Δημοσιεύτηκε: 12 Ιουν 2014, 19:45
από dim459
Όπως σου είπαν πρόκειται πλέον για gpt και όχι για mbr, οπότε δεν έχεις πρόβλημα με τον αριθμό των partitions.
Προσωπικώς δεν θα πείραζα καμία από τις 4 πρώτες κατατμήσεις της φωτογραφίας αν σκόπευα να κρατήσω τα windows, λαμβανομένης υπ' όψιν της συνολικής χωρητικότητας ο χώρος που καταλαμβάνουν είναι ασήμαντος, οι διαφοροποιήσεις θα γίνουν στο 5ο partition το μεγάλο.
Αν έχεις dual graphics (ομολογώ μου ξέφυγε) πιθανώς θα πρέπει να δεις το bumblebee και λέω πιθανώς γιατί κάτι διάβαζα εσχάτως για διαχείριση των διπλών γραφικών απευθείας μέσω των τελευταίων οδηγών της nvidia, αλλά δεν έχω ασχοληθεί, πρώτον διότι ήδη είχα το bumblebee και τελικώς ούτε αυτό χρησιμοποιώ ποτέ, αφού δεν μου έχει τύχει να κολώνει κάπου η intel. Τέλος πάντων αυτά είναι θέματα τα οποία θα δεις μετά την εγκατάσταση.
Όσον αφορά στο shutdown των windows τα πράγματα είναι έτσι, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.
Αν δεν τερματίσεις κατά τον τρόπο που σου περιγράφω, θα παρατηρήσεις ότι έχοντας το ubuntu εγκατεστημένο, δε θα μπορείς να έχεις πρόσβαση απευθείας στα partitions των windows, διότι θα τα βλέπει in use, μόνο έχοντας τερματίσει ολοσχερώς θα τα προσαρτά σωστά και θα βλέπεις τα περιεχόμενά τους.

Off topic:
Τελικά, απορώ γιατί τα κράτησα, ούτως ή άλλως δεν μπαίνει ποτέ κανείς, πλέον ούτε η γυναίκα μου. Μια φορά μπήκε και για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω ο grub πήγε περίπατο, επανέφεραν το δικό τους bootloader, και μετά έτρεχα να το συμμαζέψω....