Δημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2014, 23:48
από Learner
Μίλτος έγραψε:Θα είναι κρίμα να δώσω κάποια χρήματα (που δε μου περισσεύουν) και να έχω προβλήματα. Έτσι κι αλλιώς 95% Linux θα δουλεύω.
Ανακεφαλαιώνοντας, ψάχνω Laptop τελικά με κάρτα γραφικών nVidia ή Intel HD shared μνήμης ... εεεε;

Ένα άλλο ερώτημα είναι: ACER ή LENOVO

Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το Laptop. Αν δεν το θες για παιχνίδια, τότε η Intel 4000 θα σε καλύψει στις υπόλοιπες εργασίες.
Από τα δυο που παραθέτεις εγώ θα αγόραζα το Lenovo. (Λόγω καλύτερου χρονισμού του επεξεργαστή και μεγαλύτερης μπαταρίας).
Σου λέω φυσικά τι θα έπαιρνα εγώ, τι θα πάρεις εσύ δεν μπορώ να σου πω. Δική σου απόφαση.

Προβλήματα όλοι έχουν ενίοτε. Άλλα είναι μικρά, άλλα μεγάλα. Ακόμη και Laptop με προ-εγκατεστημένο Linux, σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση (π.χ πυρήνα) μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα.
Τα Laptop συνήθως «πονάνε» στα υβριδικά γραφικά (π.χ Intel&Nvidia ή AMD) και στο wireless. Ξέρεις τι id έχει το wireless; όχι. Και ούτε πρόκειται να μάθεις (εκτός και αν πας από εκεί και σε αφήσουν να φορτώσεις ένα Live USB). Ότι και να είναι, είναι σχεδόν σίγουρο πως με τον ένα ή άλλο τρόπο θα το λύσουμε. Είναι πολύ λίγα τα προβλήματα που δεν λύνονται και που είναι άκρως ενοχλητικά.

Μην ψάχνεις να βρεις το «τέλειο» Laptop με το οποίο δεν θα έχεις πρόβλημα σε Linux. Βρες ένα σε καλή τιμή και με καλό hardware (όσο γίνεται) και αγόρασε το. Αυτή είναι η γνώμη μου.