Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2015, 22:16
από ktogias
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις abramis!

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα CoolMaster Silent Pro 700W, περίπου 3 χρόνων (το προηγούμενο αποδήμησε εις Κύριον).

Σχετικά με τη μητρική που προτείνεις, με χαλάει λίγο ότι έχει μόνο 2 x DIMM για τη μνήμη με Max. 32GB. Θα προτιμούσα κάτι με 4 slots και ταβάνι τα 64GB, ενώ και ο χρονισμός των 2133 MHz φοβάμαι μήπως αποδειχθεί αργός μετά απο λίγο καιρό. Η πείρα μου έχει δείξει ότι από ο πόρος το μέγεθος και η ταχύτητα του οποίου απαξιώνεται πιο γρήγορα και η επέκταση του οποίου αυξάνει σημαντικά την απόδοση ενός συστήματος με μικρό σχετικά κόστος είναι η μνήμη. Οπότε θα ήθελα μια μητρική που μπορεί να με πάει άνετα στα 4x16 GB RAM και σε αξιοπρεπείς ταχύτητες μεταγωγής για τα επόμενα χρόνια... Όσο εξωτικά και αν ακούγονται σήμερα τα 64GB μπορεί σε 1 χρόνο είναι απαραίτητα για τη χρήση που κάνω (ταυτόχρονη χρήση πολλών εφαρμογών με μεγάλη κατανάλωση μνήμης). Ακόμα δεν έχει usb-3.1 ούτε type-c υποδοχές που θα είναι το standard σε λίγους μήνες. Ακόμα, καλή θα ήταν η ύπαρξη SATA Express για τη σύνδεση κάποιου γρήγορου SSD δίσκου στο μέλλον.

Ο i5 6500 επεξεργαστής που προτείνεις είναι μια αρκετά πιο οικονομική - και λογική θα έλεγα - λύση από τον υπερτιμημένο i7 (βλέπω στα specs ότι οι διαφορές είναι 8MB Cache vs 6 MB Cache, 4Cores/4Threads vs 4Cores/8Threads, 3.2-3.6GHz vs 3.4-4GHz, και τίποτε άλλο... δύσκολο να δικαιολογήσουν τη διαφορά στο κόστος που είναι πάνω από 100 ευρώ)

Σχετικά με τo GT 740 που προτείνεις για GPU είναι πολύ θετικό που υποστηρίζει 3 Displays... Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του φαίνονται καλά... Έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη υλοποίηση;

Ακόμα, η nvidia με τους nouveau opensource drivers θα παίζει καλά κάτω από gnome3; Έχω χρόνια που δεν χρησιμοποιώ καθόλου κλειστούς οδηγούς για κάρτα γραφικών (amd radeon και intel που έχουν τα διάφορα PC/Laptop/Netbook που χειρίζομαι) και θα ήθελα να συνεχίσω αυτή την παράδοση... Βέβαια αν οι κλειστοί της nvidia πράγματι δίνουν σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση (π.χ. σε video acceleration (σε σχέση με va-api/vdpau)) και είναι αρκετά σταθεροί δεν έχω πρόβλημα να τους χρησιμοποιήσω.

Και πάλι σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.