Δημοσιεύτηκε: 21 Φεβ 2009, 02:53
από T3rmInAt0r
bullgr έγραψε:Είναι linux, εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε υπολογιστή και λειτουργεί ανεξάρτητα... Δεν είναι δηλαδή πρόγραμμα το οποίο το εγκαθιστάς σε ένα λειτουργικό σύστημα windows ή linux αλλά ένα αυτόνομο embedded λειτουργικό σύστημα.

Παίρνεις έναν υπολογιστή χαμηλού κόστους ή μεταχειρισμένο πχ P4, τοποθετείς τους δίσκους σου που θέλεις να είναι raid 1, εγκαθιστάς το FreeNAS και από το web περιβάλλον που έχει ρυθμίζεις τα πάντα... raid, samba shares, ip, μέχρι και ftp server έχει, ssh server, κατεβαστήρι torrent!!!

Ως δίσκο εκκίνησης του λειτουργικού καλό είναι να χρησιμοποιήσεις compact flash κάρτα μνήμης που θα κουμπώνει σε ένα (υπάρχουν και στην Ελλάδα) μιας και βολεύουν περισσότερο σε embedded λειτουργικά για λόγους μικρής χωρητικότητας (μια CF 512mb αξίας 3 ευρώ φτάνει) αλλά είναι και πιο βολικό στην εγκατάσταση γιατί στην ουσία η εγκατάσταση είναι μια αντιγραφή ενός image. Εκτός αυτού είναι και το θέμα της χαμηλής κατανάλωσης και φθοράς (δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη).

Ελπίζω να σε κατατόπισα... Για ότι άλλες απορίες έχεις μη διστάσεις να ρωτήσεις...

Πραγματικά τώρα μπερδεύτικα πιο πολύ από ποτέ....
Με άλλα λόγια μου λες να αγοράσω ( ή να δημιουργήσω) ένα καινούριο σύστημα το οποίο να το έχω συνδεδεμένο δικτυακά?
Και το freenas αν δεν είναι λειτουργικό τότε είναι "ειδικό" hardware...

(Σόρρυ για πολλαπλή φορά, αλλά με αυτό που λες, πρέπει να εγκαταλήψω την ιδέα του 0+1..... και τα είχα βρεί τόσο ωραία για το σύστημά μου)

Σημείωση... το desktop που έχω τώρα είναι P4 @ 3.6 GHz / RAM 2GB @ 667 MHz /1 raptor 150GB / 2 x 750 GB(για raid) δεν είναι κάτι το εξιζητημένο (για να μη πω αρχαιότητα....)