Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2013, 15:08
από sotos21
Θα γράψω εν συντομία την δική μου ιστορία, για την μπαταρία του υπολογιστή της υπογραφής μου.
Αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2011 με την μπαταρία να διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες. (χρήση του υπολογιστή 95% ρεύμα 5% μπαταρία)
Με την μπαταρία μόνιμα πάνω στο laptop τον Απρίλιο του 2012 κρατούσε μία ώρα.
Από τον Οκτώβρη το 2012 κατά την εκκίνηση άρχισε να βγάζει μήνυμα το bios, για χαμηλή μπαταρία και η διάρκεια της είχε πέσει στην μισή ώρα.
Από τότε έχω βγάλει τελείως την μπαταρία και την χρησιμοποιώ κάθε Σαββάτο και Κυριακή για μισή ώρα(ένα επεισόδιο Two and a half men, με το μεσημεριανό γεύμα). Δεν έχει χάσει λεπτό από τότε.
Το πιο παράξενο όμως ήταν που μια φορά ο υπολογιστής, ενώ είχε πλήρη φορτισμένη μπαταρία, δεν χρησιμοποιήθηκε για 5 μέρες και όταν πήγαμε να τον ανοίξουμε δεν είχε καθόλου ρεύμα.
Επίσης παρατηρούσα ότι κάθε πρωί όταν τον σύνδεα στο ρεύμα (ενώ δεν είχε δουλέψει καθόλου με μπαταρία) φόρτιζε, που προφανώς σημαίνει ότι και κλειστός όταν είναι ο υπολογιστής η μπαταρία του χάνει ρεύμα(εφόσον είναι πάνω). Οι κύκλοι φόρτισης-εκφόρτισης που έκανε, ήταν η αιτία που σε ενάμιση χρόνο αχρηστεύτηκε η μπαταρία του, χωρίς να χρησιμοποιείται.
Προτείνω λοιπόν η μπαταρία να είναι μόνιμα πάνω στον υπολογιστή, αλλά όταν δεν τον δουλεύουμε και δεν είναι πάνω το καλώδιο τροφοδοσίας, τότε να βγάζουμε την μπαταρία.