Elemental 2010.1

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Elemental 2010.1

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 22 Ιούλ 2010, 14:39

Διαθέσιμη για κατέβασμα η σταθερή, πλέον, έκδοση του Elemental...

http://www.elemental.gr/?page_id=551
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Elemental 2010.1

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 22 Ιούλ 2010, 15:04

Μπράβο. Θα τη δοκιμάσω μέσω Vbox.

Μήπως θα έπρεπε να έχεις κάπου τα χαρακτηριστικά της με τα προγράμματα που έρχονται με τη διανομή?
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 22 Ιούλ 2010, 15:21

Mitsakos έγραψε:Μπράβο. Θα τη δοκιμάσω μέσω Vbox.

Μήπως θα έπρεπε να έχεις κάπου τα χαρακτηριστικά της με τα προγράμματα που έρχονται με τη διανομή?

Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτή την στιγμή που σου γράφω, ετοιμάζω και το κείμενο με τα χαρακτηριστικά... ;)

Θα περιμένω εντυπώσεις...
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 22 Ιούλ 2010, 23:40

Το Elemental έχει αλλάξει αρκετά με την πάροδο του χρόνου αλλά παρέμεινε σταθερό στην φιλοσοφία του: Να είναι ελαφρύ, γρήγορο και πρακτικό. Στην έκδοση 2010.1 έχουμε το αποτέλεσμα του Ubuntu σε συνδυασμό με το XFCE και τις καλύτερες εφαρμογές για να κάνουμε την δουλειά μας απλά και γρήγορα!

Χρειάζεται 256mb RAM για να τρέξει χωρίς “κολλήματα” και έχει ως κύριο στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των netbooks, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλο για μεγαλύτερους φορητούς ή επιτραπέζιους υπολογιστές. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις διαδικτυακές υπηρεσίες και στα γραφιστικά μέρη που επιμελήθηκαν οι Chris Black και Dj Subsonik.
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 23 Ιούλ 2010, 09:54

Καὶ μόνο τὸ γεγονὸς ὅτι εἶναι ἑλληνικὴ προσπάθεια κάνει τὴ διαφορά. Παρ` ὅλα αὐτά, ἡ ἀπορία μου παραμένει: τί διαφορετικὸ ἔχει άπὸ τὸ Xubuntu ἢ τὸ Lubuntu καὶ γιὰ ποιό λόγο νὰ τὸ προτιμήσει κανεὶς σὲ σχέση μὲ αὐτά; Γιὰ παράδειγμα, ξέρω ὅτι τὸ Xubuntu δὲν εἶναι καὶ τὸ ὑπόδειγμα ἐλαφρῆς διανομῆς μὲ βάση τὸ Xfce καὶ ὅτι σηκώνει πολλὲς ἐλαφρύνσεις καὶ βελτιώσεις. Τὸ «πρωτεϊκὸ στοιχειακό» (ἢ ὅπως ἀλλοιῶς ἀποδίδεται στὰ ἑλληνικὰ τὸ προερχόμενο ἀπὸ τὸν χῶρο τοῦ fantasy τρόμου elemental) ἔχει προχωρήσει πρὸς αὐτὴ τὴν κατεύθυνση;
ΦΙλικὰ καὶ μὲ εὐχὲς γιὰ ὅ,τι καλύτερο (σὲ 2-3 ἑβδομάδες θὰ ἔχω ἐλεύθερο χρόνο γιὰ ἕνα test drive).
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 23 Ιούλ 2010, 12:20

monkgr έγραψε:Καὶ μόνο τὸ γεγονὸς ὅτι εἶναι ἑλληνικὴ προσπάθεια κάνει τὴ διαφορά. Παρ` ὅλα αὐτά, ἡ ἀπορία μου παραμένει: τί διαφορετικὸ ἔχει άπὸ τὸ Xubuntu ἢ τὸ Lubuntu καὶ γιὰ ποιό λόγο νὰ τὸ προτιμήσει κανεὶς σὲ σχέση μὲ αὐτά; Γιὰ παράδειγμα, ξέρω ὅτι τὸ Xubuntu δὲν εἶναι καὶ τὸ ὑπόδειγμα ἐλαφρῆς διανομῆς μὲ βάση τὸ Xfce καὶ ὅτι σηκώνει πολλὲς ἐλαφρύνσεις καὶ βελτιώσεις. Τὸ «πρωτεϊκὸ στοιχειακό» (ἢ ὅπως ἀλλοιῶς ἀποδίδεται στὰ ἑλληνικὰ τὸ προερχόμενο ἀπὸ τὸν χῶρο τοῦ fantasy τρόμου elemental) ἔχει προχωρήσει πρὸς αὐτὴ τὴν κατεύθυνση;
ΦΙλικὰ καὶ μὲ εὐχὲς γιὰ ὅ,τι καλύτερο (σὲ 2-3 ἑβδομάδες θὰ ἔχω ἐλεύθερο χρόνο γιὰ ἕνα test drive).

Σ'' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις και προκαταβολικά για το test drive... Οι διαφορές που θεωρώ ότι υπάρχουν είναι οι εξής: Έχει γίνει μία προσπάθεια να είναι πλήρως εξελληνισμένο. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει ολοκληρωθεί σε αυτόν τον τομέα αλλά σίγουρα το Sound Converter, για παράδειγμα, δεν μεταφράζεται πια Σάουντ Κονβέρτερ αλλά "μετατροπή αρχείων ήχου", το Cheece δεν παρέμεινε Cheece ούτε μεταφράστηκε "Τυρί", ας πούμε, έγινε "λήψη φωτογραφιών και βίντεο" και πάει λέγοντας. Και γίνεται μια προσπάθεια να γίνει όσο πιο "Ελληνική" γίνεται η διανομή για να μπορεί να την δοκιμάσει ο καθένας. Έχω φίλους που άνοιγαν τον υπολογιστή τους και πραγματικά δεν ήξεραν που να πάνε και τι να πατήσουν, γιατί δεν καταλάβαιναν, τώρα όλα είναι απλά και ξεκάθαρα.

