph ... F%80%CE%B7
Είναι και αντίθετο στην ελεύθερη αγορά γιατί πολλοί διαγωνισμοί βάζουν ως προαπαιτούμενο την χρήση συγκεκριμένου κλειστού λογισμικού. Αυτό αποκλείει την ίση συμμετοχή όσων έχουν την δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Αντίθετα στο ελεύθερο λογισμικό ο καθένας έχει τα ίδια δικαιώματα να συμμετέχει και το μόνο που απαιτείται είναι η τεχνογνωσία. Αν δεν ήταν το δημόσιο αλλά ιδιώτης θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι είναι δικαίωμά του να επιλέγει την σκλαβιά αντί για την ελευθερία με κλειστό λογισμικό αντί για ελεύθερο. Το δημόσιο όμως με τα δικά μου λεφτά παραβιάζει τις δικές μου ελευθερίες επιλέγοντας κλειστό λογισμικό.

Τώρα σχετικά με τις δυσκολίες μετάβασης, αυτό που έχω να πω είναι ότι η συντρηπτική πλειοψηφία τών δημοσίων υπαλλήλων είναι ψηφιακά αναλφάβητη και σκοπός ΔΕΝ είναι η επανεκπαίδευσή τους! Ως αναλφάβητοι δεν πρόκειται να καταλάβουν την μετάβαση εκτός από το περιβάλλον εργασίας είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, πιο εύχρηστο και φιλικό και πιο εντυπωσιακό. Αν τούς πεις ότι αυτά είναι τα νέα microsoft windows με ειδική συμφωνία μόνο για την Ελλάδα θα το πιστέψουν! (δείτε: http://www.youtube.com/watch?v=T3ID2CbtnKk ). Αντίθετα από ότι πιστεύει ο πολύς ο κόσμος δεν υπάρχει εξάρτηση στα microsoft windows με τον τρόπο που νομίζει. Η εξάρτηση πηγάζει από το γεγονός ότι τα σημερινά μαγαζιά υποστηρίζουν αποκλειστικά microsoft windows. Εδώ μπαίνει η ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα για τον οποίο μίλησα από την αρχή.

Γενικά πιστεύω ότι ένας υπερβολικός θόρυβος σχετικά με το θέμα με άνωθεν εντολές "αποφασίζομεν και διατάζομεν" για μετάβαση δεν θα ήταν καλός (και εξάλλου είναι και εκτός ελληνικής πραγματικότητας). Καθώς η διείσδυση τού λίνουξ στην Ελλάδα είναι ακόμα χαμηλά μια τέτοια προσέγγιση θα δημιουργούσε αντιδράσεις και επιπλέον δεν θα έδινε την δυνατότητα να υπάρξουν οι σωστές και πλέον οφέλημες λύσεις στα προβλήματα. Αυτό που εγώ βλέπω ότι χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός φορέα (ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα όπως στην Εστερμαδούρα ή κάτι παρόμοιο) που θα αναλάβει να προσφέρει λύσεις μετάβασης και να αρχίσουν να τρέχουν κάποια πιλοτικά προγράμματα.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 07 Απρ 2011, 15:12

Ευχαριστώ τον lucinos για το σχόλιο που έκανε στο νήμα που έχω ανοίξει και του ζητώ συγνώμη που άργησα να του απαντήσω. Κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις, μου στέρησαν την δυνατότητα να προσέξω το σχόλιο που ήταν αναρτημένο από χθές.

Νομίζω ότι με αυτά που λέει προσεγγίζει με απόλυτα πραγματιστικό τρόπο την μετάβαση από το κλειστό λογισμικό στο ελεύθερο. Αν μου επιτρέπει θα ήθελα να στείλω το συγκεκριμένο σχόλιο όπως έχει δημοσιευτεί εδώ στο φόρουμ με email στον βουλευτή.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 09 Απρ 2011, 10:58

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι ο σκοπός του φίλου σου και δεν έχει και πολύ σημασία. Το θέμα θα το θάψουν αμέσως.
Πάρε μια ιδέα παρακάτω:
έγραψε:=================================================================
Παραβίαση κοινοτικού δικαίου υποπτεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη
συμφωνία κυβέρνησης-Microsoft
=================================================================

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2008. Κατόπιν καταγγελίας που υπέβαλαν στη Γενική
Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι μη
κυβερνητικές οργανώσεις FFII και Hellug, η Διεύθυνση διαπίστωσε την
ύπαρξη «σοβαρών ενδείξεων παραβιάσεως του κοινοτικού δικαίου περί
δημοσίων συμβάσεων». Η Διεύθυνση απέστειλε στις 20 Οκτωβρίου 2008
επιστολή στην Ελλάδα ζητώντας εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση, η συμφωνία κυβέρνησης-Microsoft, που υπεγράφη
στη 1 Φεβρουαρίου 2006 και κυρώθηκε από τη Βουλή στις 29 Ιανουαρίου
2008, φαίνεται να αποτελεί απευθείας ανάθεση προμήθειας στη Microsoft,
χωρίς να πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις που προβλέπονται από την
Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/18 περί δημοσίων συμβάσεων.

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος, ανεξάρτητος συνεργάτης της
δικηγορικής εταιρίας «Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες», σχολιάζει: «Οι
εμπορικές συμφωνίες του κράτους με ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να
προϋποβάλλονται σε εξαντλητικό έλεγχο συμβατότητας με το κοινοτικό
δίκαιο. Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην καταγγελία που
υπέβαλαν οι δύο οργανώσεις ήταν άμεση. Επίσης, η επιστολή του
Συνηγόρου του Πολίτη για παράδοση των σχετικών εγγράφων από το
υπουργείο Οικονομίας, παραμένει ακόμη αναπάντητη. Ως πότε θα
περιμένουμε από την Ευρώπη να μας λένε ποιες υποχρεώσεις έχουμε;».

Ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης, αντιπρόεδρος του Hellug, σχολιάζει: «Τον
περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια ψήφισης της συμφωνίας, η θέση
που μπορούσαμε να έχουμε σχετικά με αυτήν ήταν η defacto εξάρτηση του
ελληνικού κράτους από έναν και μόνο προμηθευτή. Παρόλα αυτά με αίσθημα
ευθύνης παραπέμψαμε το έλεγχο αυτής της νομιμότητας στους καθ' ύλην
αρμόδιους: τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι κρίμα σαν
Έλληνας πολίτης να αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτό το αίσθημα ευθύνης ενός
μικρού συλλόγου αντιπαραβάλλεται η προχειρότητα και ανευθυνότητα ενός
μηχανισμού που διατείνονταν με βεβαιότητα για τον έλεγχο νομιμότητας
του Μνημονίου Συνεργασίας αλλά και την ενημέρωση των αρμόδιων
ευρωπαϊκών υπηρεσιών σχετικά με αυτό.»

Ο Αντώνης Χριστοφίδης, έλληνας εκπρόσωπος του FFII, σχολιάζει: «Από τη
μια έχουμε την κυβέρνηση, που κράτησε μυστική τη συμφωνία επί δύο
χρόνια, αγνοώντας ερωτήσεις από τη Βουλή και από οργανισμούς, και που
διαβεβαίωσε πολλάκις τη Βουλή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνεί με τη
συμφωνία. Από την άλλη, έχουμε τη Microsoft, που δήλωσε στη Βουλή ότι
η συμφωνία είναι μη δεσμευτική. Τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής είναι μια ανακούφιση. Ωστόσο, με θλίβει το ότι χρειαζόμαστε
εξωτερική βοήθεια για να δούμε το προφανές.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κόιτα τι συμβαίνει, επειδή όλα συνδέονται κάποια στιγμή. Αφού μπήκε ο όρος στη ζωή μας θα τον χρησιμοποιήσω. Είναι άλλος ένας όροφος στην τούρτα του ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.
Στα τέλη του 2008 μόνο δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επερώτησαν την διεύθυνση εσωτερικής αγοράς της ευρωπαικής επιτροπής για την συγκεκριμένη συμφωνία. Όταν απεφάνθη η επιτρόπη πως "ίσως" υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις η τότε κυβέρνηση και η microsoft διατείνονταν πως οι συμφωνία είναι μη δεσμευτική. Τώρα πως γίνεται να έρχεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στην χώρα μας για μια μη δεσμευτική συμφωνία είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Που ξέρεις!; Μπορεί να ήρθε για κάνα πάρτυ στη Μυκονο.

Δυόμιση χρόνια τώρα τουμπεκί ψιλοκομμένο και από τα δυο μεγάλα κόμματα, δίοτι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για τους δυο, επειδή είμαι σίγουρος πως καμμιά εμπορική συμφωνία του κράτους με ιδιώτη δεν ελέγχθηκε όπως θα έπρεπε. Τόσα χρόνια παίζουν με το μέλλον μας.

Και μια ερώτηση: αυτή η "επιτροπή" που κρύβεται όταν ευρωπαικές ιδιωτικές επιχειρησεις παραγωγής πολεμικού εξοπλισμού υπογράφουν δημόσιες συμβάσεις με την χώρα μας;

Φίλε Αντώνη δεν ξέρω αν έχεις λύσει τα προσωπικά σου προβλήματα, και αν ναι, με ποιον τρόπο, αλλά πολύ καλά έκανες και του ανέφερες ένα συνολικό πρόβλημα. Δείχνει ήθος. Μπράβο.

Off topic:
Τώρα αν τον συμπαθείς δώσε του και μία συμβουλή: Να αρχίσει να ξεχωρίζει με την στάση του γιατί έρχεται καταιγίδα.

Φιλικά
Νικός
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 09 Απρ 2011, 11:58

prov83 αυτό που με στεναχωρεί αφάνταστα είναι το γεγονός ότι πρέπει να απολογούμαι για το γεγονός ότι έχω έναν φίλο βουλευτή και αν στην ζωή μου έχω λύσει τα προσωπικά μου προβλήματα.

Μάθε ότι όπως κάθε Έλληνας έτσι και εγώ αντιμετωπίζω φοβερά οικονομικά προβλήματα, ενδεικτικά σου λέω ότι απασχολώ 5 άτομα στο γραφείο μου και θέλοντας να μην απολύσω κανέναν παλεύω κάθε τέλος του μήνα να μαζέψω το ΙΚΑ τους και πολλές φορές αναγκάζομαι να το αφήσω απλήρωτο ώσπου να συγκεντρώσω το ποσό. Στην μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που είμαι μέτοχος, μας ανάγκασαν επί ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουμε το ποσό των 60000 ευρώ επιχορήγησης που μας εγκρίναν ενώ υλοποιήσαμε πρόγραμμα αγοράζοντας τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Ο λόγος που πρέπει να τα επιστρέψουμε είναι καθαρά τυπικός. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες στείλε μου προσωπικό μνμ να σου στείλω αναλυτικά στοιχεία ώστε να κρίνεις μόνος σου. Δεν απευθύνθηκα καν προς τον φίλο βουλευτή για αυτό το γεγονός.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής που ήταν πελάτης μου, συγχωριανός και φίλος χρόνια πριν γίνει βουλευτής, έτυχε στις τελευταίες εκλογές να εκλεγεί. Τι έπρεπε να κάνω, επειδή δεν είναι δημοφιλές να συναναστρέφομαι βουλευτές να τον διώξω από πελάτη και να μην τον ξανακάνω παρέα;

Έθεσα ένα θέμα το οποίο ΠΙΣΤΕΥΑ ότι θα βοηθήσει την κοινότητα, το ελεύθερο λογισμικό την Ελλάδα αν έκανα λάθος και έχω στον νου μου κάποιο απροσδιόριστο κέρδος, (μην έχοντας καν σχέση με προγραμματισμό) που ούτε μπορώ να φανταστώ σας ζητώ συγνώμη.

Επειδή έγινε πολύ ντόρος σχετικά με τον βουλευτή σας δίνω τα στοιχεία του να ερευνήσετε και να μου στείλετε δεδομένα πόσο έβλαψε την χώρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Λέγεται Κατσούρας Χρήστος είναι ο μοναδικός βουλευτής της πιο φτωχής περιφέρειας της Ελλάδας της Θεσπρωτίας. Πρώτη φορά εκλεγμένος στις πρόσφατες εκλογές. Θα ήθελα να μάθω, το ότι θέλει να ενημερωθεί για το ελεύθερο λογισμικό, αποσκοπεί στο να ωφεληθεί, διότι εγώ το μόνο που βλέπω είναι ότι θέλει να βοηθήσει την ιδέα;

Σε αντίθεση με σένα prov83 σέβομαι αυτά που λες και θα του στείλω ένα email με όσα αναφέρεις εκτός βέβαια από τα σχόλια που θίγουν εμένα και τον φίλο μου.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 09 Απρ 2011, 12:20

Συγνώμη, ίσως κατάλαβες λάθος. Εννοούσα ακριβώς το αντίθετο. Ίσα-ίσα σε επιβράβευσα που σε τόσο δύσκολους καιρούς εσύ διάλεξες να θίξεις σε ένα βουλευτή ένα πρόβλημα που η λύση του ευνοεί το κοινό συμφέρον.
Και πάλι συγνώμη φίλε Αντώνη για το λάθος ύφος του μηνύματος μου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 09 Απρ 2011, 12:29

@prov83
Όταν έγραφα την προηγούμενή μου ανάρτηση είχα μπει στον πειρασμό να δώσω και κάτι σαν αυτό που έδωσες εσύ. Προτίμησα αντίθετα να δώσω το ηπιότερο δυνατό παράδειγμα γιατί ένιωθα ότι αλλιώς θα βγω εκτός θέματος. Γιατί πράγματι όταν το κράτος χρωστάει στούς Α και Β είναι ένα ερώτημα γιατί επιλέγει να δώσει πάση θυσία στον Α μόνο. Γιατί ο Α έχει περισσότερα δικαιώματα από τον Β; Ακόμα περισσότερο ο Α δάνεισε οικειοθελώς ενώ από τον Β τού τα παίρνει με την βία. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες τής χώρας (που το κράτος τούς τα παίρνει χωρίς την συγκατάθεσή τους) έχουν λιγότερα δικαιώματα από κάποιους άλλους. Προσωπικά έχω την μάλλον αιρετική άποψη ότι θα μπορούσε να υπάρξει οργάνωση τής κοινωνίας χωρίς φόρους με την σημερινή τους μορφή και το κράτος να μην έχει τέτοιου μεγέθους εξουσίες πάνω στούς πολίτες όπως έχει σήμερα αλλά φεύγουμε από το θέμα που είναι αν μπορούν οι βουλευτές σε κάποια θέματα. Προσωπικά έχω χάσει την ελπίδα μου, δεν μπορούν αλλά ίσως πάλι θα μπορούσαν κάποια πράγματα έστω και αθόρυβα να μπουν σε έναν σωστό δρόμο. Προσωπικά πιστεύω ότι η πλήρης μετάβαση τού δημοσίου σε αποκλειστικά ελεύθερο λογισμικό όχι μόνο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες, όχι μόνο θα επιτρέψει σε εγχώρια τεχνογνωσία να βοηθήσει την χώρα, όχι μόνο δεν θα κοστίσει επιπλέον αλλά ίσως μπορεί να βρει τον δρόμο της χωρίς να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 09 Απρ 2011, 12:44

Πραγματικά αν διαβάσεις ξανά το σχόλιό σου, θα διαπιστώσεις ότι η διατύπωση δίνει την εντύπωση ότι με ειρωνεύεσαι. Συγνώμη που το κατάλαβα λάθος.

prov83 έγραψε:Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι ο σκοπός του φίλου σου .......
Φίλε Αντώνη δεν ξέρω αν έχεις λύσει τα προσωπικά σου προβλήματα, και αν ναι, με ποιον τρόπο.....

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, μπορεί να το θάψουν το θέμα, εμείς όμως δεν οφείλουμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ο καθένας από την θέση που βρίσκεται;
[spoiler]⇛ DESKTOP:
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων