Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2014, 20:08
Mademoiselle έγραψε:δεν θα κάνει εγκατασταση στο πισι, ετσι;
εχω κ ανασφαλειες >.<
Α απλώς να τα δοκιμάσεις θέλεις τώρα;
Αν είναι έτσι ναι, δεν θα γίνει εγκατάσταση.
Τώρα πρέπει να κάνεις εκκίνηση του υπολογιστή από το USB.Για να το κάνεις, κάνεις επανεκκίνηση και όταν ανοίγει ο υπολογιστής θα έχεις λίγα δευτερόλεπτα να πατήσεις κάποιο κουμπί για boot από το USB, ή να το επιλέξεις από το BIOS. Ξέρεις πως να το κάνεις αυτό;
Mademoiselle έγραψε:μου λέει να κάνει επανεκκινηση κ να μπει από το BIOS
μήπως να το δοκιμασω στο λαπτοπ; (του'χα ριξει κοκα-κολα, λειτουργει *σχετικά* καλά, απλά σε κάποια πλήκτρα βγαινει συνδυασμός γραμματων, πχ κγ, νψ...)
δεν μπορει να παθει τίποτα χειρότερο μετα την κοκα-κολα, ε;
Κάν' το σε όποιον υπολογιστή θέλεις.
Αν απλά για τώρα θες να δοκιμάσεις το Ubuntu χωρίς να το εγκαταστήσεις, όταν κάνεις εκκίνηση από το USB, κάπου θα σου εμφανίσει να επιλέξεις αυτό:

Μπορείς να πατήσεις λοιπόν «Try Ubuntu» (δοκιμή Ubuntu). Έτσι, θα φορτώσει ένα Live περιβάλλον του Ubuntu από το USB και θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις περιήγηση στο Ubuntu, να το δοκιμάσεις και να το χρησιμοποιήσεις, χωρίς αυτό να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σου (μόνο μην πατήσεις το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας που λέει "Εγκατάσταση Ubuntu").
Μόλις τελειώσεις, απλά κάνεις επανεκκίνηση. Δεν θα έχει γίνει καμία αλλαγή στον υπολογιστή.
Διάβασε προσεκτικά την απάντησή μου εδώ, περιέχει ότι χρειάζεται να ξέρεις.