Συγκριτικά με το Xubuntu, το Elemental "τρέχει" με μεγάλη διαφορά καλύτερα, είναι πολύ πιο ελαφρύ. Και συγκριτικά με το Lubuntu, μία είναι η βασική διαφορά, είναι εξίσου ελαφρύ (αν όχι και καλύτερο) χρησιμοποιώντας ένα πιο ώριμο και πιο σταθερό περιβάλλον εργασίας απ' το LXDE που ακόμη έχει προβληματάκια... Το Elemental έτρεξε σε παλιούς υπολογιστές και σε netbooks σταθερά και άνετα, σε αντίθεση με ένα σωρό άλλες διανομές που έχω δοκιμάσει.

Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το προτιμήσει κάποιος, από τα windows ή από κάποια άλλη διανομή. Είναι Ελληνικό, υπάρχει άλλη αμεσότητα στη χρήση μα ακόμη και στην επικοινωνία για υποστήριξη, είναι εμφανίσιμο, σταθερό, ελαφρύ και γρήγορο, ενδεχομένως οι εφαρμογές να καλύπτουν και να ικανοποιούν πλήρως κάποιους χρήστες, τρέχει στα netbooks -που είναι και ο βασικός στόχος της διανομής- καλύτερα απ' οτιδήποτε κυκλοφορεί (με βάση το Ubuntu πάντα) και εν τέλη, είναι μια εναλλακτική που ίσως βολέψει κάποιους και την κρατήσουν, δωρεάν είναι, με μια δοκιμή μπορεί να διαπιστώσουν ότι το Elemental είτε είναι "μια απ' τα ίδια", είτε έχει αυτό που θα τους κάνει "κλικ" και θα "κολλήσουν" μαζί του... :)
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Server for Elemental!

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 23 Ιούλ 2010, 23:12

Δυστυχώς αδυνατώ προσωρινά να φιλοξενήσω το iso της διανομής και έχω πρόβλημα. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ή υπάρχει κάποια ιδέα για να δοθεί μία προσωρινή λύση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου!! Ευχαριστώ!!
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 25 Ιούλ 2010, 13:44

Φίλε μου έτρεξα το Elemental μέσω Vbox.

Θα σου αναφέρω την γνώμη μου για μερικά στοιχεία που παρατήρησα και προτείνω κάποιες αλλαγές.

- Το κεντρικό wallpaper της διανομής θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Εγώ προσωπικά με το που το εγκατέστησα έκανα αλλαγή ταπετσαρίας. :roll:
- Η είσοδος χρήστη θα μπορούσε να έχει ένα background από πίσω.
- Πως και δεν σκέφτηκες τον Chromium σαν default περιηγητή?
- Μ' άρεσε που εξαρχής έχεις κάποια plugins έτοιμα.
- Μήπως θα έπρεπε να έχεις τα βασικά εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας (όπως στο Mint)?

Προσωπικά θα την δουλέψω σε υπολογιστές γιατί φαίνεται ελαφρύ και γρήγορο. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 25 Ιούλ 2010, 15:27

Mitsakos έγραψε:Φίλε μου έτρεξα το Elemental μέσω Vbox.

Θα σου αναφέρω την γνώμη μου για μερικά στοιχεία που παρατήρησα και προτείνω κάποιες αλλαγές.

- Το κεντρικό wallpaper της διανομής θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Εγώ προσωπικά με το που το εγκατέστησα έκανα αλλαγή ταπετσαρίας. :roll:
- Η είσοδος χρήστη θα μπορούσε να έχει ένα background από πίσω.
- Πως και δεν σκέφτηκες τον Chromium σαν default περιηγητή?
- Μ' άρεσε που εξαρχής έχεις κάποια plugins έτοιμα.
- Μήπως θα έπρεπε να έχεις τα βασικά εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας (όπως στο Mint)?

Προσωπικά θα την δουλέψω σε υπολογιστές γιατί φαίνεται ελαφρύ και γρήγορο. :thumbup:

Σ' ευχαριστώ που το τσέκαρες και για τα σχόλια σου! :)

Σχετικά με την ταπετσαρία, έχεις δίκιο, αλλά το σκεπτικό μου ήταν να ξεκινάει με κάτι απλό και να μπορεί μετά ο χρήστης να επιλέξει όποιο θέλει απ' τα ήδη υπάρχοντα wallpapers ή να βάλει δικό του. Η είσοδος χρήστη, όντως χρειαζόταν ένα δικό της background! :oops: Στην αρχή είχα τον chromium αλλά δεν υποστήριζε την custom bar που έχω βάλει και έγινε αρκετά βαρύς όταν έβαλα τα υπόλοιπα πρόσθετα, προτίμησα τον firefox γιατί τα κατάφερε καλύτερα σαν σύνολο. Εικονίδια... δεν έχεις άδικο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτηκα καθόλου σαν επιλογή...

Σ' ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο σου!! :)
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 26 Ιούλ 2010, 20:56

Να' σαι καλά. Που ξέρεις μπορεί να βρεθούμε και για κανα καφέ να τα πούμε απο κοντά. ;)
Το είδα το custom bar. Έχεις δίκιο... :roll:
Θα προσπαθήσω (αν προλάβω) να σου φτιάξω ή να βρω μια ωραία εικόνα για ένα default background και αν σου αρέσει το βάζεις. :thumbup:

Αν βρω κάτι άλλο θα σε ενημερώσω...
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας