Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2008, 19:30
από simosx
mondeo έγραψε:....

Κώδικας: Επιλογή όλων
05:00.0 Ethernet controller [0200]: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter [168c:001c] (rev 01)

Στους Οδηγούς Υλικού φαινόταν η κάρτα ως ενεργοποιημένη και σε λειτουργία αλλά στο εικονίδιο του δικτύου πάνω αριστερά μου έδειχνε μόνο την ethernet.
Γιά να εγκαταστήσω λοιπόν την Atheros έδωσα τις παρακάτω εντολές που βρήκα στο Ubuntu Forums:

sudo aptitude update && sudo aptitude -y install build-essential linux-headers-$(uname -r)
cd ~
wget -O driver.tar.gz http://snapshots.madwifi.org/madwifi-ha ... ent.tar.gz
tar xf driver.tar.gz
cd madwifi-*
make
sudo make install
echo ath_pci | sudo tee -a /etc/modules
sudo modprobe ath_pci

και δουλεύει κανονικά εκτός από το λαμπάκι.Σαφώς και δεν τρελλαίνομαι γι'αυτό.
Όσο γιά την κάμερα δυστυχώς το Cheese παρόλο που την βλέπει ως Acer Crystal Eye webcam(/dev/video0) αρνείται πεισματικά να δείξει εικόνα.

Μπράβο, κατάφερες να κάνεις εγκατάσταση τον οδηγό από πηγαίο κώδικα. Αφού δουλεύει, είσαι εντάξει.
Θα έχεις όμως πρόβλημα με κάθε ενημέρωση του πυρήνα, θα που χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση τον οδηγό ξανά (make install).
Για τώρα είσαι εντάξει. Για το θέμα για το λαμπάκι, νομίζω ότι είναι θετικό που δεν αναβοσβήνει. Αρκετά άτομα το βρίσκουν σπαστικό.
Νομίζω ότι με το νέο οδηγό που φτιάχνουν για atheros, θα είναι ενεργό. Ελπίζω να έχει επιλογή για απενεργοποίηση...
Ο άλλος τρόπος πάντως είναι με το να κάνεις blacklist τον ένα από τους δύο οδηγούς για κάρτες atheros (ath5k;) οπότε δε θέλει άλλη δουλειά.
Για τώρα πάντως, φαίνεται να είσαι εντάξει.

Για την βιντεοκάμερα, νομίζω ότι θα δείξει περισσότερα για το μοντέλο που έχεις η εντολή lsusb. Ακόμα, ψάξε στο αποτέλεσμα της dmesg για αναφορά στην κάμερα, για να δούμε τον οδηγό που επέλεξε το σύστημα. Και τα γράφεις εδώ.