μαθητικό netbook

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: μαθητικό netbook

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 06 Οκτ 2009, 23:19

zan 73 έγραψε:Καλησπέρα. Εγώ λέω να προτιμήσω τον Toshiba διότι μου αρέσει κατά πολύ περισσότερο από τους άλλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά που διαβάζω κωλώνω...

με αυτά που ακούγονται καλύτερα να μην πάρεις toshiba. Πολύ καλό είναι το acer 751.

έγραψε:Εξακολουθώ και το σκέφτομαι όμως διότι υποθέτω ότι η δουλειά του σχολείου θα μπορεί να γίνεται (και θα γίνεται) μόνο με τα XP.

Δεν νομίζω. Ίσως είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά το ubuntu περιλαμβάνουν πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών, ενώ απ' ότι ενημερώθηκα τα xp είναι άδεια :clap: . Δεν έχουν τίποτα μέσα. Μόνο το office!! Πως θα κάνουν μάθημα στα windows και γιατί :lol:
Αυτό που με προβληματίζει είναι τα xandros. Ακούω συνεχώς αρνητικά σχόλια και πιστεύω πως δεν έπρεπε να υπάρχουν. Μόνο το ubuntu ήταν αρκετα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zan 73 » 07 Οκτ 2009, 00:18

Τι είναι τα xandros:
zan 73
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό smav » 07 Οκτ 2009, 09:23

Νεότερα:
Από το electroworld μας έδειξαν ένα mail που πήραν από toshiba όπου τους λένε να εξηγήσουν στους πελάτες ότι το φταίξιμο δεν είναι της toshiba, αλλά του υπουργείου που δεν είχε πει από την αρχή για dual boot (αρά οι τελευταίες παρτίδες μπορεί να είναι εντάξει). Επίσης τους δίνει ένα Link για να κατεβάσουν το linux και να το εγκαταστήσουν στα netbook των πελατών. Το electroworld μας είπε ότι δεν αναλαμβάνει κάτι τέτοιο (φαντάζομαι ότι καταστήματα με υπολογιατές όπως plaisio, multirama κλπ δεν θα έχουν πρόβλημα να το κάνουν), οπότε θα το πάω στην toshiba. Προσπάθησα να μπω χθες βράδυ στο Link αλλά δεν δουλεύει και έχω στείλει mail στην toshiba για να μου πει αν μπορώ να το κατεβάσω εγ'ω ή αν θα πρέπει να το πάω οπωσδήποτε από εκεί. Περιμένω σήμερα απάντηση. Αν δεν μπορέσω να το κατεβάσω (για μένα η καλύτερη λύση), θα πάω αύριο στην αντιπροσωπία να το αφήσω.
Εγώ προτείνω όποιος πάει να το αγοράσει, να το ανοίξει στο κατάστημα για να δει αν είναι όλα εντάξει. Πάντως σαν netbook μου αρέσει πολύ. Και το πληκτρολόγιο είναι πολύ καλό. Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα με το linux (που μου έχει σπάσει τα νεύρα), θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη.
smav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 07 Οκτ 2009, 10:36

Το να εγκαταστησεις το Ubuntu δεν ειναι το προβλημα... Το προβλημα ειναι οτι δεν θα εχει το σωστο σχολικο load με τα εκπαιδευτικα προγραμματα κλπ.

Δεν ξερω αν η κοινοτητα μπορει να κανει ενα "πακετο" για οσους εγκαθιστουν 'γυμνα' Ubuntu το οποιο να εγκαθιστα τα παντα-ολα με ενα διπλο κλικ (δεν θα ηταν εξυπνο να τους βαλουμε στο Terminal και να αρχισουνε τα sudo τη στιγμη που δεν ξερουν τι ειναι υπολογιστης... Δεν ξερω βεβαια και αν γινεται ευκολα...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό smav » 07 Οκτ 2009, 11:00

MakisM1 έγραψε:Το να εγκαταστησεις το Ubuntu δεν ειναι το προβλημα... Το προβλημα ειναι οτι δεν θα εχει το σωστο σχολικο load με τα εκπαιδευτικα προγραμματα κλπ.

το συγκεκριμένο update λογικά θα τα περιέχει όλα γιατί αναφέρεται στους σχολικούς υπολογιστές. Πάντως μέσα στο usb stick που ήταν μαζί με το netbook έχει και τα σχολικά προγράμματα οπότε θεωρητικά θα μπορούσα να τα φορτώσω. Αλλά προβληματίζομαι με το γεγονός ότι δεν 'εχω ξαναφορτώσει Linux και με το αν θα ισχύει η εγγύηση σε περίπτωση που κάνω καμιά πατάτα :? Γι' αυτό ασχολούμαι ακόμα με την αντιπροσωπία (πάλι δεν δουλεύει το site τους!!). Αλλιώς θα το είχα ήδη επιχειρήσει.
smav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 07 Οκτ 2009, 11:10

Ενα αλλο που καλο θα ηταν να περασει η κοινοτητα στα σχολεια.

Νομιζω οτι σε καποια απο τα netbooks, το Windows load ερχεται με MSOffice trial που ισχυει για 30 η 60 ημερες. Μετα πρεπει να το πληρωσεις η να το σπασεις! :problem:

Αν μπορεσουμε να πληροφορησουμε τα σχολεια οτι το Open Office υπαρχει και σε Windows version, ωστε να κατεβασουν αυτο, αν εχουν και dual boot, μπορει να μετοικισουν σε Ubuntu. Ετσι εκανα εγω... :D

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 07 Οκτ 2009, 11:20

MakisM1 έγραψε:Το να εγκαταστησεις το Ubuntu δεν ειναι το προβλημα... Το προβλημα ειναι οτι δεν θα εχει το σωστο σχολικο load με τα εκπαιδευτικα προγραμματα κλπ.

Είναι πρόβλημα αν αγοράσεις το φορητό και διαπιστώσεις ότι δεν είναι έτοιμος με μια έκδοση του Linux.
Αυτό που θέλουμε είναι οι μαθητικοί υπολογιστές να διατίθενται έτοιμοι με Linux και να μην τρέξουν οι μαθητές να κάνουν την εγκατάσταση οι ίδιοι.

MakisM1 έγραψε:Δεν ξερω αν η κοινοτητα μπορει να κανει ενα "πακετο" για οσους εγκαθιστουν 'γυμνα' Ubuntu το οποιο να εγκαθιστα τα παντα-ολα με ενα διπλο κλικ (δεν θα ηταν εξυπνο να τους βαλουμε στο Terminal και να αρχισουνε τα sudo τη στιγμη που δεν ξερουν τι ειναι υπολογιστης... Δεν ξερω βεβαια και αν γινεται ευκολα...

Έχουμε αναφερθεί ότι υπάρχει αποθετήριο, όπου είναι εφικτό να εγκαταστήσει κάποιος τα πακέτα από το διαδίκτυο, ή από CD εγκατάστασης ή από USB stick εγκατάστασης.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό smav » 08 Οκτ 2009, 08:44

Σήμερα το μεσημέρι θα πάω το netbook στην Toshiba για να φορτώσουν το linux. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το κάνουν, δηλαδή αν χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της εγκατάστασης μέσα από τα windows ή αν θα δημιουργήσουν ξεχωριστό partition. Έχω ακούσει ότι η πρώτη μέθοδος μπορεί να έχει προβλήματα. Εγώ θα ζητήσω να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό partition από τα windows. Μπορείτε να μου πείτε αν έχει κάποιο νόημα αυτό που λέω ή αν το ubuntu λειτουργεί το ίδιο καλά και με τις δυο μεθόδους;
smav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KeRber0s » 08 Οκτ 2009, 09:07

έγραψε:Σήμερα το μεσημέρι θα πάω το netbook στην Toshiba για να φορτώσουν το linux. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το κάνουν, δηλαδή αν χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της εγκατάστασης μέσα από τα windows ή αν θα δημιουργήσουν ξεχωριστό partition. Έχω ακούσει ότι η πρώτη μέθοδος μπορεί να έχει προβλήματα. Εγώ θα ζητήσω να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό partition από τα windows. Μπορείτε να μου πείτε αν έχει κάποιο νόημα αυτό που λέω ή αν το ubuntu λειτουργεί το ίδιο καλά και με τις δυο μεθόδους;

Απ' ότι γνωρίζω είναι καλύτερα να είναι σε ξεχωριστή εγκατάστση...! Και αυτό γιατί μία αστοχία στο partition ntfs θα προκαλέσει πρόβλημα και στα δύο λειτουργικά...! Οπότε ο χρήστης πρέπει να είναι προσεχτικός σχετικά με την χρήση των Windows... Και σκέψου και το εξής..! Αν ο μικρός αποφασήσει να κάνει πέρα τα XP...? Και θα αφήσει μόνο Linux..? Τότε με το wibi θα είναι ποιό δύσκολο...!

Η εγκατάσταση μάσα απο τα παράθηρα ειναι εικονική και όχι κανονίκη, δηλαδή δεν είναι μόνιμη!!
Είναι απλά να δοκιμάσεις να δεις πως θα είναι αν δεν θέλεις να κάνεις αμέσως κάποια εγκατάσταση!!
Ετσι θα έχεις πολλά,σοβαρά και το πιο πιθανό άλυτα προβλήματα! :idea:

Off topic:
Το παραπάνω alert είναι από άλλο topic... Special thanx to "vagrale13" :thumbup:
Ελπίζω να μην ζητήσει πνευματικά δηκαιώματα...! :lol:
Τώρα περισσότερες λεπτομέριες.. δεν μπορώ να σου πω! Απλά καλύτερα να απαιτήσεις να είναι εγκατάσταση σε καινούριο partition!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Κάτι έχω ακούσει ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04
Netbook HP 2140 ┃ CPU Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz ┃ RAM 1GB ┃ HD FUJITSU MHZ2160B
Off topic:
Με την δύναμη της αλήθειας όσο ζω θα κατακτώ το σύμπαν.
V for Vedeta
Άβαταρ μέλους
KeRber0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό smav » 08 Οκτ 2009, 20:35

Επιτέλους τελείωσα με αυτήν την ιστορία! Το πήγα στην Toshiba και μου βάλανε Ubuntu. Ελπίζω να το βάλανε σε διαφορετικό partition (τουλάχιστον έτσι μου είπαν όταν το παρέδωσα, αλλά δεν ξέρω πώς να το ελέγξω). Παρακάτω επισυνάπτω την οθόνη της επιλογής λειτουργικού και την πρώτη εικόνα που αντίκρισα μπαίνοντας στο ubuntu.

Εικόνα

Εικόνα

Γενικά, η εγκατάσταση έγινε γρήγορα (περίμενα 20-30 λεπτά να μου το φέρουν) και υπήρχαν κι άλλοι που πήγαιναν τα netbook τους για την ίδια δουλειά. Μάλιστα αν κάποιος δεν μπορεί να το πάει επιτόπου, μπορεί να το στείλει με acs δωρεάν (έχουν μια υπηρεσία collect and return). Οπότε αν κάποιοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα, ας επιλέξουν έναν από τους δύο τρόπους για να το πάνε στην toshiba.
smav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)