Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2010, 19:15
από mangelasakis
Τα ανεμιστηράκια δεν ξέρω να σου πω. Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ έξτρα ανεμιστηράκι και πάντα είχα αυτά που είχε το κουτί χωρίς κανένα πρόβλημα... Βέβαια 2 καλά ανεμιστηράκια πολύ πιθανόν να σου ρίξουν 0-10 βαθμούς την θερμοκρασία στν καλύτερη περίπτωση... επίσεις θα μπορούσες να αλλάξεις και το κουτί και να έπαιρνες ένα πιο καλό με καλύτερη κυκλοφορία του αέρα... Ακόμη και υδρόψυκτο μπορείς να πάρεις... Αλλά όλα αυτά είναι περιττά πιστεύω. Λοιπόν...
1)Κοίταξε αν είναι όλα τα ανεμιστηράκια και όλο το σύστημα σου καθαρά χωρίς σκόνες και χνούδια. (Αν δεν είναι μπορείς να πας σε ένα βενζινάδικο να το φυσίξεις ώστε να καθαρίσει. Προσοχή όμως μην τους κάνεις και αμμοβολή...)
2) έλεγξε αν τα ανεμιστηράκια δουλεύουν ικανοποιητικά (αν νομίζεις ότι δεν παρέχουν μεγάλη ροή αέρα τότε μπορείς να τα αλλάξεις)
3)Αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην θερμοκρασία και αυτό που ανεβάζει κυρίως την θερμοκρασία του συστήματός είναι η cpu. Για αυτό πρέπει να καθαρίσεις και να ελέγξεις το σύστημα ψύξης της cpu. (Ίσως χρειαστεί και να το αλλάξεις με ένα καλύτερο... εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ γιατί το θεωρώ περιττό και όχι και τόσο αποτελεσματικό μιας και η ψύκτρα που δίνει ο κατασκευαστής είναι καλών προδιαγραφών και ειδικά κατασκευασμένη για την cpu σου) Ακόμη πρέπει να ελέγξεις και να αντικαταστήσεις την πάστα που βάζεις μεταξύ του επεξεργαστή και της ψύκτρας του... Πάστα είναι μια αλοιφή που πουλάνε σε όλα τα καταστήματα με υπολογιστές και βοηθάει στην καλύτερη επαφή και ψύξη του επεξεργαστή από την ψύκτρα... Απλά βάζεις ένα λεπτό στρώμα από την από πάνω πλευρά του επεξεργαστή...

μετά από αυτά αν έχεις ακόμη πρόβλημα τότε απλά η cpu σου δουλεύει σε αυτές τις θερμοκρασίες...

Κοίταξε μήπως υπάρχει καμία εφαρμογή που τρέχει ασταμάτητα και σου τρώει πόρους από την cpu και για αυτό σου ανεβάζει θερμοκρασία... Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο να είναι δηλαδή θέμα software το πρόβλημα...