Αγορά Εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 16:36

Ανοίγω αυτο το θέμα για να πουμε καποια πραγματα σχετικα με την αγορά εργασίας .

fkol k4 έγραψε:
1. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Από την στιγμή που μπαίνεις στην αγορά εργασίας, το τσάμπα και βερεσέ τρέξιμο είναι κάτι που όλοι το έχουν κάνει και θα το κάνεις κι εσύ. Και όταν (και αν) φτάσεις εσύ σε ένα επίπεδο που να ζητάς εσύ εργαζομένους, θα το προκαλείς εσύ σε άλλους. That's life man, deal with it. ;)

2.Αυτό που λες ισχύει, αλλά ο κάθε εργοδότης όταν πληρώνει μισθό, θέλει να δει απόδοση των χρημάτων του. Εκεί οι γνωριμίες δεν μετράνε μία. Αν είσαι χάλιας, δεν πα' να 'χεις και το Θεό μπάρμπα, το σουτ που θα φας δεν θα έχει ταίρι. Εκτός αν νομίζετε ότι οι επιχειρήσεις είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα για την υποστήριξη γνωστών και φίλων.

1. Ναι εντάξει δεν εχω προβλημα με αυτο. Αν δεν βρέξεις πισινό ψάρια δεν τρως :D

2. Η αποδοση εξαρτάται απο τον μισθό που πληρωνει. Ή τουλαχιστον ετσι πρεπει να ειναι αλλιως καποιοι κατα την προσωπικη μου παντα αποψη χαλανε την πιάτσα που δεχονται να δουλευουν μαζι με εργοδοτες που επειδη εχουν βρεθει στην θεση να πληρωνουν εχουν την εντυπωση πως αποκτουν το δικαιωμα να κακομεταχειριζονται τον εργαζομενο . (Έχω δουλέψει μικρός) και δεν αξιζει να κανεις τα στραβα ματια . Κανενα φιλανθρωπικο ιδρυμα δεν νομιζω πως ειναι οι επιχειρησεις!!!!! Απλα οπως οι επιχειρησεις το παιζουν σκληρες και ζόρικες θα το παίξω και εγω. Ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο ειχε πει πως θα πρέπει να διαλέγετε τις δουλειες που πέρνετε και να μην λετε σε τιποτα "Αστο δεν βαριέσαι.... καλη καρδια" ! Δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα αλλα δεν θα ερθει να με ριξει στο φιλοτιμο να κατσω παραπανω ωρα απο αυτην που δεν εχουμε συμφωνησει εξαρχης!!!! Οπως ειναι αυτοι αμειλικτοι θα ειμαστε και εμεις.

3. Φυσικα ολα τα παραπανω ισχυουν σε περιπτωση που εισαι ετοιμος να το ψαξεις αρκετα και να τρεξεις για να εχεις παντα επιλογες και να μην σε εκμεταλευεται ο καθε εργοδοτης επειδη νομιζει πως κρεμεσαι απο τα @@ του.

Το τσαμπα και η εκμεταλευση πεθανε κυριοι!!!!!!! :D ή τουλαχιστον ειναι στο χερι μας να το εξαλειψουμε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Re: Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 24 Νοέμ 2011, 17:16

Star_Light έγραψε:2. Η αποδοση εξαρτάται απο τον μισθό που πληρωνει. Ή τουλαχιστον ετσι πρεπει να ειναι αλλιως καποιοι κατα την προσωπικη μου παντα αποψη χαλανε την πιάτσα. (Έχω δουλέψει μικρός) . Κανενα φιλανθρωπικο ιδρυμα δεν νομιζω πως ειναι οι επιχειρησεις!!!!! Απλα οπως οι επιχειρησεις το παιζουν σκληρες και ζόρικες θα το παίξω και εγω. Ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο ειχε πει πως θα πρέπει να διαλέγετε τις δουλειες που πέρνετε και να μην λετε σε τιποτα "Αστο δεν βαριέσαι.... καλη καρδια" ! Δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα αλλα δεν θα ερθει να με ριξει στο φιλοτιμο να κατσω παραπανω ωρα απο αυτην που δεν εχουμε συμφωνησει εξαρχης!!!! Οπως ειναι αυτοι αμειλικτοι θα ειμαστε και εμεις.

Εδώ είναι που κάνεις λάθος. Η απόδοση δεν εξαρτάται από τον μισθό που πληρώνει ο εργοδότης, αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Να στο κάνω πιο λιανά.
- Ο εργοδότης από εμπειρία (ή ρωτώντας το λογιστήριο) έχει υπολογίσει ότι ένας μέσος υπάλληλος του αποφέρει έσοδα για παράδειγμα (δηλαδή μην πιαστείς απ' τον αριθμό, κουβέντα κάνουμε) 3000 ευρώ τον μήνα. Ο υπάλληλος δουλεύει 11 μήνες τον χρόνο (ο ένας είναι άδεια), άρα αποφέρει έσοδα 33000 ευρώ τον χρόνο.
- Από αυτά τα 33000 ευρώ τον χρόνο θα πρέπει να βγούν τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (νοίκι, λογαριασμοί, μισθοί υπαλλήλων υποστήριξης όπως η γραμματεία) και το καθαρό κέρδος του εργοδότη (αλλιώς γιατί να πάρει υπάλληλο, για να τον ταΐζει;). Ας πούμε ότι ο εργοδότης θα κρατάει τα μισά (είπαμε, παράδειγμα, μην πιάνεσαι από τα μισά, άλλοι βγάζουν μεγαλύτερο ποσοστό και άλλοι μικρότερο). Οπότε, για τον υπάλληλο μένουν 16500 τον χρόνο.
- Ο υπάλληλος πληρώνεται με 14 μισθούς τον χρόνο (12 μισθούς, ένα μισθό δώρο τα Χριστούγεννα και δύο μισούς Πάσχα και επίδομα αδείας). Αρα, τα μικτά του έσοδα βγαίνουν 16500/14=1178,6 ευρώ.
- Από αυτά, περίπου 30-35% (ανάλογα την ειδικότητα και το κόστος ενσήμων) είναι οι κρατήσεις (ΙΚΑ κτλ). Αρα ο καθαρός μισθός (στο χέρι) που θα προσφέρει ένας εργοδότης σε έναν μέσο υπάλληλο, είναι περίπου 766-825 ευρώ τον μήνα.
Ο εργοδότης κρατάει πάντα και ένα περιθώριο ασφαλείας, έτσι ώστε αν πέσει αναδουλειά και ο υπάλληλος «κωλοβαράει με τον νόμο» για κανένα μήνα, το ποσό που θα χαθεί (τα 3000 ευρώ δηλαδή) να μην θέσει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της εταιρείας.

Τα πράγματα είναι απλά λοιπόν. Ο εργοδότης θα προσφέρει τόσα (766-825). Αν του βγάζεις λιγότερα από 3000 με αυτό τον μισθό, θα σε διώξει όσο μάγκας και αμείλικτος να είσαι. Αν του βγάζεις τα 3000, θα σε κρατήσει. Αν παρατηρήσει ότι του βγάζεις 5000, κάνε τα μαθηματικά να δεις πόση αύξηση τον συμφέρει να σου δώσει.
Όλα τ' άλλα, είναι λόγια ν' αγαπιόμαστε. :wave: :wave: :wave:

ΥΓ. Μην μου πεις για υπερωρίες, οι υπερωρίες πληρώνονται και έχουν έσοδα και έξοδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Απλά μαθηματικά. Από ένα σημείο δε και μετά, δεν συμφέρουν. Είναι πιο οικονομικό να προσλάβεις άλλον ένα υπάλληλο.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 17:31

Φιλε μου το ιδιο λεμε :D Για να δουλεψω και να σου κινησω την επιχειρηση θα πρεπει να εχω και καποιο κινητρο.
ΑΝ δεν πληρωνεις καλα δεν θα το κανω. Οσο απλο ειναι για σενα πχ τοσο απλο ειναι και για μενα.
Γιατι εγω να χαλασω την ενεργεια μου σε σενα που πληρωνεις τοσο χαμηλα και να μην την κρατησω
να την δινω και σε μια δευτερη δουλεια για να συμπληρωνω το εισοδημα μου?

Εγω δεν εχω προβλημα να μου δωσεις και 400 ευρω το μηνα... κολληματα δεν βαραω φιλάργυρος δεν ειμαι! Αλλα να ξερεις
πως δεν εισαι ο μονος που κοστολογεις... κοστολογω και εγω.. 400 ευρω δινεις... 400 ευρω δουλεια θα παρεις!
ΑΝ δεν σ αρεσει πχ σημαινει πως ψαχνεις κοροιδα και καλυτερα να με διωξεις εξαρχης γιατι δεν θα συνεννοηθουμε
και θα χαλασουμε τσαμπα και οι 2 τις καρδιες μας :D

P.S Αν θες να καταλαβεις ακομη καλυτερα το νοημα της 1ης μου παραγράφου , φέρε στο μυαλο σου τους πωλητες ή τους τηλεφωνητες
στις επιχειρησεις... σου λενε μονο τα απολυτως αναγκαια. ;) Ορισμενοι μαλιστα δεν το εχουν και σε τιποτα να κοιμηθουν μπροστα σου :lol: :lol: :lol:
γιατι φυσικα κατα βαθος ειναι δυσαρεστημενοι με τις αποδοχες τους.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 17:47

Και εχω πει και σε ενα αλλο θρεντ που ειχαμε τσακωθει ολοι μαζι :lol: :lol:
οτι εγω κολλημα για μεγαλο 1ο μισθο δεν έχω. Αλλα αυτο φυσικα δεν σημαινει
πως θα γίνουμε και τελειως προβατα. 500 ευρω θες να δώσεις? κανενα προβλημα
αλλα η αποδοση που θα παρεις δεν θα ειναι για πανω απο 500 ευρω αυτο ειναι αυτονοητο.

Θα κρατησω την ενεργεια μου για να βρω και μια δευτερη δουλεια που θα δινει αλλα 500 ας πουμε.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 24 Νοέμ 2011, 17:54

Star_Light έγραψε:Φιλε μου το ιδιο λεμε

Δεν λέμε ακριβώς το ίδιο. Να σου εξηγήσω τι εννοώ:
Όταν είσαι υπάλληλος, πληρώνεσαι πολύ λιγότερο από όσο θα έπαιρνες άν πουλούσες την δουλειά σου μόνος σου.
Για παράδειγμα, άν εσύ που είσαι προγραμματιστής κάνεις διόρθωση bug σε μία εφαρμογή, Αν παρέχοντας απευθείας στην εταιρεία που έχει αυτή την εφαρμογή τις υπηρεσίες σου πληρωθείς 3000 ευρώ, για την ίδια ακριβώς δουλειά ως υπάλληλος θα πληρωθείς 800κάτι.
Από την άλλη, αν δουλεύεις από μόνος σου, θα πρέπει να καλύπτεις μεν τα λειτουργικά έξοδα της δικής σου επιχείρησης (ΟΑΕΕ, λογιστήριο, ΦΠΑ) αλλά και πάλι τα καθαρά σου έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα από τα 800κάτι, θα φτάνουν τα 1800κάτι περίπου.

Θα έχεις όμως και την επιπρόσθετη ευθύνη να βρεις εταιρείες για συνεργασία, κάτι που όταν είσαι υπάλληλος το φροντίζουν άλλοι για σένα.

Αν λοιπόν έχεις εμπιστοσύνη στις γνώσεις σου, το καλύτερο για σένα θα ήταν να μην ψάχνεις δουλειά, αλλά να κάνεις μία δική σου δουλειά και να πουλάς το προϊόν σου απ' ευθείας όπως προτείνεται και σε διπλανό thread.

Η λογική «400 ευρω δινεις... 400 ευρω δουλεια θα παρεις!» είναι εντελώς λάθος. Σου εξήγησα ότι άν παίρνεις 400, θα πρέπει να αποδίδεις περίπου 1500. Εκτός αν αυτό εννούσες. Ακόμα κι έτσι όμως, να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα αποδίδει περισσότερο από όσο φαίνεται στην πληρωμή του, είτε γιατί θέλει να ζητήσει περισσότερα, είτε γιατί απλά δουλεύει πολύ από συνήθεια.

Να είσαι σίγουρος δε, ότι όλοι οι επιχειρηματίες θέλουν υπαλλήλους που να αξίζουν μεγάλη πληρωμή, κι ας τους πληρώνουν παραπάνω. Με μετριότητες δεν έκανε κανένας προκοπή.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 18:07

fkol k4 έγραψε:
Δεν λέμε ακριβώς το ίδιο. Να σου εξηγήσω τι εννοώ:
Όταν είσαι υπάλληλος, πληρώνεσαι πολύ λιγότερο από όσο θα έπαιρνες άν πουλούσες την δουλειά σου μόνος σου.
Για παράδειγμα, άν εσύ που είσαι προγραμματιστής κάνεις διόρθωση bug σε μία εφαρμογή, Αν παρέχοντας απευθείας στην εταιρεία που έχει αυτή την εφαρμογή τις υπηρεσίες σου πληρωθείς 3000 ευρώ, για την ίδια ακριβώς δουλειά ως υπάλληλος θα πληρωθείς 800κάτι.
Από την άλλη, αν δουλεύεις από μόνος σου, θα πρέπει να καλύπτεις μεν τα λειτουργικά έξοδα της δικής σου επιχείρησης (ΟΑΕΕ, λογιστήριο, ΦΠΑ) αλλά και πάλι τα καθαρά σου έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα από τα 800κάτι, θα φτάνουν τα 1800κάτι περίπου.

Θα έχεις όμως και την επιπρόσθετη ευθύνη να βρεις εταιρείες για συνεργασία, κάτι που όταν είσαι υπάλληλος το φροντίζουν άλλοι για σένα.

Αν λοιπόν έχεις εμπιστοσύνη στις γνώσεις σου, το καλύτερο για σένα θα ήταν να μην ψάχνεις δουλειά, αλλά να κάνεις μία δική σου δουλειά και να πουλάς το προϊόν σου απ' ευθείας όπως προτείνεται και σε διπλανό thread.

Ασφαλώς. Συμφωνώ απόλυτα!!!!! Ο τύπος που έχει την επιχείρηση εχει σαφως αλλα πραματα
στο κεφαλι του τα οποια εγώ δεν επέλεξα να έχω για αυτο και πηγα σε αλλουνου το μαγαζί να δουλέψω!!!
Εχω πει σε αλλο θρεντ πως εγω αν εκανα μαθηματα σε καποιον θα εκανα καλη δουλεια με 10 ευρω την ωρα ας πουμε.
Επειδη και τα 10 θα εμπαιναν στην τσεπη μου απευθειας και οπως ειπες και εσυ θα ημουν και δούλος και κύριος.

fkol k4 έγραψε: Η λογική «400 ευρω δινεις... 400 ευρω δουλεια θα παρεις!» είναι εντελώς λάθος. Σου εξήγησα ότι άν παίρνεις 400, θα πρέπει να αποδίδεις περίπου 1500. Εκτός αν αυτό εννούσες.

Να είσαι σίγουρος δε, ότι όλοι οι επιχειρηματίες θέλουν υπαλλήλους που να αξίζουν μεγάλη πληρωμή, κι ας τους πληρώνουν παραπάνω. Με μετριότητες δεν έκανε κανένας προκοπή.

Καλα εδω φυσικα ο λογος μου ειναι συμβολικος.... αυτος θα βγαζει 1500 απο μενα επειδη ετσι το εχουν φτιαξει εξαρχης.
Εχουν προνοησει πριν πας εσυ να δουλεψεις τι θα γινει δεν ειναι κοροιδα. Αλλα φυσικα εκεινο που ηθελα να σου πω
ειναι οτι θα δουλευω τα απολυτως αναγκαια αν ο μισθος ειναι χαμηλος , δεν θα σκοτωνομαι και στην δουλεια (λες και οι αλλοι σκοτωνονται εδω σου λενε δουλευω και ειναι ολη μερα στο φεησμπουκ χαχαχαχχα) . Με λιγα λογια θα επινοησω τροπους ωστε να φυλαω ενεργεια και να μην την σπαταλαω
σε εναν εργοδοτη που ειναι εξαρχης αμειλικτος. Αν νομιζει οτι δεν του κανω παιδια ας με διωξει... δεν χρειαζονται ουτε περηφανιες ουτε υπερβολες ουτε γαλαντομιες. Για δουλεια παμε οπως δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα δεν ειμαι ουτε και εγω!!!!!!!

fkol k4 έγραψε: Ακόμα κι έτσι όμως, να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα αποδίδει περισσότερο από όσο φαίνεται στην πληρωμή του, είτε γιατί θέλει να ζητήσει περισσότερα, είτε γιατί απλά δουλεύει πολύ από συνήθεια.

Ναι ειπα και πριν πως υπάρχουν και ατομα που με την συμπεριφορα τους χαλανε την πιάτσα. Συγγνωμη αλλα για μενα αυτο ειναι εκμεταλευση.
Σιγα μην δινει ο αλλος το μηνα 600 ευρω και θα του κανω και τεμενάδες κιολας!!!!!! Εδω υπάρχουν ατομα που κάνουν πρακτικές τσάμπα... εγω αυτο δεν θα το εκανα ποτε. Θα προτιμουσα να χασω κατι παρα να δουλευω με την προοπτικη μηπως και αν κερδισω. Πρεπει να αρχιζουμε να διαχωριζουμε στο μυαλο μας το τι συμβαινει πραγματικα στην κοινωνια και το τι θελει ο αλλος απο σενα απο το τι θα ηθελες εσυ να συμβαινει με την ρομαντικη σου σκεψη. Μην βάζετε τον εαυτο σας μετα στην ασχημη θέση "Προσφερα...εκανα αυτο εκανα εκεινο και ποιο ηταν το ευχαριστω???? απλα με εκμεταλευτηκανε"

αυτη ειναι η αποψη μου. Καλυτερα τραβα στην Μυτιληνη να μαζευεις πορτοκαλια :lol: :lol:
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 18:16

Εκτος απο το "δουλευω για να φερω περισσοτερα στην επιχειρηση και αρα να με αγαπησει ο εργοδοτης" υπάρχει και το "αρχιζουν να πέφτουν οι δουλειες του και τον πιανει ο τρομος" επομενως κανουμε μια συζητησουλα να αλλαξει και αυτος την τακτικη του λιγο και να θυμηθει οτι υπάρχουμε και εμεις!!!!!!! Το 1ο μπορει να τον κάνει αχάριστο μιας και η αχαριστια εχει μεγαλη ιστορια στην ανθρωποτητα!!!! Ενω το 2ο τον σφιγγει σαν τανάλια και δεν εχει πολυτελεια χρονου να σκεφτεί

Εκει σε αυτο το σημειο τον έχεις καθαρα στο χερι αμα εχεις την γνωση του οτι δεν τον συμφερει να προσλαβει αλλον στην επιχειρηση επειδη πεφτουν που πεφτουν οι δουλειες του θα φορτωθει και το κοστος χρονου αναζητησης νεου υπαλλήλου? ή νεων με την δικη σου αποζημιωση τι γινεται? μπορεις να τον τρεξεις στα δικαστηρια κτλπ .... εκει θα πρεπει να διαβασεις λιγο οικονομικα ωστε να εισαι καλος στην επιλογη της τελικης αποφασης.

Εκεινο που θελω να πω ειναι πως πρεπει να μενεις ψυχραιμος και να σκεφτεσαι τι εναλλακτικες εχεις... οπως δεν ειναι φιλανθρωπικες οι επιχειρησεις που ειπες πριν ετσι δεν ειμαι και εγω φιλανθρωπος να αφηνω να με εκμεταλευονται. Την ακρη θα την βρω αμα σκεφτω ψυχραιμα δεν υπάρχει περιπτωση... μην σας τρομαζουν παγια τεχνικη τους ειναι και αυτο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 18:47

Α και κατι τελευταιο.... βασικα μιας και ειπα στον φίλο vasster για γενικοτητες και αυτα που λεμε τωρα εδω γενικότητες ειναι! Καθε επιχειρηση εχει την δικη της πολιτικη και καλο θα ειναι να τα γνωριζεις ολα και να έχεις σκεφτει αν σε συμφερει να δουλεψεις στην συγκεκριμενη επιχειρηση οπως σε μελετανε αυτοι εχεις δικαιωμα να τους μελετησεις και εσυ μην ψαρώνετε ρε τύποι μου!!!... φυσικα δεν μιλαω για οσους ειναι οικογενειαρχηδες και τα εξοδα τους τρεχουν εγω μονο το ξερο κορμι μου εχω για αυτο μιλαω μπόλικα!

Παραδειγμα -> Σε μια επιχειρηση παλαιοτερα τηλεφωνικη που ειχα δουλεψει σαν αυτες τις cyta και forthnet κτλπ αρχικα μας ειχανε πει πως ο μισθος θα ειναι σταθερος για το 4ωρο και ηταν 450 ευρω... μια χαρα μου καθοταν ενα 4ωρακι την ημερα. Δεν ειχα παραπονο. Ξαφνικα μια μερα στο ασανσερ επιασα την κουβεντα με μια συναδελφο και η τυπισσα μου ξεφούρνισε οτι δεν ειναι ετσι λεει ο μισθος αλλα συμφωνα με τις αιτησεις που κανεις!!!!!!! Αν δεν κανεις 30 αιτησεις το μηνα δηλαδη καθε μερα 1 αιτηση... δεν σε πληρωνουν μηνιατικο... αλλα αν εχεις κανει 20 αιτησεις παει επι 6 ευρω η αιτηση και αρα 20 * 6 = 120 ευρω το μηνα!!!!! Φυσικα πηγα και επιασα τον υπευθυνο ακριβως την επομενη μερα και μου ειπε πως οντως ετσι ειναι οποτε του ειπα να μου δωσει αυτα που δουλεψα ως τοτε (2 βδομαδες δουλευα ηδη ) και να την κανω. Μου έδωσε 70 ευρω και σηκωθηκα και εφυγα και δεν ξαναπατησα.

Αυτα ειναι απατεωνιες και κακως που υπαρχουν ανθρωποι που δουλευουν με τετοιες προυποθεσεις και συνθηκες. Ο υπευθυνος μας εβλεπε ανα πασα στιγμη αν δουλευαμε η ξινόμασταν και θα μπορουσαν να ελεγχουν και τις τηλεφωνικες γραμμες που στανταρ τις παρακολουθουνε μιας και η κληση οπως λενε ηχογραφειται δηθεν για ασφαλεια των πελατων!!!!!!! Επομενως εγω φταιω φιλε που δεν πουλανε οι αιτησεις σου? Εγω ηρθα εδω εκανα την ωρα μου θα πληρωσεις αυτη την ωρα και τελος. Χεστηκα στην τελικη αμα δεν πουλανε οι δικιες σου αιτησεις. Σιγα μην σου βγαλω 30 αιτησεις να βγαλεις εσυ στην χειροτερη 30 μήνες με πάγιο το μήνα 30 ευρω δηλαδη 900 ευρω δηλαδη μονο απο τον εναν ετσι? Βαλτε αλλους 20 που ηταν εκεινη την ωρα μεσα και προσπαθουσαν να κανουν αιτησεις 18000 ευρω!!!!! Αρα για τι ΙΚΑ μιλαμε κτλπ τα χει βγαλει εις 20πλουν ο αλλος τα εξοδα του!!!!!!
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 24 Νοέμ 2011, 19:08

Star_Light έγραψε:Εγω ηρθα εδω εκανα την ωρα μου θα πληρωσεις αυτη την ωρα και τελος. Χεστηκα στην τελικη αμα δεν πουλανε οι δικιες σου αιτησεις. Σιγα μην σου βγαλω 30 αιτησεις να βγαλεις εσυ στην χειροτερη 30 μήνες με πάγιο το μήνα 30 ευρω δηλαδη 900 ευρω δηλαδη μονο απο τον εναν ετσι? Βαλτε αλλους 20 που ηταν εκεινη την ωρα μεσα και προσπαθουσαν να κανουν αιτησεις 18000 ευρω

Σιγά σιγά φτάσαμε στο ερώτημα. Σε μια καφετέρια, πόσο της κοστίζει ο καφές;
Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 19:28

geosanto έγραψε:

Σιγά σιγά φτάσαμε στο ερώτημα. Σε μια καφετέρια, πόσο της κοστίζει ο καφές;

Δεν τα παίρνουν στο έτσι... παραγγέλνει πες 20 κιλα καφέ και κανει ειδικη συμφωνια
με τον προμηθευτη. Αυτοι αγοραζουν με τα κιλα και εσενα στα δίνουν με το γραμμαριο :lol: :lol:
Ειναι μεγάλα μούτρα αυτοι μην ανησυχεις. Και ορισμενοι δεν πληρωνουν ουτε το ΙΚΑ σου.
Τελοςπαντων εκεινο που θελω συμπερασματικα να μεινει απο την συζητηση μας ειναι οτι δεν χρωσταμε
σε κανεναν. Και καλο θα ειναι πριν πας να δουλεψεις καπου να έχεις διαβασει καλα που ακριβως δουλευεις
καθως και τι συμφωνησες. Μην φτασεις αυριο μεθαυριο στο συμπερασμα οτι τελικα τους αφησες να σε εκμεταλευτουν

Αν εξαρχης ξερεις τι κανεις ουτε θα τσατιστεις μετα ουτε θα εκνευριστεις ευκολα και αρα δεν θα υπαρξει και ριξη.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων