Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2016, 23:24
Learner έγραψε:Εμένα μου φαίνεται ότι η μπαταρία είναι στα τελευταία της. Για πόσο ετών Laptop μιλάμε;
2,5 χρονών.
Learner έγραψε:Αυτό το "Δεν μπορεί να αφαιρεθεί η μπαταρία (δεν είναι αποσπώμενη)",
σημαίνει ότι δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις με καινούρια;
Το έγραψα σε περίπτωση που κάποιος μου πρότεινε να έβγαζα την μπαταρία για να δω τι θα πάθαινε το ποσοστό φόρτισης... δεν ξέρω πόσο εύκολα/δύσκολα αποσυνδέεται... είχα την εντύπωση ότι η μπαταρία είναι στα μισά της ζωής της κι όχι στα τελευταία της και δεν είχα κατά νου να την αντικαταστήσω με καινούρια.
Learner έγραψε:Όσα γράφει ο George0k00 παραπάνω, ισχύουν. Και κλειστό να είναι το Laptop εντελώς, μια μικρή κατανάλωση την έχει.
Δεκτό και κατανοητό, δεν διαφώνησα...
George0k00 έγραψε:Δοκίμασες να κάνεις ένα calibration της μπαταρίας?
Όχι, δεν το γνώριζα και δεν το έχω κάνει... θα το επιχειρήσω αμέσως μόλις βρω χρόνο...
Πριν λίγες ημέρες άλλαξα τον δίσκο που είχε το laptop (hdd) όταν τον αγόρασα, με έναν ssd... ενώ με τον παλιό δίσκο η μπαταρία κρατούσε 90 λεπτά (για απλή χρήση, πχ ανάγνωση pdf) με την ώρα που δείχνει μέχρι να αποφορτιστεί να μειώνεται σταδιακά, με τον ssd δίσκο (που διαβάζω ότι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τον hdd άρα θεωρητικά θα έπρεπε να κρατάει παραπάνω η μπαταρία) και δεν μου κρατάει 60 λεπτά και κάνει απότομα σκαμπανεβάσματα στην ώρα που απομένει μέχρι να αποφορτιστεί.