Πρέπει να κάνω ένα backup του /home μου γιατί ο δίσκος μου έχει βγάλει εδώ και καιρό μήνυμα από SMART για imminent failure. Δεν κάνω backup όλο το σύστημα γιατί είχα κάνει λάθος εξ' αρχής και έχω το /home μέσα στο λειτουργικό οπότε είναι ευκαιρία τώρα μιας που αλλάζω δίσκο να κάνω μία πιό σωστή εγκατάσταση.
Ο συγκεκριμένος οδηγός μου φάνηκε σχετικά απλός και αρκετά λεπτομερής .
Ξεκίνησα φορμάροντας ένα partition ενος εξωτερικού μου σε ext3 και μετά αφού μπήκα με liveCD και sudo nautilus, Show Hidden files, έκανα copy το /home στο partition του εξωτερικού.Το /home μου είναι πολύ μικρό (μόλις 3.8Gb) αλλά μετά από 1 - 1.5 Gb αντιγραφής
μου έβγαλε το ακόλουθο σφάλμα:

Και βέβαια αφού του έκανα skip για δοκιμή το έβγαλε μετά και σε άλλα αρχεία με την τελεία μπροστά.
Οπότε και σταμάτησα.Τι γίνεται λάθος;
Άλλες 2 απορίες:
1ον: Λέμε να αντιγράψουμε το περιεχόμενο του /home σωστά; To περιεχόμενο γιά μένα είναι ένας άλλος φάκελος με το όνομα του χρήστη που έχω (john-e). Αντιγράφω αυτόν τον φάκελο ή τα περιεχόμενα αυτόυ του φακέλου; Δηλαδή το περιεχόμενο του /home (φάκελος john-e)ή το το περιχόμενο /home/john-e (όοοοοολα τα αρχεία + τα κρυφά + τα ειδικά με τις τελείες μπροστά χύμα);
Και
2ον :
Το ext3 partition που έφτιαξα στον εξωτερικό μου (με το gparted) έχει δημιουργήσει μόνο του ένα φάκελο
lost and found . Μας πειράζει αυτό ή όχι;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.