Zeitgeist...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Zeitgeist...

Δημοσίευσηαπό lyrisias » 06 Ιούλ 2009, 06:10

Στο post Αντίο Αλέξη, αναφέρθηκε το zeitgeist όσοι δεν το έχετε δει να το δείτε ανεπιφύλακτα.
Κάποιοι από εδώ που το είδαν είπαν για ουτοπία εγώ θα συμφωνήσω αλλά με την ίδια λογική
του συστήματος εκείνου που εκεί το είπαν Αφροδίτη, δουλεύει κι ένα σύστημα που εμείς το λέμε
linux. Όσο τρελό και ουτοπία ακούγεται το Αφροδίτη τόσο ουτοπία ακούγεται και η ιδέα :
Θα κάτσουν μερικοί άνθρωποι από όλο τον πλανήτη και θα αφιερώσουν μήνες δουλεύοντας
για να φτιάξουν ένα Λειτουργικό σύστημα, προγράμματα κ.τ.λ και να τα δίνουν δωρεάν
στις εποχές που πουλήσαμε και τα δικαιώματα μας...

Τέλος πάντων... επειδή πολλοί από εμάς είναι προγραμματιστές και αυτό σημαίνει ότι έχουν πείρα
στο να βρίσκουν και να διορθώνουν λάθη...
ας προτείνουμε εμείς λύσεις αφού αμφισβητούμε την λύση του zeitgeist.
Τι θα μπορούσε λοιπόν να αλλάξει αυτήν την κατηφόρα της εποχής?
1001000 1100101 1101100 1101100 1101111
Άβαταρ μέλους
lyrisias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Zeitgeist...

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Ιούλ 2009, 17:36

Spoiler: show
lyrisias έγραψε:Στο post Αντίο Αλέξη, αναφέρθηκε το zeitgeist όσοι δεν το έχετε δει να το δείτε ανεπιφύλακτα.
Κάποιοι από εδώ που το είδαν είπαν για ουτοπία εγώ θα συμφωνήσω αλλά με την ίδια λογική
του συστήματος εκείνου που εκεί το είπαν Αφροδίτη, δουλεύει κι ένα σύστημα που εμείς το λέμε
linux. Όσο τρελό και ουτοπία ακούγεται το Αφροδίτη τόσο ουτοπία ακούγεται και η ιδέα :
Θα κάτσουν μερικοί άνθρωποι από όλο τον πλανήτη και θα αφιερώσουν μήνες δουλεύοντας
για να φτιάξουν ένα Λειτουργικό σύστημα, προγράμματα κ.τ.λ και να τα δίνουν δωρεάν
στις εποχές που πουλήσαμε και τα δικαιώματα μας...

Τέλος πάντων... επειδή πολλοί από εμάς είναι προγραμματιστές και αυτό σημαίνει ότι έχουν πείρα

Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξουν τρόπο σκέψεις αρκετοί άνθρωποι.
Άλλοι να αφυπνισθούν και άλλοι να κατανοήσουν κάποια πράγματα, να αλλάξουν την φιλοσοφία τους.
Φυσικά μια αλλαγή δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από πίεση και εξαναγκασμό, αν είναι να γίνει αλλαγή θα γίνει με δικιά μας επιθυμία.
Ο σκοπός της αλλαγής είναι για να κατανοήσουμε, να βελτιωθούμε, να ηρεμήσουμε και για να προσπαθούμε να αποφεύγουμε λάθη του παρελθόντος.
Αν σκεφτόμαστε ως πεσιμιστές και ότι όλα θα καταστραφούν, δεν υπάρχει ελπίδα και όλα είναι χάλια... τότε δεν γίνεται τίποτα.
Πριν περάσουμε στην διαδικασία για να βρούμε λύσεις, πρέπει να πάρουμε την απόφαση ότι όντος "θέλουμε" να βρούμε λύσεις.
Με αυτά και με αυτά ελπίζω να καταλαβαίνεις ποιο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει κατά την γνώμη μου.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lyrisias » 08 Ιούλ 2009, 19:19

Από ότι κατάλαβα μιλάς για την παιδεία...
Ναι είναι σίγουρα το βασικότερο αλλά, μέσα στο zeitgeist βλέπουμε το σύστημα των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιριών, που απ' αυτό
το σύστημα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε ο πιο σοφός άνθρωπος. Π.χ. το ότι η τράπεζες χρεώνουν το κράτος δηλώνει ότι με το που γεννιέται
ένα παιδί είναι ήδη χρεωμένο στην τράπεζα...και από την στιγμή που αυτά τα χρέη είναι καταδικασμένα να μην ξοφληθούν ποτέ το παιδί αναγκάζεται
να είναι "δούλος" αυτών. Μπορεί όλα αυτά να είναι τραβηγμένα αλλά είναι η πραγματικότητα...
Εγώ προτείνω μια λύση για αρχή...
100% filippos.xf βασική είναι η παιδεία.
Λοιπόν στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε αυτό πολύ συχνά όπως τις ευρωπαϊκές χώρες δλδ:
Ενός εργαζόμενου ο μισθός στις άλλες χώρες είναι υποχρεωτικό να μπαίνει σε ένα τραπεζικό λογαριασμό. ΟΚ.
Ας κάνουμε κι εμείς μια κρατική τράπεζα η οποία δεν θα δίνει δάνεια, δεν θα έχει τόκους, δεν θα έχει τπτ από ότι έχει μια σημερινή τράπεζα,
απλά θα είναι ένα αποταμιευτίριο, έτσι τα λεφτά του κόσμου δεν θα πηγαίνουν υποχρεωτικά στα χέρια κάποιου τραπεζίτη άλλα στο κρατικό
αποταμιευτίριο.
Αυτή είναι μια λύση για την ανάκαμψη της δημοκρατίας. Η ικονομία να στηρίζεται στο κράτος όχι στις τράπεζες.
Άβαταρ μέλους
lyrisias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Ιούλ 2009, 20:08

lyrisias έγραψε:Από ότι κατάλαβα μιλάς για την παιδεία...
Ναι είναι σίγουρα το βασικότερο αλλά, μέσα στο zeitgeist βλέπουμε το σύστημα των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιριών, που απ' αυτό
το σύστημα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε ο πιο σοφός άνθρωπος. Π.χ. το ότι η τράπεζες χρεώνουν το κράτος δηλώνει ότι με το που γεννιέται
ένα παιδί είναι ήδη χρεωμένο στην τράπεζα...και από την στιγμή που αυτά τα χρέη είναι καταδικασμένα να μην ξοφληθούν ποτέ το παιδί αναγκάζεται
να είναι "δούλος" αυτών. Μπορεί όλα αυτά να είναι τραβηγμένα αλλά είναι η πραγματικότητα...
Εγώ προτείνω μια λύση για αρχή...
100% filippos.xf βασική είναι η παιδεία.
Λοιπόν στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε αυτό πολύ συχνά όπως τις ευρωπαϊκές χώρες δλδ:
Ενός εργαζόμενου ο μισθός στις άλλες χώρες είναι υποχρεωτικό να μπαίνει σε ένα τραπεζικό λογαριασμό. ΟΚ.
Ας κάνουμε κι εμείς μια κρατική τράπεζα η οποία δεν θα δίνει δάνεια, δεν θα έχει τόκους, δεν θα έχει τπτ από ότι έχει μια σημερινή τράπεζα,
απλά θα είναι ένα αποταμιευτίριο, έτσι τα λεφτά του κόσμου δεν θα πηγαίνουν υποχρεωτικά στα χέρια κάποιου τραπεζίτη άλλα στο κρατικό
αποταμιευτίριο.
Αυτή είναι μια λύση για την ανάκαμψη της δημοκρατίας. Η ικονομία να στηρίζεται στο κράτος όχι στις τράπεζες.

Κοίτα εγώ προσωπικά δεν τα πάω καλά με τους αριθμούς, στα μαθηματικά είμαι πολύ χάλια και δεν θέλω να με ρωτάνε τίποτα σε σχέση με αριθμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι χαζός. Έχω κατανοήσει όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, το Zeitgeist είναι πολύ καλή ταινία-ντοκιμαντέρ. Είδα και το πρώτο μέρος και το δεύτερο και μάλιστα γνωρίζω και άλλες ταινίες-ντοκιμαντέρ όπως το Zeitgeist. Για την ταινία Zeitgeist έχω να πω μόνο ότι αναφαίνονται αρκετές αλήθειες μέσα σε αυτήν. Από τι κατάλαβα στο θέμα που άνοιξες ΔΕΝ συζητάμε αν είναι αλήθεια η ψέματα όσα αναφαίνονται μέσα στο Zeitgeist, άλλο είναι το θέμα.
lyrisias έγραψε:Τέλος πάντων... επειδή πολλοί από εμάς είναι προγραμματιστές και αυτό σημαίνει ότι έχουν πείρα

Λοιπόν, κοίτα στο προηγούμενο μου post μιλούσα γενικότερα όχι μόνο για τα σχολεία. Αλλά ναι στην παιδεία αναφέρθηκα και όχι μόνο, στον τρόπο σκέψεις γενικότερα ενός ανθρώπου. Παιδεία δεν υπάρχει μόνο στα σχολεία και φυσικά δεν είναι το μόνο μέρος στο οποίο μπορείς να την αποκτήσεις. Το οικονομικό σύστημα υπάρχει και όχι μόνο υπάρχει αλλά μας σκλαβώνει κιόλας, αν πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει... αυτό οφείλεται στο ότι δεν είμαστε γονατιστοί και ούτε μας μαστιγώνουν (αν και κάποιοι μαστιγώνονται κιόλας). Πέρα από αυτό καθημερινά υφίσταται η πλύση εγκεφάλου σε όσους έχουν άγνοια η αφαιρέθηκαν, σε όσους δεν έχουν κριτική μέσα στις σκέψεις τους και σε όσους υπνωβατούν αχαλίνωτα χαμένοι μέσα στην ψυχαγωγία. Πολλοί άνθρωποι έχουν μπερδέψει τον τρόπο σκέψεις και την διαδικασία σκέψεις με την λογική. Να λένε η δικιά μου λογική και η δικιά του λογική και όλες οι λογικές όλων των ανθρώπων. Βέβαια ξεχνάνε ότι υπάρχει και η αντίθετη πλευρά της λογικής η οποία είναι η τρέλα, ο παράλογος. Τα πάντα έχουν χρηματικό κόστος, τι μπορούμε να κάνουμε δίχως χρήματα; Τι μπορούμε να κάνουμε δίχως αυτά τα άψυχα κέρματα και χαρτονομίσματα; @lyrisias προσωπικά ασχολούμαι αρκετά για αυτά τα θέματα, είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκω ιδέες-λύσεις. Και πως να μην είναι, όταν ζούμε μια μίζερη και σκληρή πραγματικότητα. Έχουμε τους πεσιμιστές και τους αισιόδοξους στην κυριολεξία μαχητές, και ανάμεσα τους έναν τρίτο άνθρωπο που δεν παίρνει στάση... απλά παρατηρεί τις δυο πλευρές. Η μια πλευρά είναι τελείως απαισιόδοξη και αρνητική, η άλλη πλευρά αισιόδοξη και ίσως αδιαφορεί για τους κινδύνους που υπάρχουν. Εγώ είμαι περίεργος ποια πλευρά θα επιλέξει ο τρίτος που είναι παρατηρητής. Άλλοι προτειμάνε να τυμάνε αυτούς που πολέμησαν για κάποια ιδανικά με παρελάσεις και κάνωντας την ιστορία αυτής της χώρας βιτρίνα. Εμείς τι κάνουμε; Ιστορία δεν είναι μόνο ο Μ. Αλέξανδρος και ο Σωκράτης, ιστορία είμαστε και εμείς. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν γράφω την ιστορία μου ως ένας πεσιμιστής και απαισιόδοξος γιατί έτσι δεν τιμάω το είδος μου καθόλου μα καθόλου. Τι μου λέει η λογική μου; Να μην κάνω καμία καλή πράξη επειδή γύρω μας πολλοί άνθρωποι κάνουν καταστροφικές πράξεις; Επειδή ζούμε μια μίζερη και σκληρή πραγματικότητα για την οποία ευθύνεται το είδος μου σημαίνει ότι πρέπει να μας μισήσω και να γίνω απαισιόδοξος; Εσύ τι λες @lyrisias μήπως να πάω να αυτοκτονήσω που είναι έτσι τα πράγματα; (< φυσικά και δεν μιλάω σοβαρά σε αυτήν την τελευταία ερώτηση)

Τι θα γίνει αν όλες οι τέχνες, επιστήμες, δεξιότητες του κόσμου συνδυαστούν και συνεργαστούν για έναν σκοπό; Τον σκοπό να σωθεί ο πλανήτης μας. Πέρασε από την φαντασία σου; Εγώ πιστεύω ότι θα έρθει κάτι πολύ καλό, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα γίνει πραγματικότητα. Μπορεί και όχι... αλλά θα έχει πολύ ενδιαφέρων να συμμετέχεις και εσύ.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Ιούλ 2009, 20:18

Κοιτάξτε το παρακάτω βίντεο, αξίζει!

filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 08 Ιούλ 2009, 21:16

Tο θέμα της παιδείας που αναφέρετε είναι το πιο σημαντικό. Δεν χρειάζεται να βρούμε κάποια «λύση». Η λύση των προβλημάτων πρέπει να έρχεται φυσικά σε ανθρώπους σκεπτόμενους και ελεύθερους που δεν βασίζονται σε σωτήρες. Η παιδεία που παρέχεται στα τωρινά σχολεία είναι αμφιλεγόμενο κατά πόσο δημιουργεί ανθρώπους σκεπτόμενους και με κριτικό πνεύμα. Μάλλον μόνο οι πανελλήνιες ήταν το ζητούμενο. Ελπίζω πράγματι να τις αφαιρέσουν και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πιο δημιουργικό και για τα παιδιά και για καθηγητές. Και επιτέλους να μπουν κριτήρια ψυχολογίας και συνεχούς αξιολόγησης των καθηγητών. Ο κάθε πυροβολημένος μπορεί να γίνει καθηγητής αρκεί να γράψει καλά στον ασεπ. Έλεος!

@lyricias
Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν οι τραπεζίτες την κότα με τα χρυσά αυγά (εμάς δλδ) για άλλον οπότε μάλλον πρέπει να προηγηθούν πολλά για να γίνει κάτι τέτοιο.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lyrisias » 08 Ιούλ 2009, 21:26

@filippos.xf
όσα είπες είναι σωστά, το ότι πρέπει να "ξυπνήσουν" είναι η λύση αλλά τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει αυτό?
για μένα πρέπει πρώτα να αποδυναμωθεί το οικονομικό σύστημα από το ίδιο το κράτος.
και μετα ένας ένας ξεχωριστά με την παιδεία που θα λάβει, θα πράξει κατά του.
με το να περιμένουμε να αλλάξει όλος ο κόσμος δεν γίνεται τπτ.
αλλά τώρα θα μου πεις υπάρχει το άλλο το πρόβλημα ποιος θα αλλάξει κάτι από τους πολιτικούς αφού κι εκείνοι χειραγωγούνται
όλα είναι φαύλος κύκλος για μένα...
δεν θέλω να αλλάξει ριζικά το σύστημα όπως λέει το zeitgeist το οικονομικό σύστημα είναι δίκαιο
δεν μπορώ να φανταστώ τα πάντα χωρίς λεφτά, σίγουρα θα προκύψουν άλλα προβλήματα.
" το οικονομικό σύστημα είναι δίκαιο" αρκεί να καλύψουμε τα τρυπάκια εκείνο που εκμεταλλεύτηκαν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
όσο αυτό που είπες με τις επιστήμες στο να δουλέψουν για ένα σκοπό, ναι σωστό, αλλά η επιστήμη δουλεύει για την επιστήμη και μόνο
για την γνώση βλ. Einstein το πρόβλημα δεν είναι η επιστήμη αλλά το πως την χρησιμοποιούμε.
Άβαταρ μέλους
lyrisias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Ιούλ 2009, 22:35

sparus έγραψε:Tο θέμα της παιδείας που αναφέρετε είναι το πιο σημαντικό. Δεν χρειάζεται να βρούμε κάποια «λύση». Η λύση των προβλημάτων πρέπει να έρχεται φυσικά σε ανθρώπους σκεπτόμενους και ελεύθερους που δεν βασίζονται σε σωτήρες. Η παιδεία που παρέχεται στα τωρινά σχολεία είναι αμφιλεγόμενο κατά πόσο δημιουργεί ανθρώπους σκεπτόμενους και με κριτικό πνεύμα. Μάλλον μόνο οι πανελλήνιες ήταν το ζητούμενο. Ελπίζω πράγματι να τις αφαιρέσουν και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πιο δημιουργικό και για τα παιδιά και για καθηγητές. Και επιτέλους να μπουν κριτήρια ψυχολογίας και συνεχούς αξιολόγησης των καθηγητών. Ο κάθε πυροβολημένος μπορεί να γίνει καθηγητής αρκεί να γράψει καλά στον ασεπ. Έλεος!

@lyricias
Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν οι τραπεζίτες την κότα με τα χρυσά αυγά (εμάς δλδ) για άλλον οπότε μάλλον πρέπει να προηγηθούν πολλά για να γίνει κάτι τέτοιο.
@sparus συμφωνώ μαζί σου, θα αναφέρω κάποια πράγματα ακόμα. Την παιδεία στην Ελλάδα δεν θέλω να την σχολιάσω σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον τώρα. Το μόνο που θα πω είναι ότι η παιδεία στην Ελλάδα είναι ελλιπής και βαρετή, μπορεί να γίνει περισσότερο πλούσια και ενδιαφέρων. Τόσο που τα παιδιά θα θέλουν να πάνε σχολείο από μόνα τους. Είναι δυνατόν; Θυμάμαι όταν πήγαινα δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολλά παιδιά έλεγαν ωχ βαριέμαι "θέλω να πάω εκδρομή" και πριν μπούμε μέσα για μάθημα μπορούσες να δεις όλους τους μαθητές να ζητάνε εκδρομή με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την ηλικία. Πανελλήνιες ε; Μαζί σου είμαι και εγώ, μακάρι να τις αφαιρέσουν.
Μια μέρα πήγα σε ένα μπαράκι με φίλους-γνωστούς μου, ήπιαμε μπύρες κτλ. και συζητούσαμε για διάφορα θέματα. Ρωτάω έναν γνωστό μου που είναι περίπου 18 χρονών πάνω κάτω "γιατί είσαι συνέχεια πεσμένος ρε συ;" και μου λέει "πως να είμαι, βλέπεις να κυλάνε τα πράγματα καλά; Με αυτούς τους χαζούς εκεί κάτω πως θέλεις να είμαι; Όλοι τους είναι βλάκες". Λέει για τους πάρα πολλούς ανθρώπους που μαζεύονται στον πεζόδρομο εδώ στο Κιλκίς στον οποίο πεζόδρομο είναι μαζεμένες σχεδόν όλες οι καφετέριες. Περνάς από έξω και γυρνάνε όλοι να σε δουν λες και είσαι είτε ο Michael Jackson (φημισμένος) είτε ένα τέρας... σε κοιτάνε από κάτω μέχρι επάνω και μετά από λίγο ίσως να σε σχολιάζουν με την παρέα τους. Τέλος πάντων καταλαβαίνω κάποια πράγματα από αυτά που μου είπε αυτός ο γνωστός μου, επίσης υποστηρίζει ότι το Κιλκίς είναι ψόφιο. Δεν έχει τίποτα ενδιαφέρων και γενικά έχει νεκρή ζωή. Μετά του λέω αυτού του γνωστού μου, κάτσε ρε συ... εντάξει αυτοί είναι οι βλάκες... εμείς που είμαστε οι λογικοί και έξυπνοι τι κάνουμε; Θέλεις αυτή η πόλη να πάει μπροστά, θέλεις εξελίξεις στην πόλη αλλά δεν κάνεις τίποτα και λες αυτούς βλάκες; Και τώρα που ανέφερα αυτό το σκηνικό θυμήθηκα κάτι άλλο που διάβασα ή άκουσα κάπου, έλεγε με λίγα λόγια ότι όσο οι ευπρεπείς άνθρωποι κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια... τότε δεν γίνεται τίποτα. Η μάλλων γίνεται, η μιζέρια και η βλακεία ζει και βασιλεύει.

lyrisias έγραψε:@filippos.xf
όσα είπες είναι σωστά, το ότι πρέπει να "ξυπνήσουν" είναι η λύση αλλά τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει αυτό?
για μένα πρέπει πρώτα να αποδυναμωθεί το οικονομικό σύστημα από το ίδιο το κράτος.
και μετα ένας ένας ξεχωριστά με την παιδεία που θα λάβει, θα πράξει κατά του.
με το να περιμένουμε να αλλάξει όλος ο κόσμος δεν γίνεται τπτ.
αλλά τώρα θα μου πεις υπάρχει το άλλο το πρόβλημα ποιος θα αλλάξει κάτι από τους πολιτικούς αφού κι εκείνοι χειραγωγούνται
όλα είναι φαύλος κύκλος για μένα...
δεν θέλω να αλλάξει ριζικά το σύστημα όπως λέει το zeitgeist το οικονομικό σύστημα είναι δίκαιο
δεν μπορώ να φανταστώ τα πάντα χωρίς λεφτά, σίγουρα θα προκύψουν άλλα προβλήματα.
" το οικονομικό σύστημα είναι δίκαιο" αρκεί να καλύψουμε τα τρυπάκια εκείνο που εκμεταλλεύτηκαν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
όσο αυτό που είπες με τις επιστήμες στο να δουλέψουν για ένα σκοπό, ναι σωστό, αλλά η επιστήμη δουλεύει για την επιστήμη και μόνο
για την γνώση βλ. Einstein το πρόβλημα δεν είναι η επιστήμη αλλά το πως την χρησιμοποιούμε.

@lyrisias αρχικά οι ευπρεπείς και συνειδητοποιημένοι πρέπει να γίνουν ένα, μια μπουνιά. Βέβαια όχι με σκοπό για να μπουν σε μια πραγματική μάχη για να πλακωθούν, καταλαβαίνεις πως το εννοώ. Για να ξεκίνησες ένα τέτοιο θέμα προφανώς σε απασχολεί και από αυτά που λες πιστεύω ότι θα έκανες πολλά για να αλλάξουν τα πράγματα γύρω μας. Έχω δίκαιο; Αν έχω δίκαιο τότε έχω να σου πω καλά νέα, είναι πολλοί οι άνθρωποι που τους ενδιαφέρει το περιβάλλων, η Γή, η κοινωνία και η ανθρωπότητα. Για να πω την αλήθεια δεν θεωρώ καλό το να δημιουργούνται όλο και περισσότερες ομάδες για τους ίδιους σκοπούς. Όταν βρίσκονται αυτού οι άνθρωποι, όταν το βλέπουν ότι δίπλα τους υπάρχουν καλοπροαίρετοι άνθρωποι με την ίδια φιλοσοφία με εσένα... τότε πρέπει να μείνουν μαζί... πρέπει να μένουν ενωμένοι οι άνθρωποι. Και καμία άλλη ομάδα δεν θα δημιουργείτε πέρα από την ίδια την ανθρωπότητα, δεν οραματιζόμαστε σήματα, σύμβολα, ονομασίες κτλ. είμαστε οι "άνθρωποι" και πράττουμε ως άνθρωποι. Οι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, να βοηθήσουν στις αλλαγές που ονειρεύονται και επιθυμούν, δεν χρειάζεται να κάνουν γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μπουν σε μια ομάδα με σκοπό να σώσουν τον κόσμο. Είμαστε οι άνθρωποι, πράττουμε ως άνθρωποι. Έχουμε την δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μας και το μυαλό, από εκεί και πέρα πρέπει να βάλουμε κάτω κάποιες πληροφορίες και να τις επεξεργαστούμε. Πρέπει να κάνουμε πράξεις στον μικρόκοσμο μας και να γνωρίζουμε ότι καθώς κάνεις πράξεις στον μικρόκοσμο σου στην ουσία κάνεις πράξεις στον έναν και μοναδικό κόσμο. Δεν έχει σημασία αν ένας ο ένας βρίσκετε στην Αυστραλία και άλλος στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από τους πολιτικούς, δεν περιμένω τίποτα από την τύχη, δεν περιμένω τίποτα από θεούς, δεν περιμένω τίποτα από την μοίρα. Όλα όσα θέλουμε είναι εδώ, όλα όσα θέλουμε είναι μέσα μας. Κοίτα δεν έχω έτοιμες λύσεις να αναφέρω, λύσεις σαν αυτές που περιμένεις να δεις... θα πω κάτι άλλο όμως. Απλά όσοι ενδιαφέρονται για να βρεθούν λύσεις, όλοι αυτού πρέπει να βρουν ο ένας τον άλλο και να οργανωθούν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενωμένοι. Μερικά στοιχεία που μου έρχονται τώρα στο μυαλό... αγνότητα, αγάπη, φαντασία, ειρήνη, οργάνωση, δικαιοσύνη, ελευθερία... πως σας φαίνονται αυτά τα στοιχεία; Δεν ξέρω απλά πρέπει να αποβάλλεται όσο μπορείτε περισσότερο το άγχος που ίσως νιώθεται και να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο σε μια κατάσταση "νιρβάνα". Ότι πληροφορία σκέφτεται αυτό το ρημάδι εκεί πάνω που ονομάζουμε εγκέφαλο, να την μετατρέπεται σε θετική ενέργεια... θετική πληροφορία. Η δουλεία είναι ίσως μια αναγκαστική αγγαρεία, η δημιουργικότητα είναι απόλαυση και προσφέρει. Αν σκεφτώ κάτι ή μου έρθει καλή ιδέα για αυτό το θέμα θα ξανά κάνω ποστ.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 26 Ιούλ 2009, 17:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 08 Ιούλ 2009, 23:44

Για τραπεζες μιλατε; Υπαρχει ενα ωραιο αρχαιο ρητο. Ομορφος κοσμος, Εβραικα πλασμενος. :sick: :sick:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 26 Ιούλ 2009, 06:20

Συμφωνώ πολύ με τα λόγια που είπε ο Bill Hicks...

Off topic:
Όσοι ΔΕΝ είδατε και θέλετε να δείτε την πολυσυζητημένη ταινία Zeitgeist, πρώτο και δεύτερο μέρος:
Zeitgeist: Η ταινία (2007)
Zeitgeist: Addendum (2008)

Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας: http://www.zeitgeistmovie.com/
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων