Κολάει ο browser  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Κολάει ο browser

Δημοσίευσηαπό jim04 » 10 Φεβ 2012, 03:49

Καλημέρα,

Έχω καταφέρει και έχω βγάλει άκρη με το Linux αλλά έχω ένα πρόβλημα το οποίο αν δε λυθεί θα επιστρέψω δυστυχώς στα Windows. Ως browser χρησιμοποιούσα τον Chrome και τώρα έβαλα τον Chromium τον οποίο θεωρώ λίγο πιο ελαφρύ. Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Αν ανοίξω λίγες καρτέλες ο browser κολλάει, αν περάσουν ώρες που είναι ανοιχτός ο υπολογιστής πάλι κολλάει ο browser με αποτέλεσμα να κολλάει όλος ο υπολογιστής. Θέλω να μου προτείνετε κάποιον browser που να μην κολλάει. το linux θεωρούνται πιο ελαφριά από τα Windows αλλά δεν νομίζω.

Από παλιότερα θέματα που έψαξα βρήκα το http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?t=16201 αλλά επειδή είναι λίγο παλιό είπα να ρωτήσω.
jim04
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Κολάει ο browser

Δημοσίευσηαπό headless » 10 Φεβ 2012, 08:22

jim04 έγραψε:
Αν ανοίξω λίγες καρτέλες ο browser κολλάει, αν περάσουν ώρες που είναι ανοιχτός ο υπολογιστής πάλι κολλάει ο browser με αποτέλεσμα να κολλάει όλος ο υπολογιστής. Θέλω να μου προτείνετε κάποιον browser που να μην κολλάει. το linux θεωρούνται πιο ελαφριά από τα Windows αλλά δεν νομίζω..

jim04 έγραψε:Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz ‖ RAM 1001 MiB ‖ nVidia NV34 [GeForce FX 5200]

Το πρόβλημα δεν νομίζω οτι είναι στο software αλλά στο υλικό του υπολογιστή σου ο οποίος είναι δυστυχώς πλέον αρκετά απαρχαιωμένος.
Αυτό, σε συνδυασμό με το οτι και οι ιστοσελίδες είναι από την πλευρά τους πολύ πιο απαιτητικές από παλιότερα,καθώς δεν είναι σκέτα walls of text αλλά έχουν πολύ interactive περιεχόμενο και multimedia embedded. (συνηθως σε flash δυστυχώς)
Θα πρότεινα να αναβαθμίσεις λίγο την μνήμη,γιατί με 1 Gb είσαι στο όριο.
Επίσης θα πρότεινα να εγκαταστήσεις κάποιο πρόσθετο σε στύλ flashblock, για να φορτώνεις τουλάχιστον εσύ όποιο flash θέλεις κατα βούλησιν.
Χρησιμοποιείς κάποιον κλειστό οδηγό για την FX 5200; ( για να το δείς αυτό τρέξε το jockey-gtk )
Επίσης όταν σου ξανασυμβεί αυτό το «κόλλημα» τρέξε στο τερματικό την εντολή top και πόσταρε τα αποτελέσματα εδώ μέσα σε [code] tags.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 10 Φεβ 2012, 10:08

Εκτός την πρόταση του headless , θα σου προτείνω να δοκιμάσεις και τον epiphany browser .
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό OPanos » 10 Φεβ 2012, 10:16

Δεν είναι θέμα software.

Άνοιξε μόνο μια καρτέλα (σε οποιονδήποτε browser) και πήγαινε στο site του sport-fm (από τα πιο απαιτητικά σε flash) και δες την συμπεριφορά του υπολογιστή σου :)
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim04 » 10 Φεβ 2012, 13:33

ΠΑιδιά βλέπω ότι όλοι συμφωνείτε ότι είναι πρόβλημα hardware. Επομένως εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το ubuntu είναι πιο βαριά από τα ΧΡ γιατί με τα ΧΡ τόσα χρόνια δεν είχα κάποιο πρόβλημα...
jim04
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 10 Φεβ 2012, 13:50

jim04 έγραψε:ΠΑιδιά βλέπω ότι όλοι συμφωνείτε ότι είναι πρόβλημα hardware. Επομένως εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το ubuntu είναι πιο βαριά από τα ΧΡ γιατί με τα ΧΡ τόσα χρόνια δεν είχα κάποιο πρόβλημα...

Δεν είναι και τόσο παράλογο αυτό αν το καλοσκεφτείς.
Από την Βικιπαίδεια:
Βικιπαίδεια έγραψε:Κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου 2001 σε δύο εκδόσεις: την Windows XP Home Edition που προορίζεται για οικιακούς χρήστες και την Windows XP Professional που περιλαμβάνει επιπλέον δυνατότητες όπως υποστήριξη για διπλό μικροεπεξεργαστή και την δυνατότητα σύνδεσης σε έναν τομέα (domain). Τα γράμματα XP προέρχονται από την λέξη "Experience" (εμπειρία) .

Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Windows_XP
Το Ubuntu 11.10 κυκλοφορεί ακριβώς 10 χρόνια μετά, όταν οι υπολογιστές πλέον έχουν εντελώς άλλες δυνατότητες. Επιπλέον το Ubuntu δεν είναι ο τύπος της διανομής που έχει ως στόχο να χρησιμοποιείται σε παλιά μηχανήματα, αλλά στοχεύει στην παροχή πληθώρας λειτουργιών και διευκολύνσεων.
Αυτά, όπως είναι λογικό, επιβαρύνουν τον υπολογιστή.

Αν το ζητούμενο είναι μία ελαφριά διανομή για να τρέχει σε μηχάνημα Pentium, τότε υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις από το Ubuntu, όπως οι Xubuntu, Lubuntu η Bodhi Linux (της οποίας μπορείς να δεις μία παρουσίαση πατώντας πάνω της στην υπογραφή μου) και άλλες ακόμα ελαφρύτερες (Archbang, Crunchbang, Puppy Linux, Tiny Core κ.α)
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim04 » 10 Φεβ 2012, 13:55

Επειδή βλέπεις τις δυνατότητες του υπολογιστή μου, θα ήθελα να μου προτείνεις ΜΙΑ διανομή η οποία θα μπορέσει να στηρίξει το μηχάνημα μου, να έχει μία καλή κοινότητα όπως το Ubuntu.
jim04
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 10 Φεβ 2012, 14:15

οκ καταρχήν να τα πιάσουμε ένα ένα πριν βιαστείς να βγάλεις λάθος συμπεράσματα... Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι το ubuntu και συγκεκριμένα η έκδοση 11.04 ,11.10 είναι από τις πιο βαριές εκδόσεις linux που υπάρχουν... Δεν είναι έτσι όλο το linux και όλες οι εκδόσεις... Δοκίμασε ας πούμε πρώτα την έκδοση ubuntu 10.04 που είναι μακράς διάρκειας υποστηριζόμενη(LTS) ή την stable έκδοση debian και τότε σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη ως προς την σταθερότητα και για το πιο είναι πιο γρήγορο και ελαφρύ... H περίμενε μέχρι τέλη του Απριλίου που θα βγεί η νέα έκδοση LTS (Long term support) για να συγκρίνεις την ταχύτητα...

Αλλά επειδή είχα και εγώ το ίδιο περίπου μηχάνημα με εσένα αλλά με ATI κάρτα γραφικών σε διαβεβαιώ ότι μια χαρά γρήγορο είναι το μηχάνημα σου... Οπότε μάλλον κάτι φταίει είτε με το flash player είτε με τον driver της NVidia ή κάτι ανάλογο... Δώσε μας όμως περισσότερες πληροφορίες... Έχεις κάνει τα απαραίτητα updates? Ποιο flash player χχρησιμοποιείς? Της adobe ή το open source gnash? Ποιο driver έχεις? Τον opensource ή τον ιδιοταγή της Nvdia? Επίσης δοκίμασε με τον firefox στον οποίο εγκατέστησε το πρόσθετο flashblock το οποίο μπλοκάρει όλα τα flash application όπως διαφημίσεις στις ιστοσελίδες ,video και ότιδήποτε τρέχει με flash, και δοκίμασε να τρέξεις τον firefox και με ενεργοποιημένα τα πρόσθετα αλλά και με απενεργοποιημένα ώστε να δεις μήπως τον κολάει κάποιο πρόσθετο... Επίσης δοκίμασε να τρέξεις και σε ασφαλή λειτουργία το ubuntu να δουμε μήπως ζορίζουν τον υπολογιστή σου τα γραφικά, δηλαδή μήπως φταίει κάτι με την κάρτα γραφικών... Μία μεγαλήτερη μνήμη ram θα βοηθούσε επίσης πάρα πολύ αφου λογικά όσα περισσέτορα tabs ανοίγεις στον broswer τόσο περισσότερη ram θα δεσμεύει...

Επίσης επειδή με πρόλαβε ο Fkol K14 να πώ ότι δεν χρειάζεται να βάλεις καμία πιο περίπλοκη διανομή... Εγώ έχω βάλει σε έναν Pentium 3 800Mhz και 384 Μb ram τα debian stable και ασφαλώς είναι αργά αλλά μια χαρά δουλεύει ο υπολογιστής και ο firefox ανοίγει πιο γρήγορα από ότι στα windows 7 στο laptop της υπογραφής μου. Επίσης πριν 3 μέρες εγκατέστησα το ubuntu 10.04 LTS σε έναν athlon 400κάτι Mhz με 1 gb ram και πετούσε στην κυριολεξία ενώ με τα 11.10 που δοκίμασα σερνόταν αφάνταστα... Δοκίμασε πρώτα την 10.04 LTS και τα debian stable(θα σου είναι λίγο πιο δύσκολο να κάνεις εγκατάσταση τον driver της κάρτας γραφικών στο debian αλλά θα βρείς πολύ εύκολα βοήθεια ακόμη και από εδώ) πριν καταφύγεις σε κάποια λιγότερη διαδεδομένη και δυσκολότερη έκδοση linux όπως αυτές που προτείνει ο Fkol στην οποία ίσως δεν βρεις τόσο εύκολα βοήθεια και τα ξαναλέμε αν έχεις ακόμη πρόβλημα..
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 10 Φεβ 2012, 14:16

Αν μιλάμε για τον υπολογιστή της υπογραφής σου:

1. Εγκατέστησε το adblock plus:
chrome/chromium: http://adblockplus.org/en/chrome
firefox: http://adblockplus.org/en/firefox

Κλείσε και άνοιξε ξανά τον browser.

2. Εγκατέστησε το preload πακέτο από το software center. Επανεκκίνησε τον υπολογιστή.

3. Έχεις εγκαταστήσει τους οδηγούς nvidia-current από το "Additional drivers" (jockey-gtk);
Επανεκκινησε τον υπολογιστή όταν τελειώσει η εγκατάσταση.
Μετά δώσε το αποτέλεσμα των παρακάτω εντολών:
Κώδικας: Επιλογή όλων
lsmod

4. Μήπως δεν έχεις εγκαταστήσει swap; Ή Έχεις λίγο ελεύθερο χώρο;
Για να απαντήσουμε αυτές τις ερωτήσεις, δώσε το αποτέλεσμα των παρακάτω εντολών:
(Εκτέλεσε τις εντολές μια-μια!)
Κώδικας: Επιλογή όλων
df -h
free -m
swapon -s
top -b -n 1|head -n 30

5. Κάνε log out. Δίπλα από το όνομα σου θα δεις ένα "γρανάζι"-κουμπί, όπως στην φωτογραφία: http://imgur.com/cgQMz
Επιλέγεις το unity 2d.

6.Για ποιες ιστοσελίδες μιλάμε; Δώσε συνδέσμους.
Τελευταία επεξεργασία από medigeek και 10 Φεβ 2012, 23:47, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 10 Φεβ 2012, 14:27

jim04 έγραψε:Επειδή βλέπεις τις δυνατότητες του υπολογιστή μου, θα ήθελα να μου προτείνεις ΜΙΑ διανομή η οποία θα μπορέσει να στηρίξει το μηχάνημα μου, να έχει μία καλή κοινότητα όπως το Ubuntu.

Δεν μπορώ να ξέρω για τις άλλες κοινότητες, η μόνη επαφή μου με κοινότητα ΕΛΛΑΚ ως μέλος είναι αυτό το Forum. Ως επισκέπτης δε, έχω και μία ιδέα όσον αφορά τα Αγγλόφωνα fora των διανομών Bodhi Linux και Sabayon Linux. Και τα 2 είναι καλά, το Sabayon ξέχνα το πάντως, δεν είναι για Pentium.

Για οποιαδήποτε Ubuntu-based διανομή, μπορείς να ανατρέχεις στους οδηγούς και τα How-to αυτού του forum, καθώς όλες είναι συμβατές μεταξύ τους.
Απλά, θα πρέπει να έχεις υπ' όψιν πως για θέματα εξειδικευμένα για την κάθε διανομή (κάτι που να έχει δηλαδή σχέση με τα XFCE, LXDE, E17) είναι πιθανότερο να υπάρχουν λιγότεροι που να ξέρουν να σε κατατοπίσουν σχετικά από ότι για KDE ή Gnome.

Αν θες μία κατάταξη των Ubuntu-based διανομών με βάση το «βάρος» τους, η διαπίστωσή μου είναι (από το ελαφρύτερο προς το βαρύτερο):
#1. Bodhi Linux
#2. Lubuntu (με όχι μεγάλη διαφορά από το Bodhi)
#3. Xubuntu
#4. Ubuntu - Linux Mint
#5. Kubuntu - Pear OS
#6. Linux Mint KDE

Τα Pear OS και Linux Mint KDE τα έχω δει μόνο σε εικονική μηχανή, όλα τα άλλα (έστω και δοκιμαστικά για λίγο) σε κανονική εγκατάσταση.
Το ποια θα ήταν η δική μου προτίμηση, νομίζω πως είναι φανερό αν αναλογιστείς ότι επέλεξα να κάνω την παρουσίαση του Bodhi Linux. Αν αποφασίσεις να περάσεις σε αυτή και χρειάζεσαι προτάσεις για κάποιες ελαφριές εφαρμογές, στη διάθεσή σου εφόσον ξέρω.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet