Διαθέσιμη για κατέβασμα η σταθερή, πλέον, έκδοση του Elemental...
http://www.elemental.gr/?page_id=551

Mitsakos έγραψε:Μπράβο. Θα τη δοκιμάσω μέσω Vbox.
Μήπως θα έπρεπε να έχεις κάπου τα χαρακτηριστικά της με τα προγράμματα που έρχονται με τη διανομή?

monkgr έγραψε:Καὶ μόνο τὸ γεγονὸς ὅτι εἶναι ἑλληνικὴ προσπάθεια κάνει τὴ διαφορά. Παρ` ὅλα αὐτά, ἡ ἀπορία μου παραμένει: τί διαφορετικὸ ἔχει άπὸ τὸ Xubuntu ἢ τὸ Lubuntu καὶ γιὰ ποιό λόγο νὰ τὸ προτιμήσει κανεὶς σὲ σχέση μὲ αὐτά; Γιὰ παράδειγμα, ξέρω ὅτι τὸ Xubuntu δὲν εἶναι καὶ τὸ ὑπόδειγμα ἐλαφρῆς διανομῆς μὲ βάση τὸ Xfce καὶ ὅτι σηκώνει πολλὲς ἐλαφρύνσεις καὶ βελτιώσεις. Τὸ «πρωτεϊκὸ στοιχειακό» (ἢ ὅπως ἀλλοιῶς ἀποδίδεται στὰ ἑλληνικὰ τὸ προερχόμενο ἀπὸ τὸν χῶρο τοῦ fantasy τρόμου elemental) ἔχει προχωρήσει πρὸς αὐτὴ τὴν κατεύθυνση;
ΦΙλικὰ καὶ μὲ εὐχὲς γιὰ ὅ,τι καλύτερο (σὲ 2-3 ἑβδομάδες θὰ ἔχω ἐλεύθερο χρόνο γιὰ ἕνα test drive).

Mitsakos έγραψε:Φίλε μου έτρεξα το Elemental μέσω Vbox.
Θα σου αναφέρω την γνώμη μου για μερικά στοιχεία που παρατήρησα και προτείνω κάποιες αλλαγές.
- Το κεντρικό wallpaper της διανομής θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Εγώ προσωπικά με το που το εγκατέστησα έκανα αλλαγή ταπετσαρίας.![]()
- Η είσοδος χρήστη θα μπορούσε να έχει ένα background από πίσω.
- Πως και δεν σκέφτηκες τον Chromium σαν default περιηγητή?
- Μ' άρεσε που εξαρχής έχεις κάποια plugins έτοιμα.
- Μήπως θα έπρεπε να έχεις τα βασικά εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας (όπως στο Mint)?
Προσωπικά θα την δουλέψω σε υπολογιστές γιατί φαίνεται ελαφρύ και γρήγορο.