Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2012, 11:10
από Learner
madvinegar έγραψε:Η μπαταρια φορτιζει κανονικά μεχρι το 100% αλλα το capacity εξακολουθει να δειχνει 83% ... Κουλό...?

Όχι δεν είναι κουλό.
Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει (και αν έχω καταλάβει σωστά) οι μπαταρίες δεν έχουν ποτέ 100% capacity. Ίσως έχουν , όταν τις παράγει το εργοστάσιο .. την άλλη μέρα.. ναι , μπορεί να δεις 100% .

Στην δική μου (μιας και το laptop είναι σχετικά καινούριο) το capacity είχε φτάσει έως 93% αν θυμάμαι καλά. Άλλο πράγμα το capacity και άλλο η φόρτιση.
Θα πρέπει να αλλάξεις και τον τίτλο του θέματος..
Το capacity έχει σχέση με την χωρητικότητα σε mAh. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η χωρητικότητα είναι 3000mAh και στην τελευταία full φόρτιση είχε ικανότητα χωρητικότητας (capacity) 2498 mAh (83%). Αυτό δεν σημαίνει πως δεν φόρτισε πλήρως η μπαταρία .. αλλά ότι στην πλήρη φόρτιση της θα κρατάει λίγο λιγότερο απ' ότι λέει ο κατασκευαστής.
Το 83% είναι πολύ καλό capacity. Αν πέσει κάτω από 50% , τότε θα διαρκεί (στην full φόρτιση) τις μισές ώρες απ' ότι σου λέει ο κατασκευαστής.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός έτσι όπως τα είπα και επίσης αν κάπου σφάλω.. θα με διορθώσει κάποιος που τα ξέρει καλύτερα. Έτσι τα έχω καταλάβει εγώ.