Δημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2008, 03:53
comfuzio έγραψε:Καλησπέρα!
Είναι το πρώτο μου ποστ εδώ και θα ήθελα λίγη βοήθεια με το αυτό το laptop.
Μετά την εγκατάσταση μέσω wubi κάνει τον ήχο ότι μπήκε στο ubuntu αλλά από εικόνα δεν μου δείχνει τίποτα. Έχω πατήσει ctrl + alt + f1 και έδωσα στην console: sudo apt-get update & sudo apt-get upgrade
μετά restart και δεν λύθηκε το πρόβλημα μου....
Νομίζω ότι φταίει η vga μου που είναι Ati Radeon HD2600.
Μπορείτε να με βοηθήσετε με τα της κονσόλας;
Ευχαριστώ
Δοκίμασε να κάνεις boot απο ένα live dvd του ubuntu και να δεις αν φορτώνεται κανονικά χωρίς να κάνεις εγκατάσταση.
Δηλαδή θα κατεβάσεις το dvd του ubuntu, θα επιλέξεις στην εκκίνηση του pc να ξεκινήσει απο CD, θα βάλεις το DVD στο drive και θα πρέπει σε κάποια στιγμή να σου εμφανίσεις το bootloader του CD απο τον οποίο θα επιλέξεις την πρώτη επιλογή (Try Ubuntu without any change to your computer) η οποία θα πρέπει να σε βγάλει μετά απο λίγο σε κανονικό Destop του ubuntu.Δεν θα πειραχτεί το σύστημά σου, ούτε θα γραφτεί κάτι στο δίσκο.Όλα τα αρχεία θα φορτωθούν στην RAM.Αν όλα πάνε καλά πάει να πει οτι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας...
tonyspanos έγραψε:Φίλε αποκλείεται να φταίει η κάρτα γραφικών γιατί εγώ πριν λίγες ώρες τα έβαλα το ubuntu και μου την βρήκαν μια χαρά την radeon (έχω το a200-1j0, παραπλήσιο υλικό στις 15,4"). Πέρασα το ati xorg και το catalyst control center πανεύκολα. Επίσης σου προτείνω να το κάνεις κανονικό dual boot γιατί κατα πάσα πιθανότητα φταίει το wubi
Το πρόβλημα είναι μετά... σε εμένα π.χ. δεν βλέπει:
1ον Ασύρματο
2ον bluetooth
3ον ακουστικά
4ον μικρόφωνο + κάμερα
Σίγουρα θα τα βρεις μπροστά σου αυτά.
Τα hotkeys του laptop δουλεύουν?
Τα ενεργοποίησες?