Δημοσιεύτηκε: 27 Σεπ 2011, 09:43
mz412 έγραψε:Λογικά και τα 600W αρκετά δεν είναι;
Κριτήριο αγοράς τροφοδοτικού δεν πρέπει να είναι μόνο τα Watt, αλλά πόσα από αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα αληθινά 600W είναι υπέρ-αρκετά. Αν πρόκειται όμως για "no name" τροφοδοτικό και 1000W να αναγράφει πάλι για πέταμα θα είναι. Υπόψιν τα watt που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι για το μέγιστο που μπορεί να δώσει και όχι για συνεχόμενη κατανάλωση.
mz412 έγραψε:Δεν θα βάλω δύο κάρτες γραφικών (αν και ποτέ δε κατάλαβα γιατί να έχεις 2 μαζί)
Το καλό που σου θέλω. Η μητρική σου τις υποστηρίζει μονό στην θεωρία και όχι στην πράξη.
mz412 έγραψε:Επίσης σκέφτομαι να βάλω και καινούριο optical drive, όποιος έχει καμιά καλή πρόταση ας την καταθέσει (τώρα έχω έναν της sony, optiarc 7200 αλλά ***ιέται στο θόρυβο κάθε φορά που αντιγράφω κάτι).
Έχουν περάσει σχεδόν όλα από τα χέρια μου. Πλέον εσωτερικά ίδιες φθηνό-κατασκευές είναι. Η αύξηση του θορύβου είναι ευθέως ανάλογη της αύξησης περιστροφής, η οποία είναι φυσικό επακόλουθο της μεγιστοποίησης της ταχύτητας εγγραφής. Όλα το καταφέρνουν καλά αυτό.
mz412 έγραψε:Δύσκολο πράγμα η αναβάθμιση τελικά, δε ξέρω τι να πρωτοφτιάξω...
Αναλογούντος τις προτεραιότητες σου υπάρχουν και διαφορετικές λύσεις. Καταρχήν βρες τρόπο να αλλάξεις τις μνήμες 2x2 Gb από το κατάστημα με 1 των 4 Gb.
mz412 έγραψε:Ένας φίλος είπε ότι θα δουλεύουν single channel...(αν και δε ξέρω τι σημαίνει αυτό)
Περισσότερα για την Dual-channel αρχιτεκτονική εδώ.
mz412 έγραψε:Εν τέλει, πως θα καταλάβω πόσα watt χρειάζομαι;
Υπάρχουν κάποια εργαλεία αλλά δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους γι'αυτό:
Coolermaster power calculator, Thermaltake Power Supply Calculator, Journey Systems Power Supply Calculator, eXtreme Power Supply Calculator
Καλό είναι το τροφοδοτικό να μην λειτουργεί οριακά τόσο για το ίδιο όσο και για τα υπόλοιπα εξαρτήματα του PC. Προσπάθησε ώστε τα Watt του τροφοδοτικού που θα πάρεις να είναι περίπου 30-40% πάνω. Σου υπενθυμίζω ότι δεν κοιτάμαι μόνο τα watt στα τροφοδοτικά αλλά και τι efficiency δίνουν.