Συντονιστής: konnn

Star_Light έγραψε:stamatiou έγραψε:Αυτό το %p στην printf τι είναι; Πρώτη φορά το βλέπω! Έγραψα στο terminal man printf αλλά μου έβγαλε (μάλλον) μια εντολή του bash...
Ο μορφοποιητης %p φιλε σταματιου χρησιμοποιειται απο την ANSI τυποποιηση εχω διαβασει πως αν για καποιο λογο ο μεταγλωτιστης σου δεν το υποστηριζει μπορεις να δοκιμασεις με τους %u ή %lu .
Btw Με αυτη την "παρουσιαση" που εκανα καταλαβα και τα *s1=*s2 γιατι μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε απευθειας αλλωστε οι συμβολοσειρες ειναι πινακες χαρακτηρων. Τωρα μενει μονο να καταλαβω γιατι *save=s1;
και return save; Απλα δεν καταλαβαινω το γεγονος οτι δηλαδη το *save περιμενει δεξια τιμη λογω αστερισκου αρα πως του βάζουμε εμεις αριστερη τιμη... εχω φαει κομπλα σε αυτο γερη. Παω να ψωνισω τιποτα απο το σουπερμαρκετ και επανερχομαι.![]()
Π.Σ Α δεν ανηκει τελικα το %p στα στανταρ?

stamatiou έγραψε:Να ρωτήσω τώρα κάτι άσχετο;
1. Ποιο είναι το μέγεθος ενός αριθμού που είναι από το 0-255;
2. Αν θέλουμε να βάλουμε μερικά 0 σε ένα μια ακολουθία από bits χωρίς να αλλοιωθεί, η μόνη λύση είναι να τα βάλουμε στην αρχή;
typedef struct myrecord {
int n;
float x;
char s[10+1];
} MyRecord;
int main( void )
{
...
printf( "%d\n", sizeof(MyRecord) );
...
}
int nbits = sizeof( MyRecord ) * 8;

stamatiou έγραψε:Ωπ, το char *save = s1 νόμιζα πως ήταν ότι το save κάνει point στο s1. Αν θέλουμε να το κάνουμε να πάρει απλά την τιμή τι πρέπει να κάνουμε;
char *save;
save = s1;

migf1 έγραψε:stamatiou έγραψε:Ωπ, το char *save = s1 νόμιζα πως ήταν ότι το save κάνει point στο s1. Αν θέλουμε να το κάνουμε να πάρει απλά την τιμή τι πρέπει να κάνουμε;
Το char *save = s1; ισοδυναμεί με:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
char *save;
save = s1;
Οπότε ο δείκτης save δείχνει εκεί που δείχνει και ο s1... δηλαδή στον 1ο χαρακτήρα του s1
char *save=s1; 

migf1 έγραψε:
...
Όταν μιλάμε για unsigned μπορείς να το υπολογίσεις και μόνος σου, αφού το κάθε bit είναι ουσιαστικά μια δύναμη του 2, ξεκινώντας από την 0. Για παράδειγμα σε ένα byte, που έχει δλδ 8 bits, η μέγιστη τιμή που μπορεί να φιλοξενήσει υπολογίζεται ως εξής:
2^0 + 2^1 + 2^2 + 2^3 + 2^4 + 2^5 + 2^6 + 2^7 (που ισούται με 255)
...