Μαθητές - Ubuntu

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Μαθητές - Ubuntu

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Σεπ 2009, 19:57

Σίμο καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά ο πωλητής/τεχνικός θα πρέπει να ξέρει να το υποστηρίξει το linux...
Για παράδειγμα γνώριζα δύο τεχνικούς... Ο ένας ήταν αποκλειστικά χρήστης των windows και το linux το γνώριζε εξ όψεως... Αποτέλεσμα, όποιος πελάτης αγόραζε netbook με linux και αφού δυσκολευόταν να εξοικιωθεί, το επέστρεφε και ζητούσε windows... Ο συγκεκριμένος τεχνικός μη μπορώντας να υποστηρίξει το linux, να του δείξει τα πλεονεκτήματα και τις εναλλακτικές (openoffice αντί για office) αναγκαζόταν να βάλει windows για να έχει το κεφάλι του ήσυχο... Στο τέλος για να αποφεύγει τυχόν παρόμοιες καταστάσεις, πρότεινε ΜΟΝΟ netbook με windows αντί για linux.

Σε αντίθεση, ο άλλος τεχνικός γνώριζε σε καλό επίπεδο το linux, με αποτέλεσμα να πρότεινε πάντα στους πελάτες netbook με linux... Και δείχνοντας τα πλεονεκτήματα του και τις εναλλακτικές, ο πελάτης έφευγε ευχαριστημένος και δεν ξαναεπέστρεφε για να ζητήσει windows... Και το ευχάριστο μάλιστα είναι ότι επέστρεφαν όχι για να ζητήσουν windows, αλλά για κάποιες επιπλέον απορίες που είχαν σχετικά με το linux... Παρατήρησε μάλιστα πως οι απορίες τους ήταν σε προχωρημένο γνωστικό επίπεδο, που σήμαινε πως ασχολήθηκαν με το λειτουργικό σε βάθος...

Εγώ πιστεύω πως από τη στιγμή που ο πελάτης/μαθητής δεν έχει ακουστά από linux, εξαρτάται στη διάθεση του πωλητή/τεχνικού τι θα του πουλήσει...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 30 Σεπ 2009, 20:03

Γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιος ακόμα κι αν ξέρει τα προτερήματα του linux, μπορεί να μην το διαλέξει;
Έχω φίλους που ξέρουν τι ακριβώς είναι το linux, αλλά προτιμούν τα windows γιατί εκεί κάνουν καλύτερα την δουλειά τους (αν και συνήθως αυτή η δουλειά είναι games).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Σεπ 2009, 20:05

tolis_01 έγραψε:Γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιος ακόμα κι αν ξέρει τα προτερήματα του linux, μπορεί να μην το διαλέξει;
Έχω φίλους που ξέρουν τι ακριβώς είναι το linux, αλλά προτιμούν τα windows γιατί εκεί κάνουν καλύτερα την δουλειά τους (αν και συνήθως αυτή η δουλειά είναι games).

Για games να πάνε να αγοράσουν PS3 και ναι παίζουν έως πρωί .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 30 Σεπ 2009, 20:06

Νομίζω πως ο πολύς ο κόσμος δεν συνειδητοποίησε ότι υπάρχει δεύτερο λειτουργικό (δεν νομίζω πως έχουν καταλάβει τι είναι λειτουργικό σύστημα , και δικαιολογημένα αφού κανένας δεν κάθισε να τους εξηγήσει ). Για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχουν την λανθασμένη εντύπωση υπολογιστής = windows. Όταν δουν τον όρο linux θα λογικά θα πουν "κανένα πρόγραμμα θα είναι μωρέ" . Όπως και να έχει στο τέλος θα μάθουν τι είναι linux ;) .

Επειδή βρίσκω πολύ κρίσιμο το σημείο αυτό για την διάδοση του στην χώρα μας δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι το linux είναι χάλια επειδή δεν είναι windows (άρα δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ). Σαν κοινότητα μπορούμε να βοηθήσουμε δημιουργώντας κάτι που να προσανατολίζει τον γονιό/μαθητή στο forum π.χ τα ποιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κάποιος στα netbook. Επιπλέον ο ιστότοπος πρέπει να προτρέπει τον μικρό χρήστη να ρωτήσει ότι θέλει π.χ στην αρχική σελίδα θα μπορούσε να μπει κάποιο κουμπί/εικόνα που να γράφει "Έχεις κάποια ερώτηση ή πρόβλημα με το σύστημα σου, εδώ είναι το μέρος που έψαχνες" και να παραπέμπει στο φόρουμ (φυσικά το μήνυμα μπορεί να είναι άλλο , το έγραψα για να μπείτε στον συλλογισμό μου ).

πολύ σωστά τα λέει ο bullgr
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 30 Σεπ 2009, 20:27

+1...Αν δεν κινηθουμε εμεις προς αυτους τοτε δεν θα γινει δουλεια...Το θεμα ειναι να μην μεινουμε στα λογια κ να το κανουμε πραξη!!!

@koukouvaou
Εγω προσωπικα θα ηθελα να ονομασεις το καταστημα που αναφερεις...
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 30 Σεπ 2009, 21:00

Saturn. To φυλλάδιο της προηγούμενης εβδομάδας.Δεν το έχω στα χέρια μου γιατί μου το έδωσαν στο αμάξι και την δευτέρα πήγα πλυντήριο.
Άλλα http://www.saturn.com.gr/pdf/saturn_catalogue_sigru.php?radnja=prva.
Στο τωρινό ηλεκτρονικό φυλλάδιο αναφέρετε και τα δυο λειτουργικά άλλα κοιταχτε πάνω δεξιά.
Εικόνα
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 01 Οκτ 2009, 09:17

Σαν μια πρώτη και μεμονωμένη κίνηση οι καθηγητές πληροφορικής που τώρα κάνουν τα πρώτα μαθήματα στο εργαστήριο στους μαθητές της πρώτης γυμνασίου θα μπορούσαν να εξηγήσουν στα παιδιά τι σημαίνει το dual boot και το ότι οι υπολογιστές τους θα έχουν και τα δύο λειτουργικά εγκατεστημένα,
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Οκτ 2009, 11:12

tolis_01 έγραψε:Γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιος ακόμα κι αν ξέρει τα προτερήματα του linux, μπορεί να μην το διαλέξει;

Δικαίωμα του καθενός είναι να διαλέξει ότι θέλει... Αλλά να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι έχει ΔΥΟ επιλογές, πράγμα που αποκρύπτεται εντέχνως για να πουλήσουν αυτό που συμφέρει τα πολυκαταστήματα και τις εταιρίες πληροφορικής... Και όταν λέω συμφέρει, δεν εννοώ μόνο οικονομικά (αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα με τις άδειες χρήσης) αλλά λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν... Και αντί να καταρτίσουν/επιμορφώσουν το τεχνικό τους προσωπικό σε ζητήματα linux, διαλέγουν την ανέξοδη λύση της μοναδικής επιλογής των windows.

Με λίγα λόγια, δεν θα τα βάψω μαύρα εάν πάρουν όλοι οι πιτσιρικάδες netbooks με windows... Αυτό που θέλω μόνο είναι να γνωρίζουν ότι έχουν δύο επιλογές και να μην τους το κρύβουν. Να ενημερωθούν τι είναι και αυτό το linux, και από εκεί και πέρα ας επιλέξουν ότι θέλουν.

Και κάτι τελευταίο: Για να πείσουμε κάποιον να χρησιμοποιεί κάτι, οτιδήποτε, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να πιστεύουμε οι ίδιοι μας σε αυτό για να μπορέσουμε να το υποστηρίξουμε... Εάν και οι ίδιοι μας δεν το πιστεύουμε, τότε και ο άλλος θα είναι διστακτικός... Εάν σε δει όμως σίγουρο και με αυτοπεποίθηση, τότε και αυτός θα πάρει τα πάνω του και θα προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 01 Οκτ 2009, 18:20

Τελικά μόλις παρέλαβα τον υπολογιστή της κόρης μου έναν Acer aspire one. Το αποτέλεσμα δεν το περίμενα. Ο υπολογιστής έχει προεγκατεστημένα το edubuntu στην έκδοση 9.04 και τα windows xp και διαθέτει αυτοκόλλητα desidned for windows και Ubuntu certified. Αν δεν κάνεις τίποτα στο ξεκίνημα ξεκινάει με edubuntu όπου χρειάζεται να δώσεις την τοποθεσία Athens, το πληκτρολόγιο Greek και όνομα και κωδικό του χρήστη. Μετά το σύστημα ξεκινάει και βρισκεσαι στην γνωστή επιφάνεια εργασίας του edubuntu. Στο συνοδευτικό χαρτί αναφέρει ότι πληροφορίες για τη χρήση του ubuntu ή για υποστήριξη από άλλους χρήστες μπορεί κανείς να βρει στην διεύθυνση http://www.ubuntu.com/support η οποία δυστυχώς είναι στα αγγλικά.
Το σύστημα είναι καλά στημένο και δουλεύει άψογα. Δεν το έχω ψάξει ακόμα αλλά η διαφορά από τα γυμνά windows είναι τεράστια. Δεν είχα το χρόνο να το ψάξω αναλυτικά αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις, θα επανέλθω με περισσότερα.
Αν όλοι οι υπολογιστές είναι στημένοι με τον ίδιο τρόπο, μια νέα εποχή ξεκινάει για το ubuntu και το ελεύθερο λογισμικό στη χώρα μας.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 01 Οκτ 2009, 18:26

da_perama1

ωραία νέα αλλά επιμένω στην ενημέρωση και εκπαίδευση και στους ίδιους τους καθηγητές για να μπορούν να απαντάνε και στις απορίες των παιδιών που θα έχουν (ίσος) κάποιο πρόβλημα/απορία με μία εφαρμογή.
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά