Δημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2016, 17:12
Σίγουρα δεν εμφανίζεται με lspci;
Μήπως είναι θέμα-πρόβλημα hardware, έπαθε κάτι και δε λειτουργεί πλέον σωστά;
Από BIOS πως πας; αναβαθμισμένο στη τελευταία έκδοση;
Για δώσε το αποτέλεσμα της
επιστρέφει κάτι;
Στο Ubuntu τέτοιου είδους drivers υπάρχουν (αν υπάρχουν) ενσωματωμένοι στον πυρήνα ή ως αρθώματα (modules). Τα modules φορτώνονται μόνον όταν ανιχνευθεί η κατάλληλη συσκευή (hardware). Ίσως στη περίπτωση σου να πρέπει να φορτώσεις το module χειροκίνητα.
Σύμφωνα με το ID που έδωσες
το module υπάρχει στον πυρήνα (τουλάχιστον στον 4.6.0-xx που έχω εγώ, λογικά και σε προηγούμενες - μεταγενέστερες εκδόσεις), αντιστοιχεί στο module i2c_i801.
Το βλέπεις με
Δες τώρα αν αυτό το module είναι φορτωμένο με
αν ναι, τότε η συσκευή έχει αναγνωριστεί σωστά.
Αν όχι, δοκίμασε να το φορτώσεις χειροκίνητα.
Φαντάζομαι γνωρίζεις που χρησιμεύει ο SMBus Controller. Οπότε ακόμη και αν δεν λυθεί αυτό το θέμα, μπορείς να χρησιμοποιείς (κατά τη γνώμη μου) τον υπολογιστή κανονικά.
Μήπως είναι θέμα-πρόβλημα hardware, έπαθε κάτι και δε λειτουργεί πλέον σωστά;
Από BIOS πως πας; αναβαθμισμένο στη τελευταία έκδοση;
Για δώσε το αποτέλεσμα της
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo lspci -vnnk | grep -i -A5 smbus
επιστρέφει κάτι;
Στο Ubuntu τέτοιου είδους drivers υπάρχουν (αν υπάρχουν) ενσωματωμένοι στον πυρήνα ή ως αρθώματα (modules). Τα modules φορτώνονται μόνον όταν ανιχνευθεί η κατάλληλη συσκευή (hardware). Ίσως στη περίπτωση σου να πρέπει να φορτώσεις το module χειροκίνητα.
Σύμφωνα με το ID που έδωσες
doctor-D έγραψε:H συσκευή είναι: PCI\VEN_8086&DEV_2930&SUBSYS_1526103C&REV_03.
το module υπάρχει στον πυρήνα (τουλάχιστον στον 4.6.0-xx που έχω εγώ, λογικά και σε προηγούμενες - μεταγενέστερες εκδόσεις), αντιστοιχεί στο module i2c_i801.
Το βλέπεις με
modinfo i2c-i801 | grep 2930
Δες τώρα αν αυτό το module είναι φορτωμένο με
lsmod | grep -i i2c
αν ναι, τότε η συσκευή έχει αναγνωριστεί σωστά.
Αν όχι, δοκίμασε να το φορτώσεις χειροκίνητα.
sudo modprobe -vf i2c-i801
Φαντάζομαι γνωρίζεις που χρησιμεύει ο SMBus Controller. Οπότε ακόμη και αν δεν λυθεί αυτό το θέμα, μπορείς να χρησιμοποιείς (κατά τη γνώμη μου) τον υπολογιστή κανονικά.