Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό bullgr » 19 Ιουν 2008, 13:49

Πόσοι από σας έχουν απαλλαγεί πλήρως από τα winblows;
Ποια προγράμματα, ποιες εργασίες σας εμποδίζουν από το να απαλλαγείτε από τα winblows;
Ποιες είναι οι εφαρμογές winblows που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε;

Στη δικιά μου περίπτωση ως γραφίστας, δεν μπορώ να αποχωριστώ το photoshop με τίποτα. Γνωρίζω το gimp, το έχω
δοκιμάσει αλλά με τίποτα δεν θα το άλλαζα με το photoshop.

Επίσης δεν μπορώ να αποχωριστώ το Pro !!! :mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από bullgr και 16 Οκτ 2009, 12:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό blackcode » 19 Ιουν 2008, 14:31

μπορεις τοτε πολυ απλα να δουλευεις το photoshop μεσω του wine.
ακομη και αν δεν θελεις κατι τετοιο, μπορεις να κανεις ενα partition και να δουλευεις linux για σερφαρισμα και οτι αλλο μπορεις να κανεις στο pc σου χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
ακομη και αν δεν θες να μπλεκσεις με partitions μπορεις να κανεις εγκατασταση το ubuntu με το wubi το οποιο το εγκαθιστας σαν ενα απλο προγραμματακι και αναλαμβανει τα παντα, χωρις κοπο εχεις dual boot με windows και ubuntu.

εγω τοσο καιρο εμενα στα windows επειδη χρησιμοποιουσα ενα usb wifi stick για το οποιο δεν υπηρχαν drivers για linux.
επισης το msn με τις ιδιοτητες του μου αρεσε, π.χ videoκληση,κληση με ηχο, και ηχογραφημενα μηνυματα, remote desktop μεσω αυτου κλπ κλπ που δεν τα εχει ολα σε ενα καποιο που να μου αρεσει ή να με βολευει (πανω σε αυτο αν υπαρχουν γνωμες δεκτες!)
κατα τα αλλα δεν νομιζω πως υπαρχει κατι που να σε κραταει πισω! το pro βεβαια ειναι ενας λογος :P
:lol: :lol:
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 σε SONY VAIO VGN-FE21M
blackcode
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Ιουν 2008, 14:37

@bullgr αυτό το έχεις δει/δοκιμάσει? (http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=2631)

Προσωπικά δεν έχω ανάγκη πλέον το windows και ο μόνος λόγος που θα τα χρησιμοποιήσω είναι για κάποια εφαρμογή για την σχολή (Πληροφορική) για την οποία θα εξαντλήσω πρώτα της εναλλακτικές του linux και μόνο αν δεν δω αποτέλεσμα θα καταλήξω στην χρήση του windows μέσα απο vbox.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Puppet_Master » 19 Ιουν 2008, 15:10

συμφωνο για το photoshop,παιζω επιση και dota οποτε αυτα τα 2 με κρατανε.αααα και η web camera στο msn
και διαφωνω με την χρηση wine για τα 2 πρωτα που ανεφερα γτι ειναι αλλιως οπως και να το κανουμε.
One of the main causes of the fall of the Roman Empire was that, lacking zero, they had no way to indicate successful termination of their C programs.
Άβαταρ μέλους
Puppet_Master
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 19 Ιουν 2008, 15:31

Κι εγώ έχω απαλλαγεί τελείως από τα παράθυρα εδώ και 6 μήνες περίπου και μπορώ να πω πως δεν μου λείπουν καθόλου. :P Επειδή δεν έπαιζα παιχνίδια δεν υπάρχει κάτι που να μη μου τρέχει. Τώρα η κάμερα που χρησιμοποιούσα που και που στο msn και τα emoticons που είχα μαζέψει πάνω από 500! , και πλέον δεν τα έχω, αλλά οκ! δεν θα πεθάνω κιόλας για το msn. Κ ένα πράγμα που μου τι δίνει λίγο στα νεύρα είναι που δεν έχω μάθει ακόμα πολύ καλά το openoffice και δυσκολεύομαι να βρω που είναι τα αντίστοιχα του word ενώ έγγραφα που έχουν γραφτεί σε word μου τα ανοίγει με λάθος γραμματοσειρές, έξω απο τα περιθώρια σελίδας, με στραβούς πίνακες κλπ..... κ τσαντίζομαι όταν τα 'ρετουσάρω'. Επίσης υπάρχουν ακόμα προβλήματα με άνοιγμα αντίστοιχων αρχείων από excel και pps από powerpoint, τα ανοίγει όπως γουστάρει το openoffice ή και καθόλου μερικές φορές.
Αυτά....κατά τα άλλα......ΝΟ PROBLEM :D
Διανομή: Ubuntu 8.04(hardy) / Gnome 2.22.3
Υπολογιστής: Μητρική: Asus P4P800, CPU: Pentium 4 @ 2,4GHz, RΑΜ: 1,5GB, Γραφικά: ATI Radeon 9600Pro (256MB), Ήχος: Audigy2
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 19 Ιουν 2008, 15:55

Διατηρώ μια VmWare Windoze εγκατάσταση,αλλα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο.
Δεν έχω win partition εδώ κι ένα χρόνο περίπου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 19 Ιουν 2008, 16:01

FleXcan έγραψε:Κι εγώ έχω απαλλαγεί τελείως από τα παράθυρα εδώ και 6 μήνες περίπου και μπορώ να πω πως δεν μου λείπουν καθόλου. :P Επειδή δεν έπαιζα παιχνίδια δεν υπάρχει κάτι που να μη μου τρέχει. Τώρα η κάμερα που χρησιμοποιούσα που και που στο msn και τα emoticons που είχα μαζέψει πάνω από 500! , και πλέον δεν τα έχω, αλλά οκ! δεν θα πεθάνω κιόλας για το msn. Κ ένα πράγμα που μου τι δίνει λίγο στα νεύρα είναι που δεν έχω μάθει ακόμα πολύ καλά το openoffice και δυσκολεύομαι να βρω που είναι τα αντίστοιχα του word ενώ έγγραφα που έχουν γραφτεί σε word μου τα ανοίγει με λάθος γραμματοσειρές, έξω απο τα περιθώρια σελίδας, με στραβούς πίνακες κλπ..... κ τσαντίζομαι όταν τα 'ρετουσάρω'. Επίσης υπάρχουν ακόμα προβλήματα με άνοιγμα αντίστοιχων αρχείων από excel και pps από powerpoint, τα ανοίγει όπως γουστάρει το openoffice ή και καθόλου μερικές φορές.
Αυτά....κατά τα άλλα......ΝΟ PROBLEM :D

Προτείνω να διαβάσεις τον οδηγό χρήστη του OpenOffice.org Writer,
http://documentation.openoffice.org/man ... oauthors2/
Μπορεί να είναι πολλές σελίδες, ωστόσο αρκετές από αυτές μπορείς να τις προσπεράσεις.
Ένας αριθμός από τα κείμενα αυτά είναι και στα ελληνικά,
http://oooauthors.org/el/

Ένα πράγμα που δεν έχω δει μέχρι τώρα είναι κάποιος να αφιερώσει 30-60 λεπτά και να περάσει το βιβλίο της τεκμηρίωσης του OOo. Ο τρόπος που το OOo χρησιμοποιεί τα πρότυπα το κάνει πολύ καλύτερο από άλλα πακέτα. Θα δώσω προσωπικά μπράβο σε όποιον αφιερώσει το χρόνο και διαβάσει την τεκμηρίωση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Ιουν 2008, 16:10

Επειδή βλέπω οτι λέτε συνέχεια για το msn σας πληροφορώ, αν δεν το γνωρίζεται οτι η πιο πλήρης εναλλακτική εφαρμογή του δικτύου του msn το amsn θα έρθει σε λίγο στην έκδοση 2 για την οποία θα βοηθήσουν οι προγραμματιστές του πολύ καλού εμφανισιακά και λειτουργικά emesene, ο οποίος δεν υποστηρίζει ακόμα video και audio.
Ο άθλιος εμφανισιακά amsn δεν θα φορά πλέον tcl/tk , αλλά EFL και gtk και qt.

http://www.amsn-project.net/forums/viewtopic.php?t=5299

Δείτε το video που παρουσιάζεται αρχικά η gtk έκδοση και μετά η κορυφαία elf : http://www.amsn-project.net/~kakaroto/e ... n2-v4.mpeg

Αυτά που υποστηρίζει/διαθέτει προς το παρόν το amsn:
έγραψε: aMSN is a free open source MSN Messenger clone, with features such as:

* Offline Messaging
* Voice Clips
* Display pictures
* Custom emoticons
* Multi-language support (around 40 languages currently supported)
* Webcam support
* Sign in to more than one account at once
* Full-speed File transfers
* Group support
* Normal, and animated emoticons with sounds
* Chat logs
* Timestamping
* Event alarms
* Conferencing support
* Tabbed chat windows
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Puppet_Master » 19 Ιουν 2008, 16:38

εγω emesene εχω κ ειμαι υπερευχαριστημενος :D
One of the main causes of the fall of the Roman Empire was that, lacking zero, they had no way to indicate successful termination of their C programs.
Άβαταρ μέλους
Puppet_Master
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the japanese » 19 Ιουν 2008, 17:39

Χαίρεται, εγώ απηλλάχθηκα πλήρως από τα Windows. Μου λείπουν τα παιχνίδια που τρέχουν στα Windows αλλά τη βγάζω με το wine αν και πλέον έχω απεξαρτηθεί από αυτό τον πόθο μου. Ως προς τα άλλα έχω βρει τις ανάλογες εφαρμογές στο Linux που χρησιμοποιούσα και στα Windows. Χρησιμοποιώ τον aMSN και είμαι ευχαριστημένος γιατί μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά του MSN τουλάχιστον όμως μπορώ να επικοινωνώ με τις επαφές μου επαρκώς. Άμα δε θέλετε να επιβαρύνεστε με messengers δοκιμάστε αυτό: http://www.meebo.com. Mπορείτε να συνδέεστε με το λογαριασμό σας στις υπηρεσίες που ενσωματώνει και να επικοινωνείτε με τις διαδυκτιακές σας επαφές (ανταλλαγή αρχείων κτλ. πάντως δεν είναι εφικτές).
Η πληρότητα του Linux με έχει απαλλάξει επίσης από την υποχρέωση εγκατάστασης και ενημέρωσης αντιβιοτικών και από την έννοια των κακόβουλων λογισμικών. Μεγάλο πλεονέκτημα.
Proud Member of The Greek Ubuntu Linux Community www.ubuntu.gr
1) A place where people meet to seek the highest is holy.
2) Minds are like parachutes. They only function when they are open.
the japanese
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας