Linux vs Windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Linux vs Windows

Δημοσίευσηαπό yodan000 » 29 Ιαν 2010, 20:36

Παιδιά σε τι είναι καλύτερα το linux από τα windows; Είμαι νέος στο linux και έχω το ubuntu 9.10 είναι καλό ή να βάλω κάτι άλλο;
yodan000
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Linux vs Windows

Δημοσίευσηαπό c7p » 29 Ιαν 2010, 21:37

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el, το αν είναι καλύτερο το ένα λειτουργικό από το άλλο είναι κάπως υποκειμενικό, αφού ο χρήστης διαλέγει το λειτουργικό με βάση κάποια κριτήρια (θέλω παιχνίδια => windows) και ανάλογα το υποστηρίζει.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 29 Ιαν 2010, 21:48

Off topic:
@yodan000 πρώτα από όλα ... καλώς ήρθες στην κοινότητα! :)

Καλό είναι να φτιάξεις την υπογραφή σου σύμφωνα με τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους του φόρουμ (δες στην υπογραφή μου), για να σε βοηθάνε τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας πιο εύκολα.

c7p έγραψε:http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el, το αν είναι καλύτερο το ένα λειτουργικό από το άλλο είναι κάπως υποκειμενικό, αφού ο χρήστης διαλέγει το λειτουργικό με βάση κάποια κριτήρια (θέλω παιχνίδια => windows) και ανάλογα το υποστηρίζει.

Έχει δίκιο ο c7p σε αυτά που ανέφερε, ρίξε μια ματιά στον σύνδεσμο που παρέθεσε για να μάθεις σε τι είναι καλύτερο το Linux. Επίσης να έχεις υπόψιν σου ότι το λειτουργικό είναι για τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι για το λειτουργικό, οι ελευθερίες που παρέχονται από το Linux είναι πολλές. ;)

Μετέφερα το θέμα στην ενότητα :arrow: Περί Τεχνολογίας

filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 30 Ιαν 2010, 03:40

Το κύριο πλεονέκτημα του Linux είναι ο σεβασμός προς την πνευματική και ψηφιακή ελευθερία σου.
Σέβεται τόσο τον χρήστη ώστε δίνει την επιλογή να συνυπάρξει με άλλα λειτουργικά. Αν δλδ εγκαταστήσεις Linux, σου δίνει επιλογή να χρησιμοποιείς και τα windows στο ίδιο pc και ακόμα να έχεις και πρόσβαση στους σκληρούς των windows μέσα από το ίδιο το Linux. Δεν απαιτεί από 'σενα δλδ να ξεχάσεις τον προηγούμενο τρόπο χρήσης του υπολογιστή σου. Τα windows, από την άλλη, με το που τα εγκαταστήσεις ούτε τα ενδιαφέρει αν έχεις άλλο λειτουργικό πάνω, ούτε θέλουν να σε αφήσουν να έχεις πρόσβαση στους σκληρούς του άλλου λειτουργικού.
Το Linux, σε αφήνει ακόμα, να το δοκιμάσεις χωρίς καν να το εγκαταστήσεις. Οπότε, αν δεν σου αρέσει το πετάς και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Εδώ έχει μια μικρή, ευανάγνωστη περίληψη των αρετών του. Θα σου πρότεινα να το διαβάσεις, δεν θα σου πάρει πάνω από 30 δευτερόλεπτα. :thumbup:
Αν κατανοήσεις αυτή τη φιλοσοφία του, τότε θα θεωρήσεις δευτερεύοντα τα όποια τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία υπερτερεί ή υστερεί έναντι των άλλων λειτουργικών.
Πάντως, σε περίπτωση που το δοκιμάσεις, να είσαι ανοιχτός και να μην περιμένεις να βρεις απλά μια δωρεάν έκδοση των windows, γιατί τότε δεν θα σε ικανοποιήσει. Κάθε καινούριο σύστημα χρειάζεται κάποιο χρόνο για την εκμάθησή του.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 30 Ιαν 2010, 03:58

Το Linux ρίχνει δραστικά την πίεση. Ειδικά σε οξύθυμους χρήστες σαν και εμένα που έβραζαν από θυμό κάθε φορά που πετάγονταν στη οθόνη κάθε λίγο και λιγάκι μηνύματα για missing dll, για runtime error (ακόμα δεν έχω ιδεα τι σημαίνει αυτό), όταν έπρεπε να επανεκκινησω τον υπολογιστή μετά από κάθε update, τα update που έπαιρναν ώρα και φόρτωναν τη μνήμη απίστευτα, όταν έμπαινα στο site της MS για να βρω λύση σε κάποιο πρόβλημα και δεν καταλάβαινα την τύφλα μου μέσα σε κείνο το χάος και πάει λέγοντας. :lol: :lol:
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (el_GR.UTF-8),
3 AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 4032 MiB ‖ Gigabyte GA-MA770T-UD3
4 nVidia GT215 [GeForce GT 240] [10de:0ca3] (rev a2)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 30 Ιαν 2010, 11:08

Μπράβο σου καταρχήν για την ερώτηση και την απορία σου σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Linux...
Αυτό σημαίνει ότι κάτι σε έκανε να αναρωτηθείς σχετικά με το λειτουργικό που χρησιμοποιείς και να ψάξεις και κάτι άλλο;! :D

Όπως σου είπαν και τα παιδιά η φιλοσοφία του Linux σε πάει μακριά και αν την κατανοησεις θα καταλάβεις την ελευθερία που δίνει και τα προτερήματα αυτής...
Γενικά δώσε προσοχή στα όσα αναφέρθηκαν και βασικό να μας πείς τη χρήση του υπολογιστή... :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yodan000 » 30 Ιαν 2010, 16:29

Όταν λες τη χρήση του υπολογιστή τι εννοείς;
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu Gnome τελευταία έκδοση
3 Intel Core i3 CPU M 370 2.40GHz ‖ RAM 3819 MiB ‖ Acer Aspire 5742G
4 NVIDIA Corporation Device [10de:0df1] (rev a1)
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1692] (rev 01) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002e] (rev 01)
yodan000
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 30 Ιαν 2010, 17:03

yodan000 έγραψε:Όταν λες τη χρήση του υπολογιστή τι εννοείς;

Πχ για κάποιο που η χρήση του υπολογιστή είναι "παιχνίδια όλη μέρα με κάθε νέο που βγαίνει" δεν κάνει το linux.
Ουσιαστικά εννοεί τι εφαρμογές χρησιμοποιείς.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 30 Ιαν 2010, 17:20

yodan000 έγραψε:Παιδιά σε τι είναι καλύτερα το linux από τα windows; Είμαι νέος στο linux και έχω το ubuntu 9.10 είναι καλό ή να βάλω κάτι άλλο;

Καταρχην μολις κανεις το linux ετσι οπως τα θες εσυ...Πιστεψε με μετα θα κανεις παρα πολυ καιρο να ανοιξεις παραθυρα (windows)...
Αξιζει να βαλεις linux και μιας και εισαι καινουργιος κρατα την διανομη που εβαλες (ubuntu 9.10)...
Μεσα απο το forum μπορεις να βρεις οδηγους που θα σε βοηθησουν να κανεις πολλα πραγματα που ισως να σε ενδιαφερουν...
How to...: http://forum.ubuntu-gr.org/viewforum.php?f=9
Οτι προβλημα εχεις, απλα κανε μια ερωτηση εδω... :)
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tripus » 04 Μάιος 2011, 04:02

Ένας ακόμη λόγος για μένα (που νομίζω δεν αναφέρθηκε) είναι ότι μπουτάρουν γρήγορα και είναι άμεσα διαθέσιμα προς χρήση. Με το που δεις την επιφάνεια εργασίας κατευθείαν μπορείς να ανοίξεις τον browser π.χ.
Στα win αφού ανοίξουν είσαι αναγκασμένος να περιμένεις να ανοίξουν antivirus κλπ...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Kubuntu 11.04 σε 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: AMD Phenom II X4.995 (3,2GHz, 8MB) │ 4GB RAM │ ATI 5770 1GB │Audigy2 │ 26" Samsung 1360 x 768
Άβαταρ μέλους
tripus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας