jim04 έγραψε:Επειδή βλέπεις τις δυνατότητες του υπολογιστή μου, θα ήθελα να μου προτείνεις ΜΙΑ διανομή η οποία θα μπορέσει να στηρίξει το μηχάνημα μου, να έχει μία καλή κοινότητα όπως το Ubuntu.
Δεν μπορώ να ξέρω για τις άλλες κοινότητες, η μόνη επαφή μου με κοινότητα ΕΛΛΑΚ ως μέλος είναι αυτό το Forum. Ως επισκέπτης δε, έχω και μία ιδέα όσον αφορά τα Αγγλόφωνα fora των διανομών Bodhi Linux και Sabayon Linux. Και τα 2 είναι καλά, το Sabayon ξέχνα το πάντως, δεν είναι για Pentium.
Για οποιαδήποτε Ubuntu-based διανομή, μπορείς να ανατρέχεις στους οδηγούς και τα How-to αυτού του forum, καθώς όλες είναι συμβατές μεταξύ τους.
Απλά, θα πρέπει να έχεις υπ' όψιν πως για θέματα εξειδικευμένα για την κάθε διανομή (κάτι που να έχει δηλαδή σχέση με τα XFCE, LXDE, E17) είναι πιθανότερο να υπάρχουν λιγότεροι που να ξέρουν να σε κατατοπίσουν σχετικά από ότι για KDE ή Gnome.
Αν θες μία κατάταξη των Ubuntu-based διανομών με βάση το «βάρος» τους, η διαπίστωσή μου είναι (από το ελαφρύτερο προς το βαρύτερο):
#1. Bodhi Linux
#2. Lubuntu (με όχι μεγάλη διαφορά από το Bodhi)
#3. Xubuntu
#4. Ubuntu - Linux Mint
#5. Kubuntu -
Pear OS#6. Linux Mint KDE
Τα Pear OS και Linux Mint KDE τα έχω δει μόνο σε εικονική μηχανή, όλα τα άλλα (έστω και δοκιμαστικά για λίγο) σε κανονική εγκατάσταση.
Το ποια θα ήταν η δική μου προτίμηση, νομίζω πως είναι φανερό αν αναλογιστείς ότι επέλεξα να κάνω την παρουσίαση του Bodhi Linux. Αν αποφασίσεις να περάσεις σε αυτή και χρειάζεσαι προτάσεις για κάποιες ελαφριές εφαρμογές, στη διάθεσή σου εφόσον ξέρω.