Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2014, 21:17
από Learner
nickaraxnos έγραψε:sudo hddtemp /dev/sda Αυτήν την εντολή μου λέει δεν τη βρίσκει. Πάντως οι θερμοκρασίες έπεσαν μόνο 4 βαθμούς. Οι οποίοι κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις?

Ναι, ακόμη και 4-5 βαθμοί μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά. Για το hddtemp, πρέπει να το εγκαταστήσεις πρώτα.
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install hddtemp

πάντως η θερμοκρασία του σκληρού, φαίνεται και στο S.M.A.R.T. , και έπεσε μόνο 2 βαθμούς απ' ότι βλέπω.

Για την κάρτα γραφικών, δοκίμασε και τους κλειστούς οδηγούς της Nvidia, να δεις μήπως παίζει ρόλο. Την θερμοκρασία θα την δεις από το nvidia-settings μετά.

Αναβάθμιση BIOS έχεις κάνει ποτέ; διάβασα πως στο συγκεκριμένο μοντέλο, το νεότερο BIOS που έχει βγει, διορθώνει τις υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή, «λέει» στον ανεμιστήρα να ξεκινά να δουλεύει (να ψύχει) σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ' ότι είναι τώρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι, να διατηρεί τις θερμοκρασίες σε χαμηλότερο επίπεδο.

nickaraxnos έγραψε:Τέλος, μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά νομίζω οτι μετά το καθάρισμα δεν έχει τόσο έντονα χρώματα η οθόνη...

Μακάρι να είναι ιδέα σου και να μην έκανες κάποια ζημιά στην οθόνη (ή κάπου αλλού που έχει σχέση με την οθόνη) :)