Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2015, 03:11
από Ilias95
George Pantelis έγραψε:
Ilias95 έγραψε:Πωπω, εντάξει δεν είδα όλο το βίντεο, αλλά φοβερή απομυθοποίηση έκανε ο τύπος στο σημείο που λες.

Λινουξάς είναι, Ηλία και μάλιστα από τους πιό δραστήριους που παρακολουθώ διαδικτυακά για να μαθαίνω. Στο συγκεκριμένο βίντεο αλλού στόχευε. Σε πολλά και απόλυτα που λέγονται καθ`υπερβολή από τους χρήστες του GNU/Linux (μη μας ακούσει και ο Στόλμαν).Και πιό συγκεκριμένα σε αυτό, που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά. Για όποιον ενδιαφέρεται κλικάροντας το κάθε κουτάκι έχει περισσότερες πληροφορίες μέσα του...
http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el
Ρίξε μία ματιά και σε άλλα βίντεό του και θα καταλάβεις. Φυσικά βρίσκεται και ζωντανά (κυρίως στο IRC)...

Ναι, το λέει στην αρχή του video.
Εντάξει, απλώς μου φαίνεται λιγάκι υπερβολικό έτσι όπως το παρουσιάζει. Για κάποιον τελείως newbie ακούγεται σαν "α εντάξει, παπάδες μου πουλούσαν, δεν γίνεται τελικά αυτό στο linux", ενώ κάποιος με ελαφρώς μεγαλύτερη γνώση γνωρίζει ότι αν παρουσιαστεί το πρόβλημα είναι αρκετά εύκολο να το προσπεράσει. Δεν κάνει μια σύγκριση με το τι θα γινόταν αν είχε Windows στον ssd και το κατά πόσο θα ήταν εύκολο να το κάνει να δουλέψει τότε.

Ή νωρίτερα που λέει για τους ιούς και το linux. Παρουσιάζει το malware που έχει στον υπολογιστή του για να απομυθοποιήσει το linux & viruses, αλλά δεν αναφέρει καν ότι τα αρχεία αυτά κανονικά προορίζονται για Windows (dll, exe) και το σημαντικότερο δεν μας λέει πως απέκτησε αυτά τα αρχεία (δεν νομίζω μέσα απ' τον package manager του).

Κατ' τα άλλα ναι συμφωνώ ότι κάποια απ' αυτά που αναφέρονται στο why linux is better ή αλλού είναι διφορούμενα ή κάποιος μπορεί να τα ερμηνεύσει λάθος.