Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2008, 09:38
Γειά σας κι από εμένα.
Θα ήθελα τα φώτα σας!!!
Θέλω να πάρω ένα φορητό υπολογιστή και να του εγκαταστήσω το linux.
O υπολογιστής που σκέφτομαι είναι με τα εξής χαρακτηριστικά.
Μοντέλο : ACER EXTENSA 5220-205M08MI
Οθόνη : 15.4" WXGA+ TFT LCD, με τεχνολογία CrystalBrite, σε ανάλυση 1280 x 800 pixel, με υποστήριξη ταυτόχρονης εμφάνισης multi-window μεσω του GridVista.
Λειτουργικό Σύστημα : Microsoft Windows Vista Home Premium Ελληνική έκδοση.
Επεξεργαστής : Intel Celeron M στα 2GHZ
Μνήμη : 1024MB DDR2 , επεκτάσιμη μέχρι τα 4GB (περιλαμβάνει 2 modules)
Κάρτα Γραφικών : Intel GMA X3100 up to 224MB shared. Υποστηρίζει Microsoft DirectX 9.0 και ταυτόχρονη απεικόνιση σε άλλη οθόνη.
Σκληρός Δίσκος : 120GB
Οπτικός Δίσκος : DVDRW double-layer
Συνδεσιμότητα : 56K ITU V.92 Wake-on-Ring ready,10 / 100 / 1000Mbps Ethernet, Wake-on-LAN ready και Wireless 802.11a/b/g.
Θύρες Επικοινωνίας : 3 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x PC Card slot (Type II), 5-in-1 card reader (SD / MMC / MS / MS PRO / xD), 1 x Modem (RJ-11) port, 1 x Ethernet (RJ-45), 1 x speaker / headphone / line-out jack με υποστήριξη S/PDIF, 1 x microphone in jack, 1 x line-in jack, 1 x DC-in jack για AC adapter.
Νομίζετε ότι θα μπορέσω να βάλω linux (μάλλον ubundu) ή θα έχω προβλήματα με hardware κλπ?
Να σημειώσω ότι είμαι άσχετος από linux.
Εχω εμπειρία μιας εβδομάδας σε Mac os x
9 χρόνια τώρα είχα μόνο windows ...
Ο λόγος είναι ότι θέλω μια λύση για φορητό που να είναι πολύ οικονομικό(το παραπάνω μοντέλο έχει 380 ευρώ) αλλά δεν θέλω με τίποτα να ξαναγυρίσω σε windows...
Θα ήθελα τα φώτα σας!!!
Θέλω να πάρω ένα φορητό υπολογιστή και να του εγκαταστήσω το linux.
O υπολογιστής που σκέφτομαι είναι με τα εξής χαρακτηριστικά.
Μοντέλο : ACER EXTENSA 5220-205M08MI
Οθόνη : 15.4" WXGA+ TFT LCD, με τεχνολογία CrystalBrite, σε ανάλυση 1280 x 800 pixel, με υποστήριξη ταυτόχρονης εμφάνισης multi-window μεσω του GridVista.
Λειτουργικό Σύστημα : Microsoft Windows Vista Home Premium Ελληνική έκδοση.
Επεξεργαστής : Intel Celeron M στα 2GHZ
Μνήμη : 1024MB DDR2 , επεκτάσιμη μέχρι τα 4GB (περιλαμβάνει 2 modules)
Κάρτα Γραφικών : Intel GMA X3100 up to 224MB shared. Υποστηρίζει Microsoft DirectX 9.0 και ταυτόχρονη απεικόνιση σε άλλη οθόνη.
Σκληρός Δίσκος : 120GB
Οπτικός Δίσκος : DVDRW double-layer
Συνδεσιμότητα : 56K ITU V.92 Wake-on-Ring ready,10 / 100 / 1000Mbps Ethernet, Wake-on-LAN ready και Wireless 802.11a/b/g.
Θύρες Επικοινωνίας : 3 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x PC Card slot (Type II), 5-in-1 card reader (SD / MMC / MS / MS PRO / xD), 1 x Modem (RJ-11) port, 1 x Ethernet (RJ-45), 1 x speaker / headphone / line-out jack με υποστήριξη S/PDIF, 1 x microphone in jack, 1 x line-in jack, 1 x DC-in jack για AC adapter.
Νομίζετε ότι θα μπορέσω να βάλω linux (μάλλον ubundu) ή θα έχω προβλήματα με hardware κλπ?
Να σημειώσω ότι είμαι άσχετος από linux.
Εχω εμπειρία μιας εβδομάδας σε Mac os x
9 χρόνια τώρα είχα μόνο windows ...
Ο λόγος είναι ότι θέλω μια λύση για φορητό που να είναι πολύ οικονομικό(το παραπάνω μοντέλο έχει 380 ευρώ) αλλά δεν θέλω με τίποτα να ξαναγυρίσω σε windows...