Δημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ 2014, 16:08
από fkol k4
madvinegar έγραψε:Μου αρεσει η απλοτητα της λογικής και η λογική της απλότητας... :P

ΕικόναΕικόναΕικόνα
Εννοώ πως το κόστος πλέον δεν είναι απαγορευτικό για έναν SSD 250 GB, είναι «αγοράσιμοι» αν υπάρχει η ανάγκη για περισσότερο χώρο.
George Pantelis έγραψε:Καθώς και εγώ πάω για καινούριο δίσκο και έχω ξεκινήσει την έρευνα, η επιλογή ενός hybrid SSD θα ήταν καλή επιλογή; Από όσα έχω διαβάσει έχουν σχετικά μικρό κόστος (λίγο υψηλότερο ενός HDD) και ταχύτητες σχεδόν ίδιες με ενός μέτριου SSD. Για απαιτήσεις χρήσης περιήγησης στο Intenet, e-mail άντε και κανένα βίντεο μιλάω...

Προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι πεταμένα λεφτά.
Ένας απλός HDD με μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα ανάγνωσης-εγγραφής (ας πούμε 50 ΜΒ/sec) μπορεί να διαβάσει μια ταινία του 1GB σε
... 20 δευτερόλεπτα!
Από την άλλη για να την δούμε θα χρειαστεί περίπου μια ώρα και κάτι.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και ένας αργός κλασσικός σκληρός δίσκος είναι υπερβολικά γρήγορος για τις ανάγκες αρχείων περιεχομένου, γιατί όσο γρήγορα και να τα διαβάσει ο δίσκος, τον καθυστερεί ο τελικός αποδέκτης του περιεχομένου, δηλαδή
... εμείς που θα πρέπει να επεξεργαστούμε το περιεχόμενο αυτό.

Από την άλλη όμως ένας υβριδικός σκληρός δίσκος θα cachάρει τα πάντα στον μικρό SSD του, σπαταλώντας έτσι κομμάτια της cache του σε άχρηστα (όσον αφορά την ανάγκη για μεγαλύτερη ταχύτητα ανάγνωσης) δεδομένα όπως βίντεο, μουσική, έγγραφα κτλ.

Εκεί που χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ταχύτητα είναι σε δεδομένα που θα επεξεργαστεί ο ίδιος ο υπολογιστής, δηλαδή τα αρχεία και οι ρυθμίσεις του ίδιου του λειτουργικού και των προγραμμάτων.
Έτσι, μπορεί να μου είναι αδιάφορο αν ο δίσκος θα κάνει 1 ή 1,5 νανοδευτερόλεπτα να διαβάσει ένα wallpaper, με ενδιαφέρει άμεσα όμως το πόσο γρήγορα θα φορτώσει όλες τις βιβλιοθηκες του GIMP αν θελήσω να το επεξεργαστώ λιγάκι.

Προσωπικά τον παρακάτω ρυθμό ανάγνωσης

τον βρίσκω χρήσιμο μόνο για τα αρχεία του λειτουργικού, τα εγκαταστημένα προγράμματα και τους κρυφούς φακέλους ρυθμίσεων του χρήστη.