Δημοσιεύτηκε: 30 Αύγ 2017, 23:32
από Tassos10
Χαιρετώ την κοινότητα.

Ένα φιλαράκι είχε πολύ καιρό ανενημέρωτο το laptop του ( Toshiba Satellite ), στο οποίο έχει Ubuntu 16.04.3 LTS και σήμερα κατά την εκκίνηση του έβγαζε πολλά σφάλματα ( να κάνει αναφορές και τέτοια πράγματα ξέρετε... ). Του είπα λοιπόν να κάνει καταρχήν ενημερώσεις και έπειτα να το δούμε.
Όμως για κακή μας τύχη, έκανε ενημερώσεις και τελικά ενώ αρχικά άνοιξε ο υπολογιστής μια χαρά, μετά από λίγο δε λειτουργούσε καθόλου το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο του laptop του. Καθόλου όμως. Ενώ ένα ενσύρματο ποντίκι που έχει συνδεδεμένο με USB λειτουργεί μια χαρά.

Επίσης στην προσπάθεια μου να τον βοηθήσω, του είπα να μπει από recovery mode ( και αρχικά να δούμε αν στο grub λειτουργεί το πληκτρολόγιο ). Τελικά στο grub λειτουργεί μια χαρά το πληκτρολόγιο του, μπήκαμε και σε recovery mode με root δικαιώματα. Τρέξαμε κάποια πράγματα από τερματικό, όπως :

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install xserver-xorg-input-all


Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get --purge autoremove xserver-xorg-input-all && sudo apt-get install xserver-xorg-input-all


Είδα και αυτή εδώ την πρόταση : https://askubuntu.com/a/813298
όπως και αυτό : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... ug/1247396

αλλά δυστυχώς δε λειτούργησε τίποτα. Συνεχίζει να έχει το ίδιο πρόβλημα.. να μη λειτουργεί το πληκτρολόγιο του laptop (και δυστυχώς δεν έχει κάποιο άλλο να συνδέσει, ώστε να δούμε αν θα έπαιζε με εξωτερικό - μάλλον το εξωτερικό θα έπαιζε -).

Έχω στερέψει από ιδέες. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. :)

Υ.Σ.: Στεναχωρήθηκα και εκτεθήκαμε κιόλας, γιατί αρχικά εγώ του εκθείαζα τις ενημερώσεις που δεχόμαστε στο GNU/Linux και τελικά αυτός την έπαθε... άντε τώρα να μπορέσω να τον μεταπείσω.... :oops:


Σας ευχαριστώ.