Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2013, 15:55
από parenthesis
Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρω καινούριο laptop και χρειάζομαι τη γνώμη σας. :)
Μιας και θα είναι ο μοναδικός μου υπολογιστής, σκοπεύω γενικά να το έχω ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε μέρα, και να το κουβαλάω συχνά (σχολή - σπίτι - κλπ). Από χρήση, το θέλω κυρίως για προγραμματισμό, σερφάρισμα στο ίντερνετ, μουσική, ταινίες και τα περί σχολής.
Επίσης, βασικό αυτό, θα του περάσω από την αρχή ubuntu και fedora.

Μετά από ψάξιμο, έχω καταλήξει στα εξής δύο:
1) Toshiba Satellite U940-11G (σκέφτομαι να του βάλω από την αρχή μόνο SSD δίσκο 128G)
2) Dell Inspiron 14z (επεξεργαστής: i5 3317U στα 2.6GHz, GPU: Intel HD Graphics 4000)

Ουσιαστικά, οι δυνατότητες είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, απλά όπως βλέπω η Toshiba έχει πάρα πολύ καλή εγγύηση (No Matter What). Τώρα, με λίγο googling δεν κατάφερα να βρω πόσο καλή συμβατότητα έχουν με linux, αλλά γενικά έχω καταλάβει ότι στα dell δεν παίζει μεγάλο πρόβλημα.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν έχετε προσωπική εμπειρία από τις δύο αυτές εταιρείες, αν είναι ανθεκτικά τα μηχανήματα, αν θα έχω προβλήματα με linux, και γενικά ποιο μου προτείνετε να πάρω, γιατί έχω ψιλο-πελαγώσει (χώρια του ότι δεν μπορώ να τα βρω σε μαγαζί για να τα δω από κοντά :wtf: )